Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler, linkte biralı bir tarif var. Bir bakın derim.
    http://allrecipes.com/video/513/no-knead-beer-bread/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
  • Hamur kontrolu yaparak imal ettiğim bir ekmek
    normal hazır ekmek unlarından almıstım ruseymli idi

hamuru kontrol ettim 4 kasık Buyuk kasıktan un koydum ve hamuru duzelttım

sonuc

Ekmek Yapma Makinası
  •  Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

http://f1209.hizliresim.com/11/t/dcs5p.jpg

Hah. Bak bu daha "ekmek gibi" bir ekmek olmuş. Bir tarafı alçak, bir tarafı yüksek olsa da diğerlerinden çok daha iyi. Demek bu unla bir sonraki çalışmanda suyu, daha az koyman lazım. Hazır karışımlar, genelde 500 gramlık paketler halinde oluyor. Tariflerinde 300-320 ml su koyunuz diyor. Demek sen suyu fazla koymuşsun ki hamur cıvımış. Suyu nasıl ölçtün koyarken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Hah. Bak bu daha "ekmek gibi" bir ekmek olmuş. Bir tarafı alçak, bir tarafı yüksek olsa da diğerlerinden çok daha iyi. Demek bu unla bir sonraki çalışmanda suyu, daha az koyman lazım. Hazır karışımlar, genelde 500 gramlık paketler halinde oluyor. Tariflerinde 300-320 ml su koyunuz diyor. Demek sen suyu fazla koymuşsun ki hamur cıvımış. Suyu nasıl ölçtün koyarken?

Makine içinden gelen ölçülü CUP ile tam ölçtüm şimdi bir tane daha makinede o da cıksın foto eklerim

• quote:

quote:

quote:

Makine içinden gelen ölçülü CUP ile tam ölçtüm şimdi bir tane daha makinede o da cıksın foto eklerim

Standart olarak 1 cup = 240 ml. Ama her makineden çıkan cup aynı olmuyor. Bazısı 300, bazısı 250... değişik değişik oluyor. Tartı al demiştim, hatırladın mı? İşte bunun için. Cup'lar insanı yanıltabiliyor.

• @lektem tartı alacam bir de cup üzerinde ml var bendeki 200 ml yazıyor :D

bugun cıkan ekmeğin fotoları

Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

@lektem tartı alacam bir de cup üzerinde ml var bendeki 200 ml yazıyor :D

bugun cıkan ekmeğin fotoları

Ekmek Yapma Makinası

200 ml.lik cup seni çok yanıltır. 240 ml olması lazım. Cup denince (Amerikalıların kullandığı bir ölçü bu) 240 ml. anlamalıyız. Bu ölçüyle yaptığın un hesabı da su hesabı da tutmaz. Saçını başını yolar durursun. :)

Bu son ekmek için sen ne dersin? Yaptıklarının içinde en güzeller arasında yer almaz mı? İlk 5 içinde mesela? ;-)
    Tartı da aldıktan sonra, ekmeklerin daha da başarılı olacak. Tartı, işin anahtarı.
    Bu arada ekmeği pişirdikten sonra ızgara gibi bir şeyin üstüne koy. Böylece alttan da hava alabilir ve terleme yapmadan rahatça soğur. Fırınların içinde böyle tel tel ızgara vardır. Ondan yararlanabilirsin. Üstüne de temiz bir pamuklu bez ört, kendi haline bırak. 1 saat soğusun. Sonra dilimler, fazlasını poşetleyip derin dondurucuya koyarsın. Çıkarıp ısıtınca yumuşacık, taptaze oluyor.

• bu son ekmeğin üstü az pişti @lektem biraz daha ısıtma süresini arttırabilirdim 10 dakika kadar

tartı aldım en sonunda bugun tartıp yapacm
  • quote:

bu son ekmeğin üstü az pişti @lektem biraz daha ısıtma süresini arttırabilirdim 10 dakika kadar

tartı aldım en sonunda bugun tartıp yapacm

Renk sıkıntısını aşmak kolay. Bir ölçü kaşığı kakao at, ekmeklerin esmer olur. :)
    Tartılı denemenin sonuçlarını bekliyorum.
    Tarifleri ekmek sanatı'dan almayı ihmal etme.
    Pekmez varsa evde, pekmezli ekmek yap derim.
  • Ekmeğe de zam gelecemiş. Şart oldu artık bu makineler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsword

Ekmeğe de zam gelecemiş. Şart oldu artık bu makineler.

Standart bir makineyle 1 kiloluk ekmeği rahatlıkla yaparsın. Hem de tertemiz, hamamböceksiz, katkı maddesiz, acayip acayip kimyasallar katılmamış ekmekler yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 1 Ekim 2012; 8:48:49 >
  • arçelik EYM numaralı tariften yapıldı
    tartı ile 700 gram su tartıldı 380 ml su CUP'tan olculdu gerisi olcu kasıgı kullanıldı

hıc kıvamına bakmaya bıle gerek kalmadan muhtesem ekmek ortaya cıktı

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 1 Ekim 2012; 17:39:34 >
  • quote:

arçelik EYM numaralı tariften yapıldı
    tartı ile 700 gram su tartıldı 380 ml su CUP'tan olculdu gerisi olcu kasıgı kullanıldı

Ekmek Yapma Makinası

Sonundaa güzel görünüyor

• quote:

Ekmek Yapma Makinası

İşte bu güzel bir ekmek. Tebrikler.
    700 gram su tarttım demişsin. Herhalde "un" tarttım diyecektin? 380 ml suyu da ölçü kabıyla mı hesaplayıp koydun? Tartıyı neden kullanmadın? İlave soru: Dara almayı biliyor musun? Tartı, dara alabiliyor mu? Kıvamına neden bakmadın?

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanAkkor

quote:

İşte bu güzel bir ekmek. Tebrikler.
    700 gram su tarttım demişsin. Herhalde "un" tarttım diyecektin? 380 ml suyu da ölçü kabıyla mı hesaplayıp koydun? Tartıyı neden kullanmadın? İlave soru: Dara almayı biliyor musun? Tartı, dara alabiliyor mu? Kıvamına neden bakmadın?

Alıntıları Göster
    quote:

700 gram un tarttım terazi ile ( dara aldım biliyorum nasıl)
    380 ml suyu CUP ile ölçtüm
    ilk karıstırma sonrası baktım hamura gayet güzeldi kenarda toplama yoktu müdahale etmeden devam ettim

Sabah ekmegı güzelce cıkardım

Şİmdi tam tahılllı un arıyorum bulursam yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 2 Ekim 2012; 15:37:27 >

• quote:

quote:

700 gram un tarttım terazi ile ( dara aldım biliyorum nasıl)
    380 ml suyu CUP ile ölçtüm
    ilk karıstırma sonrası baktım hamura gayet güzeldi kenarda toplama yoktu müdahale etmeden devam ettim

Sabah ekmegı güzelce cıkardım

Şİmdi tam tahılllı un arıyorum bulursam yapıcam

Çok güzel. Gerçekten tebrik ediyorum. Tam tahıllı un diye bir şey bulamazsın da 7 tahıllı ekmek karışımları var. 4.90 TL civarında. 1 kg. Migros'larda 5.90 TL. Pahalı ama lezzetli olur. Onları yapmak daha kolay ama sakın hata yapma. Bir dünya para.

• quote:

Çok güzel. Gerçekten tebrik ediyorum. Tam tahıllı un diye bir şey bulamazsın da 7 tahıllı ekmek karışımları var. 4.90 TL civarında. 1 kg. Migros'larda 5.90 TL. Pahalı ama lezzetli olur. Onları yapmak daha kolay ama sakın hata yapma. Bir dünya para.

üstad bana 1 video göndermiştin ekmeksanati sitesinde gösterilmiş sanırsam
    orada hamurun nasıl olmadı gerektiğini izlediğimden beri ekmeklerim cok güzel

Asıl sana teşekkür etmem lazım :D

bu hazır ekmek karısımlarındaki tarifler de yanlıs fazla su kattırıyorlar.

7 tahıllı un bulup hamuru da kontrol edip yapıcam bakalım nasıl olacak

bu arada o resimdeki ekmeği 2 kişi 5 günde ancak bitirebiliroyurz :D
  • quote:

quote:

üstad bana 1 video göndermiştin ekmeksanati sitesinde gösterilmiş sanırsam
    orada hamurun nasıl olmadı gerektiğini izlediğimden beri ekmeklerim cok güzel

Asıl sana teşekkür etmem lazım :D

bu hazır ekmek karısımlarındaki tarifler de yanlıs fazla su kattırıyorlar.

7 tahıllı un bulup hamuru da kontrol edip yapıcam bakalım nasıl olacak

bu arada o resimdeki ekmeği 2 kişi 5 günde ancak bitirebiliroyurz :D

Rica ederim Cosef kardeş. Keyifle, zevkle destek veriyorum sana ve senin gibi hevesli arkadaşlara.
    Hazır karışımlardaki tarifleri revize etmek gerekiyorsa, ne yap biliyor musun? Bir not defteri gibi bir şeyin olsun. X markanın filanca karışımında 320 ml. su koyun deniyor. Doğrusu 300 ml. olmalı gibi notlar al. Çok işine yarayacak.

Yiyemediğiniz ekmeği dilimleyip dondurucuda saklamayı unutmayın. Buzdolabının normal bölümünde çok kötü oluyor. Dondurucudan çıkarıp ısıttığında (mikrodalga, fırın, kendi haline bırakmak suretiyle vs.) ilk koyduğun andaki tazeliğiyle yiyebiliyorsun.

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.