Şimdi Ara

Ekran kartı seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Skyrim ve Bf3 ün ard arda gelmesi ve gts 450 im full hd de teslim bayrağını çekmesinden sonra ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum. Elimdeki sistem

core i3 540@ 3.07 ghz
    4GB DDR 3 ram
    Geforce gts 450 gpu
    500 watt fsp saga 2 psu.

Almayı düşündüğüm kart ise

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax6850-1gbd5-dh-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50536

kısaca bir hd 6850. Ama bazı şüphelerim var.

Birincisi işlemcim. Her ne kadar benimkinden çok daha kötü işlemcilerle hd 6850 kullananları görsem de büyük bir darboğaz yaşar mıyım diye merak ediyorum. Çözünürlük 1920x1080. Core i3 hd 6850 ile 1920x1080 de sorun çıkartır mı?

İkincisi ise psu. hd 6850 yi biraz araştırdığımda 500 wattın yeterli olduğunu ve kartın hd 5xxx serisinden daha az güç tükettiğini yazmışlar. Emin olamadım, siz ne düşünürsünüz?

• herhangi bir öneri yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noobsmoke

herhangi bir öneri yok mu?
    psu yeterli darboğaz olacağını sanmıyorum ben 550 watt psu ile gtx 275 kullandım elektriği sömürüyor sorun olmadı 500 watt psu 6850 yi her türlü götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

psu yeterli darboğaz olacağını sanmıyorum ben 550 watt psu ile gtx 275 kullandım elektriği sömürüyor sorun olmadı 500 watt psu 6850 yi her türlü götürür

Alıntıları Göster
    yaşamazsın çözünürlük yüksek olunca kart a abanır oyun ayrıca psu hayli yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

yaşamazsın çözünürlük yüksek olunca kart a abanır oyun ayrıca psu hayli yeter

Alıntıları Göster
    Psu yeter diyorsunuzda hadiya oc de yaparsa gerçek 500w psu mu bakalım yoksa üzerindeki tam güç 400 küsür olmasın ama kullanıyorsan ve reset gibi sorunlar yaşamıyorsan devam et şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Psu yeter diyorsunuzda hadiya oc de yaparsa gerçek 500w psu mu bakalım yoksa üzerindeki tam güç 400 küsür olmasın ama kullanıyorsan ve reset gibi sorunlar yaşamıyorsan devam et şimdilik.

Alıntıları Göster
    Psu %80 verimliliğe sahip. Ayrıca daha önce dandik bir psu da kullandığım için bunu alırken baya titiz davranmıştım. Tek merak ettiğim 500 wattın yeterli gelip gelmeyeceğidi, onu da doğrulamış oldunuz ^^ Şimdiye kadar aşırı derecede yüklenmeme rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadım(9 saat aralıksız oyun seansları :p) Overclock yapmayı düşünmüyorum çünkü yeterince bilgi sahibi değilim.

Son bir soru sorayım, hd 6850 gts 450 arasında ciddi bir performans farkı var mı? Elimi attığım oyunları full hd de düzgün biçimde açabilir mi bu kart?

• quote:

Psu %80 verimliliğe sahip. Ayrıca daha önce dandik bir psu da kullandığım için bunu alırken baya titiz davranmıştım. Tek merak ettiğim 500 wattın yeterli gelip gelmeyeceğidi, onu da doğrulamış oldunuz ^^ Şimdiye kadar aşırı derecede yüklenmeme rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadım(9 saat aralıksız oyun seansları :p) Overclock yapmayı düşünmüyorum çünkü yeterince bilgi sahibi değilim.

Son bir soru sorayım, hd 6850 gts 450 arasında ciddi bir performans farkı var mı? Elimi attığım oyunları full hd de düzgün biçimde açabilir mi bu kart?

Alıntıları Göster
    Sonuçta 6850 için elini cebine atıp en az bir 320 lira çıkaracaksın. Bence 2. eli min 120 edecek GTS450'ini hemen sat. Satar satmaz. 320'nin üstüne koyup 440 liraya Özel Soğutmalı (Vapor X, ICEQ, XFX BE) bir HD6870 al. Sonuçta GTS450'den 6850 ye geçmek bence süper bir upgrade sayılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi...
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asezer80

Sonuçta 6850 için elini cebine atıp en az bir 320 lira çıkaracaksın. Bence 2. eli min 120 edecek GTS450'ini hemen sat. Satar satmaz. 320'nin üstüne koyup 440 liraya Özel Soğutmalı (Vapor X, ICEQ, XFX BE) bir HD6870 al. Sonuçta GTS450'den 6850 ye geçmek bence süper bir upgrade sayılmaz.

Alıntıları Göster
    500w rahat yeter hiç bi sorun çıkmaz gayet te güzel kart

AMD phenom II x6 1090t
    corsair 2x4gb ram 1600 mhzz
    powercolor HD6870
    500w thermaltake psu

• quote:

Merhaba,

Skyrim ve Bf3 ün ard arda gelmesi ve gts 450 im full hd de teslim bayrağını çekmesinden sonra ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum. Elimdeki sistem

core i3 540@ 3.07 ghz
    4GB DDR 3 ram
    Geforce gts 450 gpu
    500 watt fsp saga 2 psu.

Almayı düşündüğüm kart ise

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax6850-1gbd5-dh-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50536

kısaca bir hd 6850. Ama bazı şüphelerim var.

Birincisi işlemcim. Her ne kadar benimkinden çok daha kötü işlemcilerle hd 6850 kullananları görsem de büyük bir darboğaz yaşar mıyım diye merak ediyorum. Çözünürlük 1920x1080. Core i3 hd 6850 ile 1920x1080 de sorun çıkartır mı?

İkincisi ise psu. hd 6850 yi biraz araştırdığımda 500 wattın yeterli olduğunu ve kartın hd 5xxx serisinden daha az güç tükettiğini yazmışlar. Emin olamadım, siz ne düşünürsünüz?

5850 tavsiye ediyorum ama power yetmeyebilir

• 6850 bir arkadaşın da dediği gibi bir upgrade sayılmaz, özellikle de full hd bf3 için, en azından 6870i zorlamak daha mantikli olabilir.

Kartınızdan bağımsız bir şekilde, bf3 te işlemci darboğaz yaratacaktır, ama sırf bf3 için işlemci değiştirmek fuzuli kaçabilir, daha ömrünün dolmasına var.

80+ iyi bir 500w amdnin çoğu modeline yeter, stok kullanmayı planlıyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1ck132

6850 bir arkadaşın da dediği gibi bir upgrade sayılmaz, özellikle de full hd bf3 için, en azından 6870i zorlamak daha mantikli olabilir.

Kartınızdan bağımsız bir şekilde, bf3 te işlemci darboğaz yaratacaktır, ama sırf bf3 için işlemci değiştirmek fuzuli kaçabilir, daha ömrünün dolmasına var.

80+ iyi bir 500w amdnin çoğu modeline yeter, stok kullanmayı planlıyorsanız.
    Gerçi gts 450'den gelecek parayla birlikte 320 toplamayı düşünüyordum ama vatan'ın indirimlerinden birine rastlarsam hd 6870 alacağım.

Ancak bu noktada yine güç kaynağı konusunda kafam karıştı. Bazı arkadaşlar yeterli derken bazıları olmaz demiş. Gerçek 500wattlık güç kaynağım hd 6870 veya hd 5850'yi kesin olarak kaldırır mı? Özellikle hd 6870'den şüpheliyim bu konuda. Bir kez daha belirteyim, hangi kartı alırsam alayım 1 mhz bile overclock yapmayı düşünmüyorum, işlemcim stok hızında ve sistem şu haliyle tam bir alt-orta seviye durumunda. Buna göre kesin bir cevap verebilirseniz sevinirim.

• quote:

Gerçi gts 450'den gelecek parayla birlikte 320 toplamayı düşünüyordum ama vatan'ın indirimlerinden birine rastlarsam hd 6870 alacağım.

Ancak bu noktada yine güç kaynağı konusunda kafam karıştı. Bazı arkadaşlar yeterli derken bazıları olmaz demiş. Gerçek 500wattlık güç kaynağım hd 6870 veya hd 5850'yi kesin olarak kaldırır mı? Özellikle hd 6870'den şüpheliyim bu konuda. Bir kez daha belirteyim, hangi kartı alırsam alayım 1 mhz bile overclock yapmayı düşünmüyorum, işlemcim stok hızında ve sistem şu haliyle tam bir alt-orta seviye durumunda. Buna göre kesin bir cevap verebilirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    forumun stilini tam olarak bilmiyorum ama farkettiğim kadarıyla mesajlar çok çabuk alta geçiyor, upluyorum, eğer yasaksa uyarın.

• quote:

forumun stilini tam olarak bilmiyorum ama farkettiğim kadarıyla mesajlar çok çabuk alta geçiyor, upluyorum, eğer yasaksa uyarın.

Alıntıları Göster
    %100 sorunsuz çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.3GG

%100 sorunsuz çalışır

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim ekran kartı pes 12 açmadı. daha yeni aldım bu mereti ama çalıştırmadı.Bu konuda yardım edebilecek var mı.Bu ekran kartı delirtti beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarbyr

Arkadaşlar benim ekran kartı pes 12 açmadı. daha yeni aldım bu mereti ama çalıştırmadı.Bu konuda yardım edebilecek var mı.Bu ekran kartı delirtti beni.

hangi kartmış bu oyun bile açmıyor başka bi nane vardır onda eski x1550 bile crysisi açıyor oynatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

hangi kartmış bu oyun bile açmıyor başka bi nane vardır onda eski x1550 bile crysisi açıyor oynatıyor.

Hocam sorma aldık bu bilgisayarı ama iyi mi ettik bilmiyorum.

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarbyr -- 17 Kasım 2011; 9:59:02 >

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Alıntıları Göster
    Bence biraz bekleyip 6870 alın his in 6870 iceq modeli 362 liralara kadar düşmüştü. İşlemci darboğaz konusuna gelirsek ben Core2duo e6400 2.13 @ 3.2 ghz de ile birlikte 6850 yi kullanıyorum çok aman aman bi performans düşüklüğü görmedim bazen 1920x1080 p de ultrada 22 fps ye kadar düştüğü oluyo ama anlık düşüşler farketmiyorsunuz bile. Mevcut psu nuz yetecektir alacağınız kartlara.

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Laptobunuzdaki kartı işlemcinin ekran kartını kullanıyor yani ekran kartı yok laptoptada değişmiyor ekran kartı çok hata ettiniz bu laptobu alarak bende zamanında bu hataya düşmüştüm ps 1 kalitsindeki oyunları bile çalıştırmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra_storm -- 17 Kasım 2011; 13:04:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultra_storm

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Ekran kartı seçimi

Laptobunuzdaki kartı işlemcinin ekran kartını kullanıyor yani ekran kartı yok laptoptada değişmiyor ekran kartı çok hata ettiniz bu laptobu alarak bende zamanında bu hataya düşmüştüm ps 1 kalitsindeki oyunları bile çalıştırmıyordu.

onboard bile değil ekran kartı o zaman işin zor hocam zuma felan oynayabiliyorsan iyi bari pek ümitli olma o konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: SCCR

Bence biraz bekleyip 6870 alın his in 6870 iceq modeli 362 liralara kadar düşmüştü. İşlemci darboğaz konusuna gelirsek ben Core2duo e6400 2.13 @ 3.2 ghz de ile birlikte 6850 yi kullanıyorum çok aman aman bi performans düşüklüğü görmedim bazen 1920x1080 p de ultrada 22 fps ye kadar düştüğü oluyo ama anlık düşüşler farketmiyorsunuz bile. Mevcut psu nuz yetecektir alacağınız kartlara.
    Teşekkürler cevaplar için, teknofiyattan baktım ancak 443 lira diyor his hd 6870'e. Sanırım vatan'daki indirimi kastettiniz. İlk %25 indirimde 333 lira civarı bir fiyata düşüyor yanlış hesaplamadıysam. İlk indirimde hd 6870 almaya karar verdim.

@yasarbry

O ekran kartının windowsu açmasını bile başarı saymak lazım. Biraz masraf yapabilirim diyorsan Toshibayla irtibata geç, bazı firmalar yurttışından mobil gpu getirtebiliyorlar. 400-500 gibi tuzlu bir fiyata oyunları açabilecek bir kart alabilirsiniz.

Öte yandan kart ne kadar dandik olsa da pes2012yi açabilir. Directx 'i ve intelin sitesinden son ekran kartı sürücülerinizi çekip kurmayı deneyin, sorun sürücünün eski olmasından kaynaklanıyor olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.