Şimdi Ara

Ekran Kartı Isıtma Hakkında (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim geçenlerde ekran kartımın çipi arızalandı. Bugün bilgisayarın içini açtım baya baktım fakat ekran kartı çipini bulamadım. Yardım edebilecek biri var mı? Bu arada ekran kartım anakarta gömülü.
    İyi forumlar :)

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• güncel!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar anakartın resimini çekersen ekran kartı ciphinin hangisi olduğunu söylerim. Genellikle işlemci ile beraber aynı soğutucuya bağlı olur.2 gün önce komşunun laptobunda ısı işlemi yaptım paylaşırım diye resimlerini çekmiştim. Tüm sorumluluk sana aittir.

gerekli mazemeler.

1- ısı tabancası
    2- ısı ölçer
    3- alüminyum bant
    4- tiner

Önce anakartın üstündeki bios pilii sök sonra ekran kartı ciphinin etrafını ve alt tarafını
    alüminyum bant ile çeviriyoruz ki ısı işleminde burdaki smd malzemeler zarar görmesin yerinden kopmasın. Özelikle plastik aksamlara dikkat et eritme :)

Isı tabancasıyla 1 kademede 350 derecede ısıtma işlemini başlatıyoruz. (2. kademe 550 derece kesinlikle bu derecede ısıtma leyimlerin aniden ısınıp eriyecektir ve kısa devreye düşecek yada chipin arızalanacaktır.)

Bu işlemi iki elle yapıyorum hem ısıtıp hemde ısı kontrolü yapıyorum ama resim çektiğimden ötürü ısıtma ve ısı ölçümünü ayrı ayrı resimlerini çektim. Kısacası ısıtırken chipin tam ortasını devamlı ısı kontrolü yapıyoruz. Chipe göre ısı değerleri değişiyor ama ben genelde 180-200 derece arası ısıtma işlemini bitiriyorum. 220 derecede leyimler eriyor. Isı işleminde ısı ölçerde ani yükselmeler ve düşüşler olabilir ona dikkat edin. Ortalama 3-5 dakika arası chip 180 derece ve az üstüne geliyor.

ısıtma işlemi bittikten sonra kart soğuyana denk kesinlikle yerinden oynatma. Sonra üzerindeki bantları sökerek tiner ve fırçayla yapışkan kalıntılarını temizle.

ve sonuç ok

komşumdan karşılık olarak güzel bir kahve ödülü aldım. İyi gedli bee :)))

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Burda yazdıklarım tamamiyle bilgi amaçlı olup sorumluluk size aittir. Bu işlemin her zaman başarılı olması beklenemez. Chipin altındaki leyimler kısa devreye düşmüş olabilir. Bu nedenle sökülüp tekrar kalıplanması gerekmektedir. Yada chipiniz arıza vermiş olabilir değiştirilmesi geremektedir.

• red_code R kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam anakartı bilgisayar içinden çıkarmaya korktum o yüzden de böyle resmini atıyorum. Hocam bu arada aynı marka ve model. Böyle daha kolay yardım edebileceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim anlatımınız için :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boramathers -- 17 Ağustos 2016; 21:08:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrardan merhabalar yazıda dediğim gibi benim yazdıklarım sadece bilgi amaçlıdır. Eğer bu işe elin yatkın değilse girmeni tavsiye etmem. Geri dönüşü olmayan arızayada sebep olabilirsin. Bu işte marka model önemli değil mantık hepsinde aynı ama sökümü takımı biraz değişiklik gösterir. Birazda tecrube olması gerekiyor.

ekran kartını kara içine aldım dediğim gibi soğutucu ile aynı blokta yer alıyor

Dostum çok teşekkür ederim. Benim kaybedecek bir şeyim olmadığı için denemek istiyorum. Hocam o ekran kartı ama ekran kartı çipi onun neresinde tam olarak? Bir sorum daha olacak bios pili neresinde? Yazılımsal işlerden anlarım fakat donanımsal işlere kafam basmıyor. Teşekkürler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica önemli değil Kobay olarak kullanıcağını düşündüğüm için yazıyorum

ekran kartını ciphini görebilmen için önce bilgisayarı komple sökmen gerekiyor. (youtube cihazın marka modelini yaz sonuna disassembly yaz örnek: acer 5720g disassembly çıkan sonuçlarda senin laptopa uygun sökme videosunu izleyebilirsin.) Soğutucunun altında ciphi göreceksin.

Bios pili anakartın üstünde kesin vardır ama altındamı üstündemi sağındamı solundamı resimden belli olmuyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yardımlarınız için teşekkür ediyorum hocam. Bir sorunum olursa yazarım buraya. İyi forumlar :)

• Yardımı severim buralarda olursam her zaman :) bi kahvede senin borcun olur .
  • Merhaba hocam yeniden!
    Ben bunun anakartını sökemiyorum. Az kalsın kırıyordum bilgisayarı. Anakartını sökmeden nasıl yapabilirim hocam?@red_code

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boramathers -- 22 Ağustos 2016; 19:46:50 >
  • İşten ötürü forma uzun zamandır bakamıyorum. Sökme ile ilgili youtubeden yardım alabilirsin diye yazmıştım. Youtube gir marka model yaz sonunafa disabblye ekle

• hocam şu işlemden hep korkmuşumdur
  • Ekran kartı fırınlaması yapıcaksın ısıtmak için yazı olarak anlatmaya gerek yok derim youtube den videolar ile bakabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.