Şimdi Ara

ehliyetsiz uzun süre veya arada sırada trafikte sürdünüzmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet ben ehliyet almadan önce biraz böyle şeyler yaptım.sizde ehliyet olmadan trafikte dolaşıp hatta senelerce araba kullandınızmı?hala kullanıyormusunuz?

• Sürmedim kimsede sürmesin ehliyeti olanların bile nasıl sürdügü ortada iken bir de ehliyetsizler cıkmasın bence

Fakat su bir gercek mantıklı çercevesinde hızlı ve agresif arac kullanmak kotu kullanmak degildir kotu kullanmak dikkatsiz kullanmaktır. Trafikte bence onemli olan karsıdaki surucununde durumunu degerlendirip arac surmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardian

Sürmedim kimsede sürmesin ehliyeti olanların bile nasıl sürdügü ortada iken bir de ehliyetsizler cıkmasın bence

Fakat su bir gercek mantıklı çercevesinde hızlı ve agresif arac kullanmak kotu kullanmak degildir kotu kullanmak dikkatsiz kullanmaktır. Trafikte bence onemli olan karsıdaki surucununde durumunu degerlendirip arac surmektir.
    3 sene... Ama o zamanlar ıtıraf etmelıyım kı o zamanlar daha dıkkatlıydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

3 sene... Ama o zamanlar ıtıraf etmelıyım kı o zamanlar daha dıkkatlıydım.

Alıntıları Göster
    Ehliyetsiz çok kullandım ama inanılmaz dikkatli bir şekilde şuanda o halimde kat be kat dikkatsiz kötü kullanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@lken

Ehliyetsiz çok kullandım ama inanılmaz dikkatli bir şekilde şuanda o halimde kat be kat dikkatsiz kötü kullanıyorum...

Alıntıları Göster
    ehliyetsiz iken şehir içinde arasıra kullanırdım. bazı kişiler ehliyetsizlere tepki verir fakat
    bence insanlar ehliyeti trafige çıkmadan en az iki yıl alıştırma yapmalı pratik kazanmalı ki ülkemizde bilinçli sürücüler olsun kazalar azalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 28 Aralık 2007; 16:45:13 >
  • ehliyet olmadımı insan sanki bir güvensizlik duyuyo ve dikkatli kullanıyo ama ehliyet olunca nasıl olsa var diye tüm herşeyi yapıyo insanlar zaten artık bu devirde yani 2008 den sonra kaza yapsan polis gelmiyecekmiş kaza yaptığınla anlaşılcakmış e kırmızıda geçtin plakaya yazsınlar e bu ehliyet ne işe yarıyacak tamam ilk alırken bir ton şey öğrendik ama sadece trafik polisi çevirince göstermek içinmi yanımızda taşıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-Z-M

ehliyet olmadımı insan sanki bir güvensizlik duyuyo ve dikkatli kullanıyo ama ehliyet olunca nasıl olsa var diye tüm herşeyi yapıyo insanlar zaten artık bu devirde yani 2008 den sonra kaza yapsan polis gelmiyecekmiş kaza yaptığınla anlaşılcakmış e kırmızıda geçtin plakaya yazsınlar e bu ehliyet ne işe yarıyacak tamam ilk alırken bir ton şey öğrendik ama sadece trafik polisi çevirince göstermek içinmi yanımızda taşıyoruz...
    sevgili arkadaşlar,

bu tür şeyleri marifetmiş gibi lütfen anlatmayın.. ehliyetsiz insanlaın araba sürmesi bence cinayettir.. hoş ülkemizde ehliyetlerin nasıl alındığı da malum ama en azından kağıt üstünde haklısınız.. yani başınıza bir kaza bela gelince yasal dayanağınız olacak.. ama ehliyetsizlerin başı ciddi anlamda belada.. artık 2008 e girmemize 3 gün kala bur tür konuların açılması beni çok rahatsız ediyor.. bu tür şeylerin artık aşılması lazım hiç yakışmıyor bu tür konular... hiç...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

sevgili arkadaşlar,

bu tür şeyleri marifetmiş gibi lütfen anlatmayın.. ehliyetsiz insanlaın araba sürmesi bence cinayettir.. hoş ülkemizde ehliyetlerin nasıl alındığı da malum ama en azından kağıt üstünde haklısınız.. yani başınıza bir kaza bela gelince yasal dayanağınız olacak.. ama ehliyetsizlerin başı ciddi anlamda belada.. artık 2008 e girmemize 3 gün kala bur tür konuların açılması beni çok rahatsız ediyor.. bu tür şeylerin artık aşılması lazım hiç yakışmıyor bu tür konular... hiç...

Alıntıları Göster
    17 yıldır ehliyetim var, ne bir çevirme ne de başka bir sebeple ehliyetim sorulmadı polis tarafından...

Kimlik niyetine taşıyorum!

• quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

17 yıldır ehliyetim var, ne bir çevirme ne de başka bir sebeple ehliyetim sorulmadı polis tarafından...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

oda bir gercek...

• quote:

Orijinalden alıntı: Diferansiyeli kırarsın!

quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

oda bir gercek...

Alıntıları Göster
    Ehliyet almadan araba kullanmadım ama. Arabasız, ehliyeti uzun yıllar kullandım

• quote:

Orijinalden alıntı: selimiye

Ehliyet almadan araba kullanmadım ama. Arabasız, ehliyeti uzun yıllar kullandım

Alıntıları Göster
    ehliyet yaşım gelene kadar çok uzunca bir süre kullandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

ehliyet yaşım gelene kadar çok uzunca bir süre kullandım

Alıntıları Göster
    6ay kadar okula gidip geldim.. Hakkaten insan daha bir dikkatli kullanıyor o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardian

Sürmedim kimsede sürmesin ehliyeti olanların bile nasıl sürdügü ortada iken bir de ehliyetsizler cıkmasın bence

quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

Kesinlikle..Harfi harfine katılıyorum.

İnsanların hayatını tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramaz. Uçakta cep telefonu ile konuşmaktan bir farkı yok bana göre..İkisi de cahil adam işi...

• quote:

Orijinalden alıntı: asilx

6ay kadar okula gidip geldim.. Hakkaten insan daha bir dikkatli kullanıyor o zaman

Alıntıları Göster
    Ehliyeti olmayınca insanın daha dikkatli kullandığı kesinlikle doğru;
    Zaten ehliyetsiz olarak araba kullanmayı göze alması için adamın gerçekten biliyor olması lazım..
    14-15 yaşımdan beri araba kullanırdım zaten tenha yerlerde, yaşım tutuncaya kadar 8-9 ay trafikte de sürmüştüm ama ehliyet yokken polis arabası görmenin nasıl bi duygu olduğunu iyi hatırlıyorum...
    Çek kenara dese arabayı da bağlar seni de götürür..
    Şimdi ehliyetim var, polisten kaçmamak dışında pek bişey değişmedi. Hatta daha az dikkat verdiğimi de söyleyebilirim.
    Öte yandan araba sürmeyi beceremeyenlerin; ehliyetle bile sürmemesi gerektiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhancoban

quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

Kesinlikle..Harfi harfine katılıyorum.

İnsanların hayatını tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramaz. Uçakta cep telefonu ile konuşmaktan bir farkı yok bana göre..İkisi de cahil adam işi...

Alıntıları Göster
    3-4 senedir devamlı sürüyorum. Fakat son 2 aydır bıraktım. Yalnız şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikteki birçok ehliyetliden çok daha fazla dikkatli sürüyor ve kesinlikle kural ihlali yapmıyordum. Öyleki sağa sola dikkat etmekten ağzım kururdu bazen. Zaten genelde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde kısa mesafelere giderim. Aşırıya kaçılmadığı sürece kısa mesafelerde ve boş saatlerde araba kullanmak tecrübe kazanmak açısından önemli bence. Çünkü asıl araba kullanmayı ehliyetsizken öğreniyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

3-4 senedir devamlı sürüyorum. Fakat son 2 aydır bıraktım. Yalnız şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikteki birçok ehliyetliden çok daha fazla dikkatli sürüyor ve kesinlikle kural ihlali yapmıyordum. Öyleki sağa sola dikkat etmekten ağzım kururdu bazen. Zaten genelde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde kısa mesafelere giderim. Aşırıya kaçılmadığı sürece kısa mesafelerde ve boş saatlerde araba kullanmak tecrübe kazanmak açısından önemli bence. Çünkü asıl araba kullanmayı ehliyetsizken öğreniyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Tenha yer ve yollarda araç kullanmayı öğrenmek için tecrübe etmek çok doğru bir davranış. Ayrıca acemi kişilerin hangi konu olursa olsun daha fazla dikkat vererek konuya yaklaştıkları da doğrudur.

Fakat ne kadar tecrübeli de olsanız ehliyetiniz yoksa ve hayati tehlike vb. bir durum söz konusu değilse trafiğe çıkmanın yanlış olduğu konusunda yukarıdaki sözlerimin sonuna kadar arkasındayım.

Saygılarımla..

Not: Buradaki trafiğe çıkma kavramının tenha veya boş bir yol olmadığını varsayıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhancoban

Tenha yer ve yollarda araç kullanmayı öğrenmek için tecrübe etmek çok doğru bir davranış. Ayrıca acemi kişilerin hangi konu olursa olsun daha fazla dikkat vererek konuya yaklaştıkları da doğrudur.

Fakat ne kadar tecrübeli de olsanız ehliyetiniz yoksa ve hayati tehlike vb. bir durum söz konusu değilse trafiğe çıkmanın yanlış olduğu konusunda yukarıdaki sözlerimin sonuna kadar arkasındayım.

Saygılarımla..

Not: Buradaki trafiğe çıkma kavramının tenha veya boş bir yol olmadığını varsayıyorum..

Alıntıları Göster
    forumda cok var ehliyeti olmayan

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

forumda cok var ehliyeti olmayan

Alıntıları Göster
    kullandım evet ama en fazla 10 km mesafelerde bi de şu var ehliyetim yokken heran polis yakalayacak veya bi hata yapacağım bi yere vuracağım polis gelecek korkusuyla çok fazla dikkatli sürüyordum artık öyle değil sanki ehliyet var diye özgürmüşüz gibi geliyo ama öyle olmaması lazım tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: multimind

kullandım evet ama en fazla 10 km mesafelerde bi de şu var ehliyetim yokken heran polis yakalayacak veya bi hata yapacağım bi yere vuracağım polis gelecek korkusuyla çok fazla dikkatli sürüyordum artık öyle değil sanki ehliyet var diye özgürmüşüz gibi geliyo ama öyle olmaması lazım tabi

Alıntıları Göster
    yok nasip olmadı daha

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

sevgili arkadaşlar,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: meteg

sevgili arkadaşlar,

Böyle diyorsunuz da, ehliyeti alacak olanlar sanki derslere gidiyorlar mı? Kursa formalite olarak yazılıyorlar. En azından benim çevremde, direksiyon derslerini dahi asan bir sürü kişi biliyorum. Teoriye gidenler zaten sayılı. Var mı derslere hiç kaçırmadan giden?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.