Şimdi Ara

Ekonomi profesörleri neden zengin değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para hakkında ticaret hakkında her şeyi oldukça derinlemesine biliyorlar yatırım olsun aklınıza ne gelirse. Hatta zenginlerin danışmanlığını yapanlar da vardır para katliyorlar

Hatta dolandırıcılık bile biliyorlardir

Peki bu insanlar neden akademisyen maaşıyla idare ediyor

Aynı soruyu yatırım danışmanları için de sorabiliriz

NEDEN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• felsefe profosörleri neden filazof değil? resim öğretmenleri neden ressam değil? şefler neden besteci değil? edebiyat profosörlerinin bazıları neden yazar yada sair değil diye liste uzar gider. bir alanda uzman olacağın o alanda icracı olacağın manasına gelmiyor, kimileri sadece öğrenmeyi ve öğretmeyi tercih ediyor, belli bir yaştan sonra yapacakları hatalardan ya da eleştirilmekten çekiniyor da olabilirler
    ama ticaret üzerinden gidersek en riskli alanlardan biri, ne kadar uzman olursan ol garanti taşımaz
  • Her muhendislik hocasi neden araba yapip zengin olmuyor, o yuzden.

Ekonomi hocalarinin isi araba yapmaktan daha kolay. Zaten sirketlere danisman olarak calisip ya da kendi sirketlerinde calisip iyi paralar alanlar var.

• Profesorler çalışkan insanlar olduğu için zengin bile olsa çalışmaya devam ediyorlar. Bkz. Özgür Demirtaş

• Ben zengin olduklarını ve görgüsüz olmadıklarını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar işin teorisini iyi biliyor, ama pratiğe gelince yoklar.

örneğin üniversitelerde yazılım mühendisliği hocaları neden kendi yazılım şirketlerini ,oyun şirketlerini kurup zengin olmuyorlar.

• O zaman futbolcu ya da teknik direktör iddia'da her oynadığı kuponu tuttursun mesela. Ticarette yatırımlar da yarı yarıya şans işidir. Ha diğer yarısı tabi ki iyi karara akıllı davranmaya iyi stratejilere bakar ama piyasa canavar gibidir affetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraveling -- 29 Aralık 2020; 13:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

O zaman futbolcu ya da teknik direktör iddia'da her oynadığı kuponu tuttursun mesela. Ticarette yatırımlar da yarı yarıya şans işidir. Ha diğer yarısı tabi ki iyi karara akıllı davranmaya iyi stratejilere bakar ama piyasa canavar gibidir affetmez.

Futbolcu ve tdler zaten bu işi yapıyor ki

Amatordekiler akrabalarina esine dostuna oynatiyor kendi oynamalari yasak olduğu icin

Profesyoneller de yapiyor

Sergen Yalçın var mesela örnek adam acik acik soyluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

onlar işin teorisini iyi biliyor, ama pratiğe gelince yoklar.

örneğin üniversitelerde yazılım mühendisliği hocaları neden kendi yazılım şirketlerini ,oyun şirketlerini kurup zengin olmuyorlar.

Deli olmuş herkes delisiniz yalnız bırakın beni

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ben zengin olduklarını ve görgüsüz olmadıklarını düşünüyorum.
    Ben hiç görmedim zengin bir ekonomi hocasi

Bizim okuldaki ekonomi profesörleri standart akademisyen gelirine sahip belli zengin olmadıkları mesela.

• felsefe profosörleri neden filazof değil? resim öğretmenleri neden ressam değil? şefler neden besteci değil? edebiyat profosörlerinin bazıları neden yazar yada sair değil diye liste uzar gider. bir alanda uzman olacağın o alanda icracı olacağın manasına gelmiyor, kimileri sadece öğrenmeyi ve öğretmeyi tercih ediyor, belli bir yaştan sonra yapacakları hatalardan ya da eleştirilmekten çekiniyor da olabilirler
    ama ticaret üzerinden gidersek en riskli alanlardan biri, ne kadar uzman olursan ol garanti taşımaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therc -- 29 Aralık 2020; 15:2:45 >
  • Sergen'nin kumarda kaybettiklerini bilmiyorsun herhalde.

Olm nasıl bir bakış açınız var anlayamıyorum, yapıyorlar ki diyorsun sanki yapıyorlar da her maçı tutturduğunu mu sanıyorsun? Ya da bu işin içinde şaibe var adam önceden bilinen maçı belki söylüyor kazanıyor. Bu şimdi emekle ve bilgiyle alınan bir kazanç mı oluyor.

Piyasa böyle mi zannediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: therc

felsefe profosörleri neden filazof değil? resim öğretmenleri neden ressam değil? şefler neden besteci değil? edebiyat profosörlerinin bazıları neden yazar yada sair değil diye liste uzar gider. bir alanda uzman olacağın o alanda icracı olacağın manasına gelmiyor, kimileri sadece öğrenmeyi ve öğretmeyi tercih ediyor, belli bir yaştan sonra yapacakları hatalardan ya da eleştirilmekten çekiniyor da olabilirler
    Bir kişi öğrettiği şeyi icra edemiyorsa onun öğreticiliği sorgulanmaz mı? Sorgulanmamalı mı?

Resim öğretmeni resim çizemiyorsa ben onun yetkinliğini sorgularım. Edebiyatı hocası yazı yazamıyorsa sorgularım. Bunu herkesin yapması gerekmez mi?

Öğreteceğin işi daha kendin yapamiyorsan sormazlar mi adama sen ne ogretiyorsun hangi yetkinlikle diye

Bir kişi uzman olduğu bir alanda icracı olamiyorsa uzmanligini sorgulamak gerekir.

Bu yorumunuz bana mantıklı gelmedi

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

Sergen'nin kumarda kaybettiklerini bilmiyorsun herhalde.

Olm nasıl bir bakış açınız var anlayamıyorum, yapıyorlar ki diyorsun sanki yapıyorlar da her maçı tutturduğunu mu sanıyorsun? Ya da bu işin içinde şaibe var adam önceden bilinen maçı belki söylüyor kazanıyor. Bu şimdi emekle ve bilgiyle alınan bir kazanç mı oluyor.

Piyasa böyle mi zannediyorsunuz.

Evet doğru biraz konu dışına çıkmış oldu emekle bilgiyle alinmiyor o doğru. Örnek verdiğiniz için ben de o örnek üzerinden gittim durduk yere cikartmadim ama.

Sergenin kaybettiklerini bilmiyorum ama bizzat tanıdığım gördüğüm duydugum kisiler var güncel veya eski futbolcular. Neyse.

• meseleyi yanlış anladın icra edebilir ama icra edenin anıldığı ünvanlarla icra edebilecek seviyede şeyler ortaya koyamayabilir, ki bunun örneğini heryerde görebilirsin, soruyu sormanın sebebide bu zaten. kimse kendi kendine ünvan veremez ünvan dışardan gelir. ticaret yapmak istiyorsan tüccar olman gerekir, çoğu insan riskli bir alana kendini atıp her ay diğer insanların aldığı miktarlardan daha yüksek miktarları bırakmaz. ayrıca ticaret, riski bir yana stres alanıdır, hem risk hem stres neden rahatını bozsun zaten onu tatmin ediyorsa? diğer nokta zaten bu insanlar hayatını akademiye adıyor, amaçları da akademik kariyer

• quote:

meseleyi yanlış anladın icra edebilir ama icra edenin anıldığı ünvanlarla icra edebilecek seviyede şeyler ortaya koyamayabilir, ki bunun örneğini heryerde görebilirsin, soruyu sormanın sebebide bu zaten. kimse kendi kendine ünvan veremez ünvan dışardan gelir. ticaret yapmak istiyorsan tüccar olman gerekir, çoğu insan riskli bir alana kendini atıp her ay diğer insanların aldığı miktarlardan daha yüksek miktarları bırakmaz. ayrıca ticaret, riski bir yana stres alanıdır, hem risk hem stres neden rahatını bozsun zaten onu tatmin ediyorsa? diğer nokta zaten bu insanlar hayatını akademiye adıyor, amaçları da akademik kariyer

İyi de mesela tıp hocası da hayatını akademiye adiyor ama tedavi yapabilir

Hukukçu da hayatını akademiye adiyor ama mahkemede savunma yapabilir diğer hukuki islemleri yapabilir

Mesela yatırım danisnmanlari baskasina tavsiye veriyor para katliyor çoğu zaman. Zaten yatirim danışmanlığı egitimi almis sertifikasi olan kisiler hariç yatirim tavsiyesi vermek suçtur ytd yazmak da kurtarmayabilir.

Private banking musterisi iseniz size sürekli oneriler veriyorlar portfoyunuzu yonetiyorlar o para asla kaybolmuyor hatta cogaliyor.

Peki bu adamlar kendi neden zengin değil. Neden profesoru olduklari işi küçük yatirimci olarak bile icra edemiyorlar. Stres ise risk ise bu hukukta da var tipta da var. İşin riski kadar da bilimselliği var bilimsel normlara uyarsaniz risk minimize oluyor. Verileri istitatiskleri bilimsel normlari takip ederek bu adamlar neden zengin olamiyor merak ediyorum.

Bu soruları ekonomi hocasina sorsam beni banlar muhtemeln o yüzden buraya soruyorum

• Çünkü para kazanmak hem sanat hem de bilimdir. İşte hocalar da işin bilim kısmında. Sanat kısmında ise zenginler var. Aynı eleştirmen ve yazar ilişkisi gibi. Bir sanat yapar diğer onun kritiğini.

• tıpçılar ve hukukçular işin pratiğini öğreniyor ve staj yapıyorlar zaten, sadece teorik bilgi ile bir doktor ameliyat yapabilirmi? Her doktor ibni sina olabilirmi?

Diğer kaçırdığın nokta hayat bir yazılım değil, kodları ögrenip istediğin herşeyi yapabilesin. dediğinin olabilmesi için şöyle bir örnek veriyim şuan satranç gmleri bilgisayarı yenemiyor, çünkü yüzlerce varyantı saniyeler icinde hesaplıyor, aynısını hayatımız için geçerli kılabilmemiz için aklın hayalinin almayacaği kadar varyantı her saniye hesaplayıp ona göre hareket eden bir bilgisayar yapman gerekir, buda insan sınırının ötesinde, he bu demek değil zengin olamaz olur ama kaybetme korkusu ağır basıyorsa elindeki veri ve varyantlar yeterli değil demektir

• quote:

tıpçılar ve hukukçular işin pratiğini öğreniyor ve staj yapıyorlar zaten, sadece teorik bilgi ile bir doktor ameliyat yapabilirmi? Her doktor ibni sina olabilirmi?

Diğer kaçırdığın nokta hayat bir yazılım değil, kodları ögrenip istediğin herşeyi yapabilesin. dediğinin olabilmesi için şöyle bir örnek veriyim şuan satranç gmleri bilgisayarı yenemiyor, çünkü yüzlerce varyantı saniyeler icinde hesaplıyor, aynısını hayatımız için geçerli kılabilmemiz için aklın hayalinin almayacaği kadar varyantı her saniye hesaplayıp ona göre hareket eden bir bilgisayar yapman gerekir, buda insan sınırının ötesinde, he bu demek değil zengin olamaz olur ama kaybetme korkusu ağır basıyorsa elindeki veri ve varyantlar yeterli değil demektir

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

Çünkü para kazanmak hem sanat hem de bilimdir. İşte hocalar da işin bilim kısmında. Sanat kısmında ise zenginler var. Aynı eleştirmen ve yazar ilişkisi gibi. Bir sanat yapar diğer onun kritiğini.

O zaman universitelerde dersi akademisyenler değil tüccarlar is adamlari anlatsa daha iyi olmaz mı

Bir de isi tek taraflı becerebilen eleştirmenler neden var? Başka sanatçılar degerlendirsin neden ortaya bir eser koyamayan değer uretemeyen kisilerin lafı ciddiye aliniyor otorite kabul ediliyor?

Bu düzen degisecek

• Zaten iyi okullarda öyle. Bak Boğaziçi İşletme'ye bir sürü işadamı, CEO, uzman derslere giriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.