Şimdi Ara

Edifier R1850DB (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
5.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba, halihazırda creative Soundblaster z ses kartı ile beraber edifier c2xd ses sistemi kullanıyorum. son zamanlarda bazı sorunlar yaşadım hoperlörlerle . mevcut hoperlörün yerine r1850db almak mantıklı bir seçim olur mu?c2xd nin sunwooferini bu üründe kullanabilir miyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Şu mesaja da bir güncelleme bırakayım.


    Mackie CR5X kısa süre sonra aktif taraftaki LF sürücüsünden körük sesi vermeye başladı.


    Satıcı DoRe Music ile görüştüm, son derece ilgili ve alakalı şekilde tamir ve iade sçenekleri sundular. Tercihimi iade'den yana kullandım.


    Gözüme kestirdiğim Presonus Eris E5 XT'leri aldım. Ancak Asus Xonar U7 MKII üzerinde bu çift için yalnızca RCA bağlantı seçeneği ile bağladığımda korkunç bir parazit sesi ile karşılaştım. Topraklama ile alakalı bu sorunlar olabiliyormuş. (Mouse hareketlerinde bile artan bir cızırtı gibi hayal edebilirseniz öyle birşey)


    Bu kadar ileri gitmişken ürünün çoğu özelliğine ihtiyacım olmasa da çözüm balanslı kabloda yattığı için Presonus Audiobox 96 ile TRS üzerinden bağlayınca sorun tamamıyle çözüldü. Bu defa ürünler de tam anlamıyla sorunsuz olunca güzel bir deneyim elde edebildim, "sonunda!".


    Stüdyo Referans monitörlerinin flat olduğu hatta keyifsiz olduğunu düşünen çokça da bu gibi yorumları okumuş birisi olarak söyleyebilirim ki base değerleri düşük ürünleri tercih etmenizde gerçekten bir sakınca yok.


    Aynı fiyat seviyesi ve klasman ürünler olmadığının farkındayım ancak ne R1850 ne de Mackie CR5X ses detay ve zenginliği konusunda bu hoparlörlerin eline su dökemez. (En azından bana gelen örnekler için bu böyle)


    Fiyat çerçevesinden bakılırsa 2000-2500 lira bandında alınabilecek 1850DB; 2500-2800 bandında alınabilecek Mackie CR5X varken aradaki fiyat farkında değen bir gelişme var mı derseniz bu da kişisel tercihtir ben sancılı süreçten geçtiğim için değdi diyebilirim ama sorunsuz bir ürün gelseydi zaten 1850'nin sesi çok tatmin etmişti beni. (Ses kartı maliyeti de cabası)



    Umarım gelecekte alacak arkadaşlara bu olağanüstü şansızlık derecesindeki serüvenim bir fikir verirse diye deneyimlerimi paylaşıyorum.





  • otomania kullanıcısına yanıt

    Ben de bu durumla ilgili çok enteresan bir şey yaşadım. Hali hazırda R1280T kullanıcısıyım. Bayağı da memnunum. Gitar almak istediğimde hiç amfi işine girmedim, direkt Focusrite ses kartı aldım. Ses şahane ama o da ne? Gitarı ses kartına bağlayınca aynı dediğiniz gibi fareyi bile hareket ettirince parazit sesi geliyor. İnternet sayfalarında geziyorum, ekranı aşağı kaydırdıkça parazit sesi. Ama gitarı çıkardığımda herhangi bir parazit sesi ile karşılaşmıyordum. Ama parazit sesi dışında da ara ara hem hoparlörden hem de kulaklıktan sanki jakı takıp çıkartırken gelen pıt pıt sesi gibi ufak çaplı elektrik patlama sesleri de geliyordu.


    Focusrite'ın sitesinde bu parazit sesi ile ilgili uzun uzun yazmışlar. Çözümlerden bir tanesi sizin yaptığınız gibi balanced kablo kullanmak. Ama geri kalan herşey de topraklama ile ilgiliydi. Bütün muhabbeti evin toprak hattı üzerinde döndürmüşler ya da bilgisayarın güç kaynağı hakkında. Halbuki güç kaynağım Evga platinum serisi bir psu ve ev de topraklı. E monitörlerde de balanced giriş yok. Bir gün sırf meraktan priz çoklayıcıyı değiştirdim. Zamanında aldığım Belkin marka bir 4'lü priz vardı, onu taktım. Enteresan bir şekilde gitarı bağladığımdaki bütün parazitler gitti. Aynı şekilde statik elektriklenmeden doğan o patlama sesleri de. Çok enteresan geldi, ufacık dandik bir usb ses kartında bile böyle bir sıkıntı olmuyordu ama 10 katı fiyatındaki Focusrite ile bu sorunu yaşamak garip oldu ama sorunu da çözmüş oldum sonuçta.


    Bu arada merak ettiğim bir konu var. Balanced kablo kullandığınızda paraziti önlemek dışında ses kalitesinde bir artış yaşıyor musunuz?





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Benim bu hoparlör serüvenine çıkmadan önce ses konusunda ufkumu açan model zaten 1280T idi. Fiyatına ve boyutlarına göre çok hoş bir aralığı var, sizin de memnun olmanıza o sebeple şaşırmadım.


    O mouse paraziti deneyimini yaşamış biri olarak sizi selamlıyorum hocam, gerçekten ne kadar şaşırtıcı ve sinir bozucu olduğunu ancak yaşayan bilir.


    Ben de araştırırken hatta ses konusunda benden daha teknik bilgiye sahip arkadaşlarıma da danıştığımda ilk olarak priz topraklama olayı ön plana çıktı. Akabinde internette gezince de yine topraklama, psu konusunun çokca bahsi geçiyordu. Biraz bireysel kurcalayınca RCA bağlantısı için filtreleyiciler, ferit halkalar vs karşıma çıktı ancak bu ürünlerin de sesi inanılmaz düzeyde bastırdığını okuyunca cesaret edemedim.


    Priz konusunda speakerlardan birini başka bir prize doğrudan bağladım, sorunda hiçbir değişiklik olmayınca ben priz veya topraklama ile çözemeyeceğimi düşündüğüm için balanslı kabloya yöneldim. Nitekim de çözdü, tabi sizin gibi çözebilseydim daha güzel olurdu orası ayrı.


    Sorunuza gelince, Xonar üzerindeyken bile inanılmaz bir parazit vardı ki kasanın arkasından IO kısmından bağlayınca en az bir yarısı kadar daha artıyordu bu parazit. O sebeple ses kalitesi hakkında konuşmam çok mümkün değil birebir kıyaslama anlamında. Ama Xiaomi Mi A2 Lite ve iPhone 11 ile 3.5mm-2RCA üzerinden bağlantılarımda aldığım sesin çok daha kalitelisini şu an PC üzerinden aldığımı söyleyebilirim.


    Tabi Xonar ile +9dB Bass eklediğimde dahi çok iyi iş çıkaran E5 XT için, bu ses kartının (kullanım alanı gereği) EQ özelliği olmaması ile oynama yapamamak tek üzüntüm, çünkü inanılmaz bir potansiyel var ortada biraz daha baseleri seven birisi olarak.





  • asafated kullanıcısına yanıt

    ben de eris 4.5 ile r1855 arasinda kaldim su anda.


    edifier r1700 alip dinledim, sahne genisligi cok hosuma gitti ancak baslar yetersiz geldigi icin geri verdim. ancak sahne genisligi ve tizlerin netligi beni gercekten etkilemisti.


    bugun eris 4.5 aldim, bu sefer de baslar yeterli ve dengeli ancak sahne genisligi edifier ile kiyaslanamaz bile, cok kotu.


    eris 4.5'te ses dengesini ve baslari yeterli buldum ancak ses gercekten sagdan ve soldan ayri ayri geliyor resmen. edifier'da gozlerimi kapatsam hoparlorlerin nerede oldugunu anlayamazdim, cok basariliydi gercekten.


    Simdi r1700'deki sahne genisligi ile eris 4.5'teki ses ve bas yeterliligini birlestirecek bir hoparlor ariyorum.


    r1850'nin bas yeterliligini ve netligini eris 4.5 ile kiyaslayabilir misiniz?


    eris 4.5'i de geri verip r1855 almak niyetindeyim ama cok da kararisizim cunku r1855'i iade edemem. :))

  • Kararsızlığınızı çok iyi anlıyorum hocam, biraz subjektif konular bunlar ama anlattıklarınızdan aradığımız şeyin benzer olduğu fikrine kapıldım. Eris 4.5 ile r1850 aynı anda 1 hafta kadar bendeydi, her gün karşılaştırdım. Karşılaştırırken genelde bir parça çalarken anında ses kaynağını değiştirip diğer hoparlöre geçtim farkı daha net anlayabilmek için. Yakınlarıma da bu şekilde dinlettim. Net bir şekilde r1850 daha zengin bir altyapı sunuyordu. Daha yumuşak, daha dolu dolu bir ses rengi vardı. Bunu çevremdiler de teyit ettiler.

    Bas konusunda da bana gayet yeterli geldiğini söyleyebilirim. R1855 sizi mutlu edecektir diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    1yıldan fazla zamandır r1850 kullanıyorum. monitor hoparlör özelliğinin bu kadar olumlu fark yaratacagını düşünmemiştim. (sanırım hopörlerleri birbirine bağlayan 3 pinli kablo sayesinde oluyor. ) ağırlıklı jazz dinleyen bir amatör olarak ben bu aktif hoparlör sisteminden tarifsiz mutluyum. sizler daha deneyimlisiniz. sorum şu asus Z 97I plus anakart üstündeki japon tasarımı ses kartında realtech hdses yongası çiple 24bit/192000 herz ses çıkışı alıyorum. sisteme DAC yada DAC ve amfi kombinasyonlu. topping dx3 pro + eklesem ses kalitesine olumlu bir katkı sağlayabilirmiyim? yoksa nafile bir masraf v e cabamı olur? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    dx3 pro + link:





  • otomania kullanıcısına yanıt

    sistemi hala kullanıyor musun?

    bende benzer şeylerin peşine düştüm, PC için az yer kaplayan kablosuz bişey ararken kendimi Eris 4.5 + Sub8 + Audiobox ortasında buldum.

  • hitman kullanıcısına yanıt

    Evet hocam hala kullanıyorum.


    Hatta 8” e geçip büyütmek ya da tam tersi rahat hareket edebilmek adına küçük ve modüler bir sisteme geçmek için bir süredir satışta ürünlerim.


    Satıyor olmam yanıltmasın ben oldukça memnunum her anlamda ürünlerden, dediğim gibi iki yönlü bir karar noktasında kaldım sadece. Audio interface (Audiobox 96) ile zaten aldığımda yaşadığım parazit sorunu ortadan kalkmıştı.


    Sub olayı 2.0 dan sonra bana sıcak gelmiyor ala LF damak tadı için orta boyut cihazlarda lazım olabiliyor kimisine o da zevk meselesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Hocam forumu kurcalarken denk geldiniz. Logitech z533 sahibiydim, eskimeye başlayınca sattım. Fakat asıl satma sebeplerinden bir tanesi de fazlaca yer kaplıyor olması. Sub ayrı yer kaplıyor, kablolar ayrı yer kaplıyor.


    Macmini sahibiyim, bir de ps5 sahibiyim. 2 adet mac mini var fakat birinde kendi dahili hoparlöründen ses alsam da sıkıntı yok. Fakat main mac mini ve ps5 ile aynı anda ses almam gerekiyor. Yani arka planda bir şeyler oynarken, mac mini de video izlemek istiyorum.


    Ve yıllardır konuda işlenen hoparlörlere baktım fakat hangisine bakacağımı pek bilemiyorum. MacMini ve PS5 seçmemin en büyük sebepleri de az yer kaplıyor ve onlarda kablo derdinden kurtarıyor. Buna uygun az ama öz bir sistem öneriniz ne olurdu?



    Ben şunu buldum ama nedir, ne değildir bir fikrim yok. Yardımınızı bekliyorum :)





  • Ebuu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kullanım şeklinizi tam olarak anlayamadım. Başka bir konu başlığında da mesajınız vardı sanki.

    Siz hem mac’in hem de ps5’in sesini aynı anda almak istiyorsanız, o iş biraz zor. Yada sağlıklı bir şekilde ses almak zor.

    Ama istediğiniz zaman ps5’in sesini istediğiniz zaman da mac’in sesini sistemden alayım derseniz, seçtiğiniz edifier hoparlör bu iş için uygun olabilir.
    Eğer ps5’te optik ses çıkışı varsa onu optik kablo ile bağlarsınız.
    Mac’i de bir ucu 3,5mm kulaklık diğer ucu rca jaklı olan bir kablo ile yine hoparlöre bağlarsınız. Bu şekilde hangi cihazın sesini duymak istersiniz hoparlör üzerinden ilgili girişi seçebilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam konu açtım fakat cevap gelmedi. Konuları kurcalarken bu konuyu gördüm.


    Yani şöyle MacMini ve PS5'ten aynı anda ses almak evet zor olabilir, bunu aslında z533 ile bir şekilde başardım. Fakat dediğim gibi fazla yer kaplıyor ve fazla kablo.


    PS5'te optik çıkış ne yazık ki yok, ps4'e koyup 5'e koymamaları gerçekten şaşılacak bir olay, neyse.


    Amacım şuydu aslında, oyun oynarken arka planda Mac üzerinden YouTube veyahut diğer platformlardan stand-up vs. izlemek. Ayrı ayrı cihaz, kulaklık vs. ile uğraşmak istemediğim için böyle bir talebim oldu.


    Çok zor olan isteğimi yok sayarsak, gönderdiğim cihaz en azından BT destekli. Mac'i BT ile bağlayıp 3,5mm jack ile de ps5'e destek sağlarız.

  • Sizin aradığınız şey mikser. Genellikle profesyonellerin kullandığı alet. Ses kaynaklarını yönetmenize yaramakta. Dj lerin vs kullandığı büyük tipte değilde küçük mini olanları bulunmakta. Bundan alıp uygun hoparlöre giriş yapmanız gerekmekte. Mikser özellikli hoparlör bulabileceğinizi sanmıyorum. Kendiniz kabloları birleştirip yada ayırma işleminin tersini yaparak bağlarsanız parazit sesi alacaksınızdır. Hem mikserle dilediğiniz kaynağın sesini kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Hoparlör kısmına gelince analog olmadı yeterli. Diğer özellikleri zevkinize göre.


    örnek

    Mini Ses Mikseri, Stereo Line Kulaklık Mikseri 4 Kanal, DC 5V - 12V Stereo Mikser PC Dizüstü Bilgisayar için 4'ü 1 Arada Kulaklık, Bas ile 3.5mm Ses Seçici Amplifikatör, Tiz Kontrolleri https://www.amazon.com.tr/dp/B09YQVW5NG?ref_=cm_sw_r_apin_dp_CB0X88YZ3FB5E1ZSAFW6


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    Harika bir cihaz! Teşekkürler hocam. Bu cihaz sayesinde bayağı bir rahatlayacak gibiyim. Cihazı kaydettim, şimdi sıra geldi hoparlör almaya :)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.