< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EKMEK 2 TL (2. sayfa)

-
-
2-3 sene önce tvye çıkan akpli bi fırıncı vardı. Devlet bana zorla 1 liraya sattırıyor ekmeği, zararına satıyorum, bu ekmeği alan herkese haram zıkkım ediyorum diye bağırıyordu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sence ben fırıncıya mı laf atıyorum burada? Zaten üreticinin kazanamadığı ülkenin kanayan yaralarından biri. Demet maydonuzu 15 kuruşa satıyor çiftçi, pazarda 1TL 1.5 TL ye satanlar var. Benim burada sitemim hiçbir bilgi birikimi olmayan mütaahit, fırıncı vb insanların bu sistemde zenginleşmeleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 24 Kasım 2020; 16:27:27 >
Zam değil o güncelleme V1.2
quote:
Orijinalden alıntı: ProprietorArkadaşın anlatmak istediği bence fırıncının kar oranı çok yüksek zammı yansıtmasın karını düşürsün
Neden bunu yapsın bilmiyorum ama yapsın istiyor arkadaş
Ekmek de makarna gibi merkezi bir üretime sahip olsa aslında fiyatı daha uygun olur. Halk ekmek bu yüzden biraz daha ucuz.
-
eger ekmegıme bır sey olur sızın sonunuz olur
ekmegi 10 tl de yapsalar coplerin kenarina posetlerce ekmek asarlar. istanbulda cop kenarlarinda poset poset bayat ekmekler asiliyor her gun her saat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon.Kardeşim sadece fırıncı mı kazanıyor ekmekten ?
Çiftçiler ağlıyor buğday fiyatlarını zorla düşükten alıyor devlet. Çiftçiler neredeyse zarar ediyor buğdaydan fiyatı 5 senedir aynı. Buğdayın alım fiyatı bu sene biraz artmaya başladı bu da hali hazırda ekmek fiyatlarını arttıracaktır tabi ki.
Buğday üreticileri ne yapsın ? paran neredeyse %100 değer kaybetmiş 5 senede ama buğdayı 5 sene önceki fiyatından alıyor devlet hala.
Çok sığ düşünüyorsunuz. Ekmek fiyatının artması fırıncının suçu değil. Suç, baştakilerin ve paranın bu kadar değer kaybetmesinin nedeni olan kişilerdir.
Para değer kaybetti de un ihracatcısıyız. Ekmek fiyatının artması fırıncının açgözlülüğü. Ekmek başına 0,10kr kazanıyoruz diye demeç veriyorlar ama her köşe başı ekmek fırını mafyası var aç bakalım bi fırın kapına kaç kişi geliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoyanDervis
Bu mesaj silindi.365gün*2ekmek 750TL hadi kişilikli bir tavır görelim.
- Türk Lirası Hesabı
T.C. Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şubesi / Hesap No: 321 5620-5014
IBAN No: TR600001001745032156205014
- Dolar Hesabı
T.C. Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şubesi / Hesap No: 322 1960-5003
IBAN No: TR970001001745032219605003
- Türk Lirası Hesabı
T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi / Hesap No: 350154020-1
IBAN No: TR190000100100000350154020
- İngiliz Sterlini Hesabı
T.C. Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şubesi / Hesap No: 322 1966-5003
IBAN No: TR940001001745032219665003
- Euro Hesabı
T.C. Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şubesi / Hesap No: 322 1961-5003
IBAN No: TR480001001745032219615003
-
Memlekette sadece son1 yıldır fiyatı ikiye katlanmayan tek bir ürün söyle, sonra ekmek zammına beraber şaşırırız
Fırıncı arkadaşım var. Maliyeti 60 kuruş dedi. Zammı biz yapmıyoruz diyor
serbest piyasa gelsin niye hala 2 lira, bedava bence 10 olmalı hakkı şuan bu piyasada -
200 gr ekmek 1.50 tl bizim burda zam yapmamak için gramajdan habire çalıyorlar.Poğaca gibi oldu bazen 1.5 ekmek yediğim oluyor.
2 lira olursa ekmeği bırakırım azalttım zaten.Evde falan olsam alırım bir ekmek makinesi Kendim yapardım çeşit çeşit...
Simit 3 Ekmek 5 olsun
Evimin karşısında fırın sahibi var. Oğluna Volkswagen marka jip aldı. Ömrümde öyle jip görmedim. Kamyon gibi mubarek. Oğul tabi işsiz güçsüz. Sakın geçinemiyoruz, zam yapmak zorunda kaldık demesinler. İnadına senelerdir halk ekmekten başka ekmek almıyorum. Birde uno'nun topçuk ekmeklerinden alıyorum. Param fırıncılara gitmesin.
-
Garanti bankası TR050006200041900006643715
2 liralık ekmek için laf yapanlara duyurulur, 1 yıllık günlük 2 ekmek parası gönderinde herifliğinizi görelim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sonnickFırıncı arkadaşım var. Maliyeti 60 kuruş dedi. Zammı biz yapmıyoruz diyor
Eskiden hiç kime böyle şeyler yapamazdı . yoklama çekiliyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoyanDervis
Bu mesaj silindi.Sen uçmuşsun bilader yazık sana. Verin şuna pandemi zamanı paylaşılan bi iban vardı, fişeklesin üç beş..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X