Şimdi Ara

Ekleme: Bir olay daha oldu - Taksiciler UBER çağırıp, şoförü dövdüler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

1 tane düzgün taksi şöförü barsa yüz tane böyles vardır, iyi olanlarda belli bir yaşı üzerinde emekli yada hazırlık yapan tipler oluyor, bir kaç aydır karar aldım arabasız gittiğim ve biraz yürüyerek gidebileceğim hiç bir yere taksi gibi araçlarla gitmiyorum, çevremde ki insanlara uber öneririm sürekli ve hepsi maddi manevi olumlu geridönüş verir, illa taksi kullanacaklara ise itaksi uygulaması iyi bir alternatif olabilir, bildiğim kadarıyla belediye kontrolünde bu kadar rahat barzo çıkmaz diye düşünüyorum(emin değişim ama)

ben ülkede bir tane doğru düzgün işinin gerekliliğini getiren taksi şoförü olduğuna inanmıyorum. binlerce araçtan 1 tane bile çıkmaz.

uber müşteri sayısını 1 yılda 4 e katlamış bile. bu demek oluyor ki taksicilerden aldıkları yolcu sayısında yüzde 300 artış olmuş. çok büyük bir rakam.

artar da azalmaz, olan taksi plakasına yatırım ypana olur, ne kadar çok para verdiyse o kadar çok kaybı olacaktır, zaten onlarda elden çıkarma fikrini yavaşça düşünmeye başlasalar iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• uber sürücüsüne saldıracaklarına vatandaşa daha nasıl iyi hizmet ederiz diye kafa yorsunlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taksiciler eylem yapmasaydı uberi bilmezdim, onların böyle kendilerine yakışan yabani davranışları haberlere çıkıyor da insanlar uber i öğreniyor. Bir de tutturmuşlar vergi ödemiyorlar diye yahu fiş isteyeni dövüyorlar ne vergisi. Ticari taksiler ne kadar vergi veriyor devlet açıklasın da görelim kim vergi kaçırıyor. Taksicilerin hiçbiri plaka sahibi değil, kodamanları zenginleştirmek için kavga ediyorlar. Azıcık akılları varsa düzgün bir araba alıp uber e dahil olurlar, hiç olmazsa kazandıkları kendilerine kalacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parezer

Taksiciler eylem yapmasaydı uberi bilmezdim, onların böyle kendilerine yakışan yabani davranışları haberlere çıkıyor da insanlar uber i öğreniyor. Bir de tutturmuşlar vergi ödemiyorlar diye yahu fiş isteyeni dövüyorlar ne vergisi. Ticari taksiler ne kadar vergi veriyor devlet açıklasın da görelim kim vergi kaçırıyor. Taksicilerin hiçbiri plaka sahibi değil, kodamanları zenginleştirmek için kavga ediyorlar. Azıcık akılları varsa düzgün bir araba alıp uber e dahil olurlar, hiç olmazsa kazandıkları kendilerine kalacak

şu yeni plaka alan ve milyon tl veren adamların yıllık vergi beyanlarını çok merak ediyorum. acaba asgari ücretten fazla kazanmışlar mı !

• Ünal kullanıcısına yanıt
    Amerikada 2 sene uber driver ligi yapmis biri olarak,

Amerikada Lytf,gett,juno ve yerli limo sirketleri vardir ve hicbirinin sahibi uber degildir.Pazarin yuzde 80 ini Lyft ve Uber paylasir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avenue_M -- 8 Mart 2018; 4:23:37 >
  • Açlıktan gebersinler trafik teröristliği yapmanızı hava alanı patlamalarında 100 liradan 200 liradan tarife açmalarınızı unutmadık. Açlıktan geberin.

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    aynen.akşam haberlerde gösteriyordu hepsi genç düzgün çocuklar.taksici minibüsçüler zaten terörist gibi.

• DH olarak toplanalım, taksici çağırıp dövelim. Maksat Uber'e destek olmak!

• quote:

Orijinalden alıntı: Avenue_M

Amerikada 2 sene uber driver ligi yapmis biri olarak,

Amerikada Lytf,gett,juno ve yerli limo sirketleri vardir ve hicbirinin sahibi uber degildir.Pazarin yuzde 80 ini Lyft ve Uber paylasir.

Onların sahibi Uber değildir ama Uber'in sahipleri Uber'e rakip firma çıkartacakları haberleri bütün sitelerde duyuruldu geçen aylarda. Ben ondan bahsediyorum.

• Ünal kullanıcısına yanıt
    Bu konu hakkinda hakli olabilirsiniz. Son haberleri pek takip etmedim. Fakat uberin yogun olarak surucusuz araclara yoneldigi projeyi biliyorum. Yakinda taksiler surucusuz olacak bu gidisle.

• Taksi şoförü olsam bu saçmasapan hareketleri yapanları döverdim. Kendi ayaklarına sıkıyorlar.

• taksicilerin çoğu (istisnalar kaideyi bozmaz); suratta pis sakal, sol kol camda, ağızda sigara, radyoda feryat figan arabesk, aynada tesbih dingildeterek, önündeki arkasındaki her araca küfrederek, trafik kurallarını hiçe sayarak seyahat etmekteler ve böyle devam ettikleri sürece kaybetmeye mahkumlar.. ben ve çevremdeki çoğu kişi bu yüzden taksi kullanmamakta ısrarlı..

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 8 Mart 2018; 10:43:22 >
  • Şu UBER ne zaman diğer şehirlere de gelecek acaba?

• uberi eşim kullanıyor. İki çocuu ve bebek arabası ile rahat ve güvenli yolculuk yapıyor.
    Gelen araçlar hep VİP araç ve kıytırık döküntü hurda leş gibi araçlar değil.
    Bi hizmet veriliyor ve bence ödediğimiz paranın karşılığını Uber veriyor.

Taksici esnafının %80i çakal.
    Nerde iti kopuğu varsa şoför olmuş.

Müşteri seçmeler, kısa mesafe gidince abuk sabuk araç kullanmalar.

Başımdan geçen bir olayı anlatayım.
    Metro samandıra tesislerinde gece indim. Saat 2 gibi. Çocuklar ve bavul elimde ilk yanaşan taksiye bindim. Gideceğim yer 2-3 km kadar.
    Binerken söylemedim tabi kısa olduğunu.
    Bu adam bi bozuldu yolda, surat değişti afra tafra.
    Bizim sokağa girerken kaldırıma vurdu lastiği o kadar sert döndü.

Benim sabır taştı tabi.
    Sitenin önünde durduk, çocukları indirdim bilerek para üstümde yok bavulda kaldı çüzdan dedim, 2 dakka beklermisin dedim.
    Çocukları eve çıkardım. İndim aşağı , şoföre dedim ki; seni şuracıkta kafanı dağıtırım. Sen kime afra tafra yapıyordun lan yavşak. Şimdi konuşsana, çocuklar hanım varken sesimi çıkarmadım, derdin neyse şimdi konuş lan *****.
    Bunda çıt yok. Hani ileri geri konuşsa dalacaz artık birbirimize.

Verdim parasını, bu pati ata ata gitti.

Hanıma soruyorum bazen uberde şoförler nasıl diye.
    Valla araca biniyoruz tek kelime etmiyorlar. SAdece binerken iyi günler inerken güle güle diyorlar o kadar.
    Radyo müzik filan bize sormadan açmıyorlar diyor.

• quote:

Bu konu hakkinda hakli olabilirsiniz. Son haberleri pek takip etmedim. Fakat uberin yogun olarak surucusuz araclara yoneldigi projeyi biliyorum. Yakinda taksiler surucusuz olacak bu gidisle.

İşte bunu kabul edemem...Taksiciler kimi dövecekler o zaman?

• Hiç unutmam geçen yıl Ramazanda İstanbul'a bir işim dolayısıyla gitmiştim, işimi bitirdikten sonra Kabataş iskelesine gitmek için en aşağı 10 tane taksi çevirdim, anında kenara yanaşıp ''buyur abim'' diyen adamlar ''kabataşa gideceğim'' deyince '' çalışmıyorum abi'', ''müşteriye gidiyorum abi'' gibi vs vs saçmalamaya başladılar, en son birinden daha bu lafları duyunca ''yahu yeter onlarca taksi çevirdim nasıl gideceğim buraya ben, hiç kimse götürmüyor'' dedim, taksici gülerek ''abi oraya en fazla 10-15 lira tutar kimsede seni götürmez kusura bakma, ama 25 lira verirsen ben seni götürürüm '' dedi. Lanet olsun hepinizin Allah belasını versin diyerek bindim taksiye. Hakkımı da helal etmedim...

Bu adamlara hepsi müstehak, müşteriyi kandıran, yolu uzatan, insanların parasını haksız gasp eden tüm taksicilerin yedikleri zehir, zıkkım olsun, cehennemde odunları bol olsun.

• quote:

En mantıklısı olur. Dayak yiyen sürücü yok. Şoförle muhatap olmak yok. Ama Türkiye'de yürümez o iş. Taksiciler sürücüsüz UBER'i görünce üstüne kırarlar. İçindeki yolcunun canına kast ederler.

• Dünya kadar para alırlar, plakaları trilyon eder ama müşteriye klimasız eski arabaları layık görür bazen de dayak atarlar. Çok çok az kullanırım ama bir defa çok ciddi dolandırıldım hayatta taksici esnafını sevmem hiç de güvenmem alternatif çözümleri souna kadar destekliyorum.

• Taksi kullanmamak için bir sebeb daha :) İşte bu yüzden insanlar taksi kullanmak istemiyor. Ne yazık ki taksi ve minibüs şoförlerinin gecmisi pek parlak degil. Çoğunun belli bir adli geçmişi var. Geneli bir baltaya sap olamayıp bu işi mecburen yapmak durumunda olan insanlar bunlar.

Kılık kıyafet : SIFIR

Kişisel Hijyen : SIFIR

Arabanın Hijyeni : SIFIR

Arabanin kalitesi : SIFIR

Müşteri ile kurulan iletişim dili : SIFIR

Kapris : BOL

Her meslek grubunun icinde isini duzgun yapan, iyi ahlak sahibi insanlar olabilir. Malesef kurunun yanında yaş da yanar.

Umarim bir gun minibüs gibi çağ disi bir sistemden ülkemiz kurtulur. Taksi denen hizmet ise çağa ve medeniyete uygun seviyede hizmet vermeye başlar. Sistem izin vermez ise halk alternatif sistemlere geçer; GEÇMELİ DE zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 8 Mart 2018; 11:40:27 >
  • taksiciler sağ olsun her gün kendilerinden nefret ettirmek için bir şeyler yapıyorlar. bunlar böyle yaptıkça UBER daha popüler olacak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.