Şimdi Ara

Ekran Kartım İle İlgili Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, size hemen problemimden bahsedeceğim yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    Bundan bir buçuk yıl önce aldığım sistemimdeki ekran kartımı kullanmaktayım. ATI 3870. Bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum. Hatta dün gece sorunsuzken bu sabah sorun yaratmaya başladı. Sürekli olarak oynadığım Mount&Blade Warband oyununa girdim bu sabah. Ekrandaki renkler ve görüntüler birbirine karışmaya başladı ve siyah ekran aldım. Restart atıp tekrar denediğimde aynı sorunla karşılaştım. İlk çözüm olarak driver güncellemek geldi aklıma ve onu yaptım. Sonuç alamadım. Acaba dedim ekran kartı yandımı, açtım baktım fanı hala dönüyordu bunu elektrik gittiği olarak algıladım ve yanmadığı sonucuna vardım. Son olarak format attım ve aynı sorun devam ediyor.

    Çalıştırdan dxdiag penceresini açıp baktığımda yaklaşık topl. bellek'i yok olarak gösterdiğini gördüm. Ancak res atıp oyuna girmediğimde orada normal değeri olan 1024 yazıyordu. Oyuna girdikten sonra, siyah ekran alıp çıktığımda tekrar YOK oluyordu.

    Acaba bu sorun donanımsalmı yoksa yazılımsalmı? Eğer yazılımdansa nasıl bir çözüm uygulayabilirim? Eğer donanımdansa yeni bir ekran kartı almayı önümdeki öss'den sonra almayı planlıyorum.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Ekran kartinin ramlerinde bir sorun var muhtemelen oyle gozukuyor
  • ekran görüntün oyundayken renkler ve görüntü kare biçimindeyse bozuk görüntü veriyosa ekran kartın yanmış olabilir yada ekran kartında sorun vardır
  • kardeş kartın bozulmak üzere sanırım ciddi bi arızası var garantisi devam ediyorsagarantiye yolla değilse ekrna kartı tamir eden yerlere götür daha fazla zarar görmeden yapılabilcek müdaheleyi yaparlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.