Şimdi Ara

Edifier R1850DB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
5.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel olarak kısa bir yorum yapabilir misin hocam? Çok kararsız kalmıştım r1850db ile r1280dbs arasında. R1280dbs hem yeni sürüm bir cihaz hem de tipi daha güzel. Ses performansı nasıl acaba fiyatına göre?

  • asafated kullanıcısına yanıt

    Daha bir hafta öncesine kadar microlab 5+1 ses sistemi kullanıyordum.Kablo karmaşası, uzaktan kumandasının olmayışı nedeni ile yeni arayışa girmiştim..


    Ses çok kaliteli ve net. En yüksek seste bile bozulmuyor, müzikteki her tonu algılayabiliyorum..Baslar subwoofer olmadığı halde çok iyi 5+1 bile bu kadar bass veremiyordu.


    Oyunlarda ise kumandasından ses uzantısı eklentisini aktif ettiğinde oyunun sesleri çepe çevre sarıyor etrafını o oyunun atmosferini gerçekmiş gibi veriyor.

  • merhaba

    2020 sonunda black friday döneminde amazon germany kampanya fiyatları ile sisteteme güzel giriş yapmıştı. üst seri raf tipi hoparlör fiyatları bile cok cazipti. tabi bu arada kur durmadan ileri gidince bakalım daha neler göreceğiz. Şu mukayase 1280dbs 1850 farkını bende almadan merak ediyordum. başlangıçtaki mesajlarda bunu tartışmıştık. ilk sayfada olmalı...

  • r1850 ile eris 4.5'i yukarıda bahsettiğim şekilde günlerce test ettim. Arada çok net bir ses karakteristiği farkı var ama hangisinin uzun kullanımda bana daha çok uyduğunu tespit etmem gerekiyordu. Dönüp dolaşıp geldiğim yer ise @BuStaNT 'ın özetlediği nokta.


    eris 4.5 daha açık bir ses veriyormuş gibi ama r1850 ile şarkının arasında değişimlerde aslında durumun öyle olmadığı anlaşılıyor. r1850 düşük frekanslarda daha başarılı olduğu için parçanın altını boş bırakmıyor. eris 4.5 boş bıraktığı için midler ve highlar daha ön plana çıkıyor ve daha açık bir ses veriyor hissi uyandırıyor. Dolayısı ile müzik dinleyicisi olarak r1850'nin sunduğu deneyimi çok daha başarılı buldum diyebilirim.

  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ancak aklıma takılan bir sorun var, konuda kullanan arkadaşlar olduğunu gördüm belki konudan yardımcı olan çıkacaktır.



    Elimde 2 yılı aşkın süredir kullandığım ve ses performansını beğendiğim 1280T modeli var. Biraz daha vurucu basslar ve ses temizliği çıkış zenginliği de aradığım için epey araştırarak R1850DB modeline yöneldim. R2000DB de gücü ve boyutu sebebiyle ilgimi çekti ancak siyahını bulması çok güç. Derken olumlu yorumları ve Hi-Fi olması sebebiyle S1000MKII'ye kadar çıktım ancak yakın dinleme için yorucu olabileceği yorumları ve alan darlığı sebebiyle vazgeçtim. Magnat Multi Monitor 220'ye de ilgi duydum ancak Youtube'da profesyonel ses kayıtlarını çok göremedim ve fiyatı da yüksek geldi diyebilirim.


    Nihayetinde geçtiğimiz hafta Hepsiburada üzerinden 2250TL'ye 1850DB ürününü satın aldım. 1280T'ye göre çok daha temiz bir ses deneyimi elde ettim vokaller inanılmaz berrak enstrümanlar çok dengeli geldi derken bazı bass vuruşlarında bir tuhaflık sezdim. RCA-Optic-Bluetooth farketmeksizin cihaz üzerindeki Bass-Tiz ayarları varsayılan konumlarında olacak şekilde ve cihaz üzerindeki ses ayarı da orta seviyede olmasına rağmen bazı parçalardaki inanılmaz bir "burp" tarzı cihazın içinden gelen bir titreşim sesi vardı. 1280T ile eş zamanlı olarak bağlayarak cihazlar arazı değişimlerde 1280T'de böyle bir sorun yoktu. Beni şaşırtan da bu oldu. (Hatta 1280T'nin bass ayarını +6dB yaptığımda ve sesi sonuna kadar açtığımda dahi böyle bir sorun yaşamadım)


    Durumu Edifier Türkiye adındaki satıcı ile görüştüm, gerçekten ilgililerdi ve sorunu anlatınca fabrikasyon problemi olabileceğini söyleyip göndermemi istediler. Ürünü gönderdim ve test ettiklerinde hiçbir sorun bulamadıklarını bu sebeple değişim ürününün de beni muhtemelen memnun etmeyeceğini söyleyip iade tavsiye ettiler. Kendilerine sorunu tam olarak anlatamadım sanırım haliyle iadeyi kabul ettim.


    Bir haftadır Amazon TR DE FR ve COM ayrıca farklı müzik bileşeni satan sitelerde aktif raf tipi hoparlörlere bakıyorum ancak gerçekten daha üst seviye olanlar ya Türkiye'ye gelmiyor gelenler ise inanılmaz vergi masraflarına maruz kalıyor. Yeniden R1850 en mantıklı seçenek gibi gelmeye başladı. Ancak bir endişe oluştu ürünün kendisiyle alakalı.


    Merakım ise kullanıcı arkadaşların bass performansı hakkındaki yorumları. Çünkü Youtube üzerinde ve amazon yorumlarında bile epey araştırma yaptıktan sonra Bass'ında böyle bir sorundan şikayet edeni hiç görmedim.


    Not: Dinlediğim farklı türde birçok bass içerikli parçada bu sorunu gördüklerim oldu frekansın azaldığı yerlerde daha çok yaptığını düşündürdü. Videodaki parçada oldukça belli oluyor o sebeple onu tercih ettim yoksa Coldplay-Magic parçası girişinde bile bu sorunu daha az şekilde yapıyor. Oturma konumumdan 50-70cm uzaklıkta rahatlıkla duyabiliyorum bahsettiğim ve videoda yer alan sesi.


    Ek Not: Konumlandırma ve duvara yakınlığı gibi unsurları da değiştirdim ancak soruna çözüm olmadı. Elbette kalite düşüşü olacaktır ama telefondan 3.5mm ve BT bağlantıları ile de denediğimde durum aynı idi. Sadece bilgisayarı da kaynak olarak test etmedim. Elimde kaliteli bir ses kartı ya da amfi yok ancak.


    Edifier R1850DBGökhan Arslanyoutube
    Edifier R1850 Bass Problem
    https://www.youtube.com/watch?v=x6YvsnpnvWg&feature=youtu.be




  • 2015-16 da bir kulaklık almıştım sağ taraftan aynı bu ses geliyordu basslardan servise ilk gönderdiğimde sorun yok diye geri gönderdiler. en son uzun uzun anlatınca sorunu görüp para iadesi yaptılar. Bu ses genellikle hoparlörün bobini ve manyetik alanda oluşan sürtünmeyle ilgili oluyor. Tek taraftan geliyorsa bu fabrikasyon hatasıdır. Çift taraftan gelmesi ya büyük bir tesadüftür yada mühendislik bir hata vardır. Çünkü bazı bass sürücülerinde körüklerin esnemeden yerinden çıkmasına yada yırtılmasına rağmen sarmalda yanma olmaksızın bu sesi verebiliyor. Şuana kadar böyle bir ses duymadım ama bu tarz bir müziklede zorlamadım. Şuan deneme şansım yok ama bir spl si yüksek bir müzik açıp denerim.

  • r1855db modeli mevcut: bende baslarını sevemedim. videodaki gibi sorun olmasada müzik dinlerken kulaklarda ağrı yapıyor. bass treble -4db de kullanıyorum

  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    Cevapladığınız için teşekkürler öncelikle,


    Amfi olan speakerdan biraz daha fazla gibiydi ancak iki taraftan da geliyordu bu ses ilginç şekilde. Ayrı ayrı videolarını çekmiştim. Beni de, üretim-montaj hatası mı; modelin kronik sorunu mu soruları arasında bırakan durum buydu zaten. İkisinin birden sorunlu olma ihtimalini sorguladım çünkü.


    Sizin de başınıza geldiği gibi ben de maalesef anlatamadım ki değişim önceliğim iken iade konusuna döndüm sonradan.


    Bunun yanında internette bulabildiğim materyal içinde ne inceleyenler ne kullananlar böyle bir sorundan şikayet etmiyor, aksine kullanan memnun. Eleştirenlerin, eleştirel noktaları da müzik dinleme zevkleri ile alakalı. Yine de buradan kullananlara sormak aklımda soru işareti kalmaması adına daha iyi oldu sağolun.


    İkinci defa satın aldım, bu defa sorunsuz bir çift gelir umarım.

  • DLI D kullanıcısına yanıt

    Piano Black şık durmasına rağmen çizilme ihtimali ve bakımı daha zor, bu sebeple klasik duruşlu 1855'e de bakmıştım. Ancak Avrupa Amazonlar'da dahi satıcılar 3.partiler. Karakteristik olarak 1700-1850 ve 1855 için çok yakın deniyor ses olarak.


    Basslar punchy mid biraz geride yüksekler ise önde gibi gelmişti kendi deneyimimde ve videolardaki demolardan dinlediğim kadarıyla. Dinleme tercihinize bağlı olarak sevilmemesi de olası bahsettiğim bassların.



    Sorun hakkında da kendi ürününüzde olmadığı bilgisini paylaştığınız için teşekkür ederim.

  • merhaba

    Bende jazz ağırlıklı bass sonuna kadar açık halde 1850db dinliyorum. Fiyatına göre daha etkin bir sistem sanırım yoktur. Videoyu izledim. tam anladığımı söyleyemesimde ;benim sistemde basslarla ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum. umarım gönlünüzce olur....

  • etayfun E kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim,


    Bugün yeni ürün elime ulaştı, diğer sorunlu ürüne göre çok çok daha iyi, default ayarda arkasından dahi o bahsettiğim sesi duymak güç.


    Ancak Coldplay-Magic intro kısmında bass +4 den fazla olursa yine aynı sesi yapıyor dinleme pozisyonundan duyulacak şekilde. Tabi bu defa duvarla mesafesini değiştirerek denemedim.


    Default ayarda bir sorun olmadığı şimdilik ürünün piyasada bulunabilen bir alternatifi de olmadığı için kullanmayı seçeceğim bu sefer, belki kullandıkça açılanlardan olur diyelim iyi dileğiniz için ayrıca teşekkürler Edifier R1850DB 

  • Bu ses çıkışlardan sızan havadan kaynaklıda olabilir. içindeki amfi kartı kapalı değil birde üzerine çıkışlar içerden iyi silikonlanmamış ise inceden bir ses duymak mümkün. ama pasif hoparlörde de olması tuhaftı. bu arada o kalorifer petegi istenmeyen ses yapabilir ayrıca izolatör kullanmanızda fayda var.


    Edifier R1850DB


    Edifier R1850DB




  • BuStaNT kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için, şöyle ki ilgim olmasına rağmen teknik bilgi tarafında yeni yeni birşeyler öğrenmeye başladım o sebeple yorumlarınız için de sağolun fikir sahibi oluyorum

    Öte yandan çıkışlardan hava sızması benim de aklıma gelmişti ama tam tespitini sağlayamadım

    Tam muadili olmasa da Mackie CR5X aldım elime ulaşınca detaylı bir bakacağım

    Vibrasyon padi ve izolatör bakacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomania

    Teşekkür ederim bilgi için, şöyle ki ilgim olmasına rağmen teknik bilgi tarafında yeni yeni birşeyler öğrenmeye başladım o sebeple yorumlarınız için de sağolun fikir sahibi oluyorum

    Öte yandan çıkışlardan hava sızması benim de aklıma gelmişti ama tam tespitini sağlayamadım

    Tam muadili olmasa da Mackie CR5X aldım elime ulaşınca detaylı bir bakacağım

    Vibrasyon padi ve izolatör bakacağım

    Bir güncelleme yapayım;


    R1850DB'nin +2 ile 4dB bass arasında sorun yaratmasında bir değişiklik olmadı. Bağlantı, konumlandırma, geniş alanda merkezi deneme vb.


    Sipariş ettiğim Mackie CR5X elime ulaştı ve onunla daha önce bahsettiğim ses sorunundan herhangi birini yaşamadım. Bu modelde daha büyük sürücüler sayesinde Edifier ile denk bir bass deneyimi "ancak" sunuyor lakin ses detay seviyesi özellikle midler benim zevkime göre daha sıcak ve doyurucu geldi.


    Bağlantı zenginliği ve daha şık görüntüsüne rağmen Edifier, asıl işi ses olan bir cihaz olarak benim şansıma kötü örneklerle çıktı. İade edip Mackie'ler ile devam edeceğim.


    Cevap, fikir ve bilgi verip, yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim tekrar.





  • Öncelikle bu konuda değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşan kullanıcılara kendi adıma çok teşekkür ederim.

    Eğer tecrübe eden varsa, Audioengine a5+ ile Edifier r1280, 1700 yada 1850 modellerinin sesleri arasındaki farktan bahsedebilir mi?

    İndirimli fiyattan ( elbette şartlar itibariyle her türlü pahalı ) a5+ satın aldım ve iade sürecim devam ediyor. Edifier çok aklımı kurcaladı ama a5+'ı yerinde deneme şansım oldu ve genel olarak sesi hoşuma gitti diyebilirim. Yinede fiyatı ve kapladığı alan itibariyle henüz %100 emin değilim. Açıkçası dengeli ve temiz bir ses almak istiyorum. Baslar çok önemli değil, kontrollü ama kendini hissettirecek kadar olmaları yeterli. Midlerin geride kalması pek hoşuma gitmiyor. Klipsch r51pm hoparlörü de deneme fırsatım olmuştu, ses karakteri bana fazla "parlak" ve "yorucu" gelmişti.

    Biraz karışık bir mesaj oldu ama bu doğrultuda fikirlerini paylaşmak isteyen varsa çok memnun olurum.





  • cagriyil C kullanıcısına yanıt

    Konuda eminim benden çok daha fazla ses tekniği ve teknolojisi hakkında bilgisi olan vardır ancak kendi deneyimlerimi sizinle paylaşayım;


    R1280T modelini 2 yılı aşkın süre kullandım ve gerçekten fiyatına göre zengin ses deneyimi yanında detay ve ses temizliği de son derece iyiydi, gücü itibari ile elbette yapabilecekleri kısıtlı kalması dışında bu söylediğim. Benim değişiklik sebebim ise Bass konusunda daha etkili birşey aramamdı. Eğer kontrollü hissedilir ama öne geçip bulanıklaştırmayan basslar derseniz rahatlıkla önerebilirim.


    Ardından iki adet R1850DB deneyimledim ve maalesef elime geçen ürünlerin biri default ayarda diğeri de bass ayarını +3dB geçirdiğinizde baş gösteren bir bass problemine sahipti. Onun haricinde highlar çok temiz ve önde bass da bozmadan yerinde buna rağmen punchy; eksisi ise midler biraz geride kalıyor. En azından benim deneyimlediğim kısım diyebilirim.


    Audio Engine A5+ fiyatı itibari ile bu ürünlere rakip gösterilemez zaten ancak şu kanalda varsa muhakkak başka ürünlere göre kıyaslamasını dinlemenizi öneririm.



    Son olarak Mackie CR5X aldım, R1850'deki şanssız deneyimlerimden sonra oldukça berrak, detaylı ve beklediğimden iyi basslara da sahip olduğunu söylemem münkün.


    Yine Audio Engine A5+ fiyatlarına yakın Magnat Multi Monitor 220'ler de var oldukça övülüyor ama tam merak ettiğim ürünler ile kıyaslamasını göremediğim için ben almaya cesaret edemedim.


    Umarım az da olsa yardımı dokunur yazdıklarımın, iyi forumlar dilerim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomania

    Konuda eminim benden çok daha fazla ses tekniği ve teknolojisi hakkında bilgisi olan vardır ancak kendi deneyimlerimi sizinle paylaşayım;


    R1280T modelini 2 yılı aşkın süre kullandım ve gerçekten fiyatına göre zengin ses deneyimi yanında detay ve ses temizliği de son derece iyiydi, gücü itibari ile elbette yapabilecekleri kısıtlı kalması dışında bu söylediğim. Benim değişiklik sebebim ise Bass konusunda daha etkili birşey aramamdı. Eğer kontrollü hissedilir ama öne geçip bulanıklaştırmayan basslar derseniz rahatlıkla önerebilirim.


    Ardından iki adet R1850DB deneyimledim ve maalesef elime geçen ürünlerin biri default ayarda diğeri de bass ayarını +3dB geçirdiğinizde baş gösteren bir bass problemine sahipti. Onun haricinde highlar çok temiz ve önde bass da bozmadan yerinde buna rağmen punchy; eksisi ise midler biraz geride kalıyor. En azından benim deneyimlediğim kısım diyebilirim.


    Audio Engine A5+ fiyatı itibari ile bu ürünlere rakip gösterilemez zaten ancak şu kanalda varsa muhakkak başka ürünlere göre kıyaslamasını dinlemenizi öneririm.



    Son olarak Mackie CR5X aldım, R1850'deki şanssız deneyimlerimden sonra oldukça berrak, detaylı ve beklediğimden iyi basslara da sahip olduğunu söylemem münkün.


    Yine Audio Engine A5+ fiyatlarına yakın Magnat Multi Monitor 220'ler de var oldukça övülüyor ama tam merak ettiğim ürünler ile kıyaslamasını göremediğim için ben almaya cesaret edemedim.


    Umarım az da olsa yardımı dokunur yazdıklarımın, iyi forumlar dilerim.

    Gayet güzel bir açıklama olmuş, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Önceki veya şimdiki hoparlörünüzü hangi dac / kaynak ile kullanıyorsunuz?

    Bahsettiğiniz durumda 1850db modeline geçmek anlamlı gözükmüyor, midlerin geride kalması bas probleminden öte benim için sıkıntı olacaktır. 1280 modeli benim beklentilerimin biraz gerisinde kalır gibi, sonuçta gücü ve boyutu belli bir cihaz.

    Ben de mackie mr524 modelini duymuştum, sanırım sizin kullandığınızdan biraz daha üst bir model.

    Audioengine fiyat performans anlamında pek makul değil aslında, fiyatı her türlü biraz pahalı kalıyor. Yinede şimdilik bununla devam edip ileride değişiklik yapmak benim için en mantıklı gözüken senaryo. Zaten elimdeki cihaz piyasası ve popülaritesi olan bir durumda olduğundan satmak zor olmaz.





  • cagriyil C kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek, elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalıştım,


    R1850DB elime ulaşıp sıkıntı yaşadığımda Asus Xonar U7 MKII aldım, profesyonel seviyede ses kartı değil maalesef tabi ancak bir DAC olarak iş yapıyor.


    Ayrıca R1700BT ve BTs'de R1850DB ve R1855DB modelleri ile teknik ve ses olarak oldukça benzer ses karakterine sahipti bahsettiğim kanaldaki karşılaştırma demolarına göre. Onu geçen mesaj yazacaktım atlamışım.


    Dediğiniz gibi Mackie MR524 daha yüksek seviye bir ürün. M-Audio BX5 D3 ürünü de yine benzer denebilir. Ama karakteristikleri elbette farklı.


    Eğer Hoparlör başına 20cm gibi bir genişlik sağlayabiliyorsanız Presonus Eris E5 XT'yi de değerlendirebilirsiniz, gerçekten performansı çok güzel bir ürün. Yine kıyaslama videoları vardır eminim sizin zevkinize uyuyor mu bakabilirsiniz. Hatta konumlandırma gibi durumlar için çeşitli ayarlamaları da mevcut hoparlörler üzerinde.


    Audio Engine seviyesine çıkmışken bu ürünler daha makul olabilir ancak popülaritesinden bahsederseniz Presonus ile başı çekeceklerdir bilinirlik anlamında da ülkemiz imkanları dahilinde.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.