Şimdi Ara

Egzoz Patlatma Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motosikletime geçenlerde shark egzoz aldım 2.el adam egzozun susturucusunu bildigin delik deşik etmiş mnyak
    motosiklette devir 8,9 bine getiriyom gazı bıraktımı egzoz patlıyor sizce bir zararı olurmu motosikletimi egzoza olsun sorun degilde motosiklete olurmu 1 haftadır gözlemliyom subab ayarı fln bozulur diyolarda daha öyle bir sıkıntk yok ? Karbilatör ayarındada bi problem yok sizce varmı zararı bir yandanda zevkli oluyor ama zararı varsa suaturucuya kaynak attıracam degerli yorumlarınızı bekliyom "Apachi vakası degil"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet Egzoz Patlatma Sorunu

Motosiklet egzoz patlatma, yakıt-hava karışımının yanma odasında tam olarak yanmadığında oluşan bir sorundur. Patlamalar, egzoz sisteminde yüksek sesli ve rahatsız edici seslere neden olur.

Motosikletler Neden Egzoz Patlatır?

Egzoz patlamaları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Yanlış Ayarlanmış Karbüratör: Karbüratör, motora doğru hava-yakıt karışımını sağlamaktan sorumludur. Yanlış ayarlanmış bir karbüratör, çok fazla yakıt veya çok az hava sağlayarak yanmanın tam olarak gerçekleşmemesine neden olabilir.
    • Kırık veya Arızalı Egzoz Valfi: Egzoz valfi, egzoz gazlarının motordan çıkmasına izin verir. Kırık veya arızalı bir egzoz valfi, gazların tam olarak tahliye edilmemesine ve patlamalara neden olabilir.
    • Hasarlı veya Kaçak Egzoz Sistemi: Hasarlı veya kaçak bir egzoz sistemi, egzoz gazlarının tam olarak yönlendirilmemesine ve patlamalara neden olabilir.
    • Yakıt Enjektör Sorunları: Yakıt enjektörleri, motora yakıt püskürtür. Arızalı yakıt enjektörleri, yanmanın tam olarak gerçekleşmemesine neden olabilecek yanlış yakıt miktarına neden olabilir.

Motosiklet Egzoz Patlatma Zararları

Egzoz patlamaları yalnızca rahatsız edici değil, aynı zamanda motosikletinize de zarar verebilir:

• Motor Hasarı: Sürekli egzoz patlamaları, motor bileşenlerinde gerilime ve hasara neden olabilir.
    • Egzoz Sistemi Hasarı: Patlamalar, egzoz sistemine zarar verebilir ve onarım masraflarına yol açabilir.
    • Performans Sorunları: Egzoz patlamaları, motorun verimini ve performansını düşürebilir.

Egzoz Patlatma Sorununu Giderme

Egzoz patlatma sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Karbüratörü Kontrol Et ve Ayarla: Karbüratörün doğru ayarlandığından emin ol.
    • Egzoz Valfini İncele: Egzoz valfinin kırık veya arızalı olmadığından emin ol.
    • Egzoz Sistemini İncele: Egzoz sisteminde hasar veya sızıntı olup olmadığını kontrol et.
    • Yakıt Enjektörlerini Kontrol Et: Yakıt enjektörlerinin düzgün çalıştığından emin ol.

Egzoz patlatma sorununu kendin gideremediysen, güvenilir bir motosiklet tamircisinden profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • delikleri egzozcuda ndn kapattırmıyorsunuz ki 5 tl'lik bir işlem söz konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: W1L3D4

delikleri egzozcuda ndn kapattırmıyorsunuz ki 5 tl'lik bir işlem söz konusu

Evet kapatıcamda bi yandanda güzel sesi var bir zararı olurmu aceba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: llTheWorlKingll

quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

motorun marka model ve üretim yılı nedir ?
  • Motorun Markası Kuba Çita 100F boss ama ben Motor yükselttim Alt Üst Kapak 200cc Motosiklet modeli 2015 üretim yılıda 2015 heralde son çıkanı buydu bunu aldım 5,6 aylık fln motor

• quote:

Motorun Markası Kuba Çita 100F boss ama ben Motor yükselttim Alt Üst Kapak 200cc Motosiklet modeli 2015 üretim yılıda 2015 heralde son çıkanı buydu bunu aldım 5,6 aylık fln motor

Sorun olmaz bendede shark var daha hiç susturucu takmadım hatta 90 da gazı bırakınca alev atıyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor üfleme sorunu
    4 ay önce açıldı
    Egzos sesi problemi..
    18 yıl önce açıldı
    Gaz kesme sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çitalar çok yakıyomuş diyolar.. Doğru mu? Nedir yakıt durumun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

çitalar çok yakıyomuş diyolar.. Doğru mu? Nedir yakıt durumun?

yok hocam ya inanmayın 10 tl lik
    Benzinle 2 hafta rahat geziyom daha ben egzoz fln patlatıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

quote:

Motorun Markası Kuba Çita 100F boss ama ben Motor yükselttim Alt Üst Kapak 200cc Motosiklet modeli 2015 üretim yılıda 2015 heralde son çıkanı buydu bunu aldım 5,6 aylık fln motor

Sorun olmaz bendede shark var daha hiç susturucu takmadım hatta 90 da gazı bırakınca alev atıyor :)

Bende Sökecem Alev bendede atıyoda insan tedirgileniyor hani bi zararı fln olurmu diye

• Replika shark onlar mavili pembeli. Zarari olmaz ama cevre rahatsiz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

Replika shark onlar mavili pembeli. Zarari olmaz ama cevre rahatsiz olur

Yok hocam egzoz patlatmayı böyle insan ların az oldugu yerde yapıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.