Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @buyukbang hdd'yi başka biryerde ext4 olarak formatlayıp daha sonra cihaza bağlayıp denermisin? R160S kullanıyorum hdd ext4 olarak cihazda formatlanamasada cihaz görüyor. aynı zamanda yazma ve okumada da sorun çıkarmıyor.
  • Ruslarinki takilmiyor dediklerinde once bir uzulmustum ISO'lari sildigim icin, ama simdi goruyorum ki bosuna uzulmusum :)
    Saka bir yana, takilmanin devam ediyor olmasina uzuldum.
    Su an icin gozuken, tek ve kalici cozum ISO lari bu yeni MKV formatina aktarmak.
    Hem dosya basi 10-12 GB yerden kazaniyoruz (acamadigimiz bluray menu, diger ses dilleri, altyazilar vs), hem ister TR dublaj ekleyebiliyoruz ustelik de filmler yag gibi akiyor.
  • sadece 1 filmde mi takılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benign2004

@buyukbang hdd'yi başka biryerde ext4 olarak formatlayıp daha sonra cihaza bağlayıp denermisin? R160S kullanıyorum hdd ext4 olarak cihazda formatlanamasada cihaz görüyor. aynı zamanda yazma ve okumada da sorun çıkarmıyor.

Hocam ext4 dosya sistemini cihaz görüyor ama journaling desteklemediği için ext4'ü ext3 mantığıyla işliyor. Yani HDD'i EXT4 formatlamakla hiçbir ekstra güvenlik kazanmıyoruz maalesef. Bu konuyu kendim daha önce test etmiştim.

Sonuç olarak bence cihazın resmi olarak desteklediği EXT3 en doğru format şekli.

Bu arada EXT3 formatlayarak yaptığım testler tamamlandı. Youtube video ile ispatlı bir şekilde birazdan yayınlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 24 Kasım 2012; 12:40:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Ruslarinki takilmiyor dediklerinde once bir uzulmustum ISO'lari sildigim icin, ama simdi goruyorum ki bosuna uzulmusum :)
    Su an icin gozuken, tek ve kalici cozum ISO lari bu yeni MKV formatina aktarmak.
    Hem dosya basi 10-12 GB yerden kazaniyoruz (acamadigimiz bluray menu, diger ses dilleri, altyazilar vs), hem ister TR dublaj ekleyebiliyoruz ustelik de filmler yag gibi akiyor.

Kardeş sen yönteminden memnunsan en güzeli o şekilde devam etmen. Teknik ayrıntılara girmeyeceğim ama senin yaptığın yöntem kesinlikle 3D ISO alternatifi değil. Ben lossless = kayıpsız 3D ISO seyretmek istediğim için senin yöntem bana uymuyor. Zaten 3D ISO'ları problemsiz olarak izlemenin yöntemini az sonra yayınlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 24 Kasım 2012; 13:28:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

Ruslarinki takilmiyor dediklerinde once bir uzulmustum ISO'lari sildigim icin, ama simdi goruyorum ki bosuna uzulmusum :)

Kardeş sen yönteminden memnunsan en güzeli o şekilde devam etmen. Teknik ayrıntılara girmeyeceğim ama senin yaptığın yöntem kesinlikle 3D ISO alternatifi değil. Ben lostless = kayıpsız 3D ISO seyretmek istediğim için senin yöntem bana uymuyor. Zaten 3D ISO'ları problemsiz olarak izlemenin yöntemini az sonra yayınlayacağım.

bekliyoruz

• Arkadaşlar,

Yaptığım testlerin sonunda öğrendiklerim şunlar. Eğer Egreat R6S (ve muhtemelen tüm Realtek 1186) cihazınızda takılmasız 3D ISO izlemek istiyorsanız:

1- EXT3 formatlı HDD kullanın. NTFS takılmalara neden oluyor. İlgili cep telefonumla çektiğim video altta. USB 2.0 HDD'imde NTFS ve EXT3 şeklinde iki partition oluşturup aynı 3D ISO dosyasını ikisine de attım. İlk denediğim NTFS partition'da çok kötü takılmalar yaşanmasına rağmen, video'dandan görüldüğü gibi EXT3 partition'da hiçbir takılma olmuyor:

HDD'lerinizi formatlarken EXT3 olarak formatların ve (burası önemli) cluster size olarak 4 seçin. 8 sadece özel cihazlarda destekleniyor, 1 ise 16GB üstü dosyaları desteklemiyor.

2- USB2.0 USB3.0 veya E-SATA bağlamanın hiç bir farkını göremedim. Okuma ve kopyalama hızlarıyla ilgili bir test yapmayı ve bu konuyu rakamlarla değerlendirmeyi ilerki günlere bırakıyorum. Ama şu an için şunu söyleyebilirim, NTFS ile üç dosya sisteminde de takılma yapmasına rağmen, EXT3 ile USB 2.0'da dahi takılma olmuyor.

3- Bast Castle kesinlikle diğer tüm firmware'lerden çok daha hızlı ve daha az takılma yapıyor. Video'da gördüğünüz 3D ISO dosyasının NTFS testini 2.6.8 resmi son beta yazılımında tekrarladım, çok ama çok daha kötü takılma yaptı. Yani neredeyse kare kare ilerledi diyebilirim. Takılmasız problemsiz film izlemek istiyorsanız, benim tavsiyem eksik gördüğünüz ıvır zıvır özellikleri bir kenara bırakın ve Bast Castle firmware'ini yükleyin. Yazarla temas halindeyiz, kendisi bize olumlu yaklaşıyor, yavaş yavaş eksiklikleri gidereceğine inanıyorum. Ama şu haliyle dahi R6S yazılımlarının spor arabası diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 26 Kasım 2012; 15:05:39 >

• Bast Castle diğin yazılım,rus yazılımı?ben oyle anladım..bılgı için teşekkürler..
  • Bast Castle firmware ile şu anda 2.6 GB lık bir dosyayı ftp (filezilla) ile ext 3 formatlı diske göndermeye çalışıyorum, hızlı başlayıp sonra devamlı kesilme ve resetleme yapıyor. Daha önceki Egreat M32B ile 500 GB bile göndersem sorun olmazdı.

Aynı sorunu yaşayan var mı?
  • @buyukbang anladıgım kadarıyla HDD lerimizi ntfs deilde yazındaki gibi EXT3 olarak formatlamak gerekli bu formatıda R6S den yapıcagımızı anladım yanlışım yoksa bende 1.5 tb ve 2 tb olmak üzere iki disk var bunların ikisindede film dizi dolu formatlama şansım yok. Belki yeni yazılımla formatlamadan çözüm olur. Çabaların için tşk ederim
  • quote:

quote:

Kardeş sen yönteminden memnunsan en güzeli o şekilde devam etmen. Teknik ayrıntılara girmeyeceğim ama senin yaptığın yöntem kesinlikle 3D ISO alternatifi değil. Ben lossless = kayıpsız 3D ISO seyretmek istediğim için senin yöntem bana uymuyor. Zaten 3D ISO'ları problemsiz olarak izlemenin yöntemini az sonra yayınlayacağım.

siz yapmış olduğumuz yöntemin kayıpsız olmadığı kanısına nasıl ve nereden vardınız çok merak ettim.

teknik ayrıntılara girebilirsiniz bu konuda yeteri kadar bilgi ve tecrübem var.

• aslında .iso kalıbın ve son çıkan dosyanın
    info değerlerine bakarak karşılaştırılabilir.

mediainfo programı bu işi görür kanımca.

bitrate değerleri falan karşılaştırılabilir.
  • quote:

quote:

quote:

siz yapmış olduğumuz yöntemin kayıpsız olmadığı kanısına nasıl ve nereden vardınız çok merak ettim.

teknik ayrıntılara girebilirsiniz bu konuda yeteri kadar bilgi ve tecrübem var.

Sizin mesajınızdan alıntı yapıyorum:

"pc de oynatıcı olarak kulandığım kmplayer ile mkv fılmımızı oynatım ve ınfo,sundan fılmın bıtrate değerlerine baktım 37,2 Mpbs veriyor,iso fılmın kendı orjınal değerıde 40,26 Mbps.."

Bu zaten bir kayıp olduğunun ispatı. Ayrıca arada ufak bir fark var gibi gözüküyor ama bu aldatmasın sizi. Input'taki MVC video'yu işlemişsiniz, yani bu bire bir data extraction yöntemi değil. Sizin yönteminiz remux üstüne, ortaya çıkan sonucun başarısı kullandığınız program ve codec'lerin başarısına bağlıdır ama hiçbir zaman input'taki video kalitesini bire bir alamazsınız. Yüksek bitrate kullandığınız için elde ettiğiniz için sonuç güzel olabilir, "arada fark göremiyorum" diyebilirsiniz, ama asla bu 3D ISO'nun kayıpsız bire bir alternatifi olmaz.

Zaten dikkat ederseniz 40-50 gb'lık release'lerde hiçbir grup mkv'yi tercih etmiyor, bu boyutta işlenmemiş ISO ve BMDV'yi indirmek en mantıklı olanı. MKV daha çok kayıplı ve nispeten küçük boyutlarda tercih ediliyor.

Birde işlemekle uğraşmak var, orasına hiç girmiyorum.

Dediğim gibi, bu şekilde siz bir fark hissetmiyorsanız ve bu yöntem beklentilerinizi karşılıyorsa tabii ki sizin bileceğiniz iş. Ama bu yöntem yukarıda anlattığım nedenlerle bana uymuyor.

• quote:

Hocam, HDD yi formatlamadan ext3 yapabilir miyiz?

Yapabiliyorsak sağlıklı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Yok maalesef. Ama içindekileri silmeden ext3'e çeviren bazı yazılımlar varmış. Ben kullanmadım, çünkü çok riskli. Şimdi HDD'teki dosyaları diğer HDD'lere dağıtıp boşaltmaya çalışıyorum. Sonrada temiz temiz ext3 format alacağım. Maalesef elde tamamen boş bir disk olmayınca biraz meşakkatli oluyor :(
  • quote:

quote:

quote:

Yok maalesef. Ama içindekileri silmeden ext3'e çeviren bazı yazılımlar varmış. Ben kullanmadım, çünkü çok riskli. Şimdi HDD'teki dosyaları diğer HDD'lere dağıtıp boşaltmaya çalışıyorum. Sonrada temiz temiz ext3 format alacağım. Maalesef elde tamamen boş bir disk olmayınca biraz meşakkatli oluyor :(

Üstat bende bir boş HDD bulup elimdeki iki diski ext3 olarak formatlayacagım da bu format türünü anladıgım kadarıyla R6S vasıtasıyla yapıyoruz. İlerde başka bir cihaza geçtigimizde bu format uyumlu olurmu? sorumu mazur gör pek tecrübeli deilim bu konularda.

• quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

quote:

quote:

Üstat bende bir boş HDD bulup elimdeki iki diski ext3 olarak formatlayacagım da bu format türünü anladıgım kadarıyla R6S vasıtasıyla yapıyoruz. İlerde başka bir cihaza geçtigimizde bu format uyumlu olurmu? sorumu mazur gör pek tecrübeli deilim bu konularda.

Ext3 unix tabanlı işletim sistemlerinin kullandığı bir dosya formatıdır. aynı zamanda yine unix tabanlı medya oynatıcılar , uydu receiverlar gibi cihazlarda desteklemektedir. Fakat windows bu dosya sistemini desteklememektedir. Ama ext2fs gibi programlar vasıtasıylada windowsda bu tip dosya sistemine sahip disklere windows altında okuma ve yazma yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: benign2004

quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

quote:

quote:

Ext3 unix tabanlı işletim sistemlerinin kullandığı bir dosya formatıdır. aynı zamanda yine unix tabanlı medya oynatıcılar , uydu receiverlar gibi cihazlarda desteklemektedir. Fakat windows bu dosya sistemini desteklememektedir. Ama ext2fs gibi programlar vasıtasıylada windowsda bu tip dosya sistemine sahip disklere windows altında okuma ve yazma yapılabiliyor.

Laptop da win 8 kullanıyorum diski ext3 e çevirdikten sonra windows programsız bu formatlı diski görmeyecekmi?

• quote:

Laptop da win 8 kullanıyorum diski ext3 e çevirdikten sonra windows programsız bu formatlı diski görmeyecekmi?

Maalesef göremez. Dediğim gibi program vasıtasıyla görebilecek.
  • Ext3 format lı hdd hiç pratik olmuyor.Başka bilgisayarlara taktığında o bilgisayarlarada illaki Ext2fsd programını yüklemen gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.