Şimdi Ara

Ekran Büyürse Kalite Azalırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıktada belirttiğim gibi mesela bir film izleyecem 40 inç ve 60 inç olmak üzere 2 tane televizyon var bu televizyonlar arasında görüntü büyüdüğü için kalite azalması olurmu ?

• evet olur özellikle sd bir yayın 60 inç tv de çok kötü olur fakat mesela 40 inç tvyi 2 metreden izliyorsan 60 inç tvyi 5 metreden izlersen görüntü de bozulma görmezsin yani ekran ne kadar büyürse o kadar uzaktan izleyeceksin.
  • Ekran büyüdükçe full hd için konuşuyorum görüntü keskinliği yani inç başına düşen piksel sayısı azalır ... 2 metre mesafeden 42 inç led 55 inç led den daha kaliteli görüntü verir ... ama 4 metreye geçersen 55 inç seni daa çok tatmin eder bide tabiki sd yayınlar büyük tv de daha çok sıritir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hdler ne kadar yakınsa o kadar iyi sorun olmaz.
    sdlerde biraz mesafe olmalı.
    Türkiyedeki yayınlarda malum USA da olsak 1-2 metre için 60-80 inç alırdık.

Ekran Büyürse Kalite Azalırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 16 Ocak 2015; 3:16:34 >
  • benim televizyon 55 inch salonun bir tarafı 6metre bir tarafı 3.50 metre altı metreye koysam 42,den 55,e geçmenin bir espirisi olmayacaktı 3.50,ye koydum ilk zaman alışamadım ama kontrastı 65 gibi ayarladım zaten birçok kanal hd olduğundan televizyonumun görüntü kalitesi çok iyi olduğundan hiç sıkıntı yok şimdilik lakin 4 metrenin altına düşmemek çok daha doğru 55 inch,i baz alırsak.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.