Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sinangul tam buğdağ unu kullandım
    400 ml su
    4 bardak un
    1.5 kucuk kasık tuz
    4 kucuk kasık şeker
    2.5 kucuk kasık maya diyordu 3.5 kucuk kasık maya koydum

ilk beklemede baya kabardı sonra kabarıklık gordugunuz gibi olmus
    gece başlttıgım için makineye müdahale edemedim

Ekmek Yapma Makinası

Suçum kabahatim nedir bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

En son yaptığım ekmek
    sinangul tam buğdağ unu kullandım
    400 ml su
    4 bardak un
    1.5 kucuk kasık tuz
    4 kucuk kasık şeker
    2.5 kucuk kasık maya diyordu 3.5 kucuk kasık maya koydum

ilk beklemede baya kabardı sonra kabarıklık gordugunuz gibi olmus
    gece başlttıgım için makineye müdahale edemedim

Ekmek Yapma Makinası

Suçum kabahatim nedir bilmiyorum

Arkadaş, "2,5 kk maya" demiş tarif. Ne diye 3,5 kk maya koyuyorsun?

Mayayı dolduruyorsun hamura. Kabarıyor, kabarıyor. En sonunda kendini taşıyamayacak kadar zayıflıyor. Sonunda laps diye içine çöküyor ve al sana lastik gibi bi şey. Ekmek demeye bin şahit ister.

Neden burada sana verdiğimiz tavsiyeleri dinlemiyorsun, dinlemeyeceksen niye bizimle paylaşıyorsun sıkıntılarını? Anlamıyorum ki.
    Yazık günah. Gitti bir ton nimet. Mutlu musun? :(

Başında durarak, tariflere kılı kılına uyarak çalış, kıvam kontrolü yap. Hamur cıvıksa un ekleyerek müdahale et diyoruz. Ama kime diyoruz?
    Sözümüzü dinleyen, uygulayan yok. İnsanın şevki kırılıyor.

• @lektem dostum burada herkese faydalı oluyorsun Allah razı olsun bana da diyorsun hamurun başında bekle.
    Dostum ben makineye malzemeleri hazırlayıp atıp yatmayacaksam o zaman ekmek makinesinin amacı ne?
    Ben aşçı değilimki 1 saat hamuru karısıtırıp nasıl olacağına bakayım ?
    sana kızmıyorum kızamam da ama senin de beni anlaman lazım

Arçelik kitapcıgındaki ve ekmeksanati sitesindeki tariflerden aynısını denememe rağmen olmuyor
    makine demi problem var?
    Sana maklineyi göndereyim sen yap istersen sonra deki senin makinen bozuk arkadaş....

mayayı tam kattığımda da böyle alcak cıktı ben o yüzden fazla kattım :(
  • quote:

@lektem dostum burada herkese faydalı oluyorsun Allah razı olsun bana da diyorsun hamurun başında bekle.
    Dostum ben makineye malzemeleri hazırlayıp atıp yatmayacaksam o zaman ekmek makinesinin amacı ne?

Arçelik kitapcıgındaki ve ekmeksanati sitesindeki tariflerden aynısını denememe rağmen olmuyor
    makine demi problem var?
    Sana maklineyi göndereyim sen yap istersen sonra deki senin makinen bozuk arkadaş....

Enteresan.. Bende de Arçelik var. Ekmeksanatındaki kitaptan bir çok tarif denedim ve problem yaşamadım.. Eksik ya da yanlış bir şey yapmış olmayasın?

• makinde pişen ekmeğin düzgün pişmesi için 2 püf nokta var. Birincisi tarifteki sıraya göre malzemeyi koymak. Yani en alta sıvılar en üste ise maya koymak gerekiyor. Maya asla sıvıyla temas etmeyecek. (tabi instant mayadan bahsediyorum) Diğeri ise tam ölçüyü kullanmak. İlk çıktığından beri kullanıyorum ekmek yapma makinesini hiç birinde de gerçekten sorun yaşamadım.
  • hem ekmeksanati hem de arçelik kitapcıgındaki malzemeleri birebir gramları kullanarak yaptım olmadı
    sıralama da dogru sıvı en altta üzerine un en üstte de maya.
    Neden böyle oluyor bilmiyorum

hattta hem otomatik ayarda hem de daha fazla sürede bekleterek ekmek yaptım yine aynı :(
  • quote:

@lektem dostum burada herkese faydalı oluyorsun Allah razı olsun bana da diyorsun hamurun başında bekle.

makine demi problem var?

Cosef kardeşim,
    Başarılı bir ekmeğin ilk şartı, kıvam kontrolü yapmak.
    Neden?
    Çünkü her un bir değil.
    Söke unun 500 gramına 300 ml su kafi gelirken, Sinangil unun 500 gramına 270 ml su kafi gelebiliyor. Unun doğal yapısı böyle. Değişkenlik gösterebilir.
    Onun için başında durup bakman lazım. Hamur, cıvık mı yoksa kuru mu? Duruma göre de müdahale etmen lazım. Sen önce, belli bir un markasında sabit kal ve o markayla denemeler yap. Bir mutfak tartısı kullanarak çalış. 500 gram una 300 ml su koyduğunda ne oluyor? Az mı geliyor, çok mu geliyor? Bunu bir tespit et. En uygun oranı yakaladığında, işte o zaman, geceden koyup sabahtan alabilirsin ekmeğini. O zaman tamam. Ama bu standardı tutturmadan çalışırsan, sonuçlar başarılı olmayabilir.

Makinenin bir problemi olduğunu sanmıyorum. Karıştırması, kızartması iyi gibi görünüyor. Sadece kapakta problem olabilir. Bir bak bakalım yerine iyice oturuyor mu?

• @cosef su ve maya miktarı unu göre fazla gibi. Bir de suyu çok ılık(sıcak) mı koyuyorsun?

İlk kabarma kesinlikle fazla olmamalı. Çünkü bu pişerken çökeceğinin garantisi. (Sebebi maya fazlalığı).

Ayrıca kıvamını ilk karıştırmada kontrol etsen yeter, başında saatlerce beklemeye gerek yok.
  • @elektrotek suyu genelde damacanadan alıp koyuyordum ama en son üstteki seferde biraz ısıttım bundan sonra soguk kullanacam
    @lektem dediklerinde haklısın o zaman her seferinde aynı unu farklı su miktarlarıyla deneyip not alacaz ona göre yapacaz

Bir de unu tam kıvamını 1 .ci karıstırmada anlıyorsun sanırıM
    nasıl olması lazım Ununki kıvamında oldugunu bilelim?
  • Tarifi biraz zor ama;
    -Kenarlara yapışmamalı
    -Çok kolay esnememeli
    -Çok ıslak bir yüzeye sahip olmamalı
    -Hamur kendini kolayca salmamalı
    -Bıçaklar yoğururken kolayca kopmamalı, hafif esnemeli, çok kuru/unlu görünmemeli. (Su az/un fazla olduğunda).

Bir de karışım olarak yaptınız mı? Yaptıysanız sonuçlar nasıl oldu? Yapmadıysanız önce karışım yapıp, daha sonra tam unu artırarak denemeler yapın.

Artı olarak ben yaptığım ekmeklerde damacana suya az miktarda buz ilave ediyorum ve buzdolabından yeni çıkardığım tereyağı kullanıyorum. Yukarıda örnekleri mevcut. Belki su sıcaklığı konusunda bir fikir verebilir. Ama mayada olduğu gibi ölçüyü kaçırmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 14 Eylül 2012; 12:09:56 >

• quote:

@elektrotek suyu genelde damacanadan alıp koyuyordum ama en son üstteki seferde biraz ısıttım bundan sonra soguk kullanacam
    @lektem dediklerinde haklısın o zaman her seferinde aynı unu farklı su miktarlarıyla deneyip not alacaz ona göre yapacaz

Hamurun kıvamı ilk 10 dakikada kendini belli ediyor zaten. Bak sana bi videonun linkini veriyorum. Ekmeksanati.com'un yöneticisi Sayın Soberman'ın hazırladığı çok güzel bir video. Bunu seyredince kıvama dair bir soru işareti kalmayacak kafanda.
    Sabit bir un markasıyla denemelerini yap. Bilim adamı gibi notlarını al. Sonradan eklediğin un ve suyun miktarını yaz kenara. Bak göreceksin. Senin ekmekler de mis gibi olucak. Ama lütfen ilk iş, en ucuzundan da olsa bi terazi al.

Not: Suyu kışın, soğuk mutfaklarda çalışırken ılıtarak koyabilirsiniz. Ilıktan kastım da parmağını soktuğunda sıcağını hissedeceksin ama yanmayacaksın. Maksimum düzeyi bu.

Evet, this is the link:http://wtrns.fr/WDUmoX4N4aTZyPv

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

@elektrotek suyu genelde damacanadan alıp koyuyordum ama en son üstteki seferde biraz ısıttım bundan sonra soguk kullanacam

Hamurun kıvamı ilk 10 dakikada kendini belli ediyor zaten. Bak sana bi videonun linkini veriyorum. Ekmeksanati.com'un yöneticisi Sayın Soberman'ın hazırladığı çok güzel bir video. Bunu seyredince kıvama dair bir soru işareti kalmayacak kafanda.
    Sabit bir un markasıyla denemelerini yap. Bilim adamı gibi notlarını al. Sonradan eklediğin un ve suyun miktarını yaz kenara. Bak göreceksin. Senin ekmekler de mis gibi olucak. Ama lütfen ilk iş, en ucuzundan da olsa bi terazi al.

Not: Suyu kışın, soğuk mutfaklarda çalışırken ılıtarak koyabilirsiniz. Ilıktan kastım da parmağını soktuğunda sıcağını hissedeceksin ama yanmayacaksın. Maksimum düzeyi bu.

Evet, this is the link:http://wtrns.fr/WDUmoX4N4aTZyPv

Bu sıcaklık olayı için mutfak termometresi aldım. 250 santigrata kadar ölçüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Celsius olarak ölçüyor, di mi? Ben de almıştım. Ama Fahreneit olarak ölçüyor. :)
    Bu termometreyle yoğurt da mayalayabilirsin. Aklında olsun. ;-)
  • videoyu izledim deneyecem
  • quote:

quote:

Celsius olarak ölçüyor, di mi? Ben de almıştım. Ama Fahreneit olarak ölçüyor. :)

Hem Celsius hem Fahreneit ölçüyor :) Evet yoğurdu tutturamayınca almıştım aslında bunu.
  • 3 haftadır diyetteyim. sıcak sıcak ekmekler gözümde tütüyor. kaldırdım makineyi. ne hazır ekmek alıyorum ne de ekmek yapıyoruz :(

çok mutusuzum
  • quote:

quote:

quote:

Hem Celsius hem Fahreneit ölçüyor :) Evet yoğurdu tutturamayınca almıştım aslında bunu.

Bayağı işlevsel bi aletmiş. :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

3 haftadır diyetteyim. sıcak sıcak ekmekler gözümde tütüyor. kaldırdım makineyi. ne hazır ekmek alıyorum ne de ekmek yapıyoruz :(

çok mutusuzum

Bence hiç ekmek yememek doğru bir şey değil. Kendi yaptığın, az yağlı tam buğday veya çavdar ekmeklerinden yersen çok güzel tok kalırsın. Ben bugüne kadar aklı başında hiçbir diyetisyenin ekmeği tamamen yasakladığına dair bir şey ne duydum ne okudum. Kendini bu kadar kasma. Bu mutsuzluk bile senin kilo vermeni engelleyebilir. Benden söylemesi.

• quote:

quote:

3 haftadır diyetteyim. sıcak sıcak ekmekler gözümde tütüyor. kaldırdım makineyi. ne hazır ekmek alıyorum ne de ekmek yapıyoruz :(

çok mutusuzum

Bence hiç ekmek yememek doğru bir şey değil. Kendi yaptığın, az yağlı tam buğday veya çavdar ekmeklerinden yersen çok güzel tok kalırsın. Ben bugüne kadar aklı başında hiçbir diyetisyenin ekmeği tamamen yasakladığına dair bir şey ne duydum ne okudum. Kendini bu kadar kasma. Bu mutsuzluk bile senin kilo vermeni engelleyebilir. Benden söylemesi.

+1 :)

• quote:

çok mutusuzum

Can boğazdan gelir boşver EYM'siz hayat olmaz
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.