|
Merhabalar, Lise 1'e giden kardeşim için bilgisayar ihtiyacı doğdu. Orta-üst seviye bir laptop fiyatlarının 45-50k bandında başladığını görünce aklıma benim eski bilgisayar geldi. Zaten üniversiteye gidene kadar laptoba ihtiyacı olacağını da zannetmiyorum. Bu yüzden ekran kartı yanık kasamıza ekran kartı tavsiyesi almaya geldim sayın forumcular. 2. elde GTX 1080 Ti fiyatları 7-8k bandında geziyor. Benim aklıma direkt bu efsane kart geldi. ( Zamanında kasayı toplarken 500 serisi vardı :D ) Şimdi bilgisayarın özelliklerini yazayım sizler de bir değerlendirmiş olun: **************** Kasa: Big-Tower İşlemci : i7 2700K 1155 Soket (10 seneyi geçmiştir belki toplayalı :D) (İntel fanı takılı) Anakart: ASUS P8Z77-V LE Plus Anakart Socket 1155 Ram: 8GB 1866Mhz Power Supply: CoolMaster GX 650W SSD YOK. Ekran Kartı: GTX570 Ti (yanık :D) **************** Zamanında güzel bir bilgisayardı hala çocuğum gibi severim İnternetten hesaplattığımda %35 darboğaz yaptığını söylüyor fakat yeni bir bilgisayar almıyoruz sonuçta. Sizce dikkate alacak kadar yüksek bir sayı mı? Ayrıca işlemci K serisi, anakart Z serisi ve Bigtower bir kasa var. Kasanın toplamda 3 fanı mevcut. Gerekirse fan eklerim (işlemciye göre fan bulamam diye düşünüyorum), işlemciyi Overclock yaptırsak darboğaz azalır mı? Ya da gerek var mı? Günümüz online oyunlarını oynayacaktır zaten. Belki de bu evlada(kasa) GTX1080 efsanesini takmak istediğim için zorluyorumdur bilmiyorum. Anakart ile soket sıkıntısı yaşar mı onu da bilmiyorum. Tavsiyelerinizi ve değerli görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar dilerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.krsat -- 26 Şubat 2025; 19:7:30 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt