Şimdi Ara

Ehliyette ilce yazmasi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazi ehliyetlerde verilen yerde il ilce birlikte yaziyor bazi ehliyetlerde ise sadece il yaziyor. Bu neye gore yaziliyor ya da yazilmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dosya neredeyse oranın adı yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

dosya neredeyse oranın adı yazar

Hocam bazı ehliyetlerde ille beraber ilçe de yazıyor bazılarında sadece il. Bunun neden olduğunu sormuştum.
  • Bilen yok mu?
  • Bizim forumda da bilen yoksa hiçbir yerde yoktur
  • Bi up daha çekelim
  • babacığım, basit bir mantık var, bunun anlamadığınız kısmı nedir? eğer ehliyetinizi bir ilin ilçesinden almışsanız dolayısıyla orada il ile birlikte ilçe de yazar. ama ehliyeti adam il merkezinden almışsa o zaman sadece il yazar, niye ilçe de yazsın? merkez zaten, ne yazacak ilçe kısmında?

örneğin antalya'da kumluca'lı olan birisi, kumluca'dan ehliyet alınca, elbette ki il: antalya, ilçe: kumluca yazacak. ama adam da antalya'nın merkezinde ise, o zaman il:antalya yazacak, ilçe boş kalacak doğal olarak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kibrista kapali olan hat
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kimliklerde ilce merkez yazar, ruhsattada ilce merkez yazabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

babacığım, basit bir mantık var, bunun anlamadığınız kısmı nedir? eğer ehliyetinizi bir ilin ilçesinden almışsanız dolayısıyla orada il ile birlikte ilçe de yazar. ama ehliyeti adam il merkezinden almışsa o zaman sadece il yazar, niye ilçe de yazsın? merkez zaten, ne yazacak ilçe kısmında?

örneğin antalya'da kumluca'lı olan birisi, kumluca'dan ehliyet alınca, elbette ki il: antalya, ilçe: kumluca yazacak. ama adam da antalya'nın merkezinde ise, o zaman il:antalya yazacak, ilçe boş kalacak doğal olarak...

Hey maşallah.

Bizim ilçe kısmında niye Merkez yazıyor o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

babacığım, basit bir mantık var, bunun anlamadığınız kısmı nedir? eğer ehliyetinizi bir ilin ilçesinden almışsanız dolayısıyla orada il ile birlikte ilçe de yazar. ama ehliyeti adam il merkezinden almışsa o zaman sadece il yazar, niye ilçe de yazsın? merkez zaten, ne yazacak ilçe kısmında?

Hey maşallah.

Niye zahmet edip bir cevap yazmamışsınız o zaman? Adam Günlerce yırtınmış burda "bazı ehliyetlerde ilçe yok" diye.

Demek ki böyle bir şey görmüş. Görmüşse demek ki, ilçe kısmına merkez yazılmayan ehliyetlerle de var. Yani sizinkinde yazınca sizi mi referans almak gerekiyor?

Hadi siz açıklayın o zaman; bazı ehliyetlerde ilçe kısmı yaZılmıyormuş. Sizce niye?

Alın size örnek, bizzat benim ehliyetim; nerde ilçe?
     Ehliyette ilce yazmasi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 10 Ekim 2014; 21:25:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Hey maşallah.

Niye zahmet edip bir cevap yazmamışsınız o zaman? Adam Günlerce yırtınmış burda "bazı ehliyetlerde ilçe yok" diye.

Demek ki böyle bir şey görmüş. Görmüşse demek ki, ilçe kısmına merkez yazılmayan ehliyetlerle de var. Yani sizinkinde yazınca sizi mi referans almak gerekiyor?

Hadi siz açıklayın o zaman; bazı ehliyetlerde ilçe kısmı yaZılmıyormuş. Sizce niye?

Alın size örnek, bizzat benim ehliyetim; nerde ilçe?
     Ehliyette ilce yazmasi?

Valla bilmiyorum, ben mesajı yazdım. Konuda da son mesaj benim sizden önce, tabi arada görmediğim olup sonradan silinmediyse.

Ben ehliyet tek tip demedim ki, oradan arkadaş çıkıyor merkez olan yerlerde, bunu anlamak çok basit şeklinde ahkam kesiyor.

Ben de diyorum ki, benim ehliyetimde merkez yazıyor. Fotoğraf furyasına ben de mi katılayım yani?

• Anladığım kadarı ile;

ANTALYA / MERKEZ yazan ile ANTALYA / .... yazan arasında ki tek fark, memurun oraya "MERKEZ" yazmamasından kaynaklı.

Sadece şehir yazıyor ve ilçe yazmıyor ise, o da Merkez anlamına geliyor.

diye anlıyorum...

İL / İLÇE yazıyor ise; Yazan ilçe den
    İL / MERKEZ yada İL / .... yazıyor ise; Merkez den.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Evet merkezden alınıyorsa ilçe yazmıyor. Arkadaşımın biri ehliyeti Çankaya'dan biri Sincan'dan almış. Sincan'dan alanda ilçe yazıyor diğerinde yazmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.