Şimdi Ara

EKRAN KARTI İDEAL SICAKLIK ve FAN DEĞERLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasa boyutu,düzgün kablolama,fan performansı ve kasa içi hava sirkülasyonu bunlar işlemci ve anakart ısılarında çok etki ediyor.Onun için aynı bileşenler kiminde 30 derece kiminde 40 derece olabiliyor.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/zalman-z3-plus-%28siyah%29-z3-plus-midt-atx--pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=71901#allImages Hocam ilk olarak bu kasa tipine bakıyorum. Çünkü gtx 770 gibi bir kartı tutması için direk koyulmuş kasaya. 30 derece mi fark ediyor ? Bir kasaya da tutup 550 Tl vermem de, orta karar bir kasa şart galiba. Özellikle ön tarafında 200mm lik fan olan kasalar. Kasa içine ciddi bir soğuk hava sirkülasyonu yaratıyorlar.

• beğendiğin kasada iyi sayılır zalman gerçekten soğutma konusunda liderlerden ancak kasalarını kullanmadım...
  • Sapphire HD7850 Dual-X O.C

Boşta 24-27
    Yükte Max; 63 Gördüm

Ama sana şunu söyleyebilirim kasa etmeni de çok önemli yani misal benim kasam süper şekilde soğuyor Aerocool Black Edition Kasa kullanıyorum

• davedevil kullanıcısına yanıt
    58 derece 60 derece maksimumda bana hala tuhaf geliyor. Keşke fan değerleride olsa. 2350 rpm lerde 74 75 76 derece arası gidiyor heaven benchmark testlernde
  • şuan işteyim akşam eve geçtiğimde test görüntülerini yollarım
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Dostum benim kasa da 4 yıllık Akasa kasa. Fena bir kasa değil, dönemin favorilerindendi.

Ama bence benim 30 dereceye kadar inmem, işlemcinin üzerindeki Evo 212 fanının ekran kartına bakması olabilir. Fan işlemciye hava çekerken, ekran kartı tarafına da hava çekmiş oluyor..

• Sapphire 270x toxic
    min:25
    max:85
  • Bendeki kasada problem var o halde sizin dediklerinize bakınca , sıcaklıklar 60 larda herkesin. Kasa önerileri için ayrıca teşekkür ederim ama Vatandan görüp internetten sipariş vermek daha mantıklı olur, görerek almak yani. Kasa bakarken de , dediğim gibi ekran kartı tutucu direğe önem veriyorum, bendeki ekran kartı gtx 770 biliyorsunuz uzun ve ağır biraz yüklensem zorlanıyor bu da giriş parçalarını bozabilir. 2. si fiyatı ,500 600 TL kasaya asla vermem cidden çok para. 3. sü genişlik, şu an ki kasada , işlemci+psu+ekran kartının araları 3-4 parmak yaklaşık 4-7cm ve kablolar ortada geniş hacimli kasayı soğutması daha kolay olur. Birde yeni kasalara bakıyorum toz filtreleri heryerde yok. Alt tarafa atılmış diğerleri açıkta. Eğer 30 derece falan etki ediyorsa süper olur.

• tek kart boşta 25 derece
    win açılış 20-23 derece
    bf4 de maxımum saatler sonra 67 derece
    furmak 15 dklık burn test sonucu ulaşılan max ısı degerı 77

yazın sli da boşta 30-32 derece boşta beklemede usttekı kart 5 derece daha sıcak.
    bf3 max 77
    crysis3 MetroLL maximum ust kart 83 derece
    alta kart 8-12 derece daha soğuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Şubat 2014; 16:12:47 >
  • hocam bf4 ve crysis 3 de sistem şişti konunuzda bu sorunu çözmüştük sanki.bu şekildeki takıntılar sizin kafanızın hep meşgul olmasına ve huzursuz olmanıza neden olur. sıcaklık değerlerinin normal olduğunu defalarca söyledim ve yine normal olduğunu söylüyorum. 80 derece kabul gören fazla bir değer demişsiniz ama öyle değil. üreticiler 80 dereceye yakın değerlere kadar fan hızını fazla artırmazlar sessizlik sağlanması için çünkü bu sıcaklık ekran kartı için fazla abartı sayılacak bir değer değil.

aynı ekran kartını aynı odada farklı kasaya takıp aynı testi yaptığınızda çok farklı bir değer çıkabilir veya kasayı sıcaklık farklı olan farklı bir odaya götürüp aynı testi yaptığınızda da farklı değer çıkabilir, hatta yazın aynı kasa ve aynı odada yaptığınız test değerleri kışın çok farklı olabilir. bu durum kasanın yapısına, kasanın havalandırma şekline, oda sıcaklığına vb. birçok farklı etkenden dolayı değişebilir. Daha önceden de konularınızda dediğim gibi bunlarla uğraşıp, sorun edip zamanımı öldürmem. Daha önemli işlerim var ve pc başında da oyun oynamak istediğim de direk açar oyunu mu oynarım, bunlarla uğraşmam ve 3-5 fazla-eksik değer için saatlerce-günlerce uğraşmam ve uğraşmanızı da tavsiye etmem. meraklısı olanlara saygı duyarım orası ayrı.

şimdi benim ekran kartı yazın boşta 35 derece civarı yükte 75 derece üstüne çıkıyor, overclock ve özel fan ayarı gibi hiçbir şey yok. bunlarla uğraşmadığımı söylemiştim. kasa full tower ve kasa içi hava sirkülasyonum çok iyi, imzamdaki fotoğraflardan da görebilirsiniz. kışın her şey aynı değişen tek şey mevsim ve doğal olarak oda sıcaklığındaki düşüş. kışın bu değerler boşta 30 derece altı ve civarı, yükte 70 derece ve üzerine çıkıyor, aynı şekilde hiçbir ayarda oynama yok. şimdi sizdeki ekran kartını bana yollasanız ve ben test etsem çok farklı ve beklemediğiniz değerler çıkabilir bunda şaşılacak bir durum yok. yani tekrardan diyorum anormal derece de yüksek değerler, görüntü de ve sistemde herhangi bir sorun yoksa bunlarla uğraşıp değerli vaktinizi heba etmeyiniz.

birinin ki 60 derece üstüne çıkmıyormuş yok birisinin ki boşta 25 dereceymiş bunlarla uğraşırsanız -ki bizzat forumlarda ve hayatta çok örneğini gördüm- kafanızdan çıkmaz ve sürekli bir sorunmuş gibi hissedersiniz. İşin yorgunluğundan eve geldiğinizde ilk aklınızda o olur. forumda bu ve bunun gibi bir çok konu açar diğer cevaplanmış konuları araştırırsınız. akşam yattığınızda, yemek yediğinizde, pc'yi her açtığınızda hatta gördüğünüz de, kullandığınızda sürekli bir sorunmuş gibi aklınıza gelir ve huzurunuzu kaçırır. Lütfen artık şu sıcaklık mevzusuna bir son verin ve bir sorunmuş gibi algılamayın.artık sizi de huzurlu bir şekilde bunun gibi konular açmadan görmek istiyorum.

• Sıkıntı şu herkesin 65 70 altı sıcaklık değeri aldıklarına şaşıyorum, bf4 lü konumda orada psu ısınmasını çözmüştük , işlemci fanıyla psu arasına egzos fan koyarak. Ben sonrada kasa üstünede 80mm bi fan daha aldım. Bendeki değerler 76 larda , çoğu arkadaşta 60 larda. Bu fark yazın daha da artacak belki. O yüzden bendeki ısı sorununun çözülmediğini ötelendiğini anlıyorum. Çözüm muhtemelen yeni bir kasa olacak. Bende boşta (int. bile kapalı) min. 34 altına düşmüyor. maksimum da 76. Arkadaşlar 60 - 58 den bahsediyor ki amd cidden ısı sorunu olan kartlar ( sorun değilde değerler az daha yüksek) 80 derece normal olabilir ama emsal kartlara göre yüksek aynı asus aynı gtx aynı 770 ama 70 derece bendeki derecelere göre çok çok iyi. Bunu öğrenmiş oldum tez elden önden hava girişi olan, ekran kartı sabitleyicili, en az 3 fanlı ++ bir kasa almam gerektiğini öğrendim. Isı olan yerde performans her zaman düşüktür , doğru muyum?

• http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,6.html

linki iyi incele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,6.html

linki iyi incele

34-79 Kasa almayım o halde benim değerler kurtarıyor para cepte kaldı bugünde

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

linki iyi incele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    bu sorunu daha doğrusu takıntınızın erkenden bitmesini canı gönülden istiyorum.isterseniz sistemi komple söküp masaüstünde uzay sistem şeklinde de aynı teste tabi tutun. eğer sorun olduğuna gerçekten inanıyorsanız veya inanmışsanız yapacak bir şey yok.ısı olan yerde performans düşüktür diye bir kaide her zaman olmaz. yani bu değerler zaten olması gereken ve bu koşullar altında normal çalışması için üretilmiştir. üreticinin sitesinden bakarsanız 100 derecelere kadar normal çalışacağının garantisini veriyorlardır ve zaten internette araştırırsanız bu değerlerde gayet normal çalışan kartlar vardır. Amd r9 290x kartına bakarsanız normal fabrika çıkışlı referans olarak 100 dereceye yakın bir değerde çalıştığını görürsünüz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

linki iyi incele

Hocam emin olun iyi niyetimle soruyorum, yukardaki arkadaşların ısı değerlerine bakıyorum, amd nvidia diye ayırmıyorum asla , 60 derecelere ısıyı düşürdüğünüz anda performans mutlaka artar, bu bir fizik kuralı, doğru muyum? Eğer kasayı değiştirmem gerekiyorsa , sistemin selahiyeti için mecburen değiştireceğim yapacak bir şe yok yok iyi bu derseniz ssd ye yöneleceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

bu sorunu daha doğrusu takıntınızın erkenden bitmesini canı gönülden istiyorum.isterseniz sistemi komple söküp masaüstünde uzay sistem şeklinde de aynı teste tabi tutun. eğer sorun olduğuna gerçekten inanıyorsanız veya inanmışsanız yapacak bir şey yok.ısı olan yerde performans düşüktür diye bir kaide her zaman olmaz. yani bu değerler zaten olması gereken ve bu koşullar altında normal çalışması için üretilmiştir. üreticinin sitesinden bakarsanız 100 derecelere kadar normal çalışacağının garantisini veriyorlardır ve zaten internette araştırırsanız bu değerlerde gayet normal çalışan kartlar vardır. Amd r9 290x kartına bakarsanız normal fabrika çıkışlı referans olarak 100 dereceye yakın bir değerde çalıştığını görürsünüz.

Cevap verenler içinde amd ve nvidia var + kasa soğutmada ilk parça işlemci fanı psu ekran kartı fanı falan tmm da , ben 1 egzos fanı takmadığım için 83 dereceyi gördüm ve pc kendini kapadı. 1 kasa 200 TL 1 fan 30 TL = 230 TL ama 1 ekran kartı 1000 TL. Benim derdim şu iyi bir kasa alsam , arkadşların ki gibi 60 derecelere düşermiyim bu 1. si. 2. si de Bendeki kasa heryerinden toz alıyor, toz kötü birşey yeni kasayla bunuda sağlayacağım. Isı değerleri çok düşük birçok arkadaşımda, bende de normal değerlerde ama ben düşük olsun istiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.