Şimdi Ara

Ekran Kartına Overclock Yaptım FPS Düştü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi Evga gtx 770 var bende ve overclocktan anlamam netten gördüm yaptım

Power targer = 100 (there is an arrow at the end of the slider saying "Prioritize", click on to point downwards on Temp Target slider)

Temp Target = 80
    GPU Clock Offset= Leave it 0
    Memory Offset = put it on 350 MHz

öncelikle evga processiondan bunları ayarladım lakin ac syndicate high ayarlarda gtx 770 de 50 en düşük 40 larda filan oynanıyor ancak ben ortalama 30 fps ile oynu oynuyorum

bana düzgün bir overclock ayarı söyler misiniz?

oyunda takılma donma yaşıyodum highta ram mhz arttırdım donma yok ama fps düşük

Bellekleri +300 yaparsın muhtemelen, yada +100~200~300~400 şeklinde denemeler yaparsın diycem ancak şunu belirtiyim belleklere yapacağın o.c pek 1 kazanım sağlamıyo (1~2 fps etkiler) oda beleklerin göreceği eziyete değmez ve kart üzerinde en kolay bozulan şeyde o bellekler olur, yani ilk etapta belekleri hiç elleme.

Gpu hızını +60 yap test et, sonra +80~90~100 dene test et, bu arada power targeti sonuna kadar aç.

Söylediğin oyun hem optimizasyon sorunlu hemde işlemciye çok fazla asılır, yani sendeki takılmaların sebebi büyük ölçüde CPU'dan kaynaklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Şubat 2016; 15:27:12 >
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    intel i7 4790k var bende bu oyunu güle oynaya oynatırda hocam ben oc yapıp res çektiğimde windows hata verip tekrar rest atıyor ve ekran kartını eski haline dönderiyor powerı sona vurup +60 yapmıştım birde overclock ekran kartını garanti dışı bırakan bir şey midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 15 Şubat 2016; 16:09:34 >
    O.c garanti dışı bırakacak 1 şey değildir, çünkü ispatı olmaz yapacağın o.c biosa yazılırsa ve garantide olaki kart çalışırsda görülebilir ve ispat olabilir ama genelde tamamen susan kartlar çalıştırılamaz olduğundan bu bile düşük 1 olasılık olur, yani senin yaptığın gibi yazılımsal o.c hiç 1 sorun teşkil etmez, tabi olaki kart gitti ve senin garantiyle konuşmanda ben şu yazılımla o.c yaptım demediğin sürece kim bilecek o.c yaptığını ve zaty kartın o.c den gidip gitmediği bile yinede meçhuldür, üstelik o.c garanti dışı olsa kimse kartına o.c yapmazdı hatta üreticilerde ellemezler kartları stock halde çıkartırlar ve bu tarz yazılımlar'la o.c ye izin/teşvik vermezlerdi v.s.
    Yaılımsal o.c durumlarında bu yaşadığın sıkıntılar ya yaptığın yazılımdan yada sürücülerle alakalı çıkar, belki sürücünü temiz 1 kurulumla tekrarlasan resette sıkıntı yaşamazsın yada kartın evga değilse msı afterburner ile o.c & reset denersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Şubat 2016; 16:26:26 >

Hocam ram mhz arttırmak ekran kartının mesela 8000 e dayamak bana vram dolmasından kaynaklanan donmalarda yardımcı olur mu?
    Ram'ler zaty dolsa dahi hızlı 1 şekilde boşalıp tekrar doluyo ve bunu saliselik olrk sürekli tekrarlar buda küçük takılmalar yaratabilir hız belki bunun önüne geçebilir ancak sen bellek hızını arttırdığında emin ol timing değerleride değişiyo, bu durumda takılmalara karşı 1 fark oluşturma durumu'da çok aza indirgeniyo yani o konuda 1 yardımı olma durumu çok az olur.

Sen böyle takılma tarzı sıkıntılar yaşıyorsan vsync açıp, nvidia ayarlarından oyuna özel veya genel ayarlarda üçlü arabelleklemeyi aktif edersen sıkıntı giderilebilir yada çok aza indirgenelbilir bunu denersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Şubat 2016; 17:12:41 >
    youtube videolarına bakıyorum benim ekran kartıyla millet 1080p highta takılmaksızın ac syndicate oynuyor ben niye oynuyamıyorum onu çözemedim evga monitoringte vram dolmasından kaynaklandığını rahatça görüyorum oyunda 2700 mb lerde bi şey öneriyor vram olarak ancak bazı arkadaşlar bana takılmadan benim ekran kartı aynı 2gb versiyon donmasız oynadığını söylüyor youtube daki videolarda yine şehirde donmaksızın rahatça millet 2gb vram ile oynuyor anlamıyorum valla neden böyle

hocam vsync demişsinizde 144 hz monitör var vsync açık oynuyorum zaten açık kapalı bi şey farketmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 15 Şubat 2016; 17:18:57 >
    Daha Fazla Göster
  • ExMilitary kullanıcısına yanıt
    Onlar snn gibi 144hz. de oynamıyordur oyunu, 60hz. de oynuyolardır ve ben sadece vsync demedim, vsync açık'ken nvidia kontrol panelinden ya oyuna özel yada genel ayarlardan 3'lü ara bellekleme'yi aktif etmeni söyledim ama 144hz. de ne derece etki eder bilemem, denersin ve oyunun fps sini ortalama ne ile oynuyorsan o'na sabitlemeyi'de deneyebilirsin.

Edit :
     Ekran Kartına Overclock Yaptım FPS Düştü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Şubat 2016; 18:14:05 >
    sağolun hocam bilgilendirmeleriniz için takılma sorununuda bir kaç ayarla çözdüm vram kullanımıda artık 2040 ı filan aşmıyor ayarda kısmadım bazı şeyleri güncelleyip düzelttim ancak oyunda fps çok dengesiz bir 28 oluyor bir 38 bir 48 çok dengesiz cidden
    Dediğim gibi optimizasyon sorunlu 1 oyun ve 1'az hem işletim hemde makina olrk sistem seçiyo'da diyebilirim, unity'de aynı şekilde sorunluydu bunn'da ondan geri kalır yanı yok, işlemciye unity kadar çok yüklenmesin diye bu oyunda kalabalığı 1'az azaltmışlar sadece yoksa aynı grafik motorunu kullandığından optimizasyon sıkıntısı halen var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Şubat 2016; 19:10:42 >
    ancak hocam oc yaptığımda +40 +30 ne olursa olsun +100 cpu clock offset arttırdığımda her oyunda direk oyun kapanıyor windows hata veriyor sebebi nedir? psu 750 watt onunmu gücü yetmiyorki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 15 Şubat 2016; 21:32:17 >
    Eğer böyleyse ya sürücü ile yada o.c yazılımıyla alakalı 1 sıkıntı olasılığı yüksektir, her GPU aynı değerde o.c olmaz ama en takoz gtx 770 gpu'su bile +30~40 gibi değerleri kaldıramıyacak kada takoz değilldir, çünkü kepler GPU'lar ortam şartları müsaitse stock boost üzerini (+13~26mhz.gibi) kendileri bile basıyolar, maxwell'ler daha yüksek değerler basıyo (50~100mhz. gibi) v.s.
    Aslında gtx 770 ve üzeri yüksek TDP değerlerine sahip, bunların bazı psu'lar ile o.c durumun'da güç sıkıntısı yaşatma olasılığı var, çoklu kanala sahip ve kanallar arası akıllı dağılım yapamayan eski tip psu'larda sıkıntı çıkarabilir'ler ve bu tip 1 psu üzerine 1'azda eskimişse daha fazla sıkıntı çıkartabilir ama yaşatacağı sorun direk pc'nin reset atması gibi 1 şey olabilir, yani yetersiz güç sıkıntısı sendeki gibi oyundan atma şeklinde 1 durum yaratmaz.

o zaman ben bir sürücü yazılımı ve evga precisionla bir ilgileneyim sağolun iyi ilgilendiniz

Orijinalden alıntı: ExMilitary

ancak hocam oc yaptığımda +40 +30 ne olursa olsun +100 cpu clock offset arttırdığımda her oyunda direk oyun kapanıyor windows hata veriyor sebebi nedir? psu 750 watt onunmu gücü yetmiyorki

güç yetiyordur sadece ekran kartın kaldıramıyor o kadar fazladan frekansı. O.C yapma nedenin nedir oyunlarda fps yetmiyormu ?

mesela gta V kaç fps alıyorsun yada csgo ?

2023 16" MacBook Pro M2 Pro

GTX 970 @ 1.43 GHz 1.18v - Core i5 11400 - MSI B560M PRO-VDH - Crucial Ballistix 16GB 2x8 3200 CL16 Rev.E - Samsung 850 EVO 250GB - WD 1TB Caviar Blue - AOC 2369 77Hz OC - Cooler Master Seidon 120V v3 - Corsair VS550 - Corsair 200R
  • Ayni sorunu bende yasiyorum fakat bahsettiginiz kadar bilgiye sahip degilim ayrintili anlatima ihtiycim var msige60-0nc kullaniyorum detayli anlaticak arkadas mesaj atabilirse cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.