Çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Edifier R1850DB (2. sayfa)
-
-
ALLAH razı olsun kardeşim -
merhaba
R1850DB den tarifsiz memnun ve mutlu biri olarak bir sorum var. Bluetooth olarak kullanınca ses diğer kaynaklara göre daha zayıf çıkması bu tip sistemlerde yaygın bir sorunmudur? illaki cihazın sesini belirgin açmayı gerektirmesi doğal bir durum mu? selamlar...
-
Aynı olayı bende yaşadım. uzun süre bluetooth üzerinden dinleme yaptım son sesi rahatlıkla görebiliyor. fakat tv ye aux ile bağlayınca sesi %50 den fazla açamadım. Bu konu hakkında bildiğim kadarını anlatayım yanlışlarımı gören olursa düzeltirler muhakkak.
Sitemlerin belli bir giriş değerleri olur. belli bir güç sinyali alınır amfi katında yükseltilip hoparlörlere verilir. her cihazında çıkış sinyali farklıdır. bu bluetootha has birşey değildir. bunu şu şekilde test edebilirsin. her hangi bir ses sistemini belli bir ses seviyesinde sabit tutup. telefonu ve bilgisayarı aux üzerinden bağlayıp son ses farklarına bakabilirsin. normal bir telefonun aux yani kulaklık çıkışı üzerinden vereceği sinyal gücü, bir televizyonun yada pc nin sinyal gücüne göre az olacaktır. buda doğal olarak ses sisteminde bulunan amfi nin alıp yükselterek vereceği değer fark katacaktır. televizyonun aux çıkışı yüksek bir güç vermekte bunun nedeni kulaklıkları besleyebilmek adına diye düşünüyorum.
-
merhaba mantıklı görünüyor. bir sorum daha var. hoparlörleri pc ile aux kullanırken maksimum ses kalitesinin yakalamak için ses kontrolleri nasıl olmalı ?
3 kontrol butonumuz var windows ses, streamer yani program ses ve edifier üstü ses malum. sesin kalitesini bozmadan 124 bit 192khz için öneriniz varmı? şimdiden teşekkür ederim.
-
Onca zaman ses sistemleriyle uğraşırım inan bu konuya hiç dikkat etmemişim yada bildiğim şeyimi unuttum anlamadım. baya araştırdımda net birşey göremedim. Bunun için ses kontrolü için birşey diyemem. Dediğim gibi tv ye bağladıgımda yüzde 50 yi geçemedim sağlam geçebileceginide sanmıyorum hiç 70 wallt gibi durmuyor çünkü. Pc nin ve tv nin aux çıkışları normal güçte değil. Bunu şöyle kaba bir örnekle açıklayayım. Z-906 nın kulaklık çıkışı minik amfilidir. Kulaklığı taktıgınızda sıradan bir labtop tablet vb cihazlara göre daha yüksek ses verir. Bu kulaklık çıkışına steryo y kabloyla edifieri sürüp son ses açarsam; sorusunun cevabı 2 şık var. Ya edifier gerekli giriş değerinden sonra enerji alımını keser yada ne verirsem onu katlayıp hoparlörlere sürerek bobinlere zarar verecek. Bunun orjinal ses seviyesinin bluetooth ve spdif çıkışından alacagınız ses şiddeti olacagını düşünüyorum. Bunun için en mantıklı açıklaması ürünün sitesinde de olduğu gibi kendi girişi için değerler belirtmiş bunları geçmemek lazım. Program ve çalar sesi seviyesinin pek kaliteye etki edeceğini düşünmüyorum. En iyisi optical girişleri kullanmak. Fakat ben flac kayıt bulamadım pek ama aradaki fark bariz belli olmakta. Bluetooth için ise aşagıdaki ürün kullanılabilir.
TaoTronics TT-BA09 PRO BT 5.0 Kodek Görüntüleyicili aptX Düşük Gecikme TV Ev Ses Sistemi Uyumlu 3.5 AUX RCA SPDIF Giriş/Çıkışlı Alıcı/Verici 24 Saat Pil Ömrü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
iyi geceler @BuStaNT
Yanıt için teşekkürler. Sanırım ben derdimi tam anlatamadım. Kulaklık için kullanmadan hoparlörden sadece ses derinliği ve berraklığının peşindeyim. sıkıntım çok watt yada çok ses almak değil. 24 bit 192 khz de ses kalitesini deforme olmadan online streamer kaynaktan maksimum yakalamak. Seçenekler belli windows ses ayarları, streamer ses ayarları tabi birde sistemin üstündeki ayarlar. gücü asıl taşıması gereken kim? bu noktada deneme yanılma yoluyla ilerlemeye çalışıyorum. tabi birde sistem hi resulation audio olmadığı için tıkanıyor olabilirim. her neyse amaç mümkün oldugunca zihin jimnastiği. son not amazon germany türkiye üstündeki tüm modelleri nerdeyse bitme noktasına gelmiş. hepimiz bütçemiz elverdiğince aramayı sürdürüyoruz. selamlar....
not : bu sisteme bir DAC eklemek sistemin ses kalitesini artırırmı ne dersiniz? örnek schiit modi gibi. https://www.schiit.com/products/modi-1
-
merhaba
bu ürün kullanan çok kişi değiliz ama kayıt altına almak için ilginç bulduğum şeyleri yazmam gerekiyor. başka almayı düşünenler olursa diye
1-gücü asıl kontrol eden aktif hoparlörün arkasındaki açma kapama butonu. Uzaktan kumanda ile sistemim kapattığım zaman elektrik kesintisinden sonra sistem kendisini açık pozisyona çevirip ledini yakarak geçiriyor. sistemin kapalı kalmasını beklerdim.
2- ses gücü sanırım %80 sabit ayarlı. son açık oldugu seviyeyi hatırlamıyor. Sesi sonuna kadar açtığınızı anlamak için uzaktan kumandada arttırım butonuna basarken ledin yanıp sönen ışıgının sabit değişmeyen şekle geçmesi ile son sesi anlıyorsunuz yada hoparlörün ardından butunu illaki çevirerek.
3- kullandığım asus Z97I plus anakart üstündeki ses kartı 24 bit 192000herz desteklerim diyor. fakat bir amatör olarak ben 16 bit 48000 herz dvd kalitesi veren optik çıkştan çok daha iyi bir ses aldıgımı düşünüyorum. Tamamen kişisel. ilginç olan sistemin hoparlörünü seçtiğimde üstte yazan 24 bit 192000 herzi destekleyip ses vermesi.
4- bluetooth 4.1 destekliyor bu sesin gücünü ne kadar etkiler bilmiyorum ama ses amplütüdü diğer ses kaynaklarına göre aynı seviyede daha düşük ve daha zayıf olsada yinede yeterli görünüyor.
5- bu sistemde şimdiki hayalim fiio k5 pro gibi bir DAC amfi ile pc ile hoparlör arası kaliteyi bir tık daha arttırmak
5- Edifier daha önce ismen bildiğim ve ürünlerini kullanmadığım bir firmaydı. kesinlikle iyi iş çıkartıldığı kesin. Amazon Germany indirimlerini iyi izlemek lazım...
-
Hocam çok teşekkürler bilgiler için.
Konudaki mesajları okudum, ben de R1850DB almayı düşünüyorum ama bluetooth özelliğinde sanırım bir performans düşüşü olduğunu söylemişsiniz, veya ben tam olarak anlayamamış olabilirim. Bluetooth performansından bahsedebilir misiniz biraz?
-
merhaba
Üstte sayın bustant'ın yazdıklarını okumussunuzdur sanırım. Evet diğer bağlantılara göre bluetooh bağlantıda sesi sonuna kadar açtıgınızda etkin hal alıyp ortalığı kaplıyor, buna karşılık diper optik yada spdif bağlantıda sesin %50 yi geçmesini bile tolere etmek zor. ses kalitesi bluettooth yada kablolu bağlantıda gayet güzel dağılmıyor ve boğulmuyor. ben bir ses uzmanı değilim. keyifle kullandığımı belirtmem lazım. fiyat performansa göre gayet başarılı. malum "ne kadar para o kadar köfte"
konuyu çanlandırmak adına bende şimdi schiit ürünlerinin peşindeyim. kullandığım asus Z97I plus anakart üstündeki ses kartı 24 bit 192000herz desteklerim diyor. ses kalitesini arttırmak adına
bilgisayardan ses çıkısını hoparlöre doğru böylemi vermeliyim?
PC--->DAC---->preamp&eq ----> headphoneamp---> hoparlör üstadlar moduler ideal ses aktarım sırası nasıl olmalı? şimdiden teşekkürler...
DAC modi3 :https://www.schiit.com/products/modi-1
preampeq:https://www.schiit.com/products/loki-mini-3
headphoneamp: https://www.schiit.com/products/magni-1
-
Merhaba, Edifier S1000MKII 2.0 Audiophile Aktif Raf Hoparlörü, nasıl bilirsiniz almayı düşünüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, r1850db kullananlar memnun musunuz? 11 metrekare bir oda için ağırlıklı dijital ortamda müzik dinlemek için önerir misiniz? Yakın fiyatlı 1280dbs var birde stereo için başlangıç olarak uygun olur mu 2000 TL bütçe ile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba
uygun fiyata 2000tl altına bulabiliyorsanız tadından yenmez. ben kalitesinden ve sesinden çok mennunum. Alternatif benzer ürün arıyorsanız. satıcısı amazon germany olan ürünleri takip edin arada güzel fırsatlar oluyor. presonusların kullanıcı yorumları ve fiyatıda iyi görünüyor. karar sizin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: etayfunmerhaba
uygun fiyata 2000tl altına bulabiliyorsanız tadından yenmez. ben kalitesinden ve sesinden çok mennunum. Alternatif benzer ürün arıyorsanız. satıcısı amazon germany olan ürünleri takip edin arada güzel fırsatlar oluyor. presonusların kullanıcı yorumları ve fiyatıda iyi görünüyor. karar sizin...
Presonus eris e4.5 kullanıyorum şu an, r1850db yi merak ediyordum bir süredir. Şu an hepsiburadada 1.950tl. Optik girişi olması cezbediyor beni. Pc de ağırlıklı olarak müzik dinlemek için kullanacağım. Elimdeki e4.5 den de gayet memnunum. Sizce optik bağlantı ile r1850db daha iyi bir deneyim sunar mı? Müzik prodüksiyonu yapmıyorum bu arada, sadece dinleyiciyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Edifieri almadan önce çok yoğun araştırma yaptım. Kendinden amfili, bluetootlu, kumandalı, bookshelf hoparlörlerde malesef ülkemizde agırlıklı olarak referans hoparlörleri mevcut. eskiden microlab solo 7 9 vardı. edifier tr pazarında tüm modelleri bulunmamaktaki. jbl pioneerin referans hoparlerini inceledim Mackie CR5 alıyordumki edifiere tesadüfen denk geldim. referans hoparlörleri seste oynama yapmadan en doğal halleriyle dinleyiciye sunmak için tasarlanmış. Alt frekansları çok sert, bass sesleri tok değil. evet ses berrak ama son kullanıcı için tasarlanmış hoparlörler değildir. eğer olurda edifiere yada amfi+kitaplık bir hoparlöre geçiş yapar iseniz. ne süredir kullanmaktasın bu hoparlörleri bilmiyorum ama sesi ilk başlarda yadırgıyabilirsin. ses az biraz boğuk gelebilir. stüdyo monitör kadar flat bir ses sunamaz. fakat ondan daha çok ses zevki vericektir.
-
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Eklediğiniz videoyu ve türevlerini defalarca dinledim ancak canlı deneyimin farklı olacağını düşündüğüm için kararsız kaldım. Yoksa videoda bariz bir şekilde presonus benim kulak zevkime daha çok hitap ediyor diyebilirim. Bahsettiğiniz alt frekansların sertliği konusunda katılıyorum, ilk başlarda garipsedim bu durumu. Hatta eris e3.5'de bu durum daha net hissediliyordu. İleride subwoofer takviyesi yapmayı planlıyordum bu yüzden. Bu videodaki ses farkı r1850db ile eris e4.5 arasında da aşağı yukarı böyledir diyorsanız beklentimi aşağı çekmem gerekecek.
Bu arada hepsiburada da indirim bitti, 1.950tl den 2.350tl ye çıktı fiyat. Bir yerlerde canlı dinleme imkanımız olsaydı keşke.
-
Dün hepssiburada üzerinden EDIFIER R1280DBs modelini 1555 tl ye aldım ertesi gün teslim edildi Ankara'ya...Müthiş yaa :))
-
Çok iyi fiyatlar vardı gerçekten, hayırlı olsun hocam. Bir daha bu fiyatları göreceğini sanmıyorum.
Ben de r1850db modelini sipariş vermiştim, kargoyu teslim almayı düşünmüyordum başta ama sonra fiyatlar artınca teslim aldım.
Presonus eris e4.5 ile karşılaştırıyorum şu an, iki sistem de kurulu, pc'ye bağlı
biri aux, diğeri optic girişten bağlı şekilde parça çalarken kaynak değiştirerek karşılaştırıyorum, yorumlarımı buraya yazarım
-
quote:
Orijinalden alıntı: asafatedÇok iyi fiyatlar vardı gerçekten, hayırlı olsun hocam. Bir daha bu fiyatları göreceğini sanmıyorum.
Ben de r1850db modelini sipariş vermiştim, kargoyu teslim almayı düşünmüyordum başta ama sonra fiyatlar artınca teslim aldım.
Presonus eris e4.5 ile karşılaştırıyorum şu an, iki sistem de kurulu, pc'ye bağlı
biri aux, diğeri optic girişten bağlı şekilde parça çalarken kaynak değiştirerek karşılaştırıyorum, yorumlarımı buraya yazarım
Teşekkürler hocam.. Daha sonra t5 subwoofer'da eklerim diye düşünüyordum ama hiç gereği yokmuş :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X