Şimdi Ara

Eski Bilgisayara Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Lise 1'e giden kardeşim için bilgisayar ihtiyacı doğdu. Orta-üst seviye bir laptop fiyatlarının 45-50k bandında başladığını görünce aklıma benim eski bilgisayar geldi. Zaten üniversiteye gidene kadar laptoba ihtiyacı olacağını da zannetmiyorum. Bu yüzden ekran kartı yanık kasamıza ekran kartı tavsiyesi almaya geldim sayın forumcular.

2. elde GTX 1080 Ti fiyatları 7-8k bandında geziyor. Benim aklıma direkt bu efsane kart geldi. ( Zamanında kasayı toplarken 500 serisi vardı :D ) Şimdi bilgisayarın özelliklerini yazayım sizler de bir değerlendirmiş olun:

Kasa: Big-Tower

İşlemci : i7 2700K 1155 Soket (10 seneyi geçmiştir belki toplayalı :D) (İntel fanı takılı)

Anakart: ASUS P8Z77-V LE Plus Anakart Socket 1155

Ram: 8GB 1866Mhz

Power Supply: CoolMaster GX 650W

SSD YOK.

Ekran Kartı: GTX570 Ti (yanık :D)

Zamanında güzel bir bilgisayardı hala çocuğum gibi severim Eski Bilgisayara Ekran Kartı Tavsiyesi 

İnternetten hesaplattığımda %35 darboğaz yaptığını söylüyor fakat yeni bir bilgisayar almıyoruz sonuçta. Sizce dikkate alacak kadar yüksek bir sayı mı?

Ayrıca işlemci K serisi, anakart Z serisi ve Bigtower bir kasa var. Kasanın toplamda 3 fanı mevcut. Gerekirse fan eklerim (işlemciye göre fan bulamam diye düşünüyorum), işlemciyi Overclock yaptırsak darboğaz azalır mı? Ya da gerek var mı? Günümüz online oyunlarını oynayacaktır zaten.

Belki de bu evlada(kasa) GTX1080 efsanesini takmak istediğim için zorluyorumdur bilmiyorum. Anakart ile soket sıkıntısı yaşar mı onu da bilmiyorum. Tavsiyelerinizi ve değerli görüşlerinizi bekliyorum.

İyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.krsat -- 26 Şubat 2025; 19:7:30 >

• 1080 ti'den vazgeçin. Güncel oyunlar RT istiyor, mesh shader istiyor; topal kral artık o. O paraları hayatta etmez, 2-3k ederi. Ayrıca ben 6700k ile 1070 kullanırken bile işlemci rahatsız ediyordu, 2700k ile 1080 ti mutlu etmez, perişan etmese bile.

1060 veya Rx 580 gibi kartlarda kalmanızı tavsiye ederim. Çok zorlarsak rtx 2060, sanıyorum 1070 ti/1080 gücündeydi. RT çekirdekleri vs. var, en uygunu bu sanıyorum. Overlock sormuşsunuz, overclock ile 2060 öneriyorum zaten. Stok hızlarla en fazla rx 580 falan olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 26 Şubat 2025; 19:37:29 >

RX 580 darboğaz sonucu yukarıdaki görselde hocam. RTX 2060 la 1080ti aynı oranda darboğaza giriyor. Anlaşılan 1080Ti yalan oldu. "Topal Kral" demişsiniz üzdü :D yaşlanmış gibi hissettim kendimi. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Darboğaz hesaplamaları yapan sitelere aldanmayın hocam, her şey çok teorik; pratik farklı. 1080 ti ile 2060'ın aynı oranda darboğaz göstermesi bile oralara bakmama sebebi. 1080 ti kas gücü olarak daha güçlüdür.

Çok sevdiğim, saygı duyduğum bir karttır 1080 ti lakin o da zamana yenildi ne diyelim. rtx 2060, biraz overclock ile sizi mutlu eder. Güncel iyidir hocam, yardımcı olabildiysek ne mutlu :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Rica ederim, güzel günlerde kullanın hocam. Sağlıcakla kalın.

• Rami 16 yapın ssd mutlaka olmalı. İyi bir soğutucu temin edip 5.0ghz seviyelerine çıkarılabilir(f/p olarak anlamsızlaşmaya başlar geleceğe yatırım olsun derseniz alınabilir), darboğaz azalır. Darboğaz olsa da rx6600 gibi bir kart tercih edilebilir, yeni nesil oyunlarda eski ekran kartları oyunu bile açmamazlık yapabiliyor.

3 hafta önce açıldı
    Sistemime Ekran Kartı tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.