Şimdi Ara

Motor üfleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Ford courier daha 70 bin km de olmasına rağmen yağ çubuğunu çektiğimde hava geliyor, bazen yağ da sıçratıyor ufak ufak ben aracı 49 bindeyken aldım ve 4-5 kere top speed yaptım ama devirde 4 ü geçmedi bile onun dışında motoru çok ta zorlamadım neden olabilir böyle düşük km li bir araçta yardımcı olursanız sevinirim 2 haftadır da motor lambası yanıyor sarı halde zamanım olmadığı için servise gidemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "2 haftadır da motor lambası yanıyor sarı halde zamanım olmadığı için servise gidemedim "

Problem belli.

• Aracınızın yağ çubuğunu çektiğinizde içeriden hava gelmesi ve bazen yağ sıçraması, motorun içinde normalden fazla bir basınç olduğunu gösteriyor. Bu basınç aslında dışarıya çıkmaması gereken bir şeydir, ama bazı parçalar düzgün çalışmadığında bu tarz belirtiler ortaya çıkar.

En sık karşılaşılan nedenlerden biri, motorun içindeki havayı dışarı atmakla görevli olan PCV valfi ya da benzeri bir havalandırma sisteminin tıkanması ya da arızalanmasıdır. Bu parça düzgün çalışmazsa, motor içindeki gazlar kartere doluyor, basınç yapıyor ve bu da yağ çubuğu gibi en zayıf noktadan kendini dışarı atmaya çalışıyor. Yani siz çubuğu çektiğinizde “pıss” diye bir hava gelmesi ve hafif yağ sıçraması bu yüzden oluyor.

Motor lambasının yanması da bu sistemle bağlantılı olabilir ama başka bir sorun da olabilir. Örneğin:
    • Turbo sisteminde bir kaçak,
    • EGR ya da DPF gibi emisyon parçalarında tıkanma,
    • Ya da silindirlerde ufak bir kompresyon kaçağı da bu basınca ve motor ışığına neden olabilir.

Siz aracı 49 binde almışsınız ve toplamda 70 binde. Bu çok düşük bir kilometre ama ne yazık ki düşük km her zaman sorunsuz motor anlamına gelmez. Siz de söylüyorsunuz; çok da zorlamadım, top speed yaptım ama 4.000 deviri geçmedim diyorsunuz. Bu da gayet makul. Ancak öncesinde motor nasıl kullanıldıysa, bazı parçalar erken yorulmuş olabilir.

Bu tür basınç sorunları önemlidir. Çünkü uzun süre böyle kullanmak:
    • Yağ keçelerini bozabilir,
    • Contalarda sızıntıya neden olabilir,
    • Ve motorun genel sağlığını etkileyebilir.

Size tavsiyem: Vakit kaybetmeden servise gidin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.