Arkadaşlar bir arkadaşımın geforce 5500 ekran kartı va ve üzerindeki fandan çok fazla ses geliyormuş açar açmaz dedim çok mu oyun oynuyosun çok mu ısınıyo falan hayır dedi bugün nerdeyse hiç açmadım her gün böyle falan neyse sizce bu sorunu nasıl çözebiliriz teşekkürler herkese
geforce2 kartım
o zmanlar fan yoktu herhalde bende fan yok
malesef şu bu marka gözetmeksizin ekran kartı fanları belli bir süre sonra ses yapa biliyor wd-40 dicem ama gecici bi çözüm olur degiştirsin fanı
benimkide soğukta ses yapıyor ısınınca susuyor ; oda sıcakken ses yapmıyor , soğukta çalıştırınca ısınana kafar ses yapıyor nasıl iş anlamadım
quote:
Orjinalden alıntı: baranel
malesef şu bu marka gözetmeksizin ekran kartı fanları belli bir süre sonra ses yapa biliyor wd-40 dicem ama gecici bi çözüm olur degiştirsin fanı
Benim de başıma gelmişti. Kasadan acayip bir ses geliyordu. Sanki fan 10000 rpm dönüyordu. Fanları tek tek test ettim. En sonunda ekran kartı fanı olduğunu anladım ama biraz geç oldu tabii Çünkü o ana kadar orda o fanın olduğundan haberim yoktu. Fanı değiştirmek en iyisi.
görünen o ki ekran kartı fanını değiştirmek gerekicek yada ekran kartı kökten değiştirecen en sonunda kesin çözüm en azından bir kaç yıl için
Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi fanın rulmanlarını yağlamak geçici bir çözüm. Fanın aşırı ses yapmasının sebebi fanın yataklarının bozulmasıdır. Sonuç olarak fanın yenisini takmanız gerekiyor. Diğer yöntemler sadece geçici çözüm olabilir..
aynı sorun bende de var asus 6600gt 1,5 senedir çıt çıkarmayan ekran kartından pc açıldığı gibi ses geliyor ama fan mı bilmiyorum.fanı iptal edip deniycem şimdi eğer fansa yeni fan nerden bulunur sanırım goldda vardır ama nasıl takıcaz ki
benimkinin fanı sürtüyormuş gibi ses yapıyordu.......ne yapsam olmadı yenisini aldım...zaten ucuz bişey
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme