Şimdi Ara

EKO ENERJİ E-101 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
6
Favori
67.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muzafferg

ODTÜ makina mezunuyum. Burada bazı kişilerin abuk sabuk yorumlarından dolayı yazma gereği hissettim.ODTÜ den alınan raporu değerlendirecek kadar bilgi sahibi olduğunu iddia eden densizler var.Bu insanların bu kadar iddialı olmaları tamamen cahil olduklarından kaynaklanmaktadır.Yanma teorilerini bilmeden, test şartlarını bilmeden sırf ukalalıktan ve ben bilirim havalarından kaynaklanan bu yorumları kınıyorum.

Sen çok yanlış gelmişsin be kardeş..
  • quote:

ODTÜ makina mezunuyum. Burada bazı kişilerin abuk sabuk yorumlarından dolayı yazma gereği hissettim.ODTÜ den alınan raporu değerlendirecek kadar bilgi sahibi olduğunu iddia eden densizler var.Bu insanların bu kadar iddialı olmaları tamamen cahil olduklarından kaynaklanmaktadır.Yanma teorilerini bilmeden, test şartlarını bilmeden sırf ukalalıktan ve ben bilirim havalarından kaynaklanan bu yorumları kınıyorum.

sen kimin fake'isin kardeş

• quote:

sen yetkili bir abiye benziyorsun. lütfen doğrusunu sen anlat da feyz alalım. teknolojinin son harikası bu cihaz nasıl yakıtı azaltır? tam olarak ne yapıyor? bakma sen. cahil cühela toplanmış yorum yapıyor. hani utanmasalar 2 kere 2, 4 eder diyecekler. hadi şöyle güzel bir şekilde anlat da bu cihazın faydalarını, cahillerin gözleri yuvalarından fırlasın. yalnız tek bir ricam var. hepimizin anlayabileceğibir dille anlatırsan seviniriz. çok fazla bilimsel terim kullanma lütfen. sonuçta hepimiz bilgisiziz bu konuda. o ufacık kutunun içindeki uzay teknolojisine 2 tane mıknatıs deyip geçiyoruz. lütfen bizleri aydınlat.

şimdiden teşekkürler.

• Yahu yakıt kortumuna takılan mıknatısın araca, yakıta ne gibi bir faydası olabilir, hala bilimsel açıklama bekliyoruz. Hani motorun yanma sistemi uzerinde radikal bir değişiklik geliştirirsiniz, icat edersiniz anlarım. Yazık bu ülkenin saf insanlarına, bosa harcadıkları paralarına, emeklerine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ürünle ilgili araştırma yapıyordum, baktım ki takıp kullanan arkadaş fanatiği olmuş ürünü almaktan vazgeçtim. Test edip geri vereyim düşüncesi bile kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Benim yazdığım bir kamyon yazı sonrası hala "acaba alsam mı?" diye buraya yazan ya yazdıklarımı okumayacak kadar üşengeçtir, ya da anlama kıtlığı yaşamaktadır. İki türlü de dolandırılmayı haketmektedir. Burada yazılanları okumadan ürünün üzerine atlayanları tenzih ederim. Neticede ürünün dolandırıcılık ürünü olduğundan haberleri yoktur. Ama ne demişler: "Bir musubet, bin nasihatten üstündür."

Özet geçecek olursak:

- Üretilen her ürüne, Sanayi bakanlığı onaylı garanti belgesi verilebilir. Bir peluş oyuncağa da verilebilir. Dolayısı ile "sanayi bakanlığı onaylı" lafının bir değeri yoktur.

- Her ürüne faydalı model belgesi alınabilir. Faydalı model ürüne verilir. Yönteme verilmez. Bu ve benzeri bütün ürünlerin faydalı model belgesi mevcuttur. Faydalı model ürünü korur. Gerçek koruma patent ile sağlanır. %5 bile tasarruf sağlayan bir ürün, dünyada bir yılda milyarlarca dolarlık tasarruf sağlayabilir. Çok önemli bir buluştur. Buluş sahibi mal değilse patent alır. Faydalı model belgesi değil. Böylesi bir alanda faydalı model belgesi almak, "bu yönteme patent vermiyorlar aga." demektir.

- Her konuda olduğu gibi dolandırıcılıkta da ABD'nin gerisindeyiz ve taklitçiyiz. Bu ürünler bundan 10 sene önce ABD'de patlamış ve ABD ticaret denetim kurumu tarafından fark edilmiş, dolandırıcılık ürünleri arasına alınmış ve ithalatı, satışı yasaklanmış. ABD'nin devlet kurumunun sitesinde uyarılar mevcut. Burada paylaştım.

- Gene ABD'de hipermiler denen insanlar var. Bu insanların hedefi 1 galon benzin ile maksimum yolu yapmak. Bir hobi gibi düşünebilirsiniz. Nasıl bizdeki apacheler yanlıyor, bunlar da daha dünyaya katkısı olan bir hobiye sahip. Bu kişiler bu ürünleri fena tiye alıyorlar. Bir işe yarasa ilk onlar kullanır emin olun bana. 1.5 litre az yakmak için aracını çok tipsiz bir batmobil görüntüsüne sokan insanlardan bahsediyoruz...

- İddia edilen yakıt bileşiğindeki karbon atomlarını sıraya dizmesi... Bunun farklı bir versiyonunu hastanelerdeki MR makinesi insan vücuduna yapıyor. Yapılan kaba hesapta yakıt borusunda atom dizmek için gereken gücü 0awg kablo (bakırı baş parmağınız kalınlığında) kaldırır. Neodmiyum, neodaymum, fiyomaynun mıknatıs bu işi görmez, göremez.

- Mıknatısımız iş görüyor diyelim. Yakıt borudan geçtikten sonra bölünüyor, enjektörlere gidiyor. Geçmiş olsun. Karbon Sırası tekrar bozuldu. Enjektörden bahsediyoruz. Benzin hasta ruhlu bir hızla püskürtülüyor bir an sıvı mı olsam, gaz mı olsam diyor, havayla karışıyor, sıkışıyor... Bu karbonları sıraya dizmek mantıklı bile olsa (ki ürküttüğün kurbağaya değeceğini sanmıyorum) bu işi yapacak arkadaş enjektörden başkası olamaz. Benzin hattındaki son halka o.

Bana karşı çıkacak olan boş konuşmadan, önce bu konuda paylaştığım belgelere, refere ettiğim yerlere baksın. Bu ürünün faydalı model belgesini incelesin, ABD ticaret komitesinin kararını okusun (hepsinin linklerini paylaştım). Sonra gelsin benle tartışsın. Ben işkembeden sıkmıyorum. Belgelerle konuşuyorum. "Dayımın oğlu taktı, müthiş!" de demiyorum. Ama bir ton belgeye, birinin ağzından çıkan "dayısının oğlu" lafı ağır basıyorsa da, inanan kişi dolandırılmayı hakediyordur. "Yürü koçum, sen olmuşsun" derim.

Bravoo! Açıklama ve anlatım için Teşekkürler.

• ne diyim bi yerinize kazık istiyorsanız alın:)
  • Geçen cebimde mıknatıs kalmış.
    Baktım araba %50 az yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Geçen cebimde mıknatıs kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Geçen cebimde mıknatıs kalmış.

bu güzeldi.
  • "Hidrojenkit yakıt tasarrufu cihazı" buda kandırmamıdır? Bilgisi olan var mıdır?

http://www.yakittasarrufucihazi.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: karax2008

"Hidrojenkit yakıt tasarrufu cihazı" buda kandırmamıdır? Bilgisi olan var mıdır?

http://www.yakittasarrufucihazi.com/

Bunlar gerçek olsa, tüm dünyada olay olurdu
  • haklısın aslında, ben en azından mıknatıstan farklı bir yöntem diye merak etmiştim.
  • Arkadaşlar merhaba;
    Öncelikle bende reklamlarda bu cihazı gördüm,dolandırıcılıktan bir kere ağzım yandığı için araştırmaya koyuldum açıkçası hala kesin bir sonuç elde etmiş değilim.Ama Murat arkadaşımızın üzerine çok gidiyorsunuz adam cihazı almış ve sadece bir tecrübesini paylaşmış doğru veya yanlış bilemeyiz,içinizde hanginizin ne kadar doğru bilgi verdiği ne derecede bilgisi olduğunuzu kimse bilemez.Benim yorum yapacağım konu sadece şu arkadaşlar,yorumlarda dikkat çekmişsiniz otomobil firmları ar ge çalışmalarına o kadar para harcıyor falan diye,bence sizde buna aldanmayın şunu unutmayın otomobil firmalarının petrol üreticeleriyle doğrudan doğruya bağlantıları adamlar niye az yakan otomobil yapsınlar ki?Şöyle bir açıdan bakayım hybrid araçlar çıkacak yakında siz zannediyor musunuz bedavaya evden doldururum bence yanılırsınız o da lpgnin ilk başladığı dönemlerdeki gibi olacak sonradan giiydirecekler millete,kimse kimseye babasının hayrına az yakan araba yapmaz?Ama böyle tasarruf edecek şeyler çıkartabilir,açıkçası eko 101 ile ilgili kimsenin daha net bir fikri yok...

• He şimdi daha çok güldüm,shellin sayfasında tasarruf ile ilgili notlar paylaşan arkadaşa,yapmayın adam benzin satıyor neyi tasarruf ettirsin sana salak mı ya:D Söyledikleri doğru tabi klima açma camları da açma ondan sonra shell benzinle daha çok km git çokk mantıklııı:D
  • Ben de kız arkadaşımın kredi kartına saracam bir tur neodaymum mıknatıs. Tasarruf yaptırır. Alışsın şimdiden, gelecekte gelecekte 3 ben kazanıyorsam, 3 o kazanıyorsa, 2 ben harcayıp, 4 o harcamasın. Kredi kartına mıknatıs... Kesin çözüm. Chiplilerde ekonomi yaptırmıyormuş ama.
  • quote:

Fake abi, bana söylemediğinizi varsayıyorum. Zira ben oradaki külüstür Mercedes makinaya kadar bildiğimi söyledim. Hocaların çoğunu tanıyorum. Makina bölümünü tanımam. Bunu da söyledim. "Testin nasıl yapıldığını araştırayım" demiştim. Amerikan ticaret denetleme kurumunda bu ürünler hakkında gördüğüm yazılar, Hipermiler'ların bu ürün hakkında yazdıkları ve diğer bilimum dolandırıcılığa yönelik hareketten yola çıkarak ODTU'nün bilimsel çalışma prensibi ve güvenilirliğini incitmek istemediğim için, bir araştırma yapmadım. Ancak inşaat bölümüne giderseniz, Mustafa hocaya selamımı söyleyin.

Diğer üniversitelerden alınan raporlarla ilgili yazdıklarım da %100 doğrudur. Üniversite'deki test ortamını da dolandırmanın binbir türlü yolu var. Daha önce yazdığım taşın dışına katman sürüp testte su emmesinin düşük çıkmasını sağlamak falan gibi yöntemler var inşaat sektöründe. Eminim bu dolandırıcılar da bir düzen çeviriyordur. Testin bir eksiğini farketmiş, o açığı dolduruyor olabilirler. Ben odtu'yu itham edici pek birşey yapmadım. Ancak Türkiye'de Üni testlerinde gerçek dışı çok şey oluyor. Çoğu, karşı tarafın üçkağıtçılığından oluyor.

Fake kişi önemli değil, ancak benim yazdıklarımdan Odtu camiasının alınmamasını rica ederim. Niyetim köklü bir üniversitenin bilimselliğini sorgulatmak değildir. Hatalar yapılabileceğini, akademik testlerde açıklar olduğunu, karşı taraf bunları biliyor ise, testi dolandırmanın kolay olduğu veya testte bir eksiklik olabileceğidir. Zira diğer her kanıt bu ürünün işe yaramaz bir dolandırıcılık ürünü olduğunu göstermekte. Aksi yöndeki bu kadar kanıt içinde Odtu'nun bulgusunun doğruluğunu sorguluyor insan ister istemez. Bu komple ODTU'nun bilimselliğini sorgulamak değildir. Her kurum hata yapabilir, testlerinde kötüye kullanılmaya müsait açık olabilir. O yüzden ODTU camiası üzerine alınmasın. Saygı duyduğum ve bilimselliğini sorgulamak haddim olmayan bir kurumdur.

Fake kişiye de artık neye saldıracağını şaşırmış olmasından ötürü "Yuh, çüş, oha!" diyorum.

DOLANDIRICILARA KANMAYINIZ, SİZ DOLANDIRILDIYSANIZ VE BİR İLÜZYON İÇİNDEYSENİZ, HİÇ OLMAZSA BAŞKALARININ DA DOLANDIRILMASINA ÖNAYAK OLACAK "BİR DENE ÇOK GÜZEL!" İÇERİKLİ DENEYİM PAYLAŞMAYINIZ. ZİRA MUHTEMELEN YAŞADIĞINIZ BU TASARRUF İLÜZYONU TAMAMEN PSİKOLOJİK. FARKINDA BİLE OLMADAN, BASİT BİR BİLEK HAREKETİYLE %3-5 TASARRUF SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Fake abi, bana söylemediğinizi varsayıyorum. Zira ben oradaki külüstür Mercedes makinaya kadar bildiğimi söyledim. Hocaların çoğunu tanıyorum. Makina bölümünü tanımam. Bunu da söyledim. "Testin nasıl yapıldığını araştırayım" demiştim. Amerikan ticaret denetleme kurumunda bu ürünler hakkında gördüğüm yazılar, Hipermiler'ların bu ürün hakkında yazdıkları ve diğer bilimum dolandırıcılığa yönelik hareketten yola çıkarak ODTU'nün bilimsel çalışma prensibi ve güvenilirliğini incitmek istemediğim için, bir araştırma yapmadım. Ancak inşaat bölümüne giderseniz, Mustafa hocaya selamımı söyleyin.

Diğer üniversitelerden alınan raporlarla ilgili yazdıklarım da %100 doğrudur. Üniversite'deki test ortamını da dolandırmanın binbir türlü yolu var. Daha önce yazdığım taşın dışına katman sürüp testte su emmesinin düşük çıkmasını sağlamak falan gibi yöntemler var inşaat sektöründe. Eminim bu dolandırıcılar da bir düzen çeviriyordur. Testin bir eksiğini farketmiş, o açığı dolduruyor olabilirler. Ben odtu'yu itham edici pek birşey yapmadım. Ancak Türkiye'de Üni testlerinde gerçek dışı çok şey oluyor. Çoğu, karşı tarafın üçkağıtçılığından oluyor.

Fake kişi önemli değil, ancak benim yazdıklarımdan Odtu camiasının alınmamasını rica ederim. Niyetim köklü bir üniversitenin bilimselliğini sorgulatmak değildir. Hatalar yapılabileceğini, akademik testlerde açıklar olduğunu, karşı taraf bunları biliyor ise, testi dolandırmanın kolay olduğu veya testte bir eksiklik olabileceğidir. Zira diğer her kanıt bu ürünün işe yaramaz bir dolandırıcılık ürünü olduğunu göstermekte. Aksi yöndeki bu kadar kanıt içinde Odtu'nun bulgusunun doğruluğunu sorguluyor insan ister istemez. Bu komple ODTU'nun bilimselliğini sorgulamak değildir. Her kurum hata yapabilir, testlerinde kötüye kullanılmaya müsait açık olabilir. O yüzden ODTU camiası üzerine alınmasın. Saygı duyduğum ve bilimselliğini sorgulamak haddim olmayan bir kurumdur.

Fake kişiye de artık neye saldıracağını şaşırmış olmasından ötürü "Yuh, çüş, oha!" diyorum.

DOLANDIRICILARA KANMAYINIZ, SİZ DOLANDIRILDIYSANIZ VE BİR İLÜZYON İÇİNDEYSENİZ, HİÇ OLMAZSA BAŞKALARININ DA DOLANDIRILMASINA ÖNAYAK OLACAK "BİR DENE ÇOK GÜZEL!" İÇERİKLİ DENEYİM PAYLAŞMAYINIZ. ZİRA MUHTEMELEN YAŞADIĞINIZ BU TASARRUF İLÜZYONU TAMAMEN PSİKOLOJİK. FARKINDA BİLE OLMADAN, BASİT BİR BİLEK HAREKETİYLE %3-5 TASARRUF SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

Hüseyin-ZST;

Bu tür tepkilerin geleceğini tahmin ederek yazdım. ODTÜ yü veya ODTÜ makinayı savunmak bana düşmez fakat yazdıklarım sende etki yapmış olacak ki "ODTU'nün bilimsel çalışma prensibi ve güvenilirliğini incitmek istemediğim için" gibi özür niteliğinde cümleler sarfetmişsin.Aslında bu da haddini bilmek açısından önemlidir.

Yuh, çüş , oha gibi cümleler senin gibi kafası çok çalışan ve bilimsel bir insana hiç yakışmamış görünüyor. Ayrıca bunları sana çarpı 2 iade ediyorum.

Fake derken ODTÜ makina mezunu olmadığını kastediyorsan sorgulayabilirsin. Öğrenci numaram; 47545-9

• Fii tarihinden kalma mercedes motoru ilkel düzenek ile mi yapmış ODTÜ bu testi? Yoksa uluslar arası standartlarda kabul görmüş bir test ortamında mı? ODTÜ profesörünün maddi çıkarı nedir? Olan ne kadar şeffaf ve ilkeli? Ben böyle bir cihazı test etmek için bedava verseler takmam tamamen sazan.avi.. Sene olmuş 2012 hala telemarketing üç kağıtçılığa inan insanlar var sonra diyoruz ki yok memleket niye böyle niye şöyle
  • Sabah bir kanalda bu urunu tanitiyordu adam o kadar sacma ve basit bir sekilde anlatti urunun guyaa marifetini.Buna inanip alip sonra aglayanlara sasirmamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.