Şimdi Ara

egzoz dan su geliyor ss-li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg veya benzin farketmiyor egzoz dan su geliyor az evvel evin önünde 10 15 saniye ara gaz verdim 4 bin 5 bin arasında bu normal mi araç Nisan qaşqai

egzoz dan su geliyor ss-li

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanma sonucu su ortaya çıkar da bu kadar su da fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yanma sonucu su ortaya çıkar da bu kadar su da fazla

birde park ederken ileri geri yaptığım yerler damla damla su izleri var nerede arza vardır hocam acaba çiğ gaz yada kötü lpg kaynaklıdır diye düşündüm ama hic bi sert gaz kokusu da gelmiyor hic

• su eksiltme var mı araçta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

su eksiltme var mı araçta?

pek dikkat etmedim fakat 57 binde aldığım araç şuan 67 binde arabaya damla su koymadım

• İçten yanmalı motorlarda, eksozdan N2, H20 (su buharı), CO2, CO ve NOx gazları çıkar. Özellikle soğuk havalarda su buharı yoğunlaşır ve eksozdan su olarak atılır. Yani sağlıklı bir araç motor ve egzoz ısınana kadar su atar.

Gürül gürül akıyorsa motor suyunu ve contanın kontrol edilmesi iyi olur.

Ek : araç lpgliymiş zengin karışım ve çiğ lpg atıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Ekim 2017; 15:53:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

quote:

pek dikkat etmedim fakat 57 binde aldığım araç şuan 67 binde arabaya damla su koymadım

araç soğuyunca bir bakın eksiltmişmi. Muhtemelen eksiltme var diye tahmin ediyorum. Eğer yoksa araçta arıza lambası yanıyormu? lpgde zengin karışımdan dolayıda atıyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorun...SS'li Bakın Bir!..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

araç soğuyunca bir bakın eksiltmişmi. Muhtemelen eksiltme var diye tahmin ediyorum. Eğer yoksa araçta arıza lambası yanıyormu? lpgde zengin karışımdan dolayıda atıyor olabilir

tamamdır hocam 1 saat sonra inip bakarım aşağıya birde lpg hassasiyeti en düşüğe ayarlandı onla alakası varımdır

https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwiq-uqxwNTWAhXKY1AKHX9BDwYQwqsBCC4wAg&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov

şu videoda benin çektiğim gelen sesi duyuyorsunuz onu kesmek için yapıldı

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    edit video

https://m.youtube.com/watch?v=jjbc3-NdZ8k

• KATALİZÖR dağılmış gibi. çekiş problemi falan varmı araçta katalizöre elinizle vurun bi kaç kere ses geliyorsa katalizör değişimi yada içinin boşaltılması lazım. Bu arada boşta bu kadar çok gaz vermeyin araca cok zararı var. Su seviyesini kontrol edin contada yakma ihtimali var aracın su seviyesi önemli.
  • hep kısa mesafe kullanılıyorsa egzos ısınmadan su buhar haline gelmediğinden egzosta su birikmesi vardır. 40-50km yola çıkın düzelir. korkulacak bir şey yok.
  • quote:

KATALİZÖR dağılmış gibi. çekiş problemi falan varmı araçta katalizöre elinizle vurun bi kaç kere ses geliyorsa katalizör değişimi yada içinin boşaltılması lazım. Bu arada boşta bu kadar çok gaz vermeyin araca cok zararı var. Su seviyesini kontrol edin contada yakma ihtimali var aracın su seviyesi önemli.

yok hocam o ses aracın lpg hassasiyet ayarı düşürülünce yok oldu yanlış anladnız siz acaba dedim lpg hassasiyeti kaynaklıdır mı su atması diye örnek olsun diye attım gaz vermenin neden zararı var hocam motor sıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

hep kısa mesafe kullanılıyorsa egzos ısınmadan su buhar haline gelmediğinden egzosta su birikmesi vardır. 40-50km yola çıkın düzelir. korkulacak bir şey yok.

evet şehir içi sadece annemi bazen dükkana bırakıyorum kullanılan 1 2 km aracı kaldırınca okadar

• Aşırı kısa mesafe kullanımı sonucunda egsoz içi su birikmesi arada uzun kullanmak lazım aracı. Egso kazanında buharlaşamayan sudan dolayı marş basmayan araba biliyorum kışın. Donuyor tıkıyor motoru

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim başıma da gelmişti. Araç conta yaktığı için su direk motora karışıyordu.

Su eksiltiyorsa Conta kontrolü yaptırabilirsiniz.

• O değil o araç neden öyle patlama yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: halilcrs

Benim başıma da gelmişti. Araç conta yaktığı için su direk motora karışıyordu.

sanmıyorum hocam hiç hararet yaptığını görmedim uzun yolda yaptım defalarca ama yapmadı yinede kontrol etirririm

• quote:

Orijinalden alıntı: TUG10

O değil o araç neden öyle patlama yapıyor

lpg hassasiyet ayarı en yüksek olduğundan mış en düşüğe alındı çözüldü eski video o

• hocam sen bi egzoz birde açık hava filtresi taktır motor ateş ediyor resmen çok tatlı olur sende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilcrs

Benim başıma da gelmişti. Araç conta yaktığı için su direk motora karışıyordu.

sanmıyorum hocam hiç hararet yaptığını görmedim uzun yolda yaptım defalarca ama yapmadı yinede kontrol etirririm

Valla bende de hiç hararet yapmıyordu. Kışın aracın arkasından bembeyaz duman çıkıyordu. Bir kaç gün içinde de conta tamamen yandı ve aracım motoruna su girdi.

İhmal etmeyin derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.