Bildirim
Ekmek Yapma Makinası (73. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil


Giriş
Mesaj
-
-
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
Fıstık gibi bi ekmek olmuş. Tebrikler.
Hangi tarifi uyguladın acaba?
Teşekkürler lektem.
3*250ml Beyaz Un
1*250ml Tam Buğday Unu
400ml Su
2 yemek kaşığı Pekmez
1+1 Y.Kş Tereyağı+Zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı Elma sirkesi
1,5 küçük ölçek instant maya
Temel ekmek 1500/3 programı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
Fıstık gibi bi ekmek olmuş. Tebrikler.
Hangi tarifi uyguladın acaba?
Teşekkürler lektem.
3*250ml Beyaz Un
1*250ml Tam Buğday Unu
400ml Su
2 yemek kaşığı Pekmez
1+1 Y.Kş Tereyağı+Zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı Elma sirkesi
1,5 küçük ölçek instant maya
Temel ekmek 1500/3 programı.
Çok teşekkürler.
1,5 KK maya ile bu koca ekmeği böyle kabartmak hakkaten başarı.
Makinenin markası, modeli neydi? 1.5 kg ekmek yapan fazla makine yok piyasada benim bildiğim. -
Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.
Kabuk rengi ile ilgili sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmuşlar. Yeni makine almadan önce istersen ekmeksanati.com'daki linki bir incele. Alüminyom folyo ile belki sıkıntıyı halledersin.
Bkz.http://ekmeksanati.info/index.php?topic=7.0 -
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.
Kabuk rengi ile ilgili sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmuşlar. Yeni makine almadan önce istersen ekmeksanati.com'daki linki bir incele. Alüminyom folyo ile belki sıkıntıyı halledersin.
Bkz.http://ekmeksanati.info/index.php?topic=7.0
Teşekkürler. Forumu biraz incelemiştim fakat o konuyu görmemişim denemekten zarar gelmez.
Ben ilk aldığım sıralarda küçük ekmek yaptığımdan iyi kızarıyordu. Ekmeği büyültünce; sorunu iç kısma folyo koyarak çözmeye çalışmıştım. Fakat bu da nemin tam olarak çıkmasını engelliyordu ve vazgeçtim. Bu sebeple iyi kötü idare etmeye çalışırken bir taraftanda makine araştırıyordum. Tekrar teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.
Kabuk rengi ile ilgili sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmuşlar. Yeni makine almadan önce istersen ekmeksanati.com'daki linki bir incele. Alüminyom folyo ile belki sıkıntıyı halledersin.
Bkz.http://ekmeksanati.info/index.php?topic=7.0
Teşekkürler. Forumu biraz incelemiştim fakat o konuyu görmemişim denemekten zarar gelmez.
Ben ilk aldığım sıralarda küçük ekmek yaptığımdan iyi kızarıyordu. Ekmeği büyültünce; sorunu iç kısma folyo koyarak çözmeye çalışmıştım. Fakat bu da nemin tam olarak çıkmasını engelliyordu ve vazgeçtim. Bu sebeple iyi kötü idare etmeye çalışırken bir taraftanda makine araştırıyordum. Tekrar teşekkürler.
Uygulamayı yaparsan neticeyi de bilmek isteriz. İyi şanslar. :-)
-
LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet
benim ekmekler neden kabarık olmuyor hiç bilmyiorum
fakat soyle bişi var
Geçen 11 nolu program ile kendim program yaptım
bazı bekleme sürelerini arttırdım
2. beklemede hamur gayet güzel kabarmıstı 3.beklemeye geçerken vaktini geciktirdiğim halde erken ötttü o sırada yataktaydım bakamadım
sanırım 2. bekleme ile 3.bekleme arasında 1 kere karıstıırdı makine hamur inmişti -
quote:
Orijinalden alıntı: cosef
LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet
benim ekmekler neden kabarık olmuyor hiç bilmyiorum
fakat soyle bişi var
Geçen 11 nolu program ile kendim program yaptım
bazı bekleme sürelerini arttırdım
2. beklemede hamur gayet güzel kabarmıstı 3.beklemeye geçerken vaktini geciktirdiğim halde erken ötttü o sırada yataktaydım bakamadım
sanırım 2. bekleme ile 3.bekleme arasında 1 kere karıstıırdı makine hamur inmişti
Ama kaç kere konuştuk bu konuları Cosef kardeş?
Suyunu az koy dedim.
Kıvam kontrolü yap dedim.
Gece yatarken yapıyorum dedin. Bakamıyorum dedin. Bakmadan nasıl başarılı ekmek yapacaksın? -
quote:
Orijinalden alıntı: cosef
LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet
benim ekmekler neden kabarık olmuyor hiç bilmyiorum
fakat soyle bişi var
Geçen 11 nolu program ile kendim program yaptım
bazı bekleme sürelerini arttırdım
2. beklemede hamur gayet güzel kabarmıstı 3.beklemeye geçerken vaktini geciktirdiğim halde erken ötttü o sırada yataktaydım bakamadım
sanırım 2. bekleme ile 3.bekleme arasında 1 kere karıstıırdı makine hamur inmişti
O karıştırma işi hamurun havasını almak için. Ama kabarmayı engelliyor diyorsanız, hamur yoğurma işlemi bitince yoğurma bıçaklarını çıkartın. Bu arada hangi mayayı kullanıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arçelik K 2715 mi alayım yoksa Beko bkk-2510 mu ikiside indirimde beko daha ucuz hangisini alsam? ikisi de aynı ise bekoyu tercih edeceğimde -
-
İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş. )
-
quote:
Orijinalden alıntı: tweety164
Arçelik K 2715 mi alayım yoksa Beko bkk-2510 mu ikiside indirimde beko daha ucuz hangisini alsam? ikisi de aynı ise bekoyu tercih edeceğimde
Tweety, Arçelik 2715 kullananların sayısı sanki daha fazla. Forumlardan edindiğim izlenim o. Bu da daha fazla bilgi paylaşımı, daha fazla destek demektir. Bence Arçelik'i al. -
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş.)
Yok folyo kaynaklı değil. Sıcaklığına/soğukluğuna dikkat ederdim biraz acaleye geldi ve ilk karıştırma sonrası kıvamına bakma fırsatım olmadı.
Suyu, normalden daha sıcak olmuş gibi bu da kıvamını bozmuş. -
@lektem bir dahaki sefere dediklerine dikkat edicem
@invisible_jn söke un paketinden cıkan hazır karısım için söke un maya kullanıyorum
yoksa pakmaya instant maya hazır ekmekleri için kullandıgım maya -
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş.)
Yok folyo kaynaklı değil. Sıcaklığına/soğukluğuna dikkat ederdim biraz acaleye geldi ve ilk karıştırma sonrası kıvamına bakma fırsatım olmadı.
Suyu, normalden daha sıcak olmuş gibi bu da kıvamını bozmuş.
Ha o, çok önemli bir sorun değil. Bir dahakine dikkat edersin, olur biter. Sıcak su, mayayı öldürür. Ama maya sönüm yırtığına bakınca pek ölmüş gibi durmuyor. :)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X