Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
95.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • simbonunki yaklaşık 2 ekmek ağırlığında oluyor. Kalabalık bi aile iseniz ve ekmek yapımının 3 saat olduğunu düşünürsek 2 kere ekmek yapmak 6 saat sürecek. Buun yerie kalabalık aileler için daha büyük ekmek yapan bazı markaların bikaç modeli var onları kullanmak daha mantıklı. Bilmem anlatabildimmi?
  • Temel olarak Amerikan "CUP/Bardak/240 ml" ölçüsü geçerli ve ölçek olarak ta bu ölçü çıkmakta. Yanında Tatlı Kaşığı (Tablespoon/TBSP/15 ml) ve çay kaşığı (Teaspoon/tsp/5 ml) ölçüleri kullanılmakta.

    En temel ekmek için;
    Önce sıvılar ekmek kazanına konur malum:
    1 Cup (Kap/Su Bardağı)ılık su (sıcak olursa maya yanar, soğuk olursa da donar :))
    1 veya 2 TBSP (Tatlı kaşığı) Şeker (Bal, Pekmez, Esmer Şeker vb. olabilir)
    1 tsp (Çay kaşığı) tuz
    1 TBSP (Tatlı Kaşığı) zeytin yağı, çiçek yağı, ince dilimlenmiş veya akar durumda tereyağı,
    *** arzu edilirse 1 TBSP süt tozu veya hindistan cevizi ilave edilebilir ***
    3 Cup (Kap/Su Bardağı) beyazlatılmamış genel amaçlı un (Tip 550), ekmeklik un (tip 650) veya az miktarda tam buğday unu karışımı (Toplamı 3 Cup olacak)
    1.5 tsp (Çay kaşığı) instant maya (Marketlerde Dr. Oetker, Yuvam veya Kenton olarak satılır, INSTANT ifadesine dikkat ediniz, suda eritmeye gerek yoktur)

    Bu karışım anılan sırada ekmek makinası kazanına konulduktan sonra beyaz ekmek (temel) programında açık veya normal kabuk seçildiğinde öncelikle 20-25 dakika yoğuracak, sonra mayalanmaya bırakacak, arada 1-2 defa karıştıracak, sonra da yaklaşık 1 saat boyunca pişirecektir.

    Ekmek yoğurma esnasında ilk 5 dakika sonunda kapağını kaldırarak mutlaka hamur kıvamı kontrol edilmeli, cıvık ise 1'er TBPS un, katı ise 1'er TBSP su ilave edilmelidir. Çok cıvık karışım çöker, çok katı karışım ise sert bir ekmek ortaya çıkarır. Karıştırma süreci bitmeden son 5 dakika içinde sinyal verildiği anda haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve hafifçe kabarmış kuru domates, ceviz gibi karışımlar üzerine atılabilir. Kabarmaya geçene kadar arada açıp güzel sözler söylemek ve sevmek sanırım işin sırrı.
    Kabarma aşamasından sonra açılırsa hamur çöker, kesinlikle açılmamalıdır.
    Pişirme aşamasına gelmeden hızlı bir şekilde kapak kaldırılarak "usulüne uygun" kabarmış hamurun üzeri çizilebilir veya su-yumurta akı karışımı sürülebilir. Ancak ustalık ister, zamana bırakmak gerekir.
    Pişirme işleminden sonra 5-10 dk. bekleyerek ekmek kazandan yıpratılmadan çıkarılmalı ve ızgara üzerinde soğutulmalıdır.
    Elektrik konusuna gelince ise, her gün ekmek yapılmasına rağmen elektrik faturasında dikkat çekici bir artış yaşamadık. Zaten karıştırma ve pişirme aşamasında elektrik harcaması yapılmaktadır.
    Süreye gelince de, ekmeğin lezzetini ortaya çıkaran gluten mayalanması ne denli uzun süreli olursa lezzeti o denli yüksek olmakta. Bu nedenli 3 saatlik süre çok uzun olarak görülmemeli.




  • Arkadaslar,


    Bizde tost, ingiliz muffin, fransız, haşhaşlı, labneli, domatesli-biberli, yumurtalı ekmekler beğenilmekte.

    İrlanda, cevizli, yoğun karışımlar, baharatlılar ise eşim tarafından beğenilmesine rağmen çocuklara damak tadı olarak yabancı geliyor.

    Aşağıda bir kaç ekmek resmi veriyorum:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı

    labneli haşhaşlı

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    domatesli biberli

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    tam buğday

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    patatesli

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    muzlu

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    yulaf+tam buğday+mısır+ekmek unu günlük ekmek

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    favorimiz tost ekmeği


    Not: Resimlerde özellikle ekmeğin kabarmasına dikkat ediniz. Ölçekler bir aşamadan sonra göz kararı dahi olabiliyor. Böyle olmasına rağmen bazı ekmek makinası markalarında ekmeğin üstü kabarmakta ve yarılma meydana gelmektedir. Oysa İnternette örnek olarak konulan ve yaygın markalar ile yapılan bir çok ekmeğe baktığınızda üzeri basılmış ya da çökmüş gibi bir görüntü dikkat çekmektedir.
    Bu konudaki yorumlarınızı öğrenmek isterim.




  • Kullandıgınız Marka Nedir Ekmekler Harika Olmuş Vallahi
  • sinbo'nun ekmek makinesini almayı bende düşünüyorum.Ancak bazı tereddütlerim var.
    1)bir seferde yapılan ekmek bakkaldan alınan kaç ekmeğe eşit?
    2)Lezzet olarak bakkalda satılan bir ekmekle aynı lezzeti yakalıyor mu?
    3)Bir ekmek 3 saatte oluyorsa yakılan elektrik,beklenen süre ve kullanılan malzeme açısından daha pahalıya gelmiyor mu?
    4)beğenmediğimiz ürünü sinbo iade kabul ediyor mu?
  • 1.Ekmegin Gramajı 2 Ekmek Agırlıgında oluyormuş
    2.Bu Sana Kalmış Bir Durummuş Yani Maharet Gerekiyor
    3.Saat Derken Sadece Pişirme İşleminde Elektirik Harcıyor Sonrası Bekleme Durumu Yani Elektrik Yakmıyor Piştikten Sonra
  • ülen rejim rejim canımı çektirdiniz. gidip alıcam şimdi bi tane o olacak.
  • sinbo'nun ekmek makinesini almayı bende düşünüyorum.Ancak bazı tereddütlerim var.
    1)bir seferde yapılan ekmek bakkaldan alınan kaç ekmeğe eşit?
    Bakkaldaki ekmeğin gramını bilmiyorum.Ancak 900 veya 700gr ekmek yapabiliyorsunuz.
    2)Lezzet olarak bakkalda satılan bir ekmekle aynı lezzeti yakalıyor mu?
    Makineden çıkan ekmek bakkaldakinden çok daha lezzetli,besleyici ve doyurucu.Bir süre sonra bakkaldaki ekmeği yiyemez hale geliyorsunuz.Tabi damak tadi meselesi,değişkenlik gösterebilir.
    3)Bir ekmek 3 saatte oluyorsa yakılan elektrik,beklenen süre ve kullanılan malzeme açısından daha pahalıya gelmiyor mu?
    Makine 3 saat boyunca pişirme işlemi yapmıyor.Pişirme işlemi sadece son 1 saatte.Kalan zaman karıştırma ve mayalama ile geçiyor.Tahmin edeceğiniz gini bu esnada elektrik tüketimi ihmal edilecek ölçüde az.,pişirmede de termostat sürekli devreye girip çıkıyor.üm bunlar sayesinde ekmek başına tüketim 1,05kw/h(16yKr)
    Bakkaldan aldığınız ekmeğe göre tasarruf yapacağınız kesin.İlk cihazı aldığınız zaman bakkaldan aldığınız ekmek parasıyla cihazın taksitlerini ödüyorsunuz.Bu sürede sadece un ve maya belki de süt tozu parası cebinizden çıkıyor.Taksitler bitince de bu malzemeler bakkal ekmeğine göre çok daha ucuz olduğundan kar etmeye başlıyorsunuz.
    4)beğenmediğimiz ürünü sinbo iade kabul ediyor mu?
    Böyle bir uygulama olduğunu zannetmiyorum.Sinbo ancak cihazda fabrikasyon hatası olmas durumda cihazı iade alabilir.Başka durumlarda memnuniyetsizlik iadesi sadece satışı yapan mağaza/bayinin insiyatifine bağlı.Mesela bildiğim kadarıyla Carrefour iade kabul ediyordu.Satın aldığınız yere bu konu hakkında mutlaka danışmanızı öneririm.Ayrıca iade için fatura ile cihaza ait tüm aksesuarları ve ambalaj malzemelerini götürmeniz gerekiyor.




  • yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar....
  • Eşim de ben de çalışıyoruz..Uğraşamayız herhalde biz..Bakkaldan ekmeğe devam..Her akşam "2 ekmek bi kısa lark."
  • sn vural kral
    900 gr bir ekmek yapmak için akşam en fazla 5 dakika zaman yeterli gerisini makina hallediyor, 900 gr ekmeği buzdolabına koyup enaz 4-5 gün yersiniz, zaten içeriği belirsiz zararlı maddeler içeren bir sürü gıda maddesi tüketiyorken bir de bakkal ekmeğinde kullanılan pis kuyu suları ve beyazlatıcı kimyasalları düşünürseniz, son zamanlarda artan amansız hastalık vakalarının sebepleri ortaya çıkıyor.
    Fiyatını ve lezzetini geç, evde yapılan ekmeğin sadece temizliği ve doğallığı yeter.
    slm..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mastor1

    sn vural kral
    900 gr bir ekmek yapmak için akşam en fazla 5 dakika zaman yeterli gerisini makina hallediyor, 900 gr ekmeği buzdolabına koyup enaz 4-5 gün yersiniz, zaten içeriği belirsiz zararlı maddeler içeren bir sürü gıda maddesi tüketiyorken bir de bakkal ekmeğinde kullanılan pis kuyu suları ve beyazlatıcı kimyasalları düşünürseniz, son zamanlarda artan amansız hastalık vakalarının sebepleri ortaya çıkıyor.
    Fiyatını ve lezzetini geç, evde yapılan ekmeğin sadece temizliği ve doğallığı yeter.
    slm..


    Sinbo Aldım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Engin.K

    Sinbo Aldım


    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.Belki bende eşime bir süpriz yapar bu Sinbo dan alabilirim.Yılbaşı günü doğum günü aynı zamanda.
  • Vallahi bu cihazdan bir tane benim de alasım geliyor bazen ama, annem zamanla kullanmaktan sıkılır da dolabın tepelerine bir yerlere atar diye korkumdan alamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 11 Aralık 2007; 21:24:02 >
  • 1.5 yıl önce Ep center dan 180 milyona breville marka almıştık. oldukça kaliteli.ingiltereden ithal sanırım. sorunsuz çalışıyor. içinde hangi marka unun, yağın, şekerin, tuzun, mayanın, hatta sütün olduğunu bildiğiniz ekmeği yapıyorsunuz. bizim ülkedeki fırınları, kullandıkları unları ve temizliğini düşünecek olursak ve de çıplak elle el değiştirdiğini düşünürsek bence almak lazım.
    yapması kolay 3.25 saat sürüyor ama sen 5 dakikada hazırlıyorsun o kendi yapıyor. gece 4 gibi ayarlarsan sabah uyanırken mis gibi eve yayılan bir koku ile uyanıyorsun. tek kötü tarafı fazla ekmek yiyorsun. kilo alma riski var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asddemir

    1.5 yıl önce Ep center dan 180 milyona breville marka almıştık. oldukça kaliteli.ingiltereden ithal sanırım. sorunsuz çalışıyor. içinde hangi marka unun, yağın, şekerin, tuzun, mayanın, hatta sütün olduğunu bildiğiniz ekmeği yapıyorsunuz. bizim ülkedeki fırınları, kullandıkları unları ve temizliğini düşünecek olursak ve de çıplak elle el değiştirdiğini düşünürsek bence almak lazım.
    yapması kolay 3.25 saat sürüyor ama sen 5 dakikada hazırlıyorsun o kendi yapıyor. gece 4 gibi ayarlarsan sabah uyanırken mis gibi eve yayılan bir koku ile uyanıyorsun. tek kötü tarafı fazla ekmek yiyorsun. kilo alma riski var.


    Kombilerdeki gibi Programlama var mı arkadaşlar? "Saat 04.00'da ya da 16.35'de yapmaya başla" gibi..
    ( Çok mu abarttım)




  • İleri doğru zaman programlama var yani 3-5 saat sonra başla şeklinde ama hiç kullanılmıyor. Çünkü taze ve sicak iyi kesilmiyor ve yenmiyor.
    Piştikten sonra kalıptan çıkartıp en az 2-3 saat dinlendirme daha iyi olur.
  • Bizde de sinbo kullanılır. Gayet güzel ekmekler yapılıyor ve tadı da nefis. Bu makinalar için hazır unlarda var. Yapan içinde kolaylık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vural_kral

    Kombilerdeki gibi Programlama var mı arkadaşlar? "Saat 04.00'da ya da 16.35'de yapmaya başla" gibi..
    ( Çok mu abarttım)
    O şekilde değil,ancak 9 saat sonra ekmek hazır olsun şeklinde programlanabiliyor.Program 3 saatse makine 6 saat bekliyor,3 saatte ekmeği yapıyor ve 9 saat sonra ekmek hazır oluyor.
  • Sayın @Engin.K,

    quote:

    Kullandıgınız Marka Nedir Ekmekler Harika Olmuş Vallahi


    Övgünüz için teşekkür ediyorum. Şehir dışında olduğum ve bulunduğum yerde İnternet hizmeti olmadığı için mesajları ancak okuyabiliyorum.

    Sorduğunuz ekmek makinesi markasına ait aşağıdaki linke tıklarsanız sayfanın ortalarında makineleri ve yapılan ekmekleri görebilirsiniz:

    ekmek makinelerinin resimlerinin ve ekmeklerinin bulunduğu link

    Bu araba Sinbo marka ekmek makinesi aldığınızı yazmışsınız. Hayırlısı olsun. Benim ilk iki makinem Sinbo idi. Umarım gayet lezzetli ve sağlıklı ekmekler yapar, resimlerini de buraya koyarsınız.

    Ben de affınıza sığınarak bir kaç resim koymak istiyorum. Bu arada alternatifler de görülmüş olur:

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Domates ve sebze kurulu sert ekmek unu+çavdar+soya unundan ekmek

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Pizza taşında taş fırın ekmekleri ekmekleri pişerken


     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Taş fırın ekmekleri - 1 (Baget)

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Taş fırın ekmekleri - 2


     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Taş Fırın Ekmekleri - 3

    Not: Yukarıda da yazmış olduğum gibi Sinbo türü ekmek makinelerinin üstlerinin genelde basık olduğu ve pişme öncesi yırtılarak meydana gelen kabarmanın fazla resimlendirilemediğini ifade etmiştim. Bu konuda henüz doyurucu cevap alamadım. Umarım sizden bu konuda uygulamalı cevap alabilirim.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.