Şimdi Ara

Ehliyet sınavı saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk yardımdan 15 soru var. 100 puanı 15 e böldüğümüzde soru başına 6.6 puan yapıyor. Bize kursta hoca en az 11 soru yapmanız lazım maksimum 4 yanlış yapma hakkınız var dedi. Bugün sonuçlara baktım 67 almışım yani matematiksel olarak 10 soruyu geçmişim. O halde benimde geçmem gerekiyor. Geçemediysem de 3 puanla kaçırmış oluyorum. 1 soru 3 puan olmadığına göre puanlamada mantık hatası var buna çözüm bulmaları gerekiyor. 70 alan o sınavı geçmiş oluyor bu puanlama sistemine göre nasıl 70 alınıyor acaba 70 alan var mı soruyorum size ? Adam akıllı 20 soru sorup her birine 5 puan yapıp kimin kaç soru yaptığı belli olsaydı. Buna açıklık getirmeleri gerekiyor. Siz ne düşünüyorsunuz 15 soruluk sınavda en az 10 soru yapanın geçmesinin gerektiğini düşünüyorum. Önceki sistemde soru sayıları her bir bölümün iki katı kadarı fazla idi. İlk değişiklik bize denk geldi bence açıklık getirmeleri gerek. Saçmalık bence.

• Sınavdan ilk yardım ve motordan 100, trafikten 96 yada 98 gibi bişey almıştım. (Eski sistem) Ama sorsalar 3'ünden de zerre kadar anlamam. Sınavın kendisi gereksiz bence.

Orijinalden alıntı: ToLGa41

Sınavdan ilk yardım ve motordan 100, trafikten 96 yada 98 gibi bişey almıştım. (Eski sistem) Ama sorsalar 3'ünden de zerre kadar anlamam. Sınavın kendisi gereksiz bence.

Aynen.Sırf laf olsun diye yapılıyor zaten.

İlk yardım sorulmuyor: Sadece kursa gidiyorsun 6 saat oturuyorsun o kadar.

Ama yaklaşık 120 hata puanı yapabileceğin ve 30 sorudan oluşan sınavda 10 puanlık hata yaptınmıda sınavdan kalıyorsun. Üstelik 1 sorunun birden fazla doğru cevabı olabilir ve hata puanı almamak için tüm doğru soruları işaretlemen gerek, eksik işaretlemede tam hata puanı getiriyor.
    Müstehaktır ona her türlü zillet."
  • sen 10 doğru cevap vermişsin 10* 6,6 66,6 yapar 0,5 ten sonra yuvarlanır ve 67 puan alırsın anlaşıldımı

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Size Almanyadaki sistemi getirsinler, mustahak

Ama yaklaşık 120 hata puanı yapabileceğin ve 30 sorudan oluşan sınavda 10 puanlık hata yaptınmıda sınavdan kalıyorsun. Üstelik 1 sorunun birden fazla doğru cevabı olabilir ve hata puanı almamak için tüm doğru soruları işaretlemen gerek, eksik işaretlemede tam hata puanı getiriyor.

+ olarak 12 saate kadar direksiyon sinavi da cabasi

• quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Size Almanyadaki sistemi getirsinler, mustahak

+ olarak 12 saate kadar direksiyon sinavi da cabasi

Direksiyon sınavı 45 dakka 1 saat falan ama sınava girebilmek için en az 12 saat öğretmenle araba kullanman gerekli
    Müstehaktır ona her türlü zillet."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rigor Mortis

sen 10 doğru cevap vermişsin 10* 6,6 66,6 yapar 0,5 ten sonra yuvarlanır ve 67 puan alırsın anlaşıldımı

Yuvarlanır ne demek oluyo ben anlamadım niye yuvarlıyolar arkadaşım puanları millet ne aldıysa onu alsın. Adam akıllı sorsalar 20 soru falan kimin kaç tane yaptığı belli olacak. Sınavdan 70 alan sınavı geçer diyo. Nasıl 70 alınır bu sınavdan ?

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

sen 10 doğru cevap vermişsin 10* 6,6 66,6 yapar 0,5 ten sonra yuvarlanır ve 67 puan alırsın anlaşıldımı

Yuvarlanır ne demek oluyo ben anlamadım niye yuvarlıyolar arkadaşım puanları millet ne aldıysa onu alsın. Adam akıllı sorsalar 20 soru falan kimin kaç tane yaptığı belli olacak. Sınavdan 70 alan sınavı geçer diyo. Nasıl 70 alınır bu sınavdan ?

Ne demek niye yuvarlanıyor Bu sınavı yapanların uydurdugu birsey değil dostum, belirli bir devirden sonra yuvarlanır kuraldır bu
    Yani senin anlayacagın 11 soru yapman gerekirken 10 soru yapmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakal41234 -- 13 Şubat 2013; 0:19:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• soruların puan ağırlıkları farklı..

Orijinalden alıntı: cakal41234

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

Ne demek niye yuvarlanıyor Bu sınavı yapanların uydurdugu birsey değil dostum, belirli bir devirden sonra yuvarlanır kuraldır bu
    Yani senin anlayacagın 11 soru yapman gerekirken 10 soru yapmışsın

sanki cok zor sorular soruyorlar 1 tane kitap var orda 100 soru varsa onlar yani zor birşey değil biraz önce online sınav buldum yaptım gene 90 civarlarıydı aldıgım puan unutmamışım ( ehliyeti2006 aldım) neyin siniri

• quote:

Sınavdan ilk yardım ve motordan 100, trafikten 96 yada 98 gibi bişey almıştım. (Eski sistem) Ama sorsalar 3'ünden de zerre kadar anlamam. Sınavın kendisi gereksiz bence.

benimde puanlarım 95'ten aşağı değildi. direksiyondaysa güç bela 70 almıştım.
    üniversiteyi kazanmış herhangi bir insan o sınavı hiç çalışmadan kazanır.
    soruların yanlış cevapları saçma olduğundan doğruyu bulmak çok kolay.

10 soruyu yapmışsın, 66.6 puan eder senin hesabına göre de. Ha 66.6 yazmışlar ha 67 yazmışlar ne farkeder. Cayır cayır kalmışsın işte.

bu yarı yarıya inmis sorularda aldım bu notları hiçbirinden anlamayan ben 1 gecede motor uzmanı oldum beyler bu sınava gore herhangi bi arabayı cok rahat tamir etmem gerekıyo galıba

bir sorum var bu arada B sınıfıydı bu sınavım bunu alınca A2 ye gecıcem arkadasım gırdı A2 sınavına sadece motorsıkletle alakalı 10-15 soru ıcın sınava gırmıs onlarda mı yarıya indi yuh lan o zaman 5-7 soru cok az degılmı hiç girmesek sınav ucretı vermesek daha ıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiTaR0 -- 13 Şubat 2013; 0:43:02 >

CPU: AMD Ryzen 5 1600 MOBO: Gigabyte AB350-Gaming 3 RAM: GSKILL TridentZ RGB DDR4 3200MHz CL16 2x8GB GPU: Palit GTX 1060 JetStream 6GB 192Bit HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: FSP Hydro 600W 80 Bronze CASE: Phanteks Eclipse P400S Monitor: Asus MG248QR 24' 1ms 144Hz Mice: Corsair M65 PRO Keyboard: Corsair K70 LUX Red LED

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal Milita

Hazır ehliyet sınavına girenler varken sorayım, kurs ücretlerinde artış olacakmış bu sene dediler. Geçen seneye göre bir fark var mı? Giden arkadaşlar ne kadar ödediler?

Ben zamanında 500 tl'ye B+A2 alırken geçenlerde sordum sadece B sınıfı ehliyet 500 tl olmuş. SRC belgesi için kaydolmuştum. Uluslararası yük taşımacılığı ve uluslararası yolcu taşımacılığı. Ama ehliyet B sınıfı neyime lazımsa. Gerçi bölüm bilgisayar belki ttnet, süperonline gibi yerlerde çalışma fırsatı bulursam araçları ticari araç lazım olucak.

• bende 67 aldım keşke her soru 7 puan olaydıda geçeydik

quote:

Orijinalden alıntı: Metal Milita

Hazır ehliyet sınavına girenler varken sorayım, kurs ücretlerinde artış olacakmış bu sene dediler. Geçen seneye göre bir fark var mı? Giden arkadaşlar ne kadar ödediler?

Ben zamanında 500 tl'ye B+A2 alırken geçenlerde sordum sadece B sınıfı ehliyet 500 tl olmuş. SRC belgesi için kaydolmuştum. Uluslararası yük taşımacılığı ve uluslararası yolcu taşımacılığı. Ama ehliyet B sınıfı neyime lazımsa. Gerçi bölüm bilgisayar belki ttnet, süperonline gibi yerlerde çalışma fırsatı bulursam araçları ticari araç lazım olucak.

Açıkçası yükseleceğini biliyordum da A2 eğitimini çıkararak fiyatı aynı seviyede tutmaları benim açımdan iyi olmuş, zira motorsiklet falan uğraşamam Bide bu fiyata göre eğitim nasıldır acaba? Özellikle direksiyon eğitimini doyurucu olarak alabilir miyim?

CPU: AMD Ryzen 5 1600 MOBO: Gigabyte AB350-Gaming 3 RAM: GSKILL TridentZ RGB DDR4 3200MHz CL16 2x8GB GPU: Palit GTX 1060 JetStream 6GB 192Bit HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: FSP Hydro 600W 80 Bronze CASE: Phanteks Eclipse P400S Monitor: Asus MG248QR 24' 1ms 144Hz Mice: Corsair M65 PRO Keyboard: Corsair K70 LUX Red LED

• sistem mi değişti ? benim girdiğim zaman böyle değildi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.