Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılımı yükledim ama şu dvd okumama sorununa yine çözüm olmadı.
  • Ben de Bast-Castle ı yükledim fakat çok ciddi 2 sorunum var. Hotfix olan install_1186_n4.7 versiyonunu yükledim.

1- 3D film başlatıyorum fakat, film 3D olarak başlamıyor. 2D olarak başlıyor. Madagascar 3 te mesela, film başladıktan sonra Menu tuşundan 3D ye alınca görüntüyü, 3D ye geçiyor sorunsuz. Bu filmde görüntü seçeneklerinde sadece 2D ve 3D var.

Ama Kung-Fu Panda 2 yi açınca yine 2D olarak başlıyor. Fakat bu sefer Menu seçeneklerinde görüntü kısmında 2D, 3D simulation, 3D Side by Side, 3D Top Bottom seçenekleri gözüküyor. Yani tek başına 3D seçeneği gözükmüyor.

Bu arada yukarıda bahsettiğim 2 filmde 3D.iso dur.

2- HD sesler çalışmıyor. DTS-HD MA sesi olan filmde DTS e downgrade ediyor sesi. Dolby True HD olan filmde ise PCM olarak gözüküyor. Pioneer AVR mde normalde sesin DTS-HD MA ya da Dolby True HD olarak gözükmesi lazımdı. Eski normal FW lerde bu düzgün olarak gerçekleşiyordu.

Bu 2 side ciddi problemler haliyle. Sizde böyle bir sorun gerçekleşiyor mu?

• İyi Geeler. Versiyon 1.02 yükledim. Yanlız Bluray 3d.iso filmlerde otomatik 3d algıandı. ve görüntü 3d ye dönüştürldü olmadı. Manual dönüştürmemi gerekir.
    Yoksa gözümden kaçan bir ayarmı var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Orjinal yazılımda oluyordu...Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giriftar40 -- 14 Aralık 2012; 0:35:29 >
  • Bugün çıkan hotfix firmware'i yükledim.

- E-SATA problemi çözülmüş
    - Altyazı ayarları hatırlanıyor.
    - Settings-Network Menüsünde SAMBA Server, NFS Server ve Torrent açılıp kapatılabiliyor. Samba'yı açınca PC'den Egreat'deki HDD'lere ulaşabildim.

@charnel,
    Bu yazılımda 2D varsayılan mod, yani 3D filmlerde menüden 3D'yi seçmek gerekiyor. Buraya kadar sorun yok. Ama senin denediğin 3D iso'da sadece 2D, 3D simulation, 3D Side by Side, 3D Top Bottom gözüküyorsa burada bir problem olabilir. Ben şu ana kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Aynı iso'yu orjinal yazılımda deneyebilir misin?

Ses konusuna gelirsek, ayarlardaki Surround Sound ayarın HD Audio (DTS G_HD MA için bu olmalı) ise yazılımda birproblem olabilir. Bunu auto yapıp egreat'i kapatıp açıp tekrar denemen faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: giriftar40

İyi Geeler. Versiyon 1.02 yükledim. Yanlız Bluray 3d.iso filmlerde otomatik 3d algıandı. ve görüntü 3d ye dönüştürldü olmadı. Manual dönüştürmemi gerekir.
    Yoksa gözümden kaçan bir ayarmı var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Orjinal yazılımda oluyordu...Şimdiden teşekkürler.

3D modu bu yazılımda otomatik aktif olmuyor, film başlayınca menüden 3D'yi seçiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

İyi Geeler. Versiyon 1.02 yükledim. Yanlız Bluray 3d.iso filmlerde otomatik 3d algıandı. ve görüntü 3d ye dönüştürldü olmadı. Manual dönüştürmemi gerekir.

3D modu bu yazılımda otomatik aktif olmuyor, film başlayınca menüden 3D'yi seçiyoruz.

Menü dediğiniz. Televizyondanmı, yoksa filmin menüsündenmi bahsediyorsunuz. Samsungun demo fimini denedim manuel seçtiğimiz zaman sanki 3d görüntü bozulmuş gibi geldi. bende lg 671s var. Cevaplarsanız sevinirim.

• quote:

Menü dediğiniz. Televizyondanmı, yoksa filmin menüsündenmi bahsediyorsunuz. Samsungun demo fimini denedim manuel seçtiğimiz zaman sanki 3d görüntü bozulmuş gibi geldi. bende lg 671s var. Cevaplarsanız sevinirim.

R6S'in kumandasında menü tuşuna basarsanız 2D/3D seçeneği çıkacaktır. Oradan seçin.
  • s.a arkadaşlar egreat r6s menüsünü simge olarak göster dediğimde resimli olarak göstermesini istiyorum.bir eklenti veya yeni bir yazılım ile bu mümkünmü acaba cevaplarsanız sevinirim ve türkçe sorunsuz çalışan bir yazılım linki verirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Ben de Bast-Castle ı yükledim fakat çok ciddi 2 sorunum var. Hotfix olan install_1186_n4.7 versiyonunu yükledim.

1- 3D film başlatıyorum fakat, film 3D olarak başlamıyor. 2D olarak başlıyor. Madagascar 3 te mesela, film başladıktan sonra Menu tuşundan 3D ye alınca görüntüyü, 3D ye geçiyor sorunsuz. Bu filmde görüntü seçeneklerinde sadece 2D ve 3D var.

Ama Kung-Fu Panda 2 yi açınca yine 2D olarak başlıyor. Fakat bu sefer Menu seçeneklerinde görüntü kısmında 2D, 3D simulation, 3D Side by Side, 3D Top Bottom seçenekleri gözüküyor. Yani tek başına 3D seçeneği gözükmüyor.

Bu arada yukarıda bahsettiğim 2 filmde 3D.iso dur.

2- HD sesler çalışmıyor. DTS-HD MA sesi olan filmde DTS e downgrade ediyor sesi. Dolby True HD olan filmde ise PCM olarak gözüküyor. Pioneer AVR mde normalde sesin DTS-HD MA ya da Dolby True HD olarak gözükmesi lazımdı. Eski normal FW lerde bu düzgün olarak gerçekleşiyordu.

Bu 2 side ciddi problemler haliyle. Sizde böyle bir sorun gerçekleşiyor mu?

Selam,
    Bende 2 nolu soruna cevap vereyim.

Egreat'in tüm yazılım versiyonlarını yeni kurduğunda ses seçeneklerinden elindeki cihazlara göre ayar yapman gerekiyor.
    Bast Castle'ı dün akşam kurduğumda ses varsayılan HDMI LPCM geldi. Seçeneklerden HDMI Raw'u seçersen DTS-HD Master ve True HD sesleri istediğin gibi alırsın.

• bu battle castle yazılımında altyazı stili olarak arialblack vs. secemiyoruz. Ve altyazı rengi de tam beyaz değil biraz grimsi bir renk. Bir şeyi yaparken başka bir şeyi niye bozarlar anlamıyorum ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eddy123

bu battle castle yazılımında altyazı stili olarak arialblack vs. secemiyoruz. Ve altyazı rengi de tam beyaz değil biraz grimsi bir renk. Bir şeyi yaparken başka bir şeyi niye bozarlar anlamıyorum ki?

Best castle'ın en son versiyonunda alt yazırengi, boyutunu sabitleyebiliyorsun. Her hangi bir film açıp istediğin ayarları seçince o ayarlar varsayılan olarak geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cypresshilltr

quote:

bu battle castle yazılımında altyazı stili olarak arialblack vs. secemiyoruz. Ve altyazı rengi de tam beyaz değil biraz grimsi bir renk. Bir şeyi yaparken başka bir şeyi niye bozarlar anlamıyorum ki?

Best castle'ın en son versiyonunda alt yazırengi, boyutunu sabitleyebiliyorsun. Her hangi bir film açıp istediğin ayarları seçince o ayarlar varsayılan olarak geliyor.

siz yanlış anladınız sanırım. Zaten son sürümü olan battlecastle 1.02 yi yukledim. Benim bahsettiğim altyazının boyutu değil, kalınlığı. En kalın şekli de arialblack yazı stili ile oluyordu diğer sürümlerde. Altyazı rengini de beyaz seçmeme rağmen tam beyaz olmuyor. Grimsi bir renk oluyor. Onun dışında diğer özellikleri iyi. Umarım altyazı sorununu da çözerler.

• quote:

quote:

quote:

siz yanlış anladınız sanırım. Zaten son sürümü olan battlecastle 1.02 yi yukledim. Benim bahsettiğim altyazının boyutu değil, kalınlığı. En kalın şekli de arialblack yazı stili ile oluyordu diğer sürümlerde. Altyazı rengini de beyaz seçmeme rağmen tam beyaz olmuyor. Grimsi bir renk oluyor. Onun dışında diğer özellikleri iyi. Umarım altyazı sorununu da çözerler.

Bence buna sorun demeyelim, çünkü bu biraz kişisel tercih. Ben şahsen fonttan memnunum. O nedenle eğer bir talebiniz varsa bence mutlaka alttaki linkten Sekator'e yazın. Yorumları, önerileri dikkate alan birisi, mutlaka faydası olacaktır. Bu altyazı ayarlarının saklanması isteiğini ben yapmıştım mesela, geçmiş mesajlara bakarsanız görebilirsiniz. Bir iki isteğim daha var, onlarda bu versiyonda eklenmiş durumda (Optware uyumluluğu için boş bir /opt dizini ve arayüz dosyalarının düzenlenebilrmesi için RW yapılması).

http://moservices.org/forum/viewtopic.php?f=36&t=1637&start=440

Hatta bu yazılımların harici font destekliyor olabileceği konusunda da şüphelerim var. Yani belkide bir yere bir font dosyası atılarak bu yapılıyor olabilir.

Çok şey yazıyorum ve talep ediyorum, o yüzden bir süre sonra bana "hadi leen" diyebilir :) O nedenle sizlerde iletişime geçmeye çalışırsanız güzel sonuçlar elde edebiliriz.

Hatta Sancak Bilgisayar önderlik etse, bir bağış toplasak, herkes 5-10 tl verse (Sancak Bilgisayar biraz daha bonkör olur herhalde ) birçok isteğimizi Bast Castle'a ekletmek için yüzümüz olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 14 Aralık 2012; 19:31:36 >

• @buyukbang bagış olayı mantıklı ben katılırım.
  • Arkadaslar... 4tb hard disk almayı düşünüyorum . USB üzerinden bağlayacağım. Destekleyip desteklemediğini bilen veya deneyen oldumu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce bast castle hotfix 1.2 yi indirdim ve altyazıları göstermiyor ?
  • Bast Castle 1.02 yukledim.

USB3.0 harici diskimin diger yazilimlarda gorunmedigi oluyordu. Bu surum ile hic sorun cikmadi.

Altyazilarin default olarak off gelmesi kotu olmus.

Hormetler
  • quote:

@charnel,
    Bu yazılımda 2D varsayılan mod, yani 3D filmlerde menüden 3D'yi seçmek gerekiyor. Buraya kadar sorun yok. Ama senin denediğin 3D iso'da sadece 2D, 3D simulation, 3D Side by Side, 3D Top Bottom gözüküyorsa burada bir problem olabilir. Ben şu ana kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Aynı iso'yu orjinal yazılımda deneyebilir misin?

Ses konusuna gelirsek, ayarlardaki Surround Sound ayarın HD Audio (DTS G_HD MA için bu olmalı) ise yazılımda birproblem olabilir. Bunu auto yapıp egreat'i kapatıp açıp tekrar denemen faydalı olabilir.

quote:

Selam,

Egreat'in tüm yazılım versiyonlarını yeni kurduğunda ses seçeneklerinden elindeki cihazlara göre ayar yapman gerekiyor.
    Bast Castle'ı dün akşam kurduğumda ses varsayılan HDMI LPCM geldi. Seçeneklerden HDMI Raw'u seçersen DTS-HD Master ve True HD sesleri istediğin gibi alırsın.

2 sorunum da halloldu.

1- İlk olarak 2D-3D mevzusunda bir hata yapmışım. Kung Fu Panda 2 filmi HDD mde 2 adet vardı. Birisi .mkv, diğeri ise 3D.iso ydu. Dalgınlıkla .mkv olanı denemişim, o sebeple 3D simulation, 3D Side by Side seçeneklerini görmüşüm. Şu anda tüm 3D.iso larımda 2D-3D olarak seçenekler mevcut.

2- Aleti kapatıp açtıktan sonra tekrar denememde DTS-HD MSTR seslerim çalışmaya başladı. Amfimde muntazam olarak gözüküyor bu sesler aktif olarak.

Bu arada @buyukbang in yazdığı forumda Bast-Castle ın yazılımcısı olan Sekator500 e bu soruları sordum. Sağolsun hemen cevap ta yazmış. Şu an sesler için sorun sadece Dolby True HD de varmış ki bende de öyle. Henüz bu sese ait destek yok ve bu yüzden Dolby True HD yi PCM olarak verebiliyor alet. Çok sorun olacağını sanmıyorum, kısa sürede halledecektir.

Yazılım gerçekten çok başarılı. 3D filmlerde yaşadığım HD sesler aktifken takılma sorunu cidden aşılmış gözüküyor. Kullandığım cihazdan tam anlamıyla soğumuştum hatta satılığa çıkarmıştım, PCH A-400 e niyetlenmiştim. Fakat hiç gerek kalmadı gibi gözüküyor. Sekator500 sağolsun bu son sürümde Himedia900 e de destek koyunca 4x4 lük oldu bu iş.

@buyukbang,

Henüz elimdeki filmlerde takılma yaşadığım bir yer görmedim bu yeni sürümle, HDD mi ext3 yapmadığım halde. Bana şu ana kadar en çok takılma yaşadığın filmi ve neredeki sahneleri söyleme şansın var mıdır? Avatar veya Brave de vardı sanırım bu tip çok. Acaba NTFS olduğu haliyle idare edecek mi alet onu merak ettim?

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

@charnel,

quote:

Selam,

2 sorunum da halloldu.

1- İlk olarak 2D-3D mevzusunda bir hata yapmışım. Kung Fu Panda 2 filmi HDD mde 2 adet vardı. Birisi .mkv, diğeri ise 3D.iso ydu. Dalgınlıkla .mkv olanı denemişim, o sebeple 3D simulation, 3D Side by Side seçeneklerini görmüşüm. Şu anda tüm 3D.iso larımda 2D-3D olarak seçenekler mevcut.

2- Aleti kapatıp açtıktan sonra tekrar denememde DTS-HD MSTR seslerim çalışmaya başladı. Amfimde muntazam olarak gözüküyor bu sesler aktif olarak.

Bu arada @buyukbang in yazdığı forumda Bast-Castle ın yazılımcısı olan Sekator500 e bu soruları sordum. Sağolsun hemen cevap ta yazmış. Şu an sesler için sorun sadece Dolby True HD de varmış ki bende de öyle. Henüz bu sese ait destek yok ve bu yüzden Dolby True HD yi PCM olarak verebiliyor alet. Çok sorun olacağını sanmıyorum, kısa sürede halledecektir.

Yazılım gerçekten çok başarılı. 3D filmlerde yaşadığım HD sesler aktifken takılma sorunu cidden aşılmış gözüküyor. Kullandığım cihazdan tam anlamıyla soğumuştum hatta satılığa çıkarmıştım, PCH A-400 e niyetlenmiştim. Fakat hiç gerek kalmadı gibi gözüküyor. Sekator500 sağolsun bu son sürümde Himedia900 e de destek koyunca 4x4 lük oldu bu iş.

@buyukbang,

Henüz elimdeki filmlerde takılma yaşadığım bir yer görmedim bu yeni sürümle, HDD mi ext3 yapmadığım halde. Bana şu ana kadar en çok takılma yaşadığın filmi ve neredeki sahneleri söyleme şansın var mıdır? Avatar veya Brave de vardı sanırım bu tip çok. Acaba NTFS olduğu haliyle idare edecek mi alet onu merak ettim?

Benim gördüğüm en kötü örnek brave'di ve bast castle v1.01'de dahi NTFS'le takılma yapıyordu ama ext3'le takılma yapmıyor. Youtube'a bu testin videosunu koymuştum, önceki sayfalarda bulabilirsin. Bence imkanın varsa ext3 yap, genel olarak cihazın performansı artıyor. Birde bu tip unix bazlı cihazlarda NTFS desteği biraz sorunlu, dosya kaybı vs daha çok oluyor.

• Arkadaşlar bende Bast Castle yükledim ama aradığım özellikler yokmuş ve youtube falanda rusça olduğundan anlayamıyorum karışık geldi bana geri dönmek istiyorum ama update et gibi bir seçenek yok Aurondaki gibi nasıl yapıcam? RESET'e basılı tutuyorum hiç bir şey olmuyor. Yardımcı olur musunuz nasıl değiştirebilirim firmware'ı?
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.