Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Davul fırında 2 kere denedim. Biri atiydi diğeri palit. Ati 7 dakika kaldı sonuç çalıştı palit 5 dakikada param parça oldu. Davul fırında denemeyiniz. Paliti çıkardığımda içinden çıkan gaz adami kanser bile edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Nietzsche

Davul fırında 2 kere denedim. Biri atiydi diğeri palit. Ati 7 dakika kaldı sonuç çalıştı palit 5 dakikada param parça oldu. Davul fırında denemeyiniz. Paliti çıkardığımda içinden çıkan gaz adami kanser bile edebilir.

ben fırın poşetiyle (200 derece altında, 180 derece de) denemişti
    fırın poşetinin içindeki hava kalmayacak ve dışarında hava almayacak şekilde izole ederecek ağızını zımba teli ile zımbaladım !
    yani senin anlayacağın olası kimyasal partiküllerin fırına sinmemesi için bunu bu şekilde yaptım !

gazlı fırında ısı sabit olmayabilir gazlı fırında sakın denemeyin !
    dahası fırın poşeti için dayanma sınırı 200 C olduğunu hatırlatmakta yarar var !
    bu açıdan 200 C yi denemeyin !!!

unutmayın kimyasal maddelerin şakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Mart 2012; 20:07:23 >

• Arkadaşlar elimde saphire 8800 gts ve Asus 8800 gt olmak üzere 2 tane ekran kartı vardı.Bir tanesi 1 yıldan fazladır, diğeri ise en 6 aydır bozuk ve atmaya kıyamıyordum.
    Uzatmayayım, fırınlama yöntemini "kaybedeceğim ne varki" diyerek denedim. Yaptığım işlem şöyle:

Ekran kartı üzerindeki soğutucu,kağıt vb. çıkardım.
    Gpu üzerindeki macunu temizledim.
    Sentetik tiner ile kartı temizledim.
    Alüminyum folyo ile önceden denilen şekilde hazırlıklarımı yaptım.
    Kartları fırına sürmeden önce 5 dakika fırını 195 derecede çalıştırdım.
    KArtları fırına sürüp, 7-8 dakika bekledim.
    Çıkarıp 10 dakika soğuttum ve üzerindekileri taktım.
    Önce 8800 gts'yi denedim ve Crysis2 oynadım. Sorun yok.
    Sonra Asus 8800 gt'yi deneyip Crysis2 ile onuda denedim.Sorun yok.

Yani, işlem başarı ile sonuçlandı. Konuyu açan arkadaşıma çok teşekür ediyorum.Allah razı olsun.
    Kaybedecek hiç bir şeyi olmayan arkadaşlarıma tavsiye ederim.

• Bugün 8800GTX 768 mb 384 bit ekran kartımın aniden bozulması üzerine fırınlama işine gireyim dedim.Önceden 230 derecede 8 dk ısınmış fırına koyup 9 dk boyunca 230 derecede ısıttım kartı şuan taktım hiç bir karelenme görüntüde bozulma ve mavi ekran sorunu kalmadı.Driver kurup biraz oyun oynayacağım , umarım bir problem yaşamam.
  • Kartın çalışacağına ihtimal vermiyordum power düğmesine bastığın anda kart tamamiyle yanacak diye tahmin ettim çalıştığını ve sorunun ortadan kaltığını görünce şok oldum. Bu güzel çalışma için teşekkür ederim. Ama merak ettiğim bir şey var parçaları söküp 200 derece ısınmış fırında bir süre tuttunuz bu devre plastikten imal edilmemiş mi 200 derece ısıda nasıl olduda erimedi orayı anlıyamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Kartın çalışacağına ihtimal vermiyordum power düğmesine bastığın anda kart tamamiyle yanacak diye tahmin ettim çalıştığını ve sorunun ortadan kaltığını görünce şok oldum. Bu güzel çalışma için teşekkür ederim. Ama merak ettiğim bir şey var parçaları söküp 200 derece ısınmış fırında bir süre tuttunuz bu devre plastikten imal edilmemiş mi 200 derece ısıda nasıl olduda erimedi orayı anlıyamadım.

Parçalar 200 dereceye kadar dayanıklı yapılıyor.
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler gayet herkese yararlı bir bilgi olmuş.

Bu arada arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.

Ben her 3 ayda bir kasamın içindeki bütün parçaları temizlerim.
    Yani işlemcinin fanını sökerim üstündeki pislikleri temizlerim, yeni thermal macun sürerim, ekran kartının fanını temizler aynı şekilde tekrar thermal macun sürerim. anakartı, rami ve envayi çeşitteki herşeyi temizlerim anlayacağınız gibi.

Benim sıkıntım ise tozlarla.
    Acaba şu tiner olayını ekran kartında ve anakartta denesem sorun olmaz değil mi?
    Yada daha doğrusu tiner ile temizleme yapılabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
  • evet arkadaşlar 2 tane 8800 gt kartım var.. ve sli sistem kullanıyorum. biri axle diğer msi. axle diyebilirimki 4 defa arızalandı ve 4 defa fırınladım.. ve herseferinde düzeldi çalışıyor.. halende düzgün birşekilde çalışıyor.. arızalar 3-4 ayda bir nüksediyor.. aslında 6 saat mass effect gibi bir oyunu son ayarlarda aralıksız oynarsan ekran kartı napsın?? dünde pc arıza yaptı yine axle diye düşündüm ama bu sefer msi yapmış.. onunda soğutucusunu söküp 200 derece fırında 9 dk beklettim.. çıkardığımda önemli bir değişiklik yoktu.. sadece tozunu silmeyi unutmuşum bazı parçaların lehim dipleri kararmıştı onuda kolanyağıyla temizleyince pırıl pırıl oldu.. sonra merakla toplayıp sisteme taktım ve sonuç olumlu.. gayet güzel çalışıyor.. arıza neyse artık ısı görünce düzeliyor.. bu arada hatırlatma fırın vestelin turbo fırını öyle davlunbaz tipi değil.. yukarda örneklerini gördüğüm için ayrıntı düştüm.. elinizde bu şekil arızalı kart varsa deneyin derim.. sanki ne kaybedeceksiniz???

• Güzel bir olay yalnız geçici çözüm sanırım..yinede garantisi bitmiş kart için işe yarayabilir.paylaşımda bulunanlara teşekkürler faydalı bir konu olmuş
  • eve gidince izleyeceğimm teşekkürler
  • Benim hurdaya çıkmış dv6000'im vardı 8400m gs ekran kartı var. Ekran kartını çıkarıp deniyim dedim ama bilgisayar sökülmüyor nasıl yapmışlarsa her tarafta vida var bir türlü çıkmadı yardımcı olabilecek var mı?
  • benim 8800 gts ye de da fırın yolu gözüktü
  • Eğer bu geçici çözümse kart tekrar aynı problemi yaptığında bilgisayarın başka parçalarına zarar verme ihtimali varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varjot

Eğer bu geçici çözümse kart tekrar aynı problemi yaptığında bilgisayarın başka parçalarına zarar verme ihtimali varmı?

Varjot, o dediğin sadece power suply bozulursa olma ihitmali vardır. Yoksa ram bozulunca hemen voltaj artıp diğer kartları da devre dışı bırakmaz. Hdd. bozulunca nasıl diğer parçaları bozucu etkisi olmuyorsa ekran kartı da böyledir. Bozulunca en kötü ihtimal monitöre görüntü gelmez. O kadar. Eğer güç kaynağı sıkıntınız yoksa endişe etmeyin.
  • Teşekkürler.

Bende de uzun zamandır böyle bir kart vardı. Ara sıra takıp deniyordum çalışırmı acaba diye. 6-7 kez denemişliğim vardır. En son bu konuyu okuduktan sonra kartın soğutucusunu söküp bilgisayara taktım ve kartın o şekilde çok fazla ısınmasını sağladım -Tabii fırınlama gibi olması mümkün değil sadece işlemcisi ve çevresi ısındı- soğutucuyu tekrar monte edip kartı taktığımda herhangi bir problem kalmadığını gördüm. 5 gündür kartı sorunsuz kullanıyorum. Acaba bu tesadüfmüdür yoksa bu şekilde ısıtmak mı işe yaradı bilemiyorum.
  • 8800 Gt ekran kartımı fırınladımm

Sonuç : MÜKEMMELLLLLLLLLLLLLLLLL

ya hala inanamıyorum nerdeyse kartımı çöpe atıyodum bu yöntem sahaseinde kartımı kurtardım yapan arkadaşdan Allah razı olsun...
  • Hocam süper olmuş, üstadımsın

Saygılar...

Edit: Hala 64 MB GeForce 2 kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interceptor_0000 -- 3 Mayıs 2012; 16:36:42 >
  • bende serviste hurdalığa atılan nvidia 8500 kartı attım 7 dakika davul fırında beklettim soğuttum taktım çalışmayan kart çalıştı.Önceden test ederek ayırmıştık hurdalığa şimdi çatır çatır çalışıyor. birde ram verdim ramin bellek chipleri düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varjot

Eğer bu geçici çözümse kart tekrar aynı problemi yaptığında bilgisayarın başka parçalarına zarar verme ihtimali varmı?

kardesimde 8800 gt var, herhalde 7 kere yapti bu islemi. her defasında tekrar calisti kart.
  • bende 3870 var 180 derece 7-8dk fırınlandım sorunsuz çalıştı 3 hafta sonra aynı sorunu verdi bu seferde 180derecede 10 dk fırınladım çalısıyor 3 haftadan fazla oldu.ekran kartı siparişi verdim gelene kadar fırınlama ile devam :D
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.