Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

Annemin tartısı ve slikon spatulası varmış ama fiyat konusu tedirgin etti onu başka yerlere de soralım öyle alalım diyor. Sanırım haberi olmadan alıp sürpriz yapmalıyım

Hepsiburada.com'daki 2715'in fiyatı çok uygun yahu. Hem de Arçelik. Yedek parça bol ve ucuz. Servis her yerde. Lisan-ı münasiple başvurunca yardımcı da oluyorlar. Ben Kenwood BM 250'yi beğenmeyip geri vermiş, Arçelik 2710'u almış bir adam olarak konuşuyorum.

Doğru diyorsun. Başka sitelerden de baktım şimdi 100 lira gerçekten de uygun bir fiyat. Arçelikten memnun musun şu an hocam, kullandığın süre boyunca sorun çıkardı mı hiç?

• quote:

OSURdePARDON

valla aga ben şimdi sipariş verdim.hepsiburada dan.yarına gelecek sanırım.adamlar 16 tl kargo kitliyor.yarın akşama yazarım.bende lektem in fotoğrafları görünce almaya karar verdm
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

OSURdePARDON

valla aga ben şimdi sipariş verdim.hepsiburada dan.yarına gelecek sanırım.adamlar 16 tl kargo kitliyor.yarın akşama yazarım.bende lektem in fotoğrafları görünce almaya karar verdm

Valla ben de dün gördüm 16 lirayı çok şaşırdım. Geçen yıl bursadan alışveriş yaparken hepsiburada dan genelde kargo bedavaydı ya da en fazla 6-7 lira verdiğimi hatırlıyorum. Bu alet kadar büyük olmasa da yine de çok hafif şeyler değildi. 16 lirayı görünce dedim acaba izmir olduğu için mi, yazdım bursa adresini yine 16yı yapıştırıverdi. Akaryakıt zamlarından sonra coşturdular sanırım kargoyu bunlar... Bu hafta bi de gördüğüm mağazalara sorucam 100 liraya falan bulurum belki diye bulamazsam vericez artık kargo haracını:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSURdePARDON -- 4 Ekim 2012; 13:27:22 >

• Arkadaşlar bende kenwood bm 250 kullanıyordum , kenwood markasına itamatım vardır, severim bu markayı .Araştırmadanda aldım gözü kapalı bir şekilde . kapak vidaları paslanma olayı kesin, birdiger husus 6 aysonra iç kazan sök tak laçka olmaya başlıyor , hamuru yogurma işlemi sırasında kazan yuvada çıkıyor , olçu kaşıgındaki yazılar siliniyor, ekmek leri iyi pişirmiyor neyse kör topal uzun bi zaman kullandım bu şekilde . Sonra yeni bir EYM almaya karar verdim ve busefer internetten araştırdım . tesadüfen bu konuyu gördüm oku, oku bakınırken lektem abimizin yazılarını takip etmeye başladım. ve ona fikrimi söyledim işte şu marka mı bu markamı diye .oda neden arçelik düşünmüyorsun dedi . benim içime arçelik markası pek sinmiyor.hani biraz marka takıntısı varya burun kıvırdım aslında, arçelikmi .. Ama daha önce Kenwood gibi bir markaya güvendim ve üzüldüm . Neyse sıkmayayım arçelik 2715 aldım ve on numara gerçekten pişirmesi kullanımı + olarak ekmek ebatı kapasitesi . yedek parça ucuzlugu , tecrübeyle sabit.. on numara beş yıldız veriyorum kendi adıma. Büyük sözü dinledim pişman olmadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Serdar Bilgiç -- 4 Ekim 2012; 13:44:35 >

• Estağfurullah İrfan Kardeş. :) Güle güle kullan.
    Diğer arkadaşlar, Arçelik 2715'i bayilere sorun, olması lazım. Güncel bir ürün. Pazarlık yapın. Peşin para gösterin elinizde. Paranın yüzü sıcaktır. ;-) Birkaç bayiye telefonla sorun.
    Not: Sakın ola Pratikev.com 'dan alışveriş yapmayın. Adamlar battı büyük ihtimalle. Hiçbir siparişi göndermiyorlar.
  • Tavsiyeler için sağolun üstadlar
  • Arçelik eym CANDIR :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Arçelik eym CANDIR :D

aynen katılıyorum
  • arçelik k-2715 kullanan arkadaşlar! arçelik'in sitesinde ürün hakkında pek bilgi yok.aynı anda 2 ekmek pişirme yazıyor .aynı anda kaç kiloluk 2 ekmek pişirebiliyoruz?aynı anda pişen 2 ekmekte düzgün pişiyor mu?
  • quote:

arçelik k-2715 kullanan arkadaşlar! arçelik'in sitesinde ürün hakkında pek bilgi yok.aynı anda 2 ekmek pişirme yazıyor .aynı anda kaç kiloluk 2 ekmek pişirebiliyoruz?aynı anda pişen 2 ekmekte düzgün pişiyor mu?

Arkadaşım ben hiç kullanmadım O dedigi ikinci bir kab yani ikinci bir karşırtırma kabı dur görsen daha iyi anlarsın :)

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• quote:

arçelik k-2715 kullanan arkadaşlar! arçelik'in sitesinde ürün hakkında pek bilgi yok.aynı anda 2 ekmek pişirme yazıyor .aynı anda kaç kiloluk 2 ekmek pişirebiliyoruz?aynı anda pişen 2 ekmekte düzgün pişiyor mu?

Arçelik sitesinde, ürün sayfasında, dokümanlar başlığı altında kullanma kılavuzu var. Orada bu sorunun cevabını ayrıntısıyla anlatmışlar. Bir bakıver.http://download.arcelik.com/Download.UsageManuals/22577_K-2715.pdf

• Evet daha detaylı oldu
  • quote:

İrfan Serdar Bilgiç

sağol güzel oldu bu.ekonomik olmaz demişler ama ne açıdan ekonomik olmuyor acaba?

quote:

lektem

evet ona bakmıştım.sayfa 7 de bir bilgi vardı onda da "Çiftli ekmek haznesi ile ekmek yaparken ekmeğin büyüklüğünü çift olarak düşünün."diyor.şimdi bundan ne anlayacağız.ben 1 kilo yapıyorum ekmeğin büyüklüğünü çift düşünürsem 2 kg yapar.anlatım muğlak olmuş ondan sordum.

birde birşey merak ediyorum.bu alet 1kg ekmek pişirirken kaç kw elektirik harcıyor acaba?buna bir yerde rastladınız mı?ekmek sanati diye bir site vardı orada başka bir markayı söylemişlerdi bunu görmedim.

ayrıca ekmeksanatı.com un yöneticilerinden buraya takılan birisi varsa şunu ekleyeyim.siteye üye olurkenki bot koruması saat düzgün çalışmıyor.saati düzgün girmeme rağmen kabul etmiyor.şuna bir el atında üye olalım arkadaşlar.6-7 defa denedim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosef

arçelik EYM numaralı tariften yapıldı
    tartı ile 700 gram su tartıldı 380 ml su CUP'tan olculdu gerisi olcu kasıgı kullanıldı

hıc kıvamına bakmaya bıle gerek kalmadan muhtesem ekmek ortaya cıktı

Ekmek Yapma Makinası

Yeni görebildim tebrikler son iki ekmekte gayet iyi.

Bu modeli alsam mı almasam mı diye düşünüyorum ama üst kısmı pişirme sorunu olur mu diye tereddütteyim. Tüm gördüğüm ekmeklerde -muhtemelen kapak yapısından dolayı- tek tarafı biraz az pişmiş görünüyor. Sizden son üç ekmeği (özelliklede son ekmeği) hangi programda ve pişirme ayarında yaptığınızı öğrenebilir miyim?

• quote:

quote:

İrfan Serdar Bilgiç

sağol güzel oldu bu.ekonomik olmaz demişler ama ne açıdan ekonomik olmuyor acaba?

quote:

lektem

evet ona bakmıştım.sayfa 7 de bir bilgi vardı onda da "Çiftli ekmek haznesi ile ekmek yaparken ekmeğin büyüklüğünü çift olarak düşünün."diyor.şimdi bundan ne anlayacağız.ben 1 kilo yapıyorum ekmeğin büyüklüğünü çift düşünürsem 2 kg yapar.anlatım muğlak olmuş ondan sordum.

birde birşey merak ediyorum.bu alet 1kg ekmek pişirirken kaç kw elektirik harcıyor acaba?buna bir yerde rastladınız mı?ekmek sanati diye bir site vardı orada başka bir markayı söylemişlerdi bunu görmedim.

ayrıca ekmeksanatı.com un yöneticilerinden buraya takılan birisi varsa şunu ekleyeyim.siteye üye olurkenki bot koruması saat düzgün çalışmıyor.saati düzgün girmeme rağmen kabul etmiyor.şuna bir el atında üye olalım arkadaşlar.6-7 defa denedim sanırım.

Her bir haznede 500 gram, toplamda 1 kiloluk ekmek olarak düşün. Bkz:
    quote:

Ekmek Büyüklüğü
    Ekmeğin büyüklüğünü seçmek için
    ekmek boyutu düğmesine basın. LCD
    ekrandaki ok işaretinin Büyük 1100
    gr, Küçük 800 gr, Çiftli 500 gr (her bir
    hazne için)
    konumlarına hareket ettiğini
    göreceksiniz.Toplam çalışma süresi farklı
    ekmek büyüklüklerine göre değişecektir.
    Çiftli konum yanlızca çift ekmek haznesi
    için kullanılır. Lütfen çalışma süresinin
    farklı ekmek büyüklüklerine göre
    değişeceğine dikkat edin. Ekmek boyutu
    yanlızca normal beyaz ekmek, köy
    ekmeği , ultra hızlı, tam buğday, kepek
    ekmeği ve sandviç programları için
    geçerlidir.

Ekmeksanati.com'un yöneticisi Soberman bazen buraya bakar. Siteye üye olmakla ilgili sorunlar orada da dile getiriliyordu ama n'aptılar bilmiyorum. Ben eski üyeyim. Hatta en çok mesaj yazan 3. üyeyim galiba.

Elektrik sarfiyatına gelince... dikkate bile alınmayacak bi sarfiyat olur. Zaten makine en çok elektriği son bir saatte, pişirme yaparken harcar. O da termostatlı sistem. Bir çalışır, bir durur. Hesaplamaya bile değmez.

• Tıklayınız

Linkdeki Ürünü Kullanıyorum oldukça Memnunum Tavsıye Ederim
  • quote:

lektem

800 watt harcadığı belirtilmiş.yani son 1 saate en fazla 800 watt harcıyor oda 0.8 kw mi ediyor acaba.eğer öyle ise 30 kuruş ancak yakar.

quote:

Evrenye

ben o makinanın bir büyük boyunu kullanıyorum 1.5 kg yapıyor.bende memnunum bir problem ile karşılaşmadım.bu aldığım ikincisi olacak.arçelik ile moulinex xxl arasında şöyle bir şey var.arçelik 800 watt ile 1 kg pişiriyor moulinex 1.5 kg.elektirik işlerinden çok anlamam ama vermlilikleri farklı sanırım.birde ne olduysa moulinex ve tefaller silindi piyasadan.sadece adı sanı duyulmamış 3-5 internet mağazasında satılıyor.onlarda fahiş.ben 218 e almıştım adamlar uçurmuş şimdi.daha da düşmesi lazım aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 5 Ekim 2012; 19:43:12 >

• quote:

quote:

lektem

800 watt harcadığı belirtilmiş.yani son 1 saate en fazla 800 watt harcıyor oda 0.8 kw mi ediyor acaba.eğer öyle ise 30 kuruş ancak yakar.

quote:

Evrenye

ben o makinanın bir büyük boyunu kullanıyorum 1.5 kg yapıyor.bende memnunum bir problem ile karşılaşmadım.bu aldığım ikincisi olacak.arçelik ile moulinex xxl arasında şöyle bir şey var.arçelik 800 watt ile 1 kg pişiriyor moulinex 1.5 kg.elektirik işlerinden çok anlamam ama vermlilikleri farklı sanırım.birde ne olduysa moulinex ve tefaller silindi piyasadan.sadece adı sanı duyulmamış 3-5 internet mağazasında satılıyor.onlarda fahiş.ben 218 e almıştım adamlar uçurmuş şimdi.daha da düşmesi lazım aslında.

Tefal/Moulinex servisi beni her zaman ürkütmüştür. En çok sorunu bunlarla yaşadım. Parça fiyatları da çok yüksek oluyor. Moulinex XXL'ler bir ara ekmeğin üstünü bembeyaz çıkarıyordu. Ürün, bildiğin sorunlu. Tasarım hatası. Ama asla müşterileri mutlu edecek bir strateji benimsemediler. Arçelik, Gusto model tost makinesinden memnun olmadığımı söyleyince (aldıktan 9 ay sonra) ürünü iade almış, paramı eksiksiz geri vermişti mesela.

Elektrik sarfiyatına gelince: Fırınlama safhasında 800 vat'ı sürekli harcamadığı için sarfiyat olsa olsa 400-500 vattır. 30 kuruş bile değil yani. İhmal edilebilir bir rakam dedim ya. Gerçekten o kadar az bir rakam. Ve buna karşılık asgari 900 gramlık bir ekmek yapıyorsunuz. 300 gramlık 3 ekmeğe karşılık gelir. O mis gibi ekmek kokusunun eve yayılması ise paha biçilemez.

• quote:

quote:

lektem

quote:

Evrenye

1kw elektirigin birim fiyatı 032,5 kuruş buna göre 800w lık cihaz, oda pişirme süresindeki kullandı elektrik sarfiyatı bunuda 1 saatte aralıksız çalıştıgını farzedersek (ki 1saat içinde ara ara çalışıyor, tam 1 saat çalışmıyor ) 0,24 kuruş luk elektirik harcıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Serdar Bilgiç -- 6 Ekim 2012; 12:08:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

quote:

quote:

lektem

quote:

Evrenye

1kw elektirigin birim fiyatı 325 kuruş buna göre 800w lık cihaz, oda pişirme süresindeki kullandı elektrik sarfiyatı bunuda 1 saatte aralıksız çalıştıgını farzedersek (ki 1saat içinde ara ara çalışıyor, tam 1 saat çalışmıyor ) 240 kuruş luk elektirik harcıyor :)

Kilovatı 325 kuruş mu yoksa 32,5 kuruş mu? 325 kuruş, 3 lira 25 kuruşa denk gelir. Çok yüksek değil mi?

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.