Şimdi Ara

egzozcuları gezdim yalanmı söylediler katalizör olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araba palio benzınlı katalızorlu bır egzozcu dedıkı katalızor ısık yakmıyorsa araba yokusta yavaslamıyorsa zorlanmıyorsa yaptırma dıyor ama egzoz muayeneden gecmedıgını soyleyınce getır bakayım dıyor
    katalızor sıvı ıle temızlenmez dıyor ama youtube da temızlenıyor yada ya katalızor yada dızel araba partekul temızlenıyor

baska egzozcuda dedıkı katalızor komple 1500 tl...yok sadece katalızor kısım kes kaynak yap degıs 750 tl

yok 300 tl verırsen ek parca araya takarım muayeneden gecer egzoz temız cıkar dedı ama ılave ek parca takılı olacakmıs

katalızor temızlenmez sıvı olmaz dıyor

pekı yalanmı dıyorlar

• Doğru söylüyor temizlemekle düzelmez ucuz yollu universal katalizör ile değiştirin
  • Egzoz muayenesi yüzünden ben de çok uğraştım. Dışarıdaki muayeneci abi boşuna aleti takmayalım, senin araba çok sesli çalışıyor bunda katalizör sökülmüştür dedi. Sökük olsa 9 yıldır muayeneden nasıl geçti, sen yap dedim, herif hiç gaza bastırmadan abi değerler yüksek katalizör ve ateşleme sistemini kontrol ettir dedi.
    O arada muayene yeri rampa olduğundan arabanın el freni teli de koptu. Egzozcu katalizör belki tıkalı değildir bilemeyiz, yenisi 800tl dedi ama önce ateşleme sistemine baktır, geçmezse katalizör değiştir dedi, sonra frenciye götürdüm adama derdimi anlattım. Frenci, sen muayene parası ve 1 paket sigara parası ver dedi ve 5 dakika sonra egzoz muayenesi yapılmış şekilde getirdi arabayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemin ediyorum aynı senaryo 2 sene önce başımdan geçti. Böyle bir adam tokatlama şekli yok. Olay şöyle;

2011 model 77.000 km'de LPG'li Fiat Punto arabam vardı. Egzoz muayenesine gittim, "muayeneden geçmiyor egzozcuya göster" dediler. Egzozcuya gittim, suratına baksan çevrilmiş hacı sakalı, kafada fes vs. Dedim usta muayeneden geçmedi bi kontrol eder misin?

Girdi arabanın altına, iki yere tak tak vurdu, senin katalizör bitmiş, 1800 2000 lira masraf çıkar ama istersen bi ek parça atayım, 280 lira. Bi de seni benim tavsiye ettiğim yere göndericem, o seni geçirecek muayeneden dedi.

Ek parça diye gösterdiği şeyin herhangi bir derde derman olma ihtimali sıfır. Param yok kalsın dedim çıktım ordan. Sanayiden daha çıkmamışken içime kurt düştü, başka bir egzozcuya gittim. Hiç bir şey söylemedim, muayeneye gidicem egzoza bi bakar mısın dedim.

Baktı, kontrol etti. Hiç bişey yok sağlam dedi. Dedim "başka biri bana böyle böyle söyledi, ne iş?" Yok öyle bişey seni kandırmış, aşşağı sokaktaki muayeneciye git tekrar dedi. Başka muayene istasyonuna gittim, hiç bişey söylemedim, normal muayeneye girdi ve geçti. Muayene bittikten sonra "egzoz değerleri nasıl, sorun var mı? kendi mi geçti sen bişeler yaptın mı?" dedim, "yoo herşey normal ben bişe yapmadım" dedi.

Bunlar ya babadan oğula nesil, ya tezgahı kurmuşlar.

Farklı istasyonlar ve ustaları gez, kimseye egzozda sorun var deme, hemen kitlemeye uğraşıyorlar.

• baska egzoz muayene ıstasyonlarını nasıl gezıyorsun
    adam kayıt yapıp 80 tl para alıp oyle muayeneye sokuyor,gecmezse yaptır gel dıyor kayıt yapılmıs para verılmıs
    parayı gerı vermıyorkı,bır kac ıstasyon gezsen hepsıne 80 tl bırakcaksın
  • Katalizör tıkalı ya da bozuk yalanı çok tatlı geliyor bunlara, nasıl bozulduğunu ya da tıkandığını açıklayamadıkları gibi kanıtlayamıyorlar da. Ben de benzeri sorunu defalarca yaşadım sonunda öğrendim ki yok öyle bir şey. Çürük yumurta kokusu gibi koku gelmiyorsa devam sıkıntı yok.

• o zaman neden muayeneden 2 bın devırde gecmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boya küf olayı yalanmı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

baska egzoz muayene ıstasyonlarını nasıl gezıyorsun
    adam kayıt yapıp 80 tl para alıp oyle muayeneye sokuyor,gecmezse yaptır gel dıyor kayıt yapılmıs para verılmıs
    parayı gerı vermıyorkı,bır kac ıstasyon gezsen hepsıne 80 tl bırakcaksın
    özel muayene istasyonlarında önden sorunlu olduğunu söylersen eğer geçemezse para iadersi veriyorlar.yada benim gördüklerim hep öyleydi
  • Benim de katalizör sorunum var muane değil fakat arıza ışığı yakıyor. Temizleme işe yarıyor mu boşa para mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Cevap biraz geç oldu ama benim de geçmediği zaman bunu değiştirdiler sonuçta neredeyse hiç farkedilmeyecek kadar küçük bir fark oldu ki yine geçemedi. Aracın yakıt ateşleme sisteminde bir sıkıntı varsa sonuç yüksek çıkıyor. Ustalar da alışmış değiştirmeye olay bu. İşin aslı yabancılar bu sonuçların ne anlama geldiğini iyi biliyor eminim işini bilen usta da anlar sonuçların hangisinden hangi arıza çıkacağını ama işine gelmediği için kolay yolu seçiyor ve tabii ki kazançlı olanı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.