Şimdi Ara

[EDIT] Okula Alışamadım (Üniversite) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
7.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

herkesin derdi başkadır ama sen durduk yere kendine dert yaratıyor gibisin. ne olmuş ingilizceyi senin seviyenden aşağı anlatıyolarsa, sen de dinle işte. ben biliyorum bunu off poff demek kendine stres. ek olarak 8 kilometreyi tek seferde yürümüyorsun, ki kilo vermek için düzenli olarak yürümen de lazım o süreleri onun için iyi gelir diye düşün.

ve artık sen mi mubabbet kurmak sitemiyorsun diğerleri mi sana yanaşmıyor bilmem de, bu durumu kendine sorun yapmaman lazım, tek başına da takılabilir insan. bugun ortamın olmaz 2 ay sonra mis gibi ortama dalarsın.

böyle okulu bırakma tripleri çekici gelir de, sonrası için hayatını alt üst etmiş olabilme ihtimalin de var.

ek olarak spor yapmak seni zaytıflatmaz, seni zayıflatacak olan şey diyet. ona daha öncelik vermelisin.
    +1 altına imzamı atarım ayrıca sınıftaki diğer herkes birbiri ile sosyal ilişkiler içinde olup sen dışlanmışsan büyük olasılıkla sorun sendedir.Ya çok sessizsindir yada çok sert bir yüz ifaden vardır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum bir bisiklet olsa sanki işini görür gibi metroya yürüme metrodan okula vs gibi. Ayrıca bisikletin olursa kendini iyi hissettiğinde diğer kampüsteki spor salonuna da gidebilirsin. Eğer buna da bir kulp bulursan senin canın çözüm değil ilgi istiyordur.
  • Hocam halinize şükredin bence. Bende kekemelik problemi var. Kimseyle doğru düzgün diyalog kuramıyorum. 3 hafta oldu. Daha arkadaşım yok. Koca şehirde yalnız kaldım. İşlerimi hep yalnız hallediyorum. Teneffüste bile öylece oturuyorum. Hatta bunu teneffüs te yazıyorum. Dersleri iple çekiyorum yapacak bi işim olsun diye. Ödev alınca seviniyorum. Bu hafta öyle monoton geçmeyecek, uğraşacak bir işim var diye. Şemsiyem kırık şemsiye almaya bile gitmiyorum. Dün banka kartı aldım. Şifreyi almak için müsteri hizmetlerini arayamıyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Konuştuktan sonra hep mahcup hissediyorum kendimi vesselam...

çok iyi bildiğin halde sıkılıp dinlemezsin, arada bilmediğin bir konu işlenir - daha sonraki konuları bağlar - böylece ileride zorlanırsın.
    derste not tutarsan ve hocanın sorularına cevap verirsen, hem arkadaşın çoğalır (herkes sana sorar) hem de oyalanırsın.

arkadaşın çoğalır kısmını açmak istiyorum: aralarında menfaatçiler, günübirlik arkadaşlar da olabilir

n-Gönülsüz yenen aş ya karın ağrıtır ya baş.

Atalarımız böyle demiş seç beğen istediğini kullan. Bence a şıkkı daha mantıklı

• Kardeşim öncelikle senin derdin dersler vs. değil. Sorun şu ki sen bulunduğun ortamlarda sürekli rahatsız olan birisin. Bu da kilondan kaynaklı eksiklik olabilir. Kendini sevmen lazım o zaman hayat çok daha güzel olacaktır. Bunun yolu da çoğu kişinin yaptığı gibi spora gidip sağlıklı beslenip kilo vermen olacak. İnanırsan cidden verirsin. Arkadaş edinme olayı sınıftan şimdilik olmayabilir. Sınıfın yaptığı toplu etkinliklerden sakın kaçma. Kaçarsan üniversite hayatın bu şekilde 0 arkadaşla ve mutsuzlukla biter. Gerekirse kendini zorla ama yinede gitmelisin ve gittiğinde orada kendin gibi ol. İnsanlara kendini beğendirmeye veya arkadaş edinmek zorundaymış gibi hissetme. Olduğun gibi davran. Kaderinde varsa zaten arkadaş edineceksindir. Ve bence bu sürede kendine hayat amacı edin. Halk eğitimde kurslar olsun başka etkinlikler olsun vardır çevrende. Oralardan da kaçmayarak kendin olarak insanlar tanıyabilirsin. Belki sevgili de yapabilirsin. Sevgili cidden önemli bir insan için. Kafa dağıtmak ve bir insanla herşeyini konuşmak bazen tartışmak bile güzel. Lütfen bunları dikkate al. Okulu bırakmanın tavsiye etmem. Çünkü okulu bıraksanda diğer ortamlarda aynı şeyi yaşayacaksın. Bu sorununu aşmaya çalış iyi günler.

• Sevgili pscho sen gayet akıllı bir gençsin. Yaşın itibarı ile de yaratıcılığının ve enerjinin zirvesindesin. Bu yaşı bu şekilde geçirmeyi aklın mantığın alıyor mu ?

Bana bir öğrenci için annesi “hocaları çalışsa yapar” diyor demişti de, yav dedim “bırakın Allasen; şu laf “sizin çocuk şımarık” demenin en kibar halidir. O kimmiş de isterse yapacakmış. Siz bunu nasıl şımartıp da görevlerini, iş tanımlarını yapamadığınızı anlayın”

Sabah altıda kalk. Küçücük bebeler sana servisten el sallasın. Lan de; bunlar bile kalkmış. Arı gibi çalışıyorlar.

Abi bu işin sırrı harekete geçmekte. Tünelin ucunu görmediğin için harekete geçmiyorsun. İyi de her yer karanlıkken de küçük adımlarla en kısa mesafedeki ilerini görerek devam et o zaman. (Avatar Aang)

Şaka değil kalk, silkin, git kendine north face gibi geniş ayakkabılar al, yürüyüşlerine sabahın çok erken saatlerinde başla, iş tanımlarını iyi yap. 20 kere işe gitmedim diyorsun (derse- senin işin yahu)

Ben 20 kere işe gitmesem hayatım kayar.

Git ilkokul öğrencilerine çok ucuza özel ders ver. Çeviri işleri ara. Hem piyasaları biraz olsun tanırsın.

Şu anki hayatınsürdürülebilir bir saçmalık- şımarıklık değil (no offense)

Bi titre kendine gel, ama ana fikir harekete geç. Ne halt edersen et ama bunu bu şekilde sürdürme.

• Hocam bende öyleyim sınıfta aşırı şekilde gruplaşma var aralarına kimseyi almıyorlar bende yalnız kaldım anide en arkada oturuyordum sevmediğim bölüm olsa 1 dakika bile durmazdım allahtan dün yeni biri geldide 2 muhabbet ettim yoksa iyice delirdim. Kafayı yemekten dram filmlerine sardım ağlayinca rahatlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 9 Ekim 2018; 12:15:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hangi okul bölüm

hazirlik lise 5 gibidir, sabret bolumde rahatlarsin

• Mezun olduktan sonra da asgari ücretle çalışmaya alışacaksın. Yıpratma kendini bu kadar, kanıksayacaksın.

• Bence senin tek derdin kilo. Kilo verip normale dönsen o yürüdüğün yollar akar gider ve çevrendeki insanlar çoğalır. En önemlisi de özgüvenin artar. Akşam saatleri için bir spor salonuna kayıt olabilirsin mesela.

Bu psikolojiden en kısa sürede kurtulman dileğiyle...
  • Kardeşim senin yaşadıklarını bende bizzat yaşadım, anadoludan pek bir şey görmemiş biri olarak Hacettepe üniversitesine gittim. Hazırlıkta bir girdim ortama baktım kızlar acayip oğlanlar farklı, benim içki içen arkadaşım hiç olmamıştı adamların hepsi içici domuz eti yiyen mi ararsın kızlar desen sanki malum yer gibi geliyordu. Yurdum bir de bilen bilir Çankırı caddesinde pavyonların dibinde köşe başlarında fahişeler pazarlık yapardı. Şu an nasıl bilmiyorum. Bu ortama girince birden afalladım kültür şoku yaşadım ve okulu bırakmayı düşündüm senin gibi. Arkadaş edinemedim vs ama sonra zamanla adapte oldum benim dışımda da bir dünya olduğunu keşfettim ve farklılıkları sevdim. (Köşe başlarında fahişelerle pazarlık dışında bu çok iğrenç ve çirkin bir şey bana göre) Farklı zihniyette insanlarla konuşmak senin gibi düşünmeyen yaşamayan insanlarla bir şeyler paylaşmak çok güzel bir duygu buna emin ol. Fırsatını bilirsen üniversite ortamları insana çok şey katar. Sabırlı ol, Allah sana yardım eder merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

muafiyet sınavını neden geçemedin ? Neden hazırlık okuyorsun . Devamsizlik yapacaksan git rapor al . 11 ay boyunca yapacağın şey de belli ıngilizce çalışmak ve zayıflamak . Ne arıyorsun burda ?
    Ünide rapor geçmiyor.

60 üzerinden geciliyordu. Listeningte ses çözüldü bozuldu falan dikkatim dağıldı. 51'le kaldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

"Başka zeki uygarlıklar Breaking Bad den daha iyi dizi yapabilir mi?"
  • İtüde hangi bölümdesin? Ben endüstrideyim sizin yandaki fakülte nerden geliyorsun ?

Orijinalden alıntı: rukaplan

Hacettepe mi acaba. Değilse de Muhtemelen iyi üniversitedir. Topluluklara uğrasan,hobi edinsen_ çevre de yaparsın
    benimde aklıma direk hacettepe geldi. şehir içinde olupta böyle saçma ulaşımı olan başka okul bilmiyorum

Orijinalden alıntı: bediboy

benimde aklıma direk hacettepe geldi. şehir içinde olupta böyle saçma ulaşımı olan başka okul bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Değil :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.