Şimdi Ara

ekran kartına e2prom eklemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende 32 mb bi ekran kartı var ve üzerinde bos ram entegresi takılabilecek yerler var bu entegrelerden alsam ve ekran kartının üstüne taksam kullanabilirmiyim. Gerçi yüzeysel entegre takmak zor bi iştir ama önemli olan sonuç

• boş yerlere takılan ram leri yazılımdan dolayı kullanmama durumuda olabilir
  • ozaman bu ekran kartının uzerindeki PIC i yeniden mi proğramlamak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: billy_the_kid
    ozaman bu ekran kartının uzerindeki PIC i yeniden mi proğramlamak gerekir

İşler o kadar kolay değil malesef. PIC dediğimiz mikroişlemcinin ekran kartı üzerinde yeri bile olamaz, sözkonusu değil. PIC, ev yapımı, işlem gücü gerektirmeyen projelerde kullanılabilir. Yani ekran kartı gibi kompleks bir cihazda PIC'in yeri yok. Çok daha profesyonel bileşenler taşır bilgisayar parçaları. Ve BIOS programlamak da öyle basit bir iş değil. Ancak sana şöyle söyleyeyim, üzerinde RAM için slotları bulunan eski ekran kartlarındansa eğer sendeki, (yani takmak için lehim gerekmez) o RAM'lerden bulabilirsen(ki biraz zor, üretim tarihi bakımından !!) kapasiteyi artırabilirsin. Ekran kartının zaten buna desteği bulunduğundan, BIOS ile uğraşmana da gerek kalmaz. Ancak, o karta bulacağın fazladan RAM ile ne yapacağından emin değilim. Performansının artacağını sanıyorsan yanılıyorsun malesef :)

• ozaman bu ekran kartının üzerindeki PIC neden var. Ve RAM artınca performans neden artmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: billy_the_kid

ozaman bu ekran kartının üzerindeki PIC neden var. Ve RAM artınca performans neden artmıyor

PIC'in modeli ne merak ettim?
  • Var mı hakikaten, eğer varsa çok şaşırtıcı olur ve yeni birşey öğrenmiş oluruz.
    Modelini söyleyebilir misin, ekran kartının ve PIC'in.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SMD PIC ler var arkadaşlar mümkün olabilir ama doğukanında dediği gibi o kadar basit bir mevzuu değil en azından (ne seviyede elektronik ile ilgileniyorsunuz bilmiyorum) bir amatörün işi değil .

Not : Bahsi geçen ramleri nereden temin edebileceğin meçhul hadi hayırlısı kolay gelsin .

Allaha emanet .
  • PIC belki daha basit bir görevde kullanılıyor olabilir.Bazen anakartlarda bile 74 serisi entegrelere rastlanabiliyor.
  • Sıcaklığa göre fanı ayarlamak içindir belki
  • Ankarada konya sokak var elektronik üzerine ne aranırsa bulunabilecek bir yer ve ben orda ram entegresi adı altında buldum yanlız almadım yine aynı sokak üzerinde çalısan bir tanıdığım bu entegreyi takabileceğini söyledi aynı zamanda led aydınlatmasıyla terapi cihazını keşfeden elektronik muciti bir insan...

PIC in üzerinde yazanlar
    HOLTEK
    HT27C512-70
    A006k1141-2

üzerinde de bi kağıt var elephant yazıyor bu marka herhalde
  • Sonundaki 512 ifadesini görünce anladım ama yine de kontrol ettim.
    O bir EPROM. Yani bir kez yazılabilenlerden. Kartın BIOS-güncellenebilir olmadığını da buradan anlıyoruz.
    Ayrıca TNT serisi bir kartmış Internet aramalarıma göre.
    Hatta buyurun datasheeti:
    http://www.holtek.com.tw/pdf/memory/27c512v140.pdf

Yani bu entegrenin içinde ekran kartının BIOS'u mevcut.
  • Peki bu entegre de
    HOLTEK
    HT27C512-70
    A006k1141-2

yazılıysa PIC olduğu nereden çıktı?
  • Herhalde yeni başlayan bir arkadaşımız, mikrokontrolcü olarak yeni başlayanların en iyi bildiği ise PIC. Bu her ne kadar bir EPROM da olsa "picdir bu heralde" diyerek böyle birşey yazmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 2 Temmuz 2006; 22:58:38 >
  • Her entegreye Pıc demiyelim lütfen. Pıcın üzerinde zaten PIC yazıyor. Enetgre alemi uçsuz bucaksız bir yerler. Nerde kaldı lm tda la falan.
  • Bu bir zamanlar metal müziğe "metallica " müzik veya her metal dinleyene "sen metallicacı mısın?" demesi gibi olmuş anlaşılan.
  • Her sakallıya dede deme
    Hepimiz yeni başladığımızda vardı. TL074'ü "kırkayak" diye çağırdığım günler aklıma geldi. Zamanla öğreniliyor, kimse zırt diye öğrenmiyor ki hepsini.
  • Olsun arkadaş karıştırsa da PIc entegre falan biliyor. Biz de doğuştan öğrenmedik ya.

Şimdi aklıma geldi. 8.sınıfta yarıyıl fenden direnç öğrenmiştik. Elektrik falan. Sınıfta bir kişi bile daha direnç görmemişti. ( Ah eski günler bir daha gelmez inşallah! Bizim zamanımızda lgs vardı ne stresti ya ama ilerde öss var )

Sen böyle bir eğitim sisteminden nasıl bilim adamı beklersin. Buradan sisteme
  • Hocam lgs oldu oks yani yine var.Biz de geçtik o yoldan.Orta sonda test manyağı olmuştum.Gerçi sonra değmişti ama neyse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Her entegreye Pıc demiyelim lütfen. Pıcın üzerinde zaten PIC yazıyor. Enetgre alemi uçsuz bucaksız bir yerler. Nerde kaldı lm tda la falan.

seni uzmanı olduğum bi konuda yakalamam inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.