Bildirim
egea hb neden tutmadı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bu düşünceyle araç alıyorsanız, VW modelleri, Toyota ve Honda modellerine bakın. Fiat 2. elde her zaman yavaştır ve prim yapmaz (daha az değerlenir).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 9 Temmuz 2020; 11:59:5 > -
yanlış anladınız.ben alıp satayım para kazanayım demek istemedim.3 yıl ya da 5 yıl sonra paraya ihtiyacım olduğunda satarken sedan kadar kolay satılır mı diye sormustumquote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Bu düşünceyle araç alıyorsanız, VW modelleri, Toyota ve Honda modellerine bakın. Fiat 2. elde her zaman yavaştır ve prim yapmaz (daha az değerlenir). -
Bence bu tamamen şans işi. O günkü piyasa koşulları, sizin istediğiniz fiyat, ve tabi ki aracın modelinin ne kadar "tutulduğu". Bazı öyle tutulan araçlar var ki, insan şaşıyor bunun neresini seviyorlar diye...
Ben olsam istediğim kasa tipini alırım. Hayat kısa, çok da hesap yapmamak lazım. Gerektiği zaman 3-5 altına verirseniz hemen satılır zaten...
K.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de araç alırken sizin gibi düşündüm ve sırf piyasası yok diye SW egea yerine HB egea aldım, her gün kafamı vuruyorum keşke SW alsaydım diye. Arabayı kendim için alıyorum, başkasını, 2. elini düşünerek araç almak ve kullanmak sanırım sadece bizlere has bir durum. Ki araç kullanırken ben de öyleyim, aman koltuk kirlenmesin, aman çizilmesin, aman ezilmesin. Bunlar hep satarken değer kaybeder, zor satılır düşüncesiyle düştüğümüz durumlar.quote:
Orijinalden alıntı: mau2020
yanlış anladınız.ben alıp satayım para kazanayım demek istemedim.3 yıl ya da 5 yıl sonra paraya ihtiyacım olduğunda satarken sedan kadar kolay satılır mı diye sormustum
Alıntıları Göster
Satılmayacak araç yoktur, daha az prim yapacak ve daha uzun sürede satılacak araç vardır. Kaldı ki piyasanın 2-3 altına verdiğinizde her araç kısa sürede satılır.
-
Arabanın önü ile arkası alakasız sanki iki tane başka markayı ortadan birleştirmişler gibi
Birde yol tutuş vs C segmentinin altında bence parasına göre araba ne diyeyim , Fiat diyince aklıma 2 senede soyulan tuşlar kalitesiz torpido vs geliyor halbuki Türkiye'de montajlanan üretilen araba plastiği az kalite yapsan ne kaybedersin
2,5 Senedir kullanıyorum, hiç bir yerinde ne solma, ne sararma ne de soyulma olmadı. Her yeri ilk aldığım günkü gibi duruyor, trim sesi dahi yok şimdilik. Yol tutuş konusunda da sınıfındaki araçlardan kötü değil. Ha tek eksiği ncapten 4* almış olması. 5* ı mutlaka almalıydı, onun ötesinde fiyatına göre kalitesi, yol tutuşu, konforu, genişliği gayet güzel araba.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370
Arabanın önü ile arkası alakasız sanki iki tane başka markayı ortadan birleştirmişler gibi
Birde yol tutuş vs C segmentinin altında bence parasına göre araba ne diyeyim , Fiat diyince aklıma 2 senede soyulan tuşlar kalitesiz torpido vs geliyor halbuki Türkiye'de montajlanan üretilen araba plastiği az kalite yapsan ne kaybedersin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 9 Temmuz 2020; 13:9:59 > -
Aracın temiz ise her otomobil satılır. Kimi daha çok prim yapar kimi daha az fark bu. Zaten bu paralara Egea'dan iyi araç yok. Sandero parasına Egea alıyorsunuz. Alıcısı yok denen Mazdam da oldu 1 haftada istediğim fiyata sattım.
2 hafta önce hiç aklımda yokken Egea Hb T-jet aldım parasına göre süper araç çok memnunum. Alacaksanız en az urban plus almanızı öneririm. -
Bana denk gelen Fiat'lar mı çok aşırı kaliteli yoksa kullananlar mı arabanın ırzına geçiyor anlayamıyorum. 0 km aldığım 20 yaşında Fiat'ım var, hala 1 tane tuşunda bile soyulma yok. Araba 20 sene önce neyse hala neredeyse o.quote:
Fiat alarak baştan az değerlenecek bir marka almış olacağın için çok değişmez birşey. Şu an alıp kar edip satma niyetiyle araba bakan arkadaşım polo bakıyor. 2 hava yastıklı Euro Ncap'e girse 1 yıldız alacak araba Giulietta'dan Focus'tan daha pahalı.
Yani her türlü satarken vw'ye göre ucuza gidecek bir model olduğundan HB'i de satılır, Station'u da. Zaten ortalamanın altında kalacak araç. (Sıfırını almak 2. Elden kolay olduğu sürece de bu böyle olacak. Mesela 0 TL peşinat ile 48 ay vadeyle araba aldım Fiat'tan. Tamamını canlı olarak vermem gereken 2. Elini niye alayım? 0'ı daha ucuz arabanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende niyetlendim almaya ama fiyatlar çok uçunca sıfırı kadar isteyince insanlar, biraz uzaklaştım. Bence parasına göre gayet güzel bir araç. Corolla ile HB modeli gibi düşünün, arada fiyat farkı oluyor illa ki.. -
Piyasasının 2-3 bin altına koyarsanız her türlü satılır.
Arabanın üretim amacı, şirketler ve bizim halkın isteği olan az yaksın parçası ucuz olsun düşüncesi
Demek ki bizim ki ön yargı biraz , yoksa Clio Fiesta vs 200bin gelmişken C segment Egea fiyatı ile benimde aklımı çeldi hep denemek lazım
Öncelikle egea hb 0.49a uygun değil bildiğim kadarıyla, sedanlar yerli üretim.
Her milletin araç alışkanlığı var. Bizde hem ikinci el önemli hem de kullanıcılar sedana meraklı olduğundan insanlar ihtiyacını değil tutulanı alıyor.
Megane 2 alırken özellikle hb aradım, o dönem sedanlar Bursa, hb fransa üretimi, işçilikte bariz fark var. Satarken çok zorladı. Markadan markaya değişiyor bu, mesela toyotada japon üretimi ile sakarya üretimi arasında işçilik farkı yok, japonyadaki standartlari sakaryada da uyguluyor.
Kullanıcı iseniz beğendiğiniz kasayı almak doğru, satarken biraz bekler veya biraz fiyat kırarsınız.
Maalesef ön yargı sebebiyle tutmadı. Bizim millet arabaya binmeden ve arabayı bilmeden atıp tutmayı çok seviyor.
Önyargı olabilir, denk geldiğiniz araçlar hor kullanılmış olabilir, zor şartlara maruz kalmış (Aşırı sıcak, aşırı nem v.s.) bir araç olabilir ama kullanıcı olarak benim yorumum ve gözlemim yukarıda yazdığım gibi. Ama 5-6 sene sonra ne durumda olur şimdiden bir şey söylemek zor. Ama araç 2015 ten beri yollarda ve ben henüz dökülmüş bir egeaya denk gelmedim. İddia etmiyorum ki focustan, 308 den daha kalitelidir ama bahsedildiği gibide kötü bir araç değil.quote:
Demek ki bizim ki ön yargı biraz , yoksa Clio Fiesta vs 200bin gelmişken C segment Egea fiyatı ile benimde aklımı çeldi hep denemek lazım
Almak niyetinde olan mutlaka incelesin bayiye gidip, fiyatına baksın, aynı fiyata daha iyisini alabiliyor mu araştırsın, daha iyisi alınabiliyorsa zaten almasın.
@SYE35
HB, SW, Sedan olmak üzere 3 kasa tipinin tamamı Bursa fabrikasında üretiliyor ve buradan tüm dünyaya ihraç ediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 9 Temmuz 2020; 14:56:10 >
-
Hocam Egeanın benzilisinin çok yaktığı söyleniyor, siz ne düşünüyorsunuz?
Amcamda var yakıt tüketimi inden hiç memnun değil.
Ş. İçinde yakıt canavarı, zannedersiniz 3.0 motor var araçta. Ben ş.içi 16 km ort. hız ile 10,5 lt altına düşüremedim. Ama uzun yolda makul, geçen Antalyadan geldim, 80 km ort. hız ile 5.4 lt yakıt tüketimi oldu.quote:
Orijinalden alıntı: qwsehmus
Hocam Egeanın benzilisinin çok yaktığı söyleniyor, siz ne düşünüyorsunuz?
Amcamda var yakıt tüketimi inden hiç memnun değil.
Aracım hb, otm. -
Fiat Egea'lar biraz piyasaya fiyat/performans ürünü olarak çıktılar. Hb nin sedandan daha az tutmasının bir sebebi de parası. Şuan Hb leri 119.900 tl den başlıyor, boş paketleri. Sedanda ise 119.900 tl ye mirror yani full paketin bir altı paketini alıyorsun. Hal böyleyken adam hb boş paket alacağıma sedan mirror paket alırım diyor. -
Bana göre Türkiye'de zengin değilseniz, alacağınız aracın tutulup tutulmaması önemli bir faktördür. Zira araçlar zaten pahalı, para biriktirmek zor, satarken hem daha düşük fiyata satacağız, hem de kaza vb olması durumunda yedek parçasına daha fazla para vereceğiz. O açıdan Sedan Egea almanızı tavsiye ederim.
En Beğenilen Yanıtlar

Ben de araç alırken sizin gibi düşündüm ve sırf piyasası yok diye SW egea yerine HB egea aldım, her gün kafamı vuruyorum keşke SW alsaydım diye. Arabayı kendim için alıyorum, başkasını, 2. elini düşünerek araç almak ve kullanmak sanırım sadece bizlere has bir durum. Ki araç kullanırken ben de öyleyim, aman koltuk kirlenmesin, aman çizilmesin, aman ezilmesin. Bunlar hep satarken değer kaybeder, zor satılır düşüncesiyle düştüğümüz durumlar.
Satılmayacak araç yoktur, daha az prim yapacak ve daha uzun sürede satılacak araç vardır. Kaldı ki piyasanın 2-3 altına verdiğinizde her araç kısa sürede satılır. |
Bence bu tamamen şans işi. O günkü piyasa koşulları, sizin istediğiniz fiyat, ve tabi ki aracın modelinin ne kadar "tutulduğu". Bazı öyle tutulan araçlar var ki, insan şaşıyor bunun neresini seviyorlar diye...
Ben olsam istediğim kasa tipini alırım. Hayat kısa, çok da hesap yapmamak lazım. Gerektiği zaman 3-5 altına verirseniz hemen satılır zaten... K. |
Benzer içerikler
- led sinyal hızlı yanıp sönüyor
- gaza basınca siyah duman atması
- seyir halinde fren sertleşmesi
- cam filmi numaraları
- tiguan 1.4 tsi 122 hp yorumlar
- dacia pickup
- zorunlu trafik sigortası illere göre fiyatları
- yeni skoda octavia
- 2021 skoda superb
- bmw i7 fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X