Şimdi Ara

Ekran Kartları arasında geçiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar. hp dv7-6000st kullanıyorum. pek fazla bilgim yok bilgisayar konusunda ama ekran kartı olarak intelin ekran kartı aktif olarak görünüyor. normalde bilgisayarda ati hd 6770m var nasıl geçiş yapabilirim bilgilendirirseniz sevinirim..

• bilen biri yok mu beyler ?
  • Aynı dertten bende muzdaripim. Yeni bir laptop alacağım ve teşhir ürünü biraz inceledim fakat üründe onboard ekran kartının devrede olduğunu gördüm. Nvidia ekran kartı var ve Nvidia denetim masasıda kurulu bilgisayarda ama nasıl geçiş yapacağımı bulamadım. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok çok güzel olur. Yarın tekrar gidip gerçek ekran kartının değerlerini dxdiag'tan görmeyi umut ediyorum :)
  • nvidia da 3d ayarlar kısmında kart seçenekleri var intel ve harici ekran kartının modeli harici ekran kartını seçersen normale döner.atinin programındada aynı durum söz konusu fakar program içeriğini tam bilmiyorum kart seçenekleri olan bi yer olması gerekir muhtemelen oda 3d ayar kısmındadır.
  • Bahsettiğiniz yeri biraz kurcalamıştım. Ama sanıyorum oradan sadece belirli uygulamaların hangi ekran kartıyla çalışacağını seçebiliyoruz. Yada bilmiyorum belki ben öyle anladım. Ben kullanılan ekran kartını komple Nvidia yapmak istiyorum yani dxdiag.exe'yi çalıştırdığımda Ekran sekmesinde Nvidia kartını görmek istiyorum. Bunun elbet bir yolu vardır ama ben bir türlü hatırlayamadım
  • Bios'tan onboard grafik işlemcisini deaktive ederseniz probleminizin çözülmüş olacağını düşünüyorum.
  • Sanırım teşhir üründe biosa girmeme izin vermezler

Teşekkürler cevabınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır devre dışı felan bırakma bu nvidia optimus teknolojisi bataryadan tasarruf için kullanılıyor bekle geçişi nasıl yapacağını resimli anlatım olarak atıcam

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html

buyur aga kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Eylül 2011; 1:48:58 >
  • Dostum gerçekten teşekkür ediyorum. Bende diyorum bu bilgisayarlar niye böyle ayarlanmış diye. Şimdi her şey açıklığa kavuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata326

Bios'tan onboard grafik işlemcisini deaktive ederseniz probleminizin çözülmüş olacağını düşünüyorum.

Denemeyin bile... Ekrana görüntü gelmez...
  • Az biraz araştırdım bu Optimusu ve çoğu kişi problemler yaşıyormuş. Bazen ekran kartı kendinden nvidia'ya geçmiyormuş. Yada format attıktan sonra nvidia driverlarını kurmakta güçlük çekenler varmış. Çünkü intel graphics aktif olduğundan bilgisayarda nvidia kart yokmuş gibi gördüğünden driver kurdurmuyormuş.

Açık konuşmak gerekirse güzel kullanıldığında harika bir teknoloji! Ama bu tarz problemlerin ortadan kalkması lazım en kısa zamanda. Ben mesela bilgisayarı ilk aldığım gibi formatlayıp hard diskleri istediğim şekilde bölücem. Bunu aldığım her laptopta yaparım. E ben şimdi bunu optimuslu bir laptopa yapmak için (format atmak için) 2 kere düşünmem gerekicek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oxig3n

Az biraz araştırdım bu Optimusu ve çoğu kişi problemler yaşıyormuş. Bazen ekran kartı kendinden nvidia'ya geçmiyormuş. Yada format attıktan sonra nvidia driverlarını kurmakta güçlük çekenler varmış. Çünkü intel graphics aktif olduğundan bilgisayarda nvidia kart yokmuş gibi gördüğünden driver kurdurmuyormuş.

Açık konuşmak gerekirse güzel kullanıldığında harika bir teknoloji! Ama bu tarz problemlerin ortadan kalkması lazım en kısa zamanda. Ben mesela bilgisayarı ilk aldığım gibi formatlayıp hard diskleri istediğim şekilde bölücem. Bunu aldığım her laptopta yaparım. E ben şimdi bunu optimuslu bir laptopa yapmak için (format atmak için) 2 kere düşünmem gerekicek...

evet hem kendi sitesinden intel graphics ide indiricen ilk onu yükledikten sonra nvidia driverını yüklicen .malesef durum böyle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.