Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fırınlamayla çalışmazsa bir de ızgara yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de dün sistemim görüntü vermemeye başlamıştı yaptığım denemeler sonucunda sorunu hd4870 ekran kartında buldum ve gözümü kararttım bu yöntemi bir kaç gün içerisinde deneyeceğim sonucu buraya yazarım
  • 6. fırınlayışım hala çalışıyor.Nazar değmesin maşallah.
  • süper bişiye benziyo
  • yaklaşık yarım saat önce hiç görüntü vermeyen HIS HD4870 1GB FAN modelli ekran kartıma fırınlama işlemini uyguladım şu an soğumasını bekliyorum bakalım ne olacak

sıkça sorulmuş harici güç girişlerinde ki plastikler o ısıya dayanır mı diye; 9 dakika civarı daha önceden 200 dakikaya ısıtılmış fırın içerisinde durdu hiç bir şekilde erime, şekil değişikliği, deforme vs. yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 20 Ocak 2012; 21:19:07 >
  • evet arkadaşlar kart çalıştı, hiç umudum yoktu ama şu anda gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor işlemle ilgili sorusu olan özel mesajla ulaşabilir, Allah bu yöntemi bulandan razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Skill

Fırınlamayla çalışmazsa bir de ızgara yapın.

Yarınki gazetelerin başlığına iyi bakın gülmekten çatlayan insan varsa bilin sebebi arkadaştır.. Hocam halının tüylerini yoldum sayende...

• quote:

Orijinalden alıntı: player75

Neo demircibu arkadaşımızın tavsiyesi ve yönlendirmesi ile bu linke ulaştım ve kartımı fırınladım, benzer sorun vardı şimdi canavar gibi eskisinden daha iyi çalışıyor. Demircibu ve Yelkowan ellerinize sağlık

• Bu sorunun neden kaynakladığını ve neden böyle bir yola başvurulduğunu bana tek cümle ile anlatabilir misiniz ?
  • Ekran kartı ısındıgı için lehimleri yumuşayıp sertleşiyo böylece soğuk lehim oluşuo.Bu işlemle lehimleri tazelemiş oluyorsun.
  • Eline saglik ustat cok guzel bir paylasim
  • birkaç arkadas teknik kısmını anlatmıs yaklasık 6 aydır teknik serviste calısıyorum daha profesyonel aletler kullanıyoruz ama aynı işi arkadasın yaptıgı gibi fırınla yada ufoyla yapabilirsiniz hatta ısındıktan sonra cipe cımbız yada metal bir cubukla hafifce donukarak altındaki bacakların ( lehimlerin ) tam olarak oturmasını saglayabilirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim kartı cok ısıttıgınızdaüstünde Kondansatörler patlayabilir ve 2 kere patlatmıs biri olarak kesinlikle dikkat etmelisiniz komsu bombamı patladı diye gelebilir :)
  • benmde cep telefonunda görüntü gidip-geliyordu telefon içindeki pcb yi fırınladım daha düşük bi ısıda telefon düzelmişti... çok güzel paylaşım eline sağlık üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozkan

benmde cep telefonunda görüntü gidip-geliyordu telefon içindeki pcb yi fırınladım daha düşük bi ısıda telefon düzelmişti... çok güzel paylaşım eline sağlık üstad

Herşeye de denemeyin hocam
  • yıllar önce yapmıştım hocam :D sadece paylaşmak istedim
  • Hayırlı Olsun Dıyorum Gayet Başarılı Bir Çalışma
  • Arkadaşlar ben de fırınladım 190 derecede 8 dakika gpu üstte olacak şekilde. Ancak alt taraftan 2 parça düştü maalesef. Resimde kırmızıyla yuvarlak içine aldığım yerler:
     Ekran Kartı Fırınlama!

Elektrikçiye götürsem bu düşen yerleri yapıştırabilir mi acaba? Ya da benim evde yapabileceğim bir şeyler var mıdır?
  • küçük olan kolay da diğeri ram bga chip herkes yapamayabilir.
    ısı tabancası ile ısıtılıp kendiliğinden yerine oturması lazım.
  • Garantisi bitmeden sattığım için Böyle uğraşlara gerek kalmıyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.