Şimdi Ara

Ekran Kartlarında ilgili bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

cümleten hayırlı ramazanlar diliyorum

Ekran kartı almaya niyetlendim bir kaç araştırma içerisine girdim öncelikle bütçem 1500 tl çok azıcık daha artırabilirim ama beni biraz zorlar
    bir kaç ekran kartı tavsiyesi ve aşağıda belirttiğim modeller konusunda bilgilerinizi paylaşabilir misiniz ?
    Bu arada ekran kartı kullanım amacım : Yazılım, grafik tasarım, birazda olsun oyun oynamayı düşünüyorum
    velhasıl bir kaç ekran kartı baktım fakat aklımı bulandıran bir kaç sorum da olacak bunlar;

- ekran kartı alırken hangi unsurlara bakılması gerekiyor ?

8GB 256 bit:

Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) Ekran Kartı 11266-66-20G

bu model ekran kartında çekirdek hızı için kimi sitelerde 1750 kimi sitelerde 1340 yazıyor
    kimi sitelerde gaming olarak ifade ediyor. Bu yüzden bilgi bulanıklığına sebep oluyor

Gigabyte Radeon RX 570 Gaming 8G MI 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GV-RX570GAMING-8GD-MI)

MSI VGA Radeon RX 570 ARMOR 8G OC 8GB 256 bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı

Sapphire Pulse AmdRadeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11265-05-20G

4GB 256 bit:

Asus ROG STRIX Amd Radeon RX 570 4GB OC 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı STRIX-RX570-O4G- Gaming

Asus Amd Radeon RX570 OC 4GB 256Bit DDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
    www.hepsiburada.com
    Asus Amd Radeon RX570 OC 4GB 256Bit DDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-amd-radeon-rx570-oc-4gb-256bit-ddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-p-HBV000009P9R4?magaza=EVDEKA

Asus Amd DUAL-RX580-O4G 256bit 16X Ekran Kartı
    www.hepsiburada.com
    Asus Amd DUAL-RX580-O4G 256bit 16X Ekran Kartı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-amd-dual-rx580-o4g-256bit-16x-ekran-karti-p-HBV000006TD2T?magaza=Hepsiburada

Sapphire Pulse Amd Radeon RX 580 4G OC 256 Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11265-09-20G

SapphireNitron+Radeon RX 580 4G OC 256Bit GDDR (Dx12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11265-07-20G

düşünceleriniz fikirleriniz paylaşırsanız çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdIX -- 13 Mayıs 2019; 1:59:15 >

• Bütce nedir
    ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shnprlk S kullanıcısına yanıt
    1500 1600 tl civarı
  • Rx 580 işinizi görür performans testlerine bakmanizi öneririm

• Full HD'nin üstüne çıkacaksanız 8gb'lık modellere bakmanızı öneririm.
    bende o kanıya vardım testlerdeki sonuçlarını gördüm ama birazcık araştırma sonucunda çekirdek hızları mhz ekran kartlarını hareketlendiren asıl kısım orasıymış galiba o yüzden her site aynı ekran kartına farklı mhz yazıyor kafa karışıklığı içerisindeyim
  • Kullanici yorumu bulmaya çalış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cf hakkında bir kaç soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    8gb modellerde sapphire güven duygusu yaşıyorum yıllarca hep asus kullandım hiçbir sorun yaşamadım bilgisayar konusunda sapphire kullanıcısı olarak önerir misiniz :D
    kullanıcı yorumlarına dair pek elle tutulur tatmin edici bir şey bulamadım dedim en son çare buraya geleyim diye düşündüm yine de araştırmaya devam ediyorum hocam çok sağollun teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdIX

8gb modellerde sapphire güven duygusu yaşıyorum yıllarca hep asus kullandım hiçbir sorun yaşamadım bilgisayar konusunda sapphire kullanıcısı olarak önerir misiniz :D
    Hocam Sapphire çok sattığı için çok fazla da olumsuz yorum alması normal.
    Ben de ön yargılıydım bir önceki kartım Asus GTX650Ti DCU II idi, 2014'te almıştım.
    O zamanlar Sapphire b*ktan falan diye düşünüp almıyordum şimdiyse kullanıcılar yeni Asus'ların soğutmalarını eleştiriyor.
    Şimdi kullandığım kart ikinci el mining çıkması 4gb bir versiyon, henüz alalı 4-5 gün oldu çok deneme fırsatım olmadı.
    Biraz sıkıştırdım ancak 65 dereceleri geçiremedim fan ayarı otomatikteydi, fanı kökleyince yük altında olmasına rağmen 35 derecelere kadar iniyor ama kasayı dışarda falan tutmak lazım.

edit: bir de yukarıda saat hızlarıyla ilgili bir şey sormuşsunuz başka bir arkadaşa, pazarlama stratejisi başka bir şey değil saat hızı dediğiniz şeyi açarsınız afterburner'ı voltaja vs dokunmadan artırırsınız 100mhz kadar rahatça. -ki aradaki 40-50mhz farkı oyunlarda anlamanız imkansız- Oldu mu size OC Edition'un OC Edition'u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 13 Mayıs 2019; 2:31:41 >

yani kullanan kişilerden yorum alması beni mutlu ediyor ama aslında benimde içimden geçen sapphire inşallah beni yanıltmaz bu kadar basit mi oc edition bu pazarlamacılardan korkulur peki bu mining ethereum de kullanılan kartları alırken bir kıstas veya bir bakılması gerekir dediğiniz nokta var mı çünkü bana 1080 bitcoin işinde kullanılan ekran kartı gelmişti direk düşünmeden reddetmiştim fiyat olarak 700 tl demişlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdIX

yani kullanan kişilerden yorum alması beni mutlu ediyor ama aslında benimde içimden geçen sapphire inşallah beni yanıltmaz bu kadar basit mi oc edition bu pazarlamacılardan korkulur peki bu mining ethereum de kullanılan kartları alırken bir kıstas veya bir bakılması gerekir dediğiniz nokta var mı çünkü bana 1080 bitcoin işinde kullanılan ekran kartı gelmişti direk düşünmeden reddetmiştim fiyat olarak 700 tl demişlerdi
    Yani soğutucusu başarılı olsun da OC Edition olmasa da olur, burada ilk kıstasınız soğutma sisteminin başarısı olmalı.
    Mining çıkması kartlara gelince, ben forumdan ikinci el kısmından aldım. Referansı yüksek bir üye tercihiniz olsun veya gidip kendiniz deneyebileceğiniz adreste birisi olsun.
    Güvenilir satıcı denk geldi şansıma, benchmark testi istedim sıcaklık değerleri de hoşuma gidince aldım. Ancak bunun daha detaylı rehberleri vardır tabii ki.

• 8gb almanı tavsiye ediyorum.
    demek istediklerinizi anladım gayet iyi oldu benim için soğutma ve sıcaklık değerleri konusunda dikkat edilirse referans güvenilir durumda olduğu sürece alınır diyorsun detaylı olarak yine araştırma konusu olarak devam edeceğim inşallah bu arada çok teşekkür ederim bilgilerinizi benim paylaştığınız için
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    hangi markayı tavsiye edersin ?
  • Renderda nvdia daha iyi galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.