Şimdi Ara

Eğer i7 2600-K Alırsam?? ekrankartı takarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, i72600K alırsam illa grafik işlemciyi kullanmam mı gerekiyor, ben anakarta asus HD6870 alacağım. ek ekran kartı takarsam işlemcideki grafik işlemci ne olur boştamı kalır yoksa ekstra özellik mi katar

son olarak 2.ncsi overclock için K olan modelimi almam gerekiyor? K olmayan modelde grafik işlemci varmı-yokmu

teşekkürederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 12 Ocak 2011; 19:16:15 >

i72600k önermem i52300 gibi bişey almanız yeterli gelir fazladan paraya gerek yok karşılaştırmalı testleri mevcut arada fark yok..

Oc için K olanı almanız gerekir i52500k öneririm..
    intel i7 2600k 5.5 ghx,phenom 965 4.69,i7 4770k 4.5ghz/asus maximus VI formula,asus maximus ıv extreme,gıgabyte 870a-ud3,gigabyte z97x gaming g1/msı gaming 780 ti,TİTAN X,zotac 1080gtx amp ext sli /gskill 8gb 1600mhz cl7/corsair h90 sivi sogutma/cm haf942/cooler master silent pro gold 1200w
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

hepsinde grafik işlemci var ekran kartı takarsan devre dışı kalır..

i72600k önermem i52300 gibi bişey almanız yeterli gelir fazladan paraya gerek yok karşılaştırmalı testleri mevcut arada fark yok..

+1000.... ayrıca ekran kartın yoksa ve CPU nkini kullancaksan uyumlu mobo almaya dikkat et

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

hepsinde grafik işlemci var ekran kartı takarsan devre dışı kalır..

Cpu'nun grafik işlemcisi devre dışı mı kalıyor Harici ekran kartı takınca ?

Ve birşey daha sorayım sandy bridge işlemciler diğer Amd X6 1090t, i7 950 vs tarzı işlemcilere dedikleri kadar oyunlarda fark atıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 13 Ocak 2011; 1:46:12 >
    iyi araştırmak lazım

hlttmz

2600k alıpta yanına 6870 almak biraz saçma olur. Onun yerine 2500k ve 6950 alın. Oyunlarda çok daha performanslı olur, uygulamalarda da birsey kaybetmezsiniz.
  • devre dışı kalması normal bunu anakartlardaki onboard gibi düşünün..

sadece iş bilgisayarı kuranlar için ideal oluyor..

ayrıca sandy bridge işlemciler gayet performanslıdır aslında sadece oyunlarda üstündür geri kalan uygulamalarda büyük üstünlükleri yok..

diğer uygulamalarda i7 950 ile i52500k benzer performanstta..

ve sadece oyun bilgisayarı toplanıyorsa anca 6950 Cf gibi düzenlerde i52500k alınmalı..

yoksa 6870 + 2600k yerine 2x6870 + phenom IIx4 yapılabilir ve çok daha iyi performans alınabilir..

birde 6870 yerine 5870 daha mantıklıdır 5850 bile daha iyi ve daha ucuz..

Orijinalden alıntı: t3

Ne olacaktı peki. Intel +nvidia,AMD CFSLI mı olcaktı? Alan insan ekran kartı var diye almıyor ki. Performansı için alıyor.

hlttmz

2600k alıpta yanına 6870 almak biraz saçma olur. Onun yerine 2500k ve 6950 alın. Oyunlarda çok daha performanslı olur, uygulamalarda da birsey kaybetmezsiniz.

ne performansı hangi performans. performanslar ortada gıdım gıdım artıyor bu kadar pohpohlamanında bi alemi yok.
    intel'in ticari dehası yine konuştu hepsi bu.
    yoksa bi cacık değil vallahi. güç tüketimi azmış, yok efendi video renderda sıkıştırmada iyiymiş, yok efendim bilmemne ile beraber bilmemne takarsan oyunlarda +1 ,2 fps fazla alırmışsın... göz boyama ancak. 2 yıldır 2 ghz artırmış olsa ne yazar. 1155 soket den anlaşılıyor ne için yapıldıgı.
    anakart üreticileriyle gizli anlaşmalar yaptılar, maksat millete anakart köstürmek.
    Intel = modern vito corleone, hem kendine hem dostlarına para kazandırıyor.

• Intelciyim ama ne bu ya her seride yeni soket?

Orijinalden alıntı: barisdragon

Intelciyim ama ne bu ya her seride yeni soket?

yeni soket yapmazsa anakartcılar nasıl para kazanıcak onları da düşünün
  • i7 2600 kullanıyorum. HD5770 ekran akrtım var. İş konusundada oyun konusundada ne takılma nede bir problem yaşadım. Benim tvsisem Z77 chip bir ana akrt alıp 260 lira birde i7 2600 = 620 civarıda 2. Elde alabilirsin. HD5870 350 civarı toplamda = 1100 gibi rakam çıkar. Yanlız işlemciyi i7 2500 de alabilirsin. AMD platformu gerçekten satabil ama İ7 2xxxx işlemciler performans + güç tüketimi serinlik.AMD PErformans + Maliyet. İleride elektrik faturasıda önemli. Nrmalde 50 tl civarında gelen elektrik faturam i7 920 (130 W) sistemde 75 lira oldu. Şimdi 17 2600 fatura henüz eglemedi ama 45 veya 50 civarına tekrar inenecek. 50 tl grlrn fatura zamanında sitem Q9550 vardı 95 w netice olarak aslında Ivy işlemciler daha iyi. zaten bir sonraki nesilde bunlar olacak 1155 soket şuan için tercih edilebilir ama ilerisi havada kalır. 2011 ve 1366 soket pahalı soket tipi ara kullanıclar yani para tuzaı diye biliriz. Sonuç olarak 1366 soket yapılı ankartlar 450 ile 1800 tl aralındaydı. Şuan 1155 soket işlemci için 120 Tl anakart bile var.

• i7 2600k kullanıyorum 6950 2gb model ekran kartım var yeme yanında yat kardeş :)

Eğer i7 2600-K Alırsam?? ekrankartı takarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perikentli -- 30 Eylül 2012; 12:02:46 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.