Şimdi Ara

Ekran kartının belleği azaldı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bi 7 sene olacak sanırım o yıllardan kalma bir bilgisayarım bulunmakta bir aya atacağım fakat şunu fark ettim. Bu bilgisayarı kullanırken en son baktığımda dxdiag'da ekran kartı belleği 356mb gözüküyordu. Bugün ise bir oyun açtım Pes 09 ki aslında bu oyunu sabah oynadım ve aynı zamanda önceki günler de akıcı bir şekilde fakat akşam bilgisayarı açıp bu oyunu oynamaya başladım ama oyun hantal ve yavaştı. Ben de bi dxdiaga bakayım dedim ve ekran kartı belleği 186mb görünüyor. Hani bi gün içinde ne oldu da bu bellek yandı anlamadım. Sebebi ne olabilir? Şimdi bugün elektrikler kesildi ondan mı bir şey oldu diyeceğim ama bu daha önceleri de olmuştu. Allah'ım çıldırıcam bir ay ya bir ay bari bir ay sorun yaşamayayım senle zaten atıcam seni!
    Bu bilgisayar ömrümden en az 2-3 yıl almıştır buna eminim

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edecek biri yok mu? Sebebi ne olabilir? Ne yapılabilir?
  • Büyük ihtimal onboard ekran kartı kullanıyorsun biosa girip oradan bellek miktarını arttırabilirsin.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    peki biosa girdiğimde hangi işlemleri yapmalıyım?
  • vga share memory yada frame buffer size tarzı birşey yazması lazım biosuna göre değişir
  • RAM lerin kaç gb gözüküyor. sorun RAM belleklerinde 1 tanesi ya yerinden çıkmıştır yada arızalandı. boş yere bios la falan uğraşma.
    benim pc de onboard ekran kartı var. RAM in birini sökünce yarı yarıya azalıyor ekran kartı belleği
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    1024 mb gözüküyor ram

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı ısınması
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha önce kaç gb RAM gözüküyordu. bilgisayarında sadece 1 tane 1 gb RAM mi var.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ram de bir değişiklik yok, yani önceden de 1gb ram vardı. 1 tane olup olmadığını tam hatırlamıyorum fakat sanırım 1 tane vardı. Ayrıca biosta bi ayarı değiştirdim, şu an ne olduğunu tam hatırlamıyorum ama 64mb dan 256mba getirdim ve bu sefer ekran kartı hafızası 243mb oldu. Ama performansta bir değişiklik yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.