Şimdi Ara

Eğitim sistemi tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitim sistemi tavsiyelerinizi yazabilirsiniz. Benim tavsiyem lisede üniversiteye geçmek için son sene yapılan sınavlardan çok öğrencilerin birinci sınıftan itibaren derslerden aldıkları puanlara ve her dönem sonu seviye tespit sınavı yapılsın ve bu sınavdan alınan puanlara göre üniversiteye yerleştirilsin. Başarı durumu iyi olmayan sınavı düşük öğrenciler ise mesleki olarak yetiştirilsin. Kendi tercih edecekleri bir meslekte örneğin marangozluk, tekstilcilik gibi.

• O kötü denilen meslek liseleri en doğru eğitim sistemi ama kalitesizlik akıyor meslek liselerimizden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık meslek doktor vs

Meslek lisesi mühendis

Öğretmen lisesi öğretmen yetiştirsin öğretmenlere düzenli sınav yapılsın hatta her sınıfa bi kamera

Günde 5 saat işe yarar bilgi verilsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PresidentBerke kullanıcısına yanıt
    İlk iki önerin olursa çok ama çok düşer ülkenin eğitim kalitesi.

Mühendis ve doktorlar, anadolu ve fen liselerinden çıkmalı. Zaten dgs sınavı yüzünden matematik altyapısı olmayanlar boğaziçi, itü gibi okullarda okumaya başladı.

Amerikan sistemi iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

O kötü denilen meslek liseleri en doğru eğitim sistemi ama kalitesizlik akıyor meslek liselerimizden

Meslek lisesi okunmaz hocam meslek lisesi okuyan uniye gitmeyi unutsun.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Meslek liseleri bu ülkenin en önemli okullarıdır, okullarıydı.

Şimdi imam hatipler...

İmam hatipler ile endüstride atlama yapamazsınız.
  • Okuma git ticarete atıl. Bak bu iyiliği baban bile yapmaz benden söylemesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Meslek lisesi mezunu bir üniversite öğrencisiyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Meslek liseleri bu ülkenin en önemli okullarıdır, okullarıydı.

Şimdi imam hatipler...

İmam hatipler ile endüstride atlama yapamazsınız.

Evet hocam öyleydi ama malesef öldü, artık herşey anadolu ve imamhatipler için yapılıyor. Bütün dezavantajlar meslekleri üzerinde

• Eğitim sistemi için tavsiyem lanet sınav sisteminin mümkünse tamamen kaldırılmasıdır. Bütün öğrenciler sınavı geçmek için, yazılıdan yüksek not almak için ders çalışıyor. Tabii sınav geçtikten sonra bütün bilgiler unutuluyor. Malesef eğitim sistemimizde attığımız her adım öğrencilerimizi egitimden soğutuyor. Sınav sistemi de bunlardan biri. Ortaokulda ingilizce öğretmeniyim. Güya ortaöğretime geçişte öğrencilerin sınav stresini yok etmek için teog sistemini getirdiler. Bundan sonra sınav yok, her dönem yazililardan biri merkezi olacak ve o yazililarin puanlariyla liseye geçeceksiniz dediler. Sonuç: SBS sınavıyla bir kez sınav stresi yaşayan öğrenci TEOG ile iki sınav stresi yaşamaya başladı.

Size okulumun durumundan bahsedeyim, 8. Sınıflar günde 7 saat ders, üstüne 4 saat kurs. Yani her allah'ın günü 11 saat okuldalar. Haftasonlari yok, akşam ayaklarını uzatacak vakitleri yok. Akşam 9'da okuldan çıkıp eve gidiyorlar ve ders başına oturuyorlar. 7. Ve 6. Sınıflarımız biraz daha şanslı. Günde 9 saat okuldalar (şansa bak). 5. Sınıflarda kurs yok. Binbir türlü ısrarla onları kurtarabildik. Onlar bari günde bir iki saat dışarıda oynayabiliyorlar. Gerçekten acıyorum bu cocuklara. Çoğunun gözlerinin feri gitmis.

Bu çocuklar oyun oynamalı, bisiklet sürmeli, koşmalı, düşmeli. Bu çocuklar hayatı keşfetmeli. Günlerinin yarısını o soluk renkli sınıflarda, renksiz tahta sıralarda oturarak geçirmemeli. Illa sınav olacaksa bari yüksek öğretime geçerken olsun. 12, 13 yaşındaki çocuklar daha şimdiden geleceklerini düşünmeye başlamasınlar kara kara. Hayatın o çirkin yüzünü bari şimdiden öğrenmesinler. Ben öğrencilerime ingilizce soru çözmeyi değil, ingilizce konuşmayı öğretmek istiyorum. Öğrenciler fen konularını doğada keşfederek öğrensinler istiyorum, kitaplardaki renksiz görsellerle değil. Resim derslerinde verilen bir objenin birebir kopyasını çıkarmaya çalışmak yerine o renklerle kendilerini ifade etsinler istiyorum. Cümleyi öğelerine ayırmakla uğraşmak yerine etkileyici şiirler yazmaya uğraşsınlar istiyorum. Tarihi o çirkin kitaplardaki ucu bucağı görünmeyen metinlerden değil, imkanlar dahilinde o olayların yaşandığı yerleri gezerek, o atmosferi hissederek öğrensinler istiyorum.

Bütünlük ve imla hataları için özür dilerim. Bu konuda çok doluyum ve içimdekileri bir an önce kusmak istediğim için kurallara pek bağlı kalamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

Meslek lisesi mezunu bir üniversite öğrencisiyim

Bende meslek lisesi mezunuyum hocam artık eski kalitesi ve imaji yok

• öğretmeler için çok ayrı bir sistem oluşturulsun. liseden itibaren eğitim dersi alsınlar öğretmen liseleri gibi. üniversitede aynı şekilde ve mezun olup mesleğe başladıktan sonra seminerlere ek eğitimlere ve birkaç yılda bir seviye tespitine alınsınlar. eğitimciyi adam edemezsek eğitimi adam edemeyiz

meslek liseleri işe yaramaz tayfaya değil bir meslekte kalifiye eleman olmak isteyen kimselere baksın

imam hatipler kapatılsın. din eğitimi lisenin altına indirilmesin. lise olarak din eğitimi liseleri açılsın. ama bu liseler abartmadan ve sadece gerekli din görevlisi ihtiyacını kapatacak kadar öğrenci alsın. mezun olan üniversitede de din eğitimi alıp devletin din görevlisi kadrolarına alınsın. ama dediğim gibi abartılmadan. şu anda gerekmediği kadar din görevlisi alıyorlar

bir de sınav sisteminin düzeltilmesi gerek. ben sınavsız girişe şüpheli bakıyorum bu kadar nufusun olduğu yerde nasıl eleyip hak edene hak ettiği yeri vereceksin, zor. ama sınavlar 2 3 saatte bir hayatı etkileyecek şekilde değil de birkaç seneye ve sene içinde birkaç oturuma yayılarak ayrıca sorular ezberlik değil yorumlamalık ve sorgulamalık hale getirilerek düzenlenmeli

• Türk dili ve edebiyatı, inkılap tarihi gibi dersler zorunlu okutulmak şartıyla eğitim özel sektöre devredilsin. Din-bilim kısmıyla onlar ilgilensin. Sürekli gelişen ve değişen dünyada meb her sene oturup müfredat düzenleyemez, gerçekçi olun.
  • Tek çare daha fazla ihl.

Bir cenaze merasiminde,imamın olmadığını fark eden doktor,cenazeyi yıkayabileceğini söylemiş ve yıkamiş.

Cenaze sahibi şaşırmış tabii.

Cenaze namazı kılınacak imam yine yok.

Doktor namazıda kıldırabileceğini söylemiş ve kıldırmış.

Cenaze defnedilmiş.

Duruma pek alışkın olmayan halk,doktora sorma gereği duymuşlar.

Doktorda cevaben,aynı anda hem doktor hem imam olmanın çok zor olmadığını anlatmış.

Çevrenizde böyle doktorların olması dileği ile...

• türkiye nin belkide en iyi meslek lisesinden ve bölümünden mezun oldum 8 sene önce.katsayı problemimiz vardı o zamanlar.uçak bölümü okumama rağmen mesela uçak mühendisliğine giremiyordum ya da uzay mühendisliğine.otomotiv bölümü gibi tırt, benim okuduğumla alakasız 1 2 tırışkadan bölüme girebiliyordum.resmen binlerce gencin önü kesildi.okuldan mezun olduğumda kültür derslerim sıfıra yakındı.normal lise bitiren öğrencilerle yarışmamın imkanı yoktu.sonradan çalıştık ettik kazandık bitirdik bir yerler.benim dönemimde bile meslek liselerinin durumu berbattı.şimdi ki ortamı düşünemiyorum bile.mesele ben o dönem lgs puanımla istanbul da çok rahat bir anadolu lisesine girebiliyordum.sınıf arkadaşlarım da aşağı yukarı aynı seviyedeydi.ama binlerce genci öldürdüler o meslek liselerinde.binlerce potansiyel yok oldu.alakasız bir iş yapıyorum şu an.uçakla ilgili hiç bir alanda çalışmadım.üzülüyorum yalnızca ülkeme, ülkemin gençlerine...

Meslek lisesi ve ODTÜ mezunuyum.

Ama bunlar eskide kaldı...
  • Araştıran,soru soran,belli kalıplara yontulmayan,olayların neden-sonuç ilişkilerini anlayabilen nesiller yetiştirilmeli.İlkokul veya ortaokuldan itibaren kodlama dersleri verilmeli,gelecek yazılım da,tren hala istasyonda,kalkmış değil,eğer eğitimde doğru revizyonlar yapılırsa treni yakalayabiliriz.
  • Elk.De kullanıcısına yanıt
    Bunu profesyonel iş olarak bakmayacaksak okulu niye var? Halk eğitim merkezleri imam hatip eğitimi versin. Bir sürü mühendis imamımız olur.

Doktor ama cenaze namazı kıldırabiliyor diye her tarafı imam hatip mi yapalım?
  • quote:

Meslek lisesi ve ODTÜ mezunuyum.

Ama bunlar eskide kaldı...

Malesef şimdi normal bir okula girmek bile zorlaştı

• quote:

Bunu profesyonel iş olarak bakmayacaksak okulu niye var? Halk eğitim merkezleri imam hatip eğitimi versin. Bir sürü mühendis imamımız olur.

Doktor ama cenaze namazı kıldırabiliyor diye her tarafı imam hatip mi yapalım?

Tek çare Reis'in hayali olan medrese kültürümüze geri dönmek.

Ihl lerde uygulanabilirliği mümkün.

Fen-matematik ağırlıklı,din dersleri ve Arapça derslerine ağırlık verirsek,10 yıl sonra iyi yerlere gelebiliriz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.