Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EXT3 diske windowsta erişmek için en iyi program FSproxy'dir. Tavsiye ederim. Ext2fsd denemiştim ama FSproxy daha stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 24 Kasım 2012; 22:04:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang
    Sizin mesajınızdan alıntı yapıyorum:

"pc de oynatıcı olarak kulandığım kmplayer ile mkv fılmımızı oynatım ve ınfo,sundan fılmın bıtrate değerlerine baktım 37,2 Mpbs veriyor,iso fılmın kendı orjınal değerıde 40,26 Mbps.."

Bu zaten bir kayıp olduğunun ispatı. Ayrıca arada ufak bir fark var gibi gözüküyor ama bu aldatmasın sizi. Input'taki MVC video'yu işlemişsiniz, yani bu bire bir data extraction yöntemi değil. Sizin yönteminiz remux üstüne, ortaya çıkan sonucun başarısı kullandığınız program ve codec'lerin başarısına bağlıdır ama hiçbir zaman input'taki video kalitesini bire bir alamazsınız. Yüksek bitrate kullandığınız için elde ettiğiniz için sonuç güzel olabilir, "arada fark göremiyorum" diyebilirsiniz, ama asla bu 3D ISO'nun kayıpsız bire bir alternatifi olmaz.

Zaten dikkat ederseniz 40-50 gb'lık release'lerde hiçbir grup mkv'yi tercih etmiyor, bu boyutta işlenmemiş ISO ve BMDV'yi indirmek en mantıklı olanı. MKV daha çok kayıplı ve nispeten küçük boyutlarda tercih ediliyor.

Birde işlemekle uğraşmak var, orasına hiç girmiyorum.

Dediğim gibi, bu şekilde siz bir fark hissetmiyorsanız ve bu yöntem beklentilerinizi karşılıyorsa tabii ki sizin bileceğiniz iş. Ama bu yöntem yukarıda anlattığım nedenlerle bana uymuyor.

karıştırdınız sanırım. bu mesaj bana ait değil. :) hayatımda kmplayer kullanmadım :)

ama şahsi fikrimi sorarsanız ya kmplayer doğru ölçmüyor ya bitrate anlık olarak değişti ya da başka birşey.

sizin düşündüğünüz gibi ortada bir kayıp olsa yaptığım işlem reencode olmalıydı ama olay kesinlikle reencode değil. bundan adım gibi eminim zira işlem kayıp oluşturacak bir reencode işlemi olsaydı benim külüstür centrino 1.4 makinamda saniyede yaklaşık 20 mb hız ile bu işlem bitemezdi. yani ortada codec gerektiren bir durum yok. çünkü biliyorsunuz mkv bir video formatı değil container dır. ve bu mkv işlenmiş bir mkv değil.

yani fark göremiyorum lafını sadece ekrana bakıp da değil yaptığım işlemlerin süresini de göz önünde tutarak söylüyorum.

bu kesinlikle bir data extraction yöntemi. denemeden hüküm vermişsiniz :) bmdv nin mkv içine gömülmüş hali.

daha önce takılarak izlediğim prometheusu 2 saat önce yağ gibi izledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

"pc de oynatıcı olarak kulandığım kmplayer ile mkv fılmımızı oynatım ve ınfo,sundan fılmın bıtrate değerlerine baktım 37,2 Mpbs veriyor,iso fılmın kendı orjınal değerıde 40,26 Mbps.."

Bu zaten bir kayıp olduğunun ispatı. Ayrıca arada ufak bir fark var gibi gözüküyor ama bu aldatmasın sizi. Input'taki MVC video'yu işlemişsiniz, yani bu bire bir data extraction yöntemi değil. Sizin yönteminiz remux üstüne, ortaya çıkan sonucun başarısı kullandığınız program ve codec'lerin başarısına bağlıdır ama hiçbir zaman input'taki video kalitesini bire bir alamazsınız. Yüksek bitrate kullandığınız için elde ettiğiniz için sonuç güzel olabilir, "arada fark göremiyorum" diyebilirsiniz, ama asla bu 3D ISO'nun kayıpsız bire bir alternatifi olmaz.

Zaten dikkat ederseniz 40-50 gb'lık release'lerde hiçbir grup mkv'yi tercih etmiyor, bu boyutta işlenmemiş ISO ve BMDV'yi indirmek en mantıklı olanı. MKV daha çok kayıplı ve nispeten küçük boyutlarda tercih ediliyor.

Dediğim gibi, bu şekilde siz bir fark hissetmiyorsanız ve bu yöntem beklentilerinizi karşılıyorsa tabii ki sizin bileceğiniz iş. Ama bu yöntem yukarıda anlattığım nedenlerle bana uymuyor.

karıştırdınız sanırım. bu mesaj bana ait değil. :) hayatımda kmplayer kullanmadım :)

ama şahsi fikrimi sorarsanız ya kmplayer doğru ölçmüyor ya bitrate anlık olarak değişti ya da başka birşey.

sizin düşündüğünüz gibi ortada bir kayıp olsa yaptığım işlem reencode olmalıydı ama olay kesinlikle reencode değil. bundan adım gibi eminim zira işlem kayıp oluşturacak bir reencode işlemi olsaydı benim külüstür centrino 1.4 makinamda saniyede yaklaşık 20 mb hız ile bu işlem bitemezdi. yani ortada codec gerektiren bir durum yok. çünkü biliyorsunuz mkv bir video formatı değil container dır. ve bu mkv işlenmiş bir mkv değil.

yani fark göremiyorum lafını sadece ekrana bakıp da değil yaptığım işlemlerin süresini de göz önünde tutarak söylüyorum.

bu kesinlikle bir data extraction yöntemi. denemeden hüküm vermişsiniz :) bmdv nin mkv içine gömülmüş hali.

Haklısınız, sizin bahsettiğiniz yöntem ile benim bahsettiğim farklıymış sanırım. Benim bahsettiğim mesajda bitrate seçildiğinden bahsediliyor ki o bariz reencode. Ama Makemkv'de böyle birşey yok, doğru makemkv extraction yapıyor.

Makemkv'yi daha önce denemiştim, HDD'den makemkv setup dosyasına baktığımda v1.7.6 versiyonlu ve Ağustos ayında indirildiğini görüyorum. O dönemde full bakcup dosyaları oluşturup denemeler yaptım. Ancak bu denemeleri egreat için değil, o dönemde media player olarak kullandığım Mac Mini 2011 + Power DVD için yapmıştım ve amacım 3D ISO'larda streching yapabilmekti, PowerDVD bunu desteklemiyordu ama AVC içeren MKV'lerde yapabiliyordu. Bende 3D ISO'yu MVC içeren MKV'ye çevirip deneyeyim demiştim ama yine sonuç değişmedi, PowerDVD stretching yapamadı. En sonunda tüm uğraşlarıma rağman PC ile 3D ISO'ya altyazı ekleme ve streching yapmada başarılı olamayınca Mac Mini'yi sattım ve egreat aldım. Altıda bir fiyatına aldığım bu cihazla bu iki işlemide yapabiliyorum.

Asıl konuya dönersek, sizin bahsettiğiniz bu yöntem kesinlikle kayıpsız bir yöntem ve egreat'te daha performanslıda çalışıyorsa tabii ki alternatif olarak düşünülebilecek bir yöntem. Ama şu aşamada şahsen benim hedefim uğraşmadan 3D ISO'ları izlemek ve bunu yapamazsak (ki dün bahsettiğim gibi EXT3 + Bast Castle şu an için sorunsuz gözüküyor. ) açıkçası ben yinede mkv ile uğraşmak yerine yeni sigma işlemcili playerları denemeyi düşünürüm.

• quote:

quote:

quote:

Haklısınız, sizin bahsettiğiniz yöntem ile benim bahsettiğim farklıymış sanırım. Benim bahsettiğim mesajda bitrate seçildiğinden bahsediliyor ki o bariz reencode. Ama Makemkv'de böyle birşey yok, doğru makemkv extraction yapıyor.

Makemkv'yi daha önce denemiştim, HDD'den makemkv setup dosyasına baktığımda v1.7.6 versiyonlu ve Ağustos ayında indirildiğini görüyorum. O dönemde full bakcup dosyaları oluşturup denemeler yaptım. Ancak bu denemeleri egreat için değil, o dönemde media player olarak kullandığım Mac Mini 2011 + Power DVD için yapmıştım ve amacım 3D ISO'larda streching yapabilmekti, PowerDVD bunu desteklemiyordu ama AVC içeren MKV'lerde yapabiliyordu. Bende 3D ISO'yu MVC içeren MKV'ye çevirip deneyeyim demiştim ama yine sonuç değişmedi, PowerDVD stretching yapamadı. En sonunda tüm uğraşlarıma rağman PC ile 3D ISO'ya altyazı ekleme ve streching yapmada başarılı olamayınca Mac Mini'yi sattım ve egreat aldım. Altıda bir fiyatına aldığım bu cihazla bu iki işlemide yapabiliyorum.

Asıl konuya dönersek, sizin bahsettiğiniz bu yöntem kesinlikle kayıpsız bir yöntem ve egreat'te daha performanslıda çalışıyorsa tabii ki alternatif olarak düşünülebilecek bir yöntem. Ama şu aşamada şahsen benim hedefim uğraşmadan 3D ISO'ları izlemek ve bunu yapamazsak (ki dün bahsettiğim gibi EXT3 + Bast Castle şu an için sorunsuz gözüküyor. ) açıkçası ben yinede mkv ile uğraşmak yerine yeni sigma işlemcili playerları denemeyi düşünürüm.

slm..kmplayer mesajı bana ait.
    benımda cok az kulandığım sevmediğim player dır.genelde eskıden potplayer kulanırdım..artık gerek kalmadığından pc ye wındows kuran arkadaşım kmplayer hastası olduğundan onu kurmuş bende testlerı onunla yapmıştım..
    merak etiğim,yeni sigma işlemcili playerları denemeyi tercıh ederim demişsin..3d ıso okuyan başka playerlar çıktımı?dune ler gelecek denıyordu geldimi? kolay gelsin.

• Yeni işlemcili 3d iso okuyan playerler geldimi bende merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 25 Kasım 2012; 13:23:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

quote:

quote:

slm..kmplayer mesajı bana ait.
    benımda cok az kulandığım sevmediğim player dır.genelde eskıden potplayer kulanırdım..artık gerek kalmadığından pc ye wındows kuran arkadaşım kmplayer hastası olduğundan onu kurmuş bende testlerı onunla yapmıştım..
    merak etiğim,yeni sigma işlemcili playerları denemeyi tercıh ederim demişsin..3d ıso okuyan başka playerlar çıktımı?dune ler gelecek denıyordu geldimi? kolay gelsin.

Evet, yurtdışından Popcorn A400 getirtenler var, bende şu konudan takip ediyorum:http://forum.donanimhaber.com/m_65358327/tm.htm

• quote:

Arkadaşlar,

Yaptığım testlerin sonunda öğrendiklerim şunlar. Eğer Egreat R6S (ve muhtemelen tüm Realtek 1186) cihazınızda takılmasız 3D ISO izlemek istiyorsanız:

1- EXT3 formatlı HDD kullanın. NTFS takılmalara neden oluyor. İlgili cep telefonumla çektiğim video altta. USB 2.0 HDD'imde NTFS ve EXT3 şeklinde iki partition oluşturup aynı 3D ISO dosyasını ikisine de attım. İlk denediğim NTFS partition'da çok kötü takılmalar yaşanmasına rağmen, video'dandan görüldüğü gibi EXT3 partition'da hiçbir takılma olmuyor:

HDD'lerinizi formatlarken EXT3 olarak formatların ve (burası önemli) cluster size olarak 4 seçin. 8 sadece özel cihazlarda destekleniyor, 1 ise 16GB üstü dosyaları desteklemiyor.

2- USB2.0 USB3.0 veya E-SATA bağlamanın hiç bir farkını göremedim. Okuma ve kopyalama hızlarıyla ilgili bir test yapmayı ve bu konuyu rakamlarla değerlendirmeyi ilerki günlere bırakıyorum. Ama şu an için şunu söyleyebilirim, NTFS ile üç dosya sisteminde de takılma yapmasına rağmen, EXT3 ile USB 2.0'da dahi takılma olmuyor.

3- Bast Castle kesinlikle diğer tüm firmware'lerden çok daha hızlı ve daha az takılma yapıyor. Video'da gördüğünüz 3D ISO dosyasının NTFS testini 2.6.8 resmi son beta yazılımında tekrarladım, çok ama çok daha kötü takılma yaptı. Yani neredeyse kare kare ilerledi diyebilirim. Takılmasız problemsiz film izlemek istiyorsanız, benim tavsiyem eksik gördüğünüz ıvır zıvır özellikleri bir kenara bırakın ve Bast Castle firmware'ini yükleyin. Yazarla temas halindeyiz, kendisi bize olumlu yaklaşıyor, yavaş yavaş eksiklikleri gidereceğine inanıyorum. Ama şu haliyle dahi R6S yazılımlarının spor arabası diyebiliriz.

HDD'i komple EXT3 ile formatlayıp, ilk iş olarak bu filmi tekrar kopyaladım ve dün akşam Bast Castle firmware'de filmi baştan sona seyrettim. Film boyunca tek bir takılma dahi olmadı. Akşama geri kalan filmleri de diske geri aktaracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 26 Kasım 2012; 15:09:06 >

• Bu test ve tecrubeleri Egreat'a bildirmenin bir yolu var midir? uretici olsaydim cok isime yarardi bu bilgiler. Standart mail cope gidebilir. Belki Sancak Bilgisayar kanali ile olur

Hormetler
  • Egreat firmasının bu ilgisizliği, zorla Zotac nettop aldıracak bir gün bana.
  • Arkadaşlar şu rusların yazılımını takip edebileceğimiz bir sayfa varmı gerçi benim alet arızalı çıktı mkvleri oynatamadı ama gönderilen yazılıma göre ruslarınki roket gibiydi şu torrent olayını çözerlerse çok güzel olur. Yeni cihaz gelince direk rus yazılımını yükleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BakimsizTarzan -- 27 Kasım 2012; 12:04:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, ben de 3D mkv oynatan playerlara bakıyordum ama bu cihaz ayrıca iso. ları da oynatıyor sanırım ama brave filminde yavaşlama olduğundan bahsedilmiş bunu duyunca makineden biraz soğudum.
    Yazılımla falan düzeliyor diyebilirsiniz ama makineyi abime alıcam ve o bu işlerden anlamaz ve hayatta uğraşmaz.
    O yüzden bana (.iso oynamasada olur) tavsiye edebileceğiniz player varmı ya da bu makine sadece .iso damı yavaşlama yapıyor
    iyi günler
  • zaten nmt tarzı cihazları kullanırken ext3 formatlı hdd leri kullanmanız daha iyi sonuç verecektir. 3-4 sene önceki popcorn a110 modelinde bile bu böyleydi.

Bu cihazların yazılımları linux tabanlı olduğu için linux formatı olan ext3 formatında daha başarılı sonuç vermesi gayet doğal.

• IPTV olayını denedim geçenlerde fena değil ama HD yayınlar için şifre istiyor herhalde paralıya dönüştürmüşler ama SD yayınları bile izlemek güzel birşey yinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orchant

quote:

Orijinalden alıntı: dilemma_07

rusların yaptığı yazılım nerede acaba linkini paylaşır mısınız?

http://code.google.com/p/bast-castle/downloads/detail?name=install_1186_n2.7z

Bu yazılımla 2.5" 1.5tb disk te diğer bütün firmwarelarda olusan güvenli çıkart uyarısını (safe eject) verip filmin ortasında kesilme olayını yaşamadım. 2 filmi full izledim.. 3-4 gündür sürekli test ettim. hiç karşılaşmadım. 2.5" lerde bu sorunu yaşayanlar varsa test edebilirler..

• Arkadaşlar bu fw nasıl yükleniyor bunu anlatan konu yada sayfa linki verebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

Arkadaşlar bu fw nasıl yükleniyor bunu anlatan konu yada sayfa linki verebilirmisiniz

BKNZ: Kürdan yöntemi ;

quote:

Kürdan Yöntemi ;

Usb belleği Ana / Kök Dizinine (Klasör içine falan değil ) Yüklemek istediğiniz yazılımı atın
    cihazın yanında bulunan Restore Tuşuna Kürdan Vb. bir şeyle basılı tutarak cihazı açın.

Tv siyah ekranda bekleyecek ve bir süre bekledikten sonra (20-40 sn değişebiliyor)
    Ekrana mavi yükleme bildirimi gelecek.
    Cihaz kendini otomatik resetleyip normal olarak firmware ile açana kadar
    Cihaza müdahalede bulunmayın , Kapatmayın , Fişini çekmeyin.

Yazılımın Ana menüsü geldiğinde Yükleme Tamamlanmıştır.

Güle Güle Kullanın...

• quote:

Orijinalden alıntı: dest
    Bu yazılımla 2.5" 1.5tb disk te diğer bütün firmwarelarda olusan güvenli çıkart uyarısını (safe eject) verip filmin ortasında kesilme olayını yaşamadım. 2 filmi full izledim.. 3-4 gündür sürekli test ettim. hiç karşılaşmadım. 2.5" lerde bu sorunu yaşayanlar varsa test edebilirler..

Bu güzel haber işte...
  • Merhaba arkadaşlar bende R6S almayı düşünüyorum. Torrent özelliği hakkında görüşleriniz nelerdir? Birde cihaza wireless adaptör desteği varmı?Wifi si olan R160s var ama 350TL bu 190 R6S nin tek eksiğide bu olunca o kadar para vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INI -- 29 Kasım 2012; 15:38:07 >
  • r6s media playerima 1tb wd 2.5" hddmi usb 3.0 dan bağlayınca makina kendini resetliyor. sadece 3.0 a takınca böyle oluyor. makina kapalıyken takıp açınca sorun yok. ama makina açıkken takınca reset problemi oluştu. eskiden yapmıyordu. sizce nedeni nedir? yazılımıda güncelledim yine aynı.
  • Merhaba arkadaşlar R6S almayı düşünüyorum. Torrent desteği nasıl iş görür seviyede mi? Alırsam rus versiyonunu yüklemeyi düşünüyorum o versiyondada torrent desteği mevcut mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.