Şimdi Ara

Ekran Kartı sürücüsünü yüklediğimde Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartı geforce 7300 se 7200 gs. Makinaya format atıyorum herşey düzgün çalışıyor taa ki ekran kartı sürücüsünü yükleyinceye kadar.

Bu işlemden sonra makina açılmıyor. Açılış ekranında mouse simgesi belli bir süre duruyor ve sonra reset atıyor alet.

Bunun ardından güvenli kipten girip ekran kartı sürücüsünü iptal ettiğimde ise bilgisayar açılıyor!

Yeni ve eski bi kaç sürücü denedim ama maalesef sonuç aynı.

Ana kartım P5B-VM SE. Acaba on-board ekran kartı var mıdır bu anakart üzerinde? Varsa ekran kartını iptal edip on board olarak açabilir miyim bilgisiyarı?

Çözüm nedir? Donanımsal mı yoksa sürücü ile ilgili bi problem mi var? Nasıl öğrenebilirim bunu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 12 Temmuz 2013; 9:45:36 >

• donanımsal değildir büyük ihtimal,driver'i Nvidia'nın resmi sitesinden mi indiriyorsunuz ve x86 veya x64 olup olmadığına dikkat ettiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost762

donanımsal değildir büyük ihtimal,driver'i Nvidia'nın resmi sitesinden mi indiriyorsunuz ve x86 veya x64 olup olmadığına dikkat ettiniz mi ?

Evet Nvidia'nın kendi sitesi ve kullandığım işletim sistemi ve sürümüne göre indiriyorum sürücüleri.
  • eğer doğru sürücüyü indirdiğinize eminseniz sorun donanımsal . çünkü ekran kartı driverini kurduğunuzda ekran kartı çalışmaya başlıyor ve sonuçta dediğiniz problemi yaşıyorsunuz.. ekran kartı bozuk büyük ihtimalle . driveri aynı şekilde yükle ve ekran kartını sök . temizle pinlerin olduğu yeri ıslak mendille falan sil.. sonra dene.. iyi çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuykil

Arkadaşlar selam!

Ekran kartı geforce 7300 se 7200 gs. Makinaya format atıyorum herşey düzgün çalışıyor taa ki ekran kartı sürücüsünü yükleyinceye kadar.

Bu işlemden sonra makina açılmıyor. Açılış ekranında mouse simgesi belli bir süre duruyor ve sonra reset atıyor alet.

Bunun ardından güvenli kipten girip ekran kartı sürücüsünü iptal ettiğimde ise bilgisayar açılıyor!

Ana kartım P5B-VM SE. Acaba on-board ekran kartı var mıdır bu anakart üzerinde? Varsa ekran kartını iptal edip on board olarak açabilir miyim bilgisiyarı?

Çözüm nedir? Donanımsal mı yoksa sürücü ile ilgili bi problem mi var? Nasıl öğrenebilirim bunu?

İlginç,kendiniz upload etmeyin Windows update ile kurmayı deneyin bir kezde driver'i

• quote:

Orijinalden alıntı: sertmusti

eğer doğru sürücüyü indirdiğinize eminseniz sorun donanımsal . çünkü ekran kartı driverini kurduğunuzda ekran kartı çalışmaya başlıyor ve sonuçta dediğiniz problemi yaşıyorsunuz.. ekran kartı bozuk büyük ihtimalle . driveri aynı şekilde yükle ve ekran kartını sök . temizle pinlerin olduğu yeri ıslak mendille falan sil.. sonra dene.. iyi çalışmalar

Hocam ıslak mendil yöntemi ekran kartını okumadığın da yapılmıyor muydu ?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar selam!

İlginç,kendiniz upload etmeyin Windows update ile kurmayı deneyin bir kezde driver'i

Xp yüklü olduğu için bulamıyor bilgisayar sürücüleri. Internet olmasına rağmen.

Bunu düşünüp Win 7 yüklüyeyim dedim kendisi sürücüleri otomatik yüklesin diye. Ne zaman ki yükleme esnasında ekran kartı sürücüsünü yüklüyor alet yine reset atıp açılmıyor.

Bi kaç yerde bu tip problemler okudum çoğu insan donanım hatası olduğu kanısına varmış ama sonuç olarak yazılımsal problemler çıkmış.

Mesela 2009 yılına ait bi başlık vardı aynı benim yaşadıgım problem gibi. Ati varmış arkadaşta, 3 sene sonra editlemiş, Ati'nin kendi sitesinden indirdiğ bi " Combo Fix " ile sorun çözülmüş.

Falan fıstık :/.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selam!

Xp yüklü olduğu için bulamıyor bilgisayar sürücüleri. Internet olmasına rağmen.

Bunu düşünüp Win 7 yüklüyeyim dedim kendisi sürücüleri otomatik yüklesin diye. Ne zaman ki yükleme esnasında ekran kartı sürücüsünü yüklüyor alet yine reset atıp açılmıyor.

Bi kaç yerde bu tip problemler okudum çoğu insan donanım hatası olduğu kanısına varmış ama sonuç olarak yazılımsal problemler çıkmış.

Mesela 2009 yılına ait bi başlık vardı aynı benim yaşadıgım problem gibi. Ati varmış arkadaşta, 3 sene sonra editlemiş, Ati'nin kendi sitesinden indirdiğ bi " Combo Fix " ile sorun çözülmüş.

Falan fıstık :/.

Hocam sizin ekran kartı kaç yıllık,eski ekran kartları Win7 ile stabil olmayabiliyor

• Benim eski ekran kartında da Win 7 yi kurunca mavi ekran hatası veriyordu ileride.
  • "eger pc driveri yüklemeden çalışıyorsa ve driveri yükleyince mavi ekran vs vs hata alıyosan format atsan dahi sorun çözülmeyecektir.internettede epey araştırdım. hatta sorun donanımda diye bütün parçaları tek tek söküp kontrol ettim ama sorunun çözümü çok basitmiş çözünürkükten şüpelendim ve haklı çıktım :D
    yapacağın şey şu adım adım yap driver i yükle bilgisayarı yeniden başlat hata verecektir.pc yi yeniden başlat güvenli kipte aç.bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerden aygıt yöneticisine gir ordan görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla devre dışı bırak ve pc yi normal modda tekrar aç bu defa windows açılacak ancak driver etkisiz olacaktır.şimdi tekrar aynı yere gir ve görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla etkinleştir de 10-15 sn bekle yüklensin iyice daha sonra denetim masasından nvidia veya atinin konsolu etkinleşecek ,konsolu aç (kontrol panel) orda 3.-4. sekmede görüntü ölçeklendirmesini (çözünürlüğünü) windows belirlesin veya görüntü çözünürlüğünü nvidia belirlesin gibi bi secenek var sen görüntü çözünürlüğünü ekran kartın (nvidia belirlesin )belirlesin seç.kaydet işlem tamam ben bi kaç arkadaşın başına gelen ve günlerce ugraştıkları bu hatayı bu şekilde çözdüm.inş yardımcı olabilmişimdir. " şöyle bir yazı buldum büyük ihtimal bu konudan bahsediyordunuz.Bu dedikleri olmadıysa sizinde chipset gitmiş olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sertmusti

eğer doğru sürücüyü indirdiğinize eminseniz sorun donanımsal . çünkü ekran kartı driverini kurduğunuzda ekran kartı çalışmaya başlıyor ve sonuçta dediğiniz problemi yaşıyorsunuz.. ekran kartı bozuk büyük ihtimalle . driveri aynı şekilde yükle ve ekran kartını sök . temizle pinlerin olduğu yeri ıslak mendille falan sil.. sonra dene.. iyi çalışmalar

Hocam ıslak mendil yöntemi ekran kartını okumadığın da yapılmıyor muydu ?

bi çare işte.. [code][/code]

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.