Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: kayzersoze77

Arkadaşlar, herkese merhabalar,
    eski sinbo ekmek yapma makinam arızalandı ,servise falan göndermiycem, zaten garantisi bitikti, sanırım astarı yüzünden pahalıya gelir...
    Forumdan okuduğum kadarıyla çoğu kişi Arçelik K2715'i önermiş, ben de ekmeksanati.com'da incelemelere falan baktım , essenso nun modeli ilgimi çekti, K2715'te kek programı yok, almışken artık uzun yıllar arkama bakmıyayım kaliteli bişeyler alayım diyorum, sizce ne alayım, K2715'te manuel programlanabilen programda kek yapabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler...

Esse'den çöp poşeti bile alma dostum. Malı sattıktan sonra müşterinin yüzüne bakmıyorlar. Kesinlikle kimseye ulaşamıyorsun. Bir çatal bıçak takımındaki defolu bıçağı değiştirmek için beni 3 ay uğraştırdılar. Yalan üstüne yalanlar söylediler. Tüketici hakem heyetine gitmesem, verdiğim parayı bile geri alamayacaktım. Takımı iade ettim, paramı bile 1 saat uğraştırıp verdiler mağaza içinde. Arçelik'ten şaşma sen.

Kek yapmak için de EYM alma.

Bu makineler, ekmek yapmak içindir. Kek yapması, ekstra bir güzelliktir. Alacağın üründe bu özellik olmazsa kıyamet kopmaz. Onu dert etme sen.

peki bişey daha sorsam ,
    kenwood bm 250
    moulinex ow2000
    arçelik k 2715
    bu üçü arasından hangisini sizce almalıyım, almışken bir kere alayım diyorum, teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tabay

Sayın lektem, ben ekmeksanatı'ndaki tarifi biraz değiştirip, birkaç baharat ekleyip, soğanları daha bol miktarda ve çiğden koymama rağmen bana çok baskın gelmiyor. 3 öğün keyifle tüketiyorum, tavsiye ederim.

Bunu öğrendiğim iyi oldu. Hep bu kaygı nedeniyle soğanlı ekmekten uzak durmuştum. Bir denemekte fayda var. Çok teşekkürler. :)

Rica ederim. Örneğin 1- İçine kekik ve kimyon eklemeyi deneyin 2- Yarı yarıya beyaz ve tam buğday unundan farklı olarak tamamını tam buğday unundan deneyin 3- Şeker yerine pekmez deneyin 4- Soğan miktarını reçetenin 2 katı kullanmayı deneyin, zira eriyip gidiyor içinde zaten Denemekten zarar gelmez

• Aklıma geldi de sorayım diyorum ; şu malzemeleri koyduğumuz hazne temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? nemli bir bezle silin,makine içine atmayın ve deterjan ile temizlemeyin yazıyor ama ben yine de 2-3 kullanımdan sonra deterjan ile yıkama yapıyorum ..

Bu arada başka başka tarifler denmeye başladım ama bu sefer un az olmuş su/süt fazla olmuş..herşey boşa gitti yarısında kapatıp döktüm aslında gayet net anlaşılıyordu su/süt fazla olduğu ama ben hep un fazla koyduğum için bu sefer hiç ellemedim bir türlü tutturamıyoruz
    Ama artık yetti yani ! Her zaman kullandığım ölçü/malzemeleri kullanacağım sadece un biraz azaltıp..

2.5 ölçü un yerine 2.25 koyarım..
    1 ölçü süt
    2 kaşık fındık yağı
    yarım poşet maya..

oldu bitti tat vermek istediğimde de eklerim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Kasım 2012; 3:12:47 >

• quote:

quote:

quote:

Sayın lektem, ben ekmeksanatı'ndaki tarifi biraz değiştirip, birkaç baharat ekleyip, soğanları daha bol miktarda ve çiğden koymama rağmen bana çok baskın gelmiyor. 3 öğün keyifle tüketiyorum, tavsiye ederim.

Bunu öğrendiğim iyi oldu. Hep bu kaygı nedeniyle soğanlı ekmekten uzak durmuştum. Bir denemekte fayda var. Çok teşekkürler. :)

Rica ederim. Örneğin 1- İçine kekik ve kimyon eklemeyi deneyin 2- Yarı yarıya beyaz ve tam buğday unundan farklı olarak tamamını tam buğday unundan deneyin 3- Şeker yerine pekmez deneyin 4- Soğan miktarını reçetenin 2 katı kullanmayı deneyin, zira eriyip gidiyor içinde zaten Denemekten zarar gelmez

Güzel ipuçları... Çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Aklıma geldi de sorayım diyorum ; şu malzemeleri koyduğumuz hazne temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? nemli bir bezle silin,makine içine atmayın ve deterjan ile temizlemeyin yazıyor ama ben yine de 2-3 kullanımdan sonra deterjan ile yıkama yapıyorum ..

Bu arada başka başka tarifler denmeye başladım ama bu sefer un az olmuş su/süt fazla olmuş..herşey boşa gitti yarısında kapatıp döktüm aslında gayet net anlaşılıyordu su/süt fazla olduğu ama ben hep un fazla koyduğum için bu sefer hiç ellemedim bir türlü tutturamıyoruz
    Ama artık yetti yani ! Her zaman kullandığım ölçü/malzemeleri kullanacağım sadece un biraz azaltıp..

2.5 ölçü un yerine 2.25 koyarım..
    1 ölçü süt
    2 kaşık fındık yağı
    yarım poşet maya..

oldu bitti tat vermek istediğimde de eklerim artık

Az bir deterjan ve bulaşık süngeriyle iç kısmını usulca yıkayabilirsin. Altta, dış tarafta yer alan döner parçaya su gelmesin ama. Üşenmezsen, sonrasında da bir kurulayıver. Ben böyle yapıyorum.

Kıvam konusuna gelince... sen ilk 10 dakika içinde kıvam kontrolü yapmazsan, gerekli olduğu hallerde müdahale etmezsen, daha çok malzemeyi çöpe atarsın. Yazık valla.

Yapman gereken ne kadar basit oysa.

1-Hamur çok kuruysa, azar azar su ilave etmek.
    2-Hamur çok cıvıksa, azar azar un ilave etmek.

Bu işlemleri yaparken de büyük ölçü kaşığını kullan mesela. Fazla kaçırmamış olursun. Hamuru cıvıtmazsın veya çok kurutmazsın. Suyu/unu ekledikten sonra 1 dakika kadar da bekle ki hamur, o unu/suyu bünyesine alsın ve toparlasın. Toparlanması sana yetersiz görünürse 1 büyük kaşık un/su daha koy. Yine bak bakalım, ne oluyor.

• Aslında benim için hiç sorun olmuyordu..Sadece biraz yumuşak ve üst taraf daha az pişmiş oluyordu o kadar yiyordum yani..Ama ne zaman ki düzelteyim,başka şeyler deneyyeim dedim işte ondan sonrası battı
  • Hamur kuruysa asla su katmayiniz, elinizi islatarak olcuyu dengelemeye calisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanx1

Hamur kuruysa asla su katmayiniz, elinizi islatarak olcuyu dengelemeye calisin.

Pardon, bir şey sormak istiyorum: Elimizi ıslatarak hamuru normal kıvama nasıl getiriyoruz? Elimizi ıslatırsak sadece elimiz ıslanmış olur. Biz, suyu az gelen ve ekmek yapma makinesinin haznesi içinde kupkuru dönüp duran hamura kulak memesi kıvamı vermeyi hedefliyoruz oysa.
  • hala bu ürünleri kullanan var mı merak ediyordum :)

varmış hakketten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Msercan

hala bu ürünleri kullanan var mı merak ediyordum :)

varmış hakketten

Sen, NASA'nın veya MIT'nin icat ettiği başka bir ürün mü kullanıyorsun? Havan niye ve kime?
  • yok ne havası yahu

Ben kullanmıyorum hazır alıyorum veya önüme hazır geliyor ondan merak etmiştim

üzüm bağ olayı kısacası :)
  • quote:

yok ne havası yahu

Ekmeği kendimiz yapıyoruz.
    Çünkü bunu seviyoruz.

Fırınlarda yapay katkı maddeleriyle şişirilen ekmekler içimize sinmiyor.
    O fırınlar ki haftanın 7 günü, yılın 365 günü çalışıyor.
    İnce bir temizlik asla mümkün değil.
    İşçiler, o fırında yatıp kalkıyor, yıkanıyor, tuvalete gidiyor.
    O işçilerin sosyokültürel seviyesini tartışmıyorum bile. Yani ekmeğe gösterdikleri özeni. Ayağını karıştırıp hamur yoğuruyorlar mıdır mesela?
    Hamamböceklerini filan konuya katsam mı? Ekmeklerin taşınırken üstlerine örtülen pislikten kapkara olmuş örtüleri, içine atıldıkları rezil sandıkları, kasaları da saymıyorum bak.

Biz ekmek yapmayı seviyoruz. Ondan yapıyoruz senin anlayacağın. Makine de bize yardımcı oluyor. Hepsi bu.

• quote:

quote:

yok ne havası yahu

Çünkü bunu seviyoruz.

O işçilerin sosyokültürel seviyesini tartışmıyorum bile. Yani ekmeğe gösterdikleri özeni. Ayağını karıştırıp hamur yoğuruyorlar mıdır mesela?
    Hamamböceklerini filan konuya katsam mı? Ekmeklerin taşınırken üstlerine örtülen pislikten kapkara olmuş örtüleri, içine atıldıkları rezil sandıkları, kasaları da saymıyorum bak.

Biz ekmek yapmayı seviyoruz. Ondan yapıyoruz senin anlayacağın. Makine de bize yardımcı oluyor. Hepsi bu.

@lektem, dört dörtlük yazmışsın..

Ekmek makinesi tamam, kafaya koydum yakında bir de yoğurt makinesi alacağım inşallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: doganreis

quote:

quote:

yok ne havası yahu

Çünkü bunu seviyoruz.

@lektem, dört dörtlük yazmışsın..

Ekmek makinesi tamam, kafaya koydum yakında bir de yoğurt makinesi alacağım inşallah..

Eyvallah. :)
    Ben makinesiz birkaç kez yoğurt yapmıştım. Bir tek sıvı sıcaklığı ölçebilen bir termometre yeterli veya annelerimizinki gibi hassas bir parmak. :)
    Mayayı 43 derecede süte vermek gerekiyor çünkü.
    Sütü kaynatmak, soğutmak, doğru bir saatte mayalamak (6-7 saat sonra açılması gerekiyor. Gecenin 4'üne denk gelirse uykun bölünür mesela), hep dikkat edilmesi gereken konular.
    Yoğurt makinesi bu zahmetleri ortadan kaldırıyorsa süper olur.
    Alırsan ve neticeyi burada paylaşırsan çok kişi yararlanmış olur.

• Merhabalar

Sizce ekmek yapma makinesin de pişen ekmek lezzetli hemde daha ekonomik diyebilirmiyiz ?

Mesela fırındaki 50 kuruş olan ekmeğin un maliyeti 10 kuruş, geri kalan kısmı ise genel imalat giderleri, işçilik giderleri, fırıncı karı, bayi ücretinden oluşturmaktadır deniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 29 Kasım 2012; 15:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

Merhabalar

Sizce ekmek yapma makinesin de pişen ekmek lezzetli hemde daha ekonomik diyebilirmiyiz ?

Mesela fırındaki 50 kuruş olan ekmeğin un maliyeti 10 kuruş, geri kalan kısmı ise genel imalat giderleri, işçilik giderleri, fırıncı karı, bayi ücretinden oluşturmaktadır deniliyor.

Valla bu başlık altında bunun maliyeti hesabı defalarca yapıldı. Her seferinde evde yapılan ekmek, daha ekonomik çıktı. Ayrıca evdeki ekmeğin kalitesiyle fırından alınan ekmeğin kalitesi asla yarışamaz. Yemek zorunda kalmadığın koruyucu maddeler, beyazlaştırıcılar vs. ile sağlığının maruz kaldığı zararı saymıyorum bile. ;-)
  • Arkadaşlar merhaba ben de evde ekmek yapanlardanım 1.5 yıldır fırından eve anca 5-6 ekmek alınmıştır makinem Moulinex OW5020 Home Bread 1,5kg çok memnumun maliyetini kesinlikle düşünmem ekmek yedimi biliyorum.Maliyet hesaplayanlara şunu söylerim 700 gr. un dan 1 kilo ekmek yapılıyor, çok hevesli arkadaşlara da şunu söyleyeyim bu ekmek makinesi içine malzeme koyarsan ekmek yapar koymazsan yok benim pişirdim ekmekleri görüp 5-6 arkadaşta aldı e. makinesi fakat devamını getiren yok çok çabuk vazgeçtiler o yüzden kararlı kişiler alsın bu tip makineleri boşuna para vermesin eğer kullanmıyacaksa.
    Saygılar
  • quote:

quote:

Merhabalar

Valla bu başlık altında bunun maliyeti hesabı defalarca yapıldı. Her seferinde evde yapılan ekmek, daha ekonomik çıktı. Ayrıca evdeki ekmeğin kalitesiyle fırından alınan ekmeğin kalitesi asla yarışamaz. Yemek zorunda kalmadığın koruyucu maddeler, beyazlaştırıcılar vs. ile sağlığının maruz kaldığı zararı saymıyorum bile. ;-)

Bilgi için teşekkürler

Elektrik tüketimi ile ilgili olarak bilmeyen arkadaşlar var ise yazayım belki işe yarar

Gündüz Tarifesi (06:00 – 17:00)
    Puant Tarifesi (17:00 – 22:00)
    Gece Tarifesi (22:00 – 06:00)

Gündüz Tarifesi 0,17192 TL (17,192 krş)/kW
    Puant Tarifesi 0,30696 TL (30,696 krş)/kW
    Gece Tarifesi 0,07455 TL (7,455 krş)/kW

Elektrik kW fiyatı 2012 eylül ayına ait

Ekmek yapma makineleri uzun süre çalışacağı için (4 saat) muhtemelen gece saatine programlanıp sabah ekmeği hazır halde bulacak şekilde kullanılıyor, bu durumda elektirik maliyeti de ciddi anlamda düşük olacak

Basit hesap ile 800w cihazımız her seferde 4 saat çalışırsa 3.2 kW elektrik tüketecek ve bize maliyeti :

Gündüz : 55 kuruş
    Puant : 98 kuruş
    Gece : 24 kuruş

Bu tarife dijital sayaç kullanan elektrik aboneleri içindir

/>

Faturanıza bakın eğer 5.08.1.0 ise 3 lü tarifeyi kullanıyorsunuz demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 29 Kasım 2012; 19:57:15 >

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Bilgi için teşekkürler

Elektrik tüketimi ile ilgili olarak bilmeyen arkadaşlar var ise yazayım belki işe yarar

Ekmek yapma makineleri uzun süre çalışacağı için (4 saat) muhtemelen gece saatine programlanıp sabah ekmeği hazır halde bulacak şekilde kullanılıyor, bu durumda elektirik maliyeti de ciddi anlamda düşük olacak

Basit hesap ile 800w cihazımız her seferde 4 saat çalışırsa 3.2 kW elektrik tüketecek ve bize maliyeti :

/>

Bilgilendirme için teşekkürler Sayın Dr.Optech; ben de bir şey eklemek isterim:

Evet EYM'ler ortalama 3,5 saat civarında çalışıyorlar ekmek yapmak için fakat bu sürenin yalnızca başlangıcındaki yaklaşık 10 dk karıştırma, ortasındaki yine bir o kadar süre yoğurma ve asıl sonundaki 1 saatlik pişirme süresinde elektrik harcıyorlar. Yani verdiğiniz değerlerden hareket edince elektrik masrafının son çıkan rakamlardan yarı yarıya daha az olduğunu bile söyleyebiliriz.

Saygılar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Bilgi için teşekkürler

/>

Bilgilendirme için teşekkürler Sayın Dr.Optech; ben de bir şey eklemek isterim:

Evet EYM'ler ortalama 3,5 saat civarında çalışıyorlar ekmek yapmak için fakat bu sürenin yalnızca başlangıcındaki yaklaşık 10 dk karıştırma, ortasındaki yine bir o kadar süre yoğurma ve asıl sonundaki 1 saatlik pişirme süresinde elektrik harcıyorlar. Yani verdiğiniz değerlerden hareket edince elektrik masrafının son çıkan rakamlardan yarı yarıya daha az olduğunu bile söyleyebiliriz.

Saygılar...

Son 1 saati esas almak lazım. O zaman tam güç ve ona yakın güçte çalışıyorlar. Belli bir sıcaklığı bulunca sadece o sıcağı korumak için enerji harcıyor. Sarfiyat ölçer ile baktığımda 550 vat ile 700 vat arası değişen değerler gördüm makinede. Yani 1 kilovat bile enerji harcamıyorlar her pişirmede. O da hadi diyelim 15 kuruş yapsın. Daha fazla yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.