Şimdi Ara

[EDIT] Okula Alışamadım (Üniversite) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
7.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bi ara 130 kiloydum şimdi 170 küsür. (Şimdi diyet yapıyorum orası ayrı)

kilodan dolayı çekingenlik yaşamanı anlıyorum yalan söylemiyim yabancı ortamlara girerken bende çekingenlikle girerim ama bu 1 gün sürer.

Bir selam ver aralarına dal emin ol samimiyetin hemen ilerleyecek.

ilk adımı atman gerek maalesef kimse seni düşünmez.

Aynı zamanda içiyorsan sigara ve tüketiyorsan çikolata ve bilimum şekerli yiyecekleri bırakmanı öneririm.

Edit: Evet tam da tahmin ettiğim gibiymiş. Dediklerimi yap emin ol daha kaliteli bir yaşam sürdüreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 9 Ekim 2018; 17:20:21 >
  • Anladığım kadarıyla Hacettepe hocam okul Müsait bir gününde çay/kahve ısmarlarım oturur konuşuruz,çözülmeyecek sorun yok,ilk zamanlar biraz sıkıntı olabilir ama sonra alışırsın,her şey aşılır merak etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Hocam bıraksam da geçerim sınavı ama ben bir sonraki Eylül'e kadar ne yapacağım? 11 ay var. Çok uzun bir süre. Nasıl vakit geçer evde?

Alıntıları Göster
    Gel senle pabci filan oynariz 11 ay online takiliriz moruq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Hocam bıraksam da geçerim sınavı ama ben bir sonraki Eylül'e kadar ne yapacağım? 11 ay var. Çok uzun bir süre. Nasıl vakit geçer evde?

Alıntıları Göster
    Gel senle pabci filan oynariz 11 ay online takiliriz moruq

• hocam hemen umutsuzluğa kapılma. iyi bir diyetisyene git hatta kötü hissediyorsan psikoloğa da git. bence okulu bırakmayı falan düşünme. zaten daha bölüme geçmedik. asıl okuması zevkli şey bölüm dersleri. ama ingilizcen iyi anladığım kadarıyla, en fazla bir sene sürecek bu olay. sonra bölümdesin. hazırlık bence de sıkıcı. yani çok iyi ingilizcem yok ama sürekli aynı dersi görmek sıkıyor. yine de modunu düşürme. o okullara kolay girmedik. devamsızlık benim için de sorun. günde toplam dört saatim yolda geçiyor ama ben okulu baya sevdim o yüzden o yolu çekebiliyorum.

diyelim devamsızlıktan kaldın. bir sürü boş vaktin olacak. evde sıkıntıdan patlarım diye düşünme. diyete ve spora abanırsın. bir senede toparlarsın merak etme. sonra da geçersin zaten sınavı temmuzda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20 günde bu hale geldiysen üniversite sana göre değil kardesim. Her seyin kendine göre bir zorluğu var. Bu kadar kısa sürede pes etmek işin kolayına kaçmak.

Üniversite sadece akademik bilgi değildir. Yeni bir çevreye uyum sağlayıp sosyalleşmekte bunun bir parçası.

Yazından anladığım kadarıyla ailenle yaşadığın şehirde okuyorsun sanırım. Daha baba evinden uzakta okuyanları düşün bir de.

Orijinalden alıntı: empty spaces

hocam hemen umutsuzluğa kapılma. iyi bir diyetisyene git hatta kötü hissediyorsan psikoloğa da git. bence okulu bırakmayı falan düşünme. zaten daha bölüme geçmedik. asıl okuması zevkli şey bölüm dersleri. ama ingilizcen iyi anladığım kadarıyla, en fazla bir sene sürecek bu olay. sonra bölümdesin. hazırlık bence de sıkıcı. yani çok iyi ingilizcem yok ama sürekli aynı dersi görmek sıkıyor. yine de modunu düşürme. o okullara kolay girmedik. devamsızlık benim için de sorun. günde toplam dört saatim yolda geçiyor ama ben okulu baya sevdim o yüzden o yolu çekebiliyorum.

diyelim devamsızlıktan kaldın. bir sürü boş vaktin olacak. evde sıkıntıdan patlarım diye düşünme. diyete ve spora abanırsın. bir senede toparlarsın merak etme. sonra da geçersin zaten sınavı temmuzda.
    Sen nasıl bir kralsın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfunak

beytepe metrodan okula yürünmez rampa çıkıyosun bilirim
    Beytepe diye bir yeri daha önce hiç duymadım

Orijinalden alıntı: KASAP1910

Anladığım kadarıyla Hacettepe hocam okul Müsait bir gününde çay/kahve ısmarlarım oturur konuşuruz,çözülmeyecek sorun yok,ilk zamanlar biraz sıkıntı olabilir ama sonra alışırsın,her şey aşılır merak etme
    Değil :D

Aksi belirtilmedikçe yazdıklarım hayal ürünüdür.
  • Yeni mezun oldum bende üniversiteden. Üniversite okuyan arkadaşlara(kardeşlere) önerim zamanı iyi kullanın değerlendirin bir daha gelmeyecek bu zamanlar,imkanlar.
    Akıllı olun arkadaş edinin aktivite de bulunun yoksa ileride çok keşke dersiniz keşke dememek için harekete geçin.
    Mezun olduktan sonra okula gelenler derdi inanmazdım okulu özlüyorlarmış,masada sıralarda olmak için her şeylerini verirlermiş,verilmiş ben bunu iyi anladım. Çalışma hayatı zor kolay değil ki kendi işin olunca da zor stresli,sıkıcı ve bol dertli..

• Basit şeylerden mutlu olmaya çalış. Ve kendine ufak hedefler koy.
    Kilolu olduğun bahsettiğini hatırlıyorum. Kilo vermeye çalış mesela.
    Çok daha beter bi dönem yaşamıştım. 2-3 ay kadar kilo vermekle uğraşmıştım mesela. Azıcık da olsun, anlam katıyor gününe..
  • kardeş istersen okulu bırak başka okula git. düşünce yapını değiştirmezsen birşey değişmez. dersleri biliyorsan, derselere katıl bilgini göster ilgiyi üstünde topla insanlar sana birşeyler sormaya yardım almaya başlar. diyetisyene git kendine uygun diyet programı oluştur. güleryüzlü ol insanlara selam ver nasılsın de illa ki belirli bir noktadan sonra insanlar seni arasına alacaktır.

ama sen dersen kimse benle konuşmuyor gruplaşma var v.s kusura bakma sen kimseye yaklaşmazsan onlarda sana yaklaşmaz. kilo ile problemini büyütüyorsan dediğim gibi ilk diyete başla. ama en önemli kafa yapısıdır sen fit bir görünüme kavuşsan bile karakterin düşüncelerin böyle olursa yine arkadaşın olmaz.
  • Dostum benim de ayağım taraklı, yapabilirsen beğendiğin bir ayakkabının 1 2 numara büyüğünü al daha rahat edersin, hatta yapabilirsen air model spor ayakkabılardan al çok daha fazla rahat edersin bence. Öncelikle yürümeyi kötü olarak düşünme derim. Zaten zamanın bol varken, yol veya yürüme süresini biraz daha uzatarak, yolda daha yavaş yürüyerek kafanı dinleye dinleye yürü derim. Hazırlık döneminde ben de yaklaşık 6 km kadar yol yürürdüm. 3 km gidiş 3 km dönüş, yürümek hoşuma giderdi, deliler gibi müzik dinlerdim, yeni müzikler keşfederdim ve tabi bundan baya zevk duyardım. Bayağı bi tavsiye ederim bunu sana :) Yürürken daa farklı ve güzel aktiviteler de bulabilirsin. Mesela radyo dinleyebilirsin, bazı ses dosyalarını dinleyebilirsin. Youtube'da böyle sohbet yayınları yapan kanallar bulabilirsin, mesela ben edelkrone radyo 521'i dinlerdim. Yine kendi ilgi alanında bir şeyler bulabilirsin dinlemek için. Toplu taşımalarda öneren arkadaşlar olmuştur kesin kitap okuyabilirsin ve tabi videolar da izleyebilirsin :) Bir de istanbulda yaşamış ve büyümüş birisi olarak toplu taşımalar kalabalıksa artık öyle kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. Trafik de olsa içerisi tıklım tıklım da olsa ölüm değil sonuçta sen bunu kabullenip aştıktan ve kendini mutlu edecek şeyler bulduğunda rahatlarsın elbet :) Okul konusunda da ocak ayına kadar sabret muafiyeti ver rahatça evine dön derim. Eylül ayına kadar evde ne yapabilirim diye düşünme, eve dönünce bir sürü şey yapabilirsin. Vicdanın rahat etmezse, yapabilirsen part-time bir işe girip çalış derim. Bir de forum severlerin dediği gibi spor yaparsın, bunlar da seni rahatlatır. Hatta hiçbir şey yapmayıp bölümün üzerine araştırmalar ve gelişmeler sergilersen bile iyi olur senin için. Ben de böyle alternatifler sunayım dedim. Lütfen üzme kendini dostum. Bulabilirsen kendine 1 2 tane arkadaş bul, gerçekten arkadaş hatta dost diyebileceğin insanlar. Onlar da sana yetecektir emin ol :) İnşallah yakın zamanda rahatlarsın. Dikkat edesin kendine

Music: Visitors Koto - yazarken eşlik ettiği için teşekkür etmek istedim :D

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.