Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba cosef. Ben de senin kullandığın EYMden almayı düşünüyorum. Memnunmusun bu modelden diye soracaktım sana bir de gerçekten 1 kilo ekmek yapabiliyor mu? Mesela Kenwood 900 gr. yapabildiğini idda etmiş ama yorumlarda en fazla 700gr. yapabildiği yazıyor. Arçeliğin senin kullandığın modelinde durumlar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

Merhaba cosef. Ben de senin kullandığın EYMden almayı düşünüyorum. Memnunmusun bu modelden diye soracaktım sana bir de gerçekten 1 kilo ekmek yapabiliyor mu? Mesela Kenwood 900 gr. yapabildiğini idda etmiş ama yorumlarda en fazla 700gr. yapabildiği yazıyor. Arçeliğin senin kullandığın modelinde durumlar nasıl?

dostum tartı almıstım ilk dea yaptıgım ekmeği tartım sonucu ekliyorum 1 kg :D
    malzemelerim 700 gram un
    380 ml su
    4 buyuk kasık seker
    2 kucuk kasık tuz
    2 kucuk kasık maya
    azıcık yag

ben arçelik eymden memnunum
    Makine kapağında ısıdan dolayı leke olustu onun da fotosunu cekip ekleyecem
    @lektem bunları nasıl temizleycez? CİF le falanmı?

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 3 Ekim 2012; 9:58:30 >

• eKMEĞİ de tadına bakmak icin üzerinden kopardım güzeldi :D

Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

quote:

Merhaba cosef. Ben de senin kullandığın EYMden almayı düşünüyorum. Memnunmusun bu modelden diye soracaktım sana bir de gerçekten 1 kilo ekmek yapabiliyor mu? Mesela Kenwood 900 gr. yapabildiğini idda etmiş ama yorumlarda en fazla 700gr. yapabildiği yazıyor. Arçeliğin senin kullandığın modelinde durumlar nasıl?

dostum tartı almıstım ilk dea yaptıgım ekmeği tartım sonucu ekliyorum 1 kg :D
    malzemelerim 700 gram un
    380 ml su
    4 buyuk kasık seker
    2 kucuk kasık tuz
    2 kucuk kasık maya
    azıcık yag

ben arçelik eymden memnunum
    Makine kapağında ısıdan dolayı leke olustu onun da fotosunu cekip ekleyecem
    @lektem bunları nasıl temizleycez? CİF le falanmı?

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Maşallah maşallah. Artık ekmekler gayet başarılı. Ekmek işi, hassas iş. Tartı şart. Resimlerden de görülüyor zaten. Tartıyla yapılan ve tartısız yapılan ekmekler arasında ciddi bir fark söz konusu.

Kapaktaki lekeye gelince...
    Bazı EYM'lerde kapaklar yerinden çıkarılabiliyor. Menteşelerine bir bak bakalım, belki çıkıyordur. Isıya bağlı bir deformasyon ise zaten değişmesi gerekir garanti kapsamında. Ama basit bir lekeyse, su ve bulaşık deterjanıyla yıkanabilir. Ama makinenin menteşelerine veya kullanma kılavuzuna bir bak da gereksiz zorlamayalım kapağı. Yerinden çıkmıyorsa ıslak bez ve bulaşık deterjanıyla silmeyi deneriz. Cif, çizebilir.

• Ben de artık kendi ekmeklerimi yapmaya başlayacağım. Linkteki arçelik EYMyi sipariş vericem bugun.
    http://www.hepsiburada.com/liste/arcelik-k-2715-zaman-ve-program-ayarli-cift-hazneli-ekmek-yapma-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtark2715&categoryId=22276#Gorseller

Sizler artık bu işin ustası olmuşsunuzdur Şeker yerine bal veya pekmez koyduğunuzda da başarılı sonuçlar aldınızmı?

• quote:

Ben de artık kendi ekmeklerimi yapmaya başlayacağım. Linkteki arçelik EYMyi sipariş vericem bugun.
    http://www.hepsiburada.com/liste/arcelik-k-2715-zaman-ve-program-ayarli-cift-hazneli-ekmek-yapma-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtark2715&categoryId=22276#Gorseller

Sizler artık bu işin ustası olmuşsunuzdur Şeker yerine bal veya pekmez koyduğunuzda da başarılı sonuçlar aldınızmı?

Güzel karar. Tebrikler. :)
    Makineyle beraber alınacaklar:
    En mütevazısından bir dijital tartı, silikon bir spatula, (Bkz. foto:http://www.alisveriskulupleri.com/urunresimleri/altincicadde-yesil-silikon-spatula-3.jpg), su püskürteci (bkz.http://www.ekmeksanati.com/documents/DSCF9852.jpg).

İlk çalıştırmada, plastik yanık kokusu çıkana kadar makineyi fırınlama modunda çalıştırmalısın. Bayağı da pis kokabilir, korkma. :)
    Soruna gelince, şeker yerine bal veya pekmez de konulabilir. Ama biri varsa, diğerini kullanma. Ya bal, ya pekmez, ya şeker. Özellikle pekmez, rengi bayağı koyulaştırır. Çok da güzel bir tat verir. Ama kahvaltı için uygun bir ekmek olur. Kıymalı patates yemeği yerken, ekmekten pekmez tadı gelmesini istemezsin. :)

Yalnız bu üç maddenin hiçbiri, bir ekmeğin aslî unsuru değildir. Ekmek için olmazsa olmazlar, su, un, tuz ve mayadır.

• Bilgiler için çok teşekkürler lektem.
    Plastik yanık kokusu çıkana kadar demişsin, boş çalıştırmak gerekiyor sanırım. Amacı dezenfekte etmek mi? Bunun makineye veya kazana zararı olmaz mı?
  • quote:

Bilgiler için çok teşekkürler lektem.
    Plastik yanık kokusu çıkana kadar demişsin, boş çalıştırmak gerekiyor sanırım. Amacı dezenfekte etmek mi? Bunun makineye veya kazana zararı olmaz mı?

Amaç dezenfekte etmek değil. İlk ekmeğini yerken, yanık plastik kokusuyla karşılaşmaman için. :)
    Makine ilk defa yüksek sıcaklıklara çıktığında plastik aksamdan fena koku geliyor. Koku kesilince fırınlama programını durdurur, makineyi soğutursun. Makine soğumadan, ekmek yapımına başlamayacaktır. Aklında olsun.

Bu koku çıkarma işleminin makineye bir zararı olmaz, merak etme. O makine zaten böyle ısınacak şekilde tasarlanmış. ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 3 Ekim 2012; 18:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Amaç dezenfekte etmek değil. İlk ekmeğini yerken, yanık plastik kokusuyla karşılaşmaman için. :)
    Makine ilk defa yüksek sıcaklıklara çıktığında plastik aksamdan fena koku geliyor. Koku kesilince fırınlama programını durdurur, makineyi soğutursun. Makine soğumadan, ekmek yapımına başlamayacaktır. Aklında olsun.

Bu koku çıkarma işleminin makineye bir zararı olmaz, merak etme. O makine zaten böyle ısınacak şekilde tasarlanmış. ;-)

Anlaşıldı üstad sağol
    İnşallah bir süre kullanıp sonra makineyi kenara atanlardan olmayız Ben annemleri özendirmek için ilk denemeleri yapıp sonra işi onlara havale etmeyi düşünüyorum Bakalım nasıl olacak...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Anlaşıldı üstad sağol
    İnşallah bir süre kullanıp sonra makineyi kenara atanlardan olmayız Ben annemleri özendirmek için ilk denemeleri yapıp sonra işi onlara havale etmeyi düşünüyorum Bakalım nasıl olacak...

Valla eşim baş edemeyince benim üstüme kaldı. Ben keyifle yapıyorum. Hem kafamı dağıtıyor hem tertemiz ekmekler yememizi sağlıyor.
    Yalnız tartı almayı unutma. Tartıdan kıstığın para, çöpe atacağın malzemelerle yine cebinden çıkacak. Tecrübe konuşuyor. :) Ekmek işi, gram işidir. Göz kararı, bardak hesabı, bilmem ne ile olmuyor. Bak, Cosef kardeş tartıyı aldı, bir ekmek ustası oldu çıktı. Tartıya kadar çok zorlanıyordu.

• Annemin tartısı ve slikon spatulası varmış ama fiyat konusu tedirgin etti onu başka yerlere de soralım öyle alalım diyor. Sanırım haberi olmadan alıp sürpriz yapmalıyım
  • quote:

Annemin tartısı ve slikon spatulası varmış ama fiyat konusu tedirgin etti onu başka yerlere de soralım öyle alalım diyor. Sanırım haberi olmadan alıp sürpriz yapmalıyım

Hepsiburada.com'daki 2715'in fiyatı çok uygun yahu. Hem de Arçelik. Yedek parça bol ve ucuz. Servis her yerde. Lisan-ı münasiple başvurunca yardımcı da oluyorlar. Ben Kenwood BM 250'yi beğenmeyip geri vermiş, Arçelik 2710'u almış bir adam olarak konuşuyorum.
  • merhaba arkadaşlar

ben ikinci makinayı alacağım.moulinex xxl var.kullanıyorum.gayet güzel. memnunum.yeni almayı düşündüklerim
    Arçelik K-2715 ve Kenwood BM230 bu modellerde birni kullanan varmı acaba nasıl dır.tavsiye edermisiniz.arçelik'i beğenen de var beğenmeyen de.kenwood 10 tl daha ucuz az yada çok yapması pek önemli değil.tek kişiyim zaten.benim için önemli olan kullanım kolaylığı ve pişirme kalitesi.

quote:

lektem

kenwood un nesini sevmedin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 3 Ekim 2012; 23:44:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

merhaba arkadaşlar

ben ikinci makinayı alacağım.moulinex xxl var.kullanıyorum.gayet güzel. memnunum.yeni almayı düşündüklerim
    Arçelik K-2715 ve Kenwood BM230 bu modellerde birni kullanan varmı acaba nasıl dır.tavsiye edermisiniz.arçelik'i beğenen de var beğenmeyen de.kenwood 10 tl daha ucuz az yada çok yapması pek önemli değil.tek kişiyim zaten.benim için önemli olan kullanım kolaylığı ve pişirme kalitesi.

quote:

lektem

kenwood un nesini sevmedin?

Kenwood'un sevmediğim tarafı, daha ilk ekmek yapımında kapak altındaki vidaların paslanması oldu. Araştırınca bunun genel bir sorun olduğunu gördüm. Ayrıca servis olayı da hiç içime sinmedi. Kenwood yetkili servis diye bir araştır istersen. Servisi kim veriyor, nasıl veriliyor... karmakarışık bir iş. Ha bulunca parça fiyatlarını da sor. En çok, yoğurma haznesi ve bıçağının değişmesi gerekir. Fiyatlarını hem Kenwood'a hem Arçelik'e sor.

Sen de bakalım o zaman "Arçelik" diyecek misin?

• quote:

lektem

tamam hacı kızma sorduk sadece .pas olayı sıkar cidden.kenwood un bıçak fiyatları ne kadar?ayrıca neden bıcak değiştiriyoruz?mulinex i 2 senedir kullanyorum bıcaklarda bir problem görmedim.
  • quote:

quote:

lektem

tamam hacı kızma sorduk sadece .pas olayı sıkar cidden.kenwood un bıçak fiyatları ne kadar?ayrıca neden bıcak değiştiriyoruz?mulinex i 2 senedir kullanyorum bıcaklarda bir problem görmedim.

Kızmadım muhtar. Nereden çıkardın kızdığımı. :)
    Benim ilk kullandığım makinenin bıçaklarının teflon kaplaması sıyrılmıştı. Değişmek istediğimde ikisine 25 lira istediler. Makine 70 liraydı zaten. Arçelik'te bıçak fiyatı 5 lira.

Bir gün olur da kazara yoğurma bıçağını ekmek içinde unutursun ve ekmeği dilimlemeye kalkarsın. Elindeki kesme bıçağı bir anda haşırt the blackboard diye yoğurma bıçağını doğrar, napıcaksın? Bu bir örnek.

Kenwood'un bıçak fiyatlarını sormadım. Sen araştır bakalım işte. Servisine nasıl ulaşılıyor? Ürün arızalanınca süreç nasıl yürüyor? Er-tek diye bir firma servis veriyordu en son.

• quote:

lektem

netten baktımda millet amma yırtınmış.aslında bizim millet de saf adam ürünü garantiye yollamış.3 ay olmuş ses çıkmamış.buda gelmiş netten vız vız ediyor.kardeşim adamın bunu 40 günde yapması lazım yapamadıysa paranı verecek vermiyorsa git hakem heyetine güzel güzel çekip versinler paranı.hele adamın biri fırın vermiş ocakta ağustosda mesaj yazmış fırınım hala yok diye türkiye de servis kalitesi genel olarak berbat.2 sene önce arçelik servisi evde ,gözümün önünde kırdığı parçanın parasını benden almaya kalktı, vermedim kovdum.adam oturdu cayır cayır sıkıyor parçayı bak kardeş onu öyle sıkma kırılır dedim dinlemedi.2 tur sonra çat diye kırıldı.türkiyede malı alacaksın sonra dua etmeye başlayacaksın allahım ne olur bozulmasın diye.

• quote:

quote:

lektem

netten baktımda millet amma yırtınmış.aslında bizim millet de saf adam ürünü garantiye yollamış.3 ay olmuş ses çıkmamış.buda gelmiş netten vız vız ediyor.kardeşim adamın bunu 40 günde yapması lazım yapamadıysa paranı verecek vermiyorsa git hakem heyetine güzel güzel çekip versinler paranı.hele adamın biri fırın vermiş ocakta ağustosda mesaj yazmış fırınım hala yok diye türkiye de servis kalitesi genel olarak berbat.2 sene önce arçelik servisi evde ,gözümün önünde kırdığı parçanın parasını benden almaya kalktı, vermedim kovdum.adam oturdu cayır cayır sıkıyor parçayı bak kardeş onu öyle sıkma kırılır dedim dinlemedi.2 tur sonra çat diye kırıldı.türkiyede malı alacaksın sonra dua etmeye başlayacaksın allahım ne olur bozulmasın diye.

Valla ben yetkili servis konusunda böyle sıkıntılar yaşamıyorum. Bilinçli kullanıcıysan ve doğru bir dil kullanıyorsan, muhattap olarak yetkili servisi değil genel merkezi alıyorsan işini hallediyorsun. Arçelik, 9 aydır kullandığım ama memnun kalmadığım Gusto tost makinesini, ücretin tamamını ödeyerek geri aldı mesela. Yasal olarak böyle bir mesuliyeti olmadığı halde. Veya Philips cep telefonumun bataryasını değişmek istediğimde, Philips'e email attım. Adresinizi verin, size ücretsiz olarak orijinal batarya gönderelim dediler. Kim, niye yapar ki böyle bir güzelliği? Arçelik EYM'nin yoğurma haznesi, ekmek kabuklarının keskin, kıtır yüzeyince tahrip edildi. Garanti kapsamında hazneyi değiştirdiler. Normalde kullanıcı hatası der, geçerlerdi.

• quote:

lektem

doğru söylediğin yerler var ama bulunduğun yerdeki adamın adam olması ile de ilgili bir şey o.benim verdiğim örnekteki gibi mesela adama diyorsun ki kardeş bak sıkma kırılır tamam böyle kalsın kendi kafasınca artizlik yapıyor ben servisim bilirim diye.bu adama ne yapacaksın.philips garanti konusunda sıkıntı yaratmıyor.ben cep telefonunu iade ettim.tuş takımı silinmişti falan filan.
  • quote:

quote:

lektem

doğru söylediğin yerler var ama bulunduğun yerdeki adamın adam olması ile de ilgili bir şey o.benim verdiğim örnekteki gibi mesela adama diyorsun ki kardeş bak sıkma kırılır tamam böyle kalsın kendi kafasınca artizlik yapıyor ben servisim bilirim diye.bu adama ne yapacaksın.philips garanti konusunda sıkıntı yaratmıyor.ben cep telefonunu iade ettim.tuş takımı silinmişti falan filan.

Yetkili servisi değil, genel merkezi muhattap alıcaksın. Yukarıda da belirttiğim gibi. Servis, şirketle anlaşma imzalamış, tamir işi yapan bir tür taşeron. Marka değerini pek düşünmezler. Ama ana şirket için o marka, milyonlarca dolar değerindedir ve gözleri gibi koruması gerekir.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.