Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
95.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    asddemir Tarih 11 Aralık 2007; 23:10:08
    1.5 yıl önce Ep center dan 180 milyona breville marka almıştık. oldukça kaliteli.ingiltereden ithal sanırım. sorunsuz çalışıyor. içinde hangi marka unun, yağın, şekerin, tuzun, mayanın, hatta sütün olduğunu bildiğiniz ekmeği yapıyorsunuz. bizim ülkedeki fırınları, kullandıkları unları ve temizliğini düşünecek olursak ve de çıplak elle el değiştirdiğini düşünürsek bence almak lazım.
    yapması kolay 3.25 saat sürüyor ama sen 5 dakikada hazırlıyorsun o kendi yapıyor. gece 4 gibi ayarlarsan sabah uyanırken mis gibi eve yayılan bir koku ile uyanıyorsun. tek kötü tarafı fazla ekmek yiyorsun. kilo alma riski var.


    Breville

    Servis



    Bu gün Ankaramall'un yanında Migros'ta 700 Gr ekmek makinesi benzeri ekmekleri 3.99 YTL'den gördüm. Demekki bizim yaptıklarımız 10 YTL civarı olacak.

    Not: Evde yapılan ekmek desteği ile uzun sürede (6 öğün yeme yöntemiyle) 7 kilo verdim. Diyete niyetlenenlere hararetle tavsiye ederim.




  • Breville Ekmek Makinasında sadece sert ekmek unu+su+tuz+maya'dan müteşekkil doğal ekmek. İçine istek üzerine Çörekotu katılmıştır.

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı



    Makina üzerinde:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı



    Yoğrulmayan Ekmek Örnekleri:

    Beyaz Ekmek:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı



    Doku:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı



    Tam Buğday Ekmeği:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 31 Aralık 2007; 20:02:09 >




  • arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler çok güzel olmuş vallla benimde alasım var. hem güzel bir uğraş olur hemde yediğimiz ekmeğin ne olduğunu bilerek yeriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaman156

    arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler çok güzel olmuş vallla benimde alasım var. hem güzel bir uğraş olur hemde yediğimiz ekmeğin ne olduğunu bilerek yeriz.



    Katkıda bulunan her arkadaşın ellerine sağlık. Umarım sizden de güzel bilgiler alır, tecrübelerinizden faydalanırız.
  • Güncel
  • 3-4 yıldır kullanıyorum. Hamur teknesi daha dar ve uzun olup, daha iyi pişireceğinden dolayı çift karıştırıcılı olanını tavsiye ederim.
    Katkı maddeleriyle en berbat undan en beyaz ve şişkin ekmeği çıkaran fabrikasyon ekmeklerin tüketimine karşıyım.
    En fazla ekmek tüketen toplumlardan biri olmamız nedeniyle toplum sağlını en fazla etkileyen ekmek konusununa gereken hassiyetle yaklaşılmıyor.
    Avrupada yıllar önce yasaklanan beyazlatıcılar konusunda hiç bir denetimin yapılmadığını sıkça duyuyorum.
    Şişkin lezzetli fakat besleme değerinden ziyade zararı olan katkı maddeleriyle üretilen ekmekler sağlıksız bir nesil için en önemli etken.
    Çünkü ekmeksiz sofraya oturmayız, acıkan çocuk ilk olarak ekmeğe sarılır.

    Bu cihazlarla, sabır, biraz tecrübe ve iyi bir mayalanma ile şahane ekmekler elde edilir.
    Zamanla hazır ekmeklerden doyum ve lezzet alamaz hale gelirsiniz.
    İmkan olursa mutlaka kullanmalı ve teşvik edilmeli.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HalukK

    3-4 yıldır kullanıyorum. Hamur teknesi daha dar ve uzun olup, daha iyi pişireceğinden dolayı çift karıştırıcılı olanını tavsiye ederim.
    Katkı maddeleriyle en berbat undan en beyaz ve şişkin ekmeği çıkaran fabrikasyon ekmeklerin tüketimine karşıyım.
    En fazla ekmek tüketen toplumlardan biri olmamız nedeniyle toplum sağlını en fazla etkileyen ekmek konusununa gereken hassiyetle yaklaşılmıyor.
    Avrupada yıllar önce yasaklanan beyazlatıcılar konusunda hiç bir denetimin yapılmadığını sıkça duyuyorum.
    Şişkin lezzetli fakat besleme değerinden ziyade zararı olan katkı maddeleriyle üretilen ekmekler sağlıksız bir nesil için en önemli etken.
    Çünkü ekmeksiz sofraya oturmayız, acıkan çocuk ilk olarak ekmeğe sarılır.

    Bu cihazlarla, sabır, biraz tecrübe ve iyi bir mayalanma ile şahane ekmekler elde edilir.
    Zamanla hazır ekmeklerden doyum ve lezzet alamaz hale gelirsiniz.
    İmkan olursa mutlaka kullanmalı ve teşvik edilmeli.


    Ağzına sağlık.

    Yalnızca çift bıçaklının daha iyi karıştıracağı konusunda aynı fikirde değilim, hatta karıştırma konusunun sorgulanmasından yanayım. Diğerlerinin altına aynen imzamı atarım.




  • bende sinbo olan var açıkçası fırında ne koşullarda yapıldığını ( yapan kişinin ellerinin temiz olmama olasılığı bu koşullar) tam bilemeyeceğimden en taze malzemeyle tertemiz ekmeğimi yapıyorum tek sorunu uzun sürüyor yapması ama resmen pasta gibi ekmek çıkıyor çok güzel.kek reçel vs yapanlar da var ama nasıl oluyor ben bilmiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Yalnızca çift bıçaklının daha iyi karıştıracağı konusunda aynı fikirde değilim, hatta karıştırma konusunun sorgulanmasından yanayım. Diğerlerinin altına aynen imzamı atarım.



    Sayın sobermon arkadaşım,
    Bilirsiniz; çift karıştırıcılı modellerin teknesi daha büyük, 1600 gr a kadar ekmek verebiliyor. Karıştırıcının çift olması teknenin büyük olması ile alakalı olmalı.
    Kullandığım 2 model de aynı özelliğe sahip, tek olanını kullanmadım.
    Karışım ne kadar homojen olursa o kadar iyi. Birbirine ters yönde dönen bıçaklar karışım kalitesini artıracaktır kanaatindeyim.
    Ayrıca ince uzun tekne, ısının dengeli dağılımına katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HalukK -- 5 Şubat 2008; 16:39:55 >




  • Üstadım @HalukK,

    Klasik olarak size yerden göğe hak veriyorum. Bence dünyanın en güzel ekmek makinalarından belki de birincisi Zojirushi'lerdir ve bahsettiğiniz üzere çift bıçaklıdır ancaaak, en büyük ekmeklerden birini yapan ve bu konuda gayet iyi olan Breville'nin aşağıda linkte de göreceğiniz gibi:

    http://www.amazon.co.uk/Breville-BR8-Bread-Maker/dp/B0000C78XL (2.5 Kg. yazmışlar)

    tek bir karıştırma bıçağı var ve bana sorarsanız mayalanma ve kabarma açısından çok yayvan kap değil, daha derli toplu kaplar çok daha başarılı.

    Ayrıca genelde ayrıldığım bir diğer konu, genel kanı olarak uzun süre yoğurmanın yerine öncelikle kuru halde homojen bir şekilde karışım sağladıktan sonra çok daha kısa bir süre yoğurmanın yeterli olacağı. Bu yüzden örneğin KitchenAid, hamur yapımı esnasında önce kuruları koydurur ve yavaş hızla homojen karışım için bir müddet çırptıktan sonra suyu ilave ettirir.

    Ben ise uzun süre yoğurmayı sadece buzdolabından çıkardığım ve soğuk olarak karışıma ilave ettiğim süt, yağ, maya gibi bileşenlerin mayalanma sıcaklığına gelmeleri için tercih ederim.

    Ancak, sizlere katıldığımı ve bilgilerinizden ziyadesiyle faydalandığımı belirtmek isterim. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve ekmek yapma sanatı konusunda katedilecek daha çok yol var.




  • Güncel...
  • Sayın soberman,

    geçtiğimiz günlerde Esse mağazasındaki indirime giren (139 YTL den 69 YTL ye inmiş) Essenso markalı bir ekmek yapma makinası aldık. Sinbo vb. markalara göre daha basit bir model olduğunu sanıyorum. En azından 13 saatlik programı yok. Kutunun üzerinde 520 gramlık ekmek yapabilir yazıyor.

    Hafta sonu ilk denemeyi yaptım ama başarısız oldum. Söke unun yedi tahıllı un paketini (500 gr) ve mayasını un paketinin üzerindeki sıraya göre önce 320 ml su, sonra un ve maya şeklinde makinaya koydum ve tam buğday hazırlama programını (3 saat 40 dakikalık) seçtim. Ekmeğin altı nispeten pişmiş üst tarafında ise konan un aynen duruyordu. Bu un paketi eski tarihliydi. Başında beklemediğim için ne olup bittiğini gözlemleme fırsatım olmamıştı.

    Daha sonra yeni aldığımız gene Söke Un ürünü "Ruşeym ilaveli un" ile bir deneme daha yaptım. Gene önce 320ml su, sonra un ve mayayı koydum ve un paketinin üzerinde yazdığı gibi temel programı (3 saat) seçtim. Bu sefer makinayı yakın takibe aldım. Gözlemlerim şöyle: karıştırma/yoğurma işlemini yapamadığını/yapmakta zorlandığını görünce koyduğum un miktarını azalttım ve plastik bir kaşık ile su, un ve mayayı karıştırarak hamur haline getirdim. Daha sonra makinanın azaltılmış hamuru hızla döndürdüğünü gördüm. Daha sonra ise hamur kabarmaya başladı ancak bu seferde makinanın üst tarafına kadar taştı. Tekrar müdahale edip ekmek kabının dışına çıkan bölümlerini kaşık yardımı ile çıkarmaya çalıştım. Sonra makina pişirme işlemine başladı ama etrafa bulaşan hamurlar ısınıp yanmaya başladığı için mutfağı bayağı bir duman/koku doldurdu. Neyse fazla uzatmayayım sonuçta pişen bölüm gayet lezzetliydi.
    Nerede yanlış yapıyorum? İlk koyduğum un epeydir beklediği için bayatlamış olabilir. Ama ikinci denemedeki iki gün önce alınmıştı. En temel sorum ise şöyle: 520 gramlık ekmek yapmak için 500 gram hazır un koymak fazla mı geliyor? Bu düşünceye kapılmamın nedeni ise yoğurucu parçanın koyduğum su ve unu karıştırmayı bir yana bırakın hareket ettirmekte zorlandığını gördüm. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkür ederim,




  • Sayın @mkp,

    aslında forumda konu hakkında size bilgi aktarabilecek başka arkadaşlarında var olduğunu biliyorum. ancak, doğrudan benim adım geçtiği için fikrimi belirteyim.

    öncelikle Essenso markalı ve çift karıştırıcılı bir ekmek makinası almıştım, tarif kitapçığı inanılmaz kötü idi ve Çin'de makinenin imal edildiği fabrikada çıkarılan aynı marka daha büyük ebatta bir diğer bir makinenin tariflerini koymuşlardı. Neticede sizin yaşadıklarınızı aynen yaşadım. Üstüne üstlük bir de ağır plastik kokusu etrafı sarınca apar topar geri verdim ve alınabilecek en iyi makinelerden biri olan DeLonghi ekmek makinesini aldım.

    Sizin aldığınız makineyide yeni gördüm. Şirin mi şirin bir şey. Ancak kapasite olarak çok düşük. Bu nedenle de taşma meydana geliyor. 520 gr ekmek için un+su+katkılar 500 gr'ı geçmemeli diye düşünüyorum. Yani size önerim, klasik yöntemi denemeniz. Hazır karışımın öncelikle yarısını koyunuz. Arkasından makineyi çalıştırıp yavaş yavaş su ilave ediniz. Suyu 320/2 kullanın diyemiyorum, ideali kulak memesi kıvamında (ekmek kazanı içinde rahatça yuvarlanan, kenarlara sıvazlanmadan dönebilen kıvamda) bir hamur elde edene kadar su ilave etmenizi öneririm. Suyu fazla kaçırırsanız tatlı kaşığı ile un ilavesi yapabilirsiniz. Unutmayın ki, pişirme safhasına kadar kapağın açılmasında mahsur yoktur (unu dışarıya saçtırmamak şartıyla). İlk denemelerinizde istenilen kıvamı yakalayamamak sizi üzmesin, mutlaka başaracağınızı biliyorum. İdeal tarifim olan göz kararı un, göz kararı su, göz kararı maya uygulamasını başarana kadar devam.

    Deneme ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum...




  • Ben de Sinbo 4710 bir ekmek makinesi satın aldım. Ekmeklerin tadı çok güzel lakin, kabından taşacak kadar bir kabarma olmuyor. (Resimlerdeki gibi yani) Söke hazır ekmek karışımı kullanıyorum, ılık su ve maya. Mayayı su ile temas ettirmiyorum. Ama gene de şöyle puf puf bir ekmek yapamadım. Hep kaptan 3 parmak kadar aşağıda kalıyor kabaran ekmek, oysa ben resimlerdeki gibi taşsın istiyorum Nerede hata yapıyorum acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK

    Ben de Sinbo 4710 bir ekmek makinesi satın aldım. Ekmeklerin tadı çok güzel lakin, kabından taşacak kadar bir kabarma olmuyor. (Resimlerdeki gibi yani) Söke hazır ekmek karışımı kullanıyorum, ılık su ve maya. Mayayı su ile temas ettirmiyorum. Ama gene de şöyle puf puf bir ekmek yapamadım. Hep kaptan 3 parmak kadar aşağıda kalıyor kabaran ekmek, oysa ben resimlerdeki gibi taşsın istiyorum Nerede hata yapıyorum acaba?


    Kapasite problemi olabilir mi?
  • Sayın Soberman,
    tavsiyeniz doğrultusunda 500 gramlık hazır karışımın yarısını, pakette önerilen suyun yaklaşık yarısını (160ml - 180ml) ve mayanın yarısını kullandım. Hamur kıvamında herhangi bir problem olmadı ve taşma veya un sıçraması da olmadı. Tek sorun daha önceki aşamalarda benim kapağı açıp kapattığımı gören üç yaşındaki oğlumun pişirme sırasında kapağı açması nedeniyle fazla kabarmaması oldu. Ama sonuç iyiydi. Tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim. Hazır unlar ile biraz daha deneyim kazandıktan sonra farklı karışımlar denemeyi düşünüyoruz.

    "Sizin aldığınız makineyide yeni gördüm. Şirin mi şirin bir şey. Ancak kapasite olarak çok düşük. Bu nedenle de taşma meydana geliyor. 520 gr ekmek için un+su+katkılar 500 gr'ı geçmemeli diye düşünüyorum. Yani size önerim, klasik yöntemi denemeniz. Hazır karışımın öncelikle yarısını koyunuz. Arkasından makineyi çalıştırıp yavaş yavaş su ilave ediniz. Suyu 320/2 kullanın diyemiyorum, ideali kulak memesi kıvamında (ekmek kazanı içinde rahatça yuvarlanan, kenarlara sıvazlanmadan dönebilen kıvamda) bir hamur elde edene kadar su ilave etmenizi öneririm. Suyu fazla kaçırırsanız tatlı kaşığı ile un ilavesi yapabilirsiniz. Unutmayın ki, pişirme safhasına kadar kapağın açılmasında mahsur yoktur (unu dışarıya saçtırmamak şartıyla). İlk denemelerinizde istenilen kıvamı yakalayamamak sizi üzmesin, mutlaka başaracağınızı biliyorum. İdeal tarifim olan göz kararı un, göz kararı su, göz kararı maya uygulamasını başarana kadar devam.

    Deneme ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum..."




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkp

    Sayın Soberman,
    tavsiyeniz doğrultusunda 500 gramlık hazır karışımın yarısını, pakette önerilen suyun yaklaşık yarısını (160ml - 180ml) ve mayanın yarısını kullandım. Hamur kıvamında herhangi bir problem olmadı ve taşma veya un sıçraması da olmadı. Tek sorun daha önceki aşamalarda benim kapağı açıp kapattığımı gören üç yaşındaki oğlumun pişirme sırasında kapağı açması nedeniyle fazla kabarmaması oldu. Ama sonuç iyiydi. Tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim. Hazır unlar ile biraz daha deneyim kazandıktan sonra farklı karışımlar denemeyi düşünüyoruz.


    Çok Güzel. Devam...
  • bu makinalar yoğurtta yapıyor öyle değilmi ?
  • Yoğurt kebabı bile yapar bunlar:)

    Şaka bir yana bilmiyorum..

    Ve 3 ay önce almaktan caydığım ekmek makinasını bu konu sayesinde hortlatıyorum.. önereceğiniz bir makina varmı? şöyle 10 sene bozulmasın, süper ekmek yapsın, parasını hakediyorsada pahalı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK

    Ben de Sinbo 4710 bir ekmek makinesi satın aldım. Ekmeklerin tadı çok güzel lakin, kabından taşacak kadar bir kabarma olmuyor. (Resimlerdeki gibi yani) Söke hazır ekmek karışımı kullanıyorum, ılık su ve maya. Mayayı su ile temas ettirmiyorum. Ama gene de şöyle puf puf bir ekmek yapamadım. Hep kaptan 3 parmak kadar aşağıda kalıyor kabaran ekmek, oysa ben resimlerdeki gibi taşsın istiyorum Nerede hata yapıyorum acaba?


    Kapasite problemi olabilir mi?


    Somunu 2,5 lb de seçsem 3,0 lb de gene de kabarmıyor. Nasıl yapacağım bilmem




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.