Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce yaptığım ekmek. Rengi sarı ışıktan dolayı biraz tuhaf görünüyor artık idare edin.

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

Az önce yaptığım ekmek. Rengi sarı ışıktan dolayı biraz tuhaf görünüyor artık idare edin.

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

Çok lezzetli gözüküyor afiyet olsun

• Teşekkürler @invisible_jn.

Bu da içinden.

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• quote:

Az önce yaptığım ekmek. Rengi sarı ışıktan dolayı biraz tuhaf görünüyor artık idare edin.

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

Fıstık gibi bi ekmek olmuş. Tebrikler.
    Hangi tarifi uyguladın acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Teşekkürler lektem.

3*250ml Beyaz Un
    1*250ml Tam Buğday Unu
    400ml Su
    2 yemek kaşığı Pekmez
    1+1 Y.Kş Tereyağı+Zeytinyağı
    1 Tatlı kaşığı Elma sirkesi
    1,5 küçük ölçek instant maya

Temel ekmek 1500/3 programı.
  • quote:

quote:

Teşekkürler lektem.

3*250ml Beyaz Un
    1*250ml Tam Buğday Unu
    400ml Su
    2 yemek kaşığı Pekmez
    1+1 Y.Kş Tereyağı+Zeytinyağı
    1 Tatlı kaşığı Elma sirkesi
    1,5 küçük ölçek instant maya

Temel ekmek 1500/3 programı.

Çok teşekkürler.
    1,5 KK maya ile bu koca ekmeği böyle kabartmak hakkaten başarı.
    Makinenin markası, modeli neydi? 1.5 kg ekmek yapan fazla makine yok piyasada benim bildiğim.
  • Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.
  • quote:

Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.

Kabuk rengi ile ilgili sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmuşlar. Yeni makine almadan önce istersen ekmeksanati.com'daki linki bir incele. Alüminyom folyo ile belki sıkıntıyı halledersin.

Bkz.http://ekmeksanati.info/index.php?topic=7.0
  • quote:

quote:

Moulinex XXL kullanıyorum ama üst kısımlardan pek memnun değilim. Hamur daha fazla kabardığında kızarmayan küçük bir bölge oluşabiliyor. Daha iyi bir makine düşünüyorum.

Kabuk rengi ile ilgili sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmuşlar. Yeni makine almadan önce istersen ekmeksanati.com'daki linki bir incele. Alüminyom folyo ile belki sıkıntıyı halledersin.

Teşekkürler. Forumu biraz incelemiştim fakat o konuyu görmemişim denemekten zarar gelmez.

Ben ilk aldığım sıralarda küçük ekmek yaptığımdan iyi kızarıyordu. Ekmeği büyültünce; sorunu iç kısma folyo koyarak çözmeye çalışmıştım. Fakat bu da nemin tam olarak çıkmasını engelliyordu ve vazgeçtim. Bu sebeple iyi kötü idare etmeye çalışırken bir taraftanda makine araştırıyordum. Tekrar teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Forumu biraz incelemiştim fakat o konuyu görmemişim denemekten zarar gelmez.

Ben ilk aldığım sıralarda küçük ekmek yaptığımdan iyi kızarıyordu. Ekmeği büyültünce; sorunu iç kısma folyo koyarak çözmeye çalışmıştım. Fakat bu da nemin tam olarak çıkmasını engelliyordu ve vazgeçtim. Bu sebeple iyi kötü idare etmeye çalışırken bir taraftanda makine araştırıyordum. Tekrar teşekkürler.

Uygulamayı yaparsan neticeyi de bilmek isteriz. İyi şanslar. :-)

• LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet
    benim ekmekler neden kabarık olmuyor hiç bilmyiorum

fakat soyle bişi var
    Geçen 11 nolu program ile kendim program yaptım
    bazı bekleme sürelerini arttırdım

2. beklemede hamur gayet güzel kabarmıstı 3.beklemeye geçerken vaktini geciktirdiğim halde erken ötttü o sırada yataktaydım bakamadım
    sanırım 2. bekleme ile 3.bekleme arasında 1 kere karıstıırdı makine hamur inmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet

fakat soyle bişi var

2. beklemede hamur gayet güzel kabarmıstı 3.beklemeye geçerken vaktini geciktirdiğim halde erken ötttü o sırada yataktaydım bakamadım
    sanırım 2. bekleme ile 3.bekleme arasında 1 kere karıstıırdı makine hamur inmişti

Ama kaç kere konuştuk bu konuları Cosef kardeş?
    Suyunu az koy dedim.
    Kıvam kontrolü yap dedim.
    Gece yatarken yapıyorum dedin. Bakamıyorum dedin. Bakmadan nasıl başarılı ekmek yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

LEKtem en son yaptıgın ekmeğin resmini koyar mısın sana zahmet

fakat soyle bişi var

O karıştırma işi hamurun havasını almak için. Ama kabarmayı engelliyor diyorsanız, hamur yoğurma işlemi bitince yoğurma bıçaklarını çıkartın. Bu arada hangi mayayı kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arçelik K 2715 mi alayım yoksa Beko bkk-2510 mu ikiside indirimde beko daha ucuz hangisini alsam? ikisi de aynı ise bekoyu tercih edeceğimde
  • Folyonun mat yüzeyi. ver-1.0

Ekmek Yapma Makinası

Parlak yüzeyi ve gözlem yeri küçük hâli. ver-1.1

Ekmek Yapma Makinası

Son ekmeğin üstü eskisine göre daha iyi tabiki. Ama su sıcaklığını ve kıvamını kontrol edemediğimden tam istediğim gibi olmadı.

• İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tweety164

Arçelik K 2715 mi alayım yoksa Beko bkk-2510 mu ikiside indirimde beko daha ucuz hangisini alsam? ikisi de aynı ise bekoyu tercih edeceğimde

Tweety, Arçelik 2715 kullananların sayısı sanki daha fazla. Forumlardan edindiğim izlenim o. Bu da daha fazla bilgi paylaşımı, daha fazla destek demektir. Bence Arçelik'i al.
  • quote:

İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş.)

Yok folyo kaynaklı değil. Sıcaklığına/soğukluğuna dikkat ederdim biraz acaleye geldi ve ilk karıştırma sonrası kıvamına bakma fırsatım olmadı.
    Suyu, normalden daha sıcak olmuş gibi bu da kıvamını bozmuş.
  • @lektem bir dahaki sefere dediklerine dikkat edicem

@invisible_jn söke un paketinden cıkan hazır karısım için söke un maya kullanıyorum
    yoksa pakmaya instant maya hazır ekmekleri için kullandıgım maya
  • quote:

quote:

İki ekmek de gayet güzel. Bundan iyisi olmaz. Yalnız kontrol yapamadım demişsin. Folyo mu engelledi? Tam anlayamadım? (Bi de kontrol yapsaymışsın acaba nasıl bi ekmek olurmuş.)

Yok folyo kaynaklı değil. Sıcaklığına/soğukluğuna dikkat ederdim biraz acaleye geldi ve ilk karıştırma sonrası kıvamına bakma fırsatım olmadı.
    Suyu, normalden daha sıcak olmuş gibi bu da kıvamını bozmuş.

Ha o, çok önemli bir sorun değil. Bir dahakine dikkat edersin, olur biter. Sıcak su, mayayı öldürür. Ama maya sönüm yırtığına bakınca pek ölmüş gibi durmuyor. :)

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.