Şimdi Ara

Edebiyat *Konu-Kahraman-Eser-Yazar*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum Geçen sene edebiyatta 3tane konusunu ve kahramanlarını verip eserin kime ait olduğunu sordular.. E biçok eser var..
    sizce hangilerinin kahramanları ezberlenmeli? yani şöyle 15 tane ezberlicek olursak belli başlı olanlar nedir? yada sizce hangileri çıkabilir?

• güzel konu. sayısal mezunuyum ve şimdiye kadar pek edebiyat çalışmadım da
    süre yayınlarının sanırım soru cevap halinde var, fena değil yatarken okuyorum bazen tavsiye ederim
    halit ziya-yakup kadri-recaizade-namık kemal-halide edip-reşat nuri bunlardan kesin gelir bence, kesin bilmek lazım
  • fem edebiyat el kitabı var mı?orda 25-30 tane var gibi.onları bilsen yeter sanırım ben öyle yapcam
  • geçen sene
    Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur
    Peyami Safa- Bir Tereddüdün Romanı
    Halit Ziya-Mai ve Siyah

gibi eserler çıkmış. bunlar heralde busene çıkmaz :D 3taneden yırttık.

Ama gerçekten daha birsürü eser var. Yakup Kadriden bekliyorum ben busene ama belli olmuyor işte ÖSYM... Tahminleri olan arkadaşlar yazsın :)
  • Ahmet hamdi, Halit ziya, Peyami safa, Yakup Kadri'siz edb. sınavı olmaz. Bunlar mutlaka cıkar. Şıklarda ve ya direk soruda. Bunların yanında Halide edip,Reşat Nuri, orhan kemal, ömer seyfettin, Saik faik gibilerde mutlaka cıkar. Ama direk eser özeti olarak sorarsanız bence; Yakup Kadri (yaban,panoroma), Reşat Nuri ( calıkusu ), halide edip (atesten gömlek), Ahmet Hamdi (huzur), Halit Ziya (mai ve siyah), peyami safa (9.hariciye kogusu ve Fatih Harbiye), Orhan Kemal (bereketli topraklar üzerinde), Yaşar Kemal ( İnce Memed), Sabahattin Ali (kuyucaklı yusuf), Kemal Tahir (Devlet Ana). Bunları bilmeden sınava girmek sacmalık olur. 12 sınıf okul kitaplarında konunun en basında cumhuriyet dönemi ile ilgili ölçme degerlendirme vs. gibi bir bölüm var. Orada baslıca eserlerin özetlerini arastırın okulda arkadaslarınıza anlatın gibi bir bölüm var. İçi rahat etmeyen bu eserlerin üstüne orada yazanlarıda calıssın. Gecen sene cıkan eserlerin hepsi o bölümde vardı.

• teşekkürler k.chali söylediklerinin hepsinin ezberlemek lazım gerçekten
  • şu matematik bitsin de burada bi soru cevap yapalım aramızda akşamları falan ne dersiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

şu matematik bitsin de burada bi soru cevap yapalım aramızda akşamları falan ne dersiniz

bana uyar :=) ben zaten busene arkadaşlarla öyle çalıştım en akılda kalıcı o
  • Belki biliyorsunuzdur ama ben bilmeyen arkdşlar icin söylüyorum..Eserin sanatcısını ve icinden 2 veya 3 kahramanını ezberleyin yani mesela:

Vatan yahut silistre-Namık KEmal-İslam Bey ve zekiye

İntibah-Namık Kemal-Ali Bey - Mahpeyker(konusu iyi genc kötü kadın )

Sergüzeşt-Samipaşazade Sezai-Dilber

Araba sevdası-Recaizade Mahmut Ekrem-Bihruz Bey

Karabibik-Antalya Kaşta Geciyor(ilk köy romanı)

ve son olarak bunu bilmeyen yoktur

Aşk-ı Memnu(yasak aşk)-Halid Ziya Uşaklıgil-behlül-bihter-adnan bey
  • üstteki arkadaşa ilaveten mai ve siyah çok çıkar onda da ahmet cemili verirler direk, bilin beyler ...
    edit : sergüzeşt cariyeliği araba sevdası yanlış batılılaşmayı işler. ayrıca kirpi lakaplı yazar refik halit karaydır, ahmet haşim akşam şairidir. namık kemal romantizm şinası sembolizmden etkilenmiştir. tragedyanın kurucuları racine, molierre ve corneille dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverscreen -- 7 Haziran 2011; 23:49:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

üstteki arkadaşa ilaveten mai ve siyah çok çıkar onda da ahmet cemili verirler direk, bilin beyler ...
    edit : sergüzeşt cariyeliği araba sevdası yanlış batılılaşmayı işler. ayrıca kirpi lakaplı yazar refik halit karaydır, ahmet haşim akşam şairidir. namık kemal romantizm şinası sembolizmden etkilenmiştir. tragedyanın kurucuları racine, molierre ve corneille dir

Ben özellikle Yakup Kadri ve Halide Edip'in eserlerini ezberledim. Busene özelikle Yakup Kadri'den bekliyorum.Yada Reşat Nuri'den, Yeşil Gece veya Acımak, Çalıkuşu çok kek oldu artık sormazlar heralde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

üstteki arkadaşa ilaveten mai ve siyah çok çıkar onda da ahmet cemili verirler direk, bilin beyler ...

şinasi klasisizm
  • Tanzimat dönemi romanlarını içerik olarak sormaları düsük ihtimal. Halit Ziya'dan itibaren iyi calısmak gerekir. Yakup Kadri en önemlisi aralarında. Yaban,panaroma ve kiralık konak hatta sodom ve gomore hem anlattıgı konu bakımından hem yetkinlik bakımından cok önemli romanlar. Reşat nuri halide edip yakup kadri gibi sanatcılara özellikle calısmak gerekir tanzimatı sona bırakın derim ben. Bana sorarsanız ben hedefim acısından hemen hemen hepsini calısıyorum. Ama ben cok calısamam artık zamanda az diyorsanız bir önceki mesajımda yazanlara baksanız yeter diyorum.
  • Benim sorunum c.dönemi (en önemlisi de o)..Pek bakamadım zaten varsa şifreleme bilen yardımcı olsun

Tevfik Fikret :Parnasizm --Şermin, Rubabları var (benim ezber tarzım bu)

Cenap şahabettin:Sembolizm -- avrupa ve suriye mektupları (mektuplardan kesin cıkacak türlerine iyi bakın bunlar : Gezi Yazısı

Bu iksinin ayrımının cıkacağını düşünüyorum.Malum servet-i Funun en önemli iki ismi(şiir)

Malta MEktupları: Ziya gökalp

Yakup Kadri bende bekliyorum cünkü NEHİR yazarı biliosunuz..Yazıları kronolojik sıraya göre yani
  • roman özetlerini şöyle ezberleyin:önemli olan 2 tane karakterini ezberleyin sonra 2 kere okuyun karakterleri hatırlayınca olay örgüsü anında gelir aklınıza
  • Şuan 18 Eseri ezberlemiş bulunmaktayım.

Reşat Nuri-Acımak, Dudaktan Kalbe, Yeşil Gece
    Orhan Kemal-Baba Evi, Bereketli Topraklar Üzerinde
    Halit Ziya-Kırık Hayatlar
    Yakup Kadri-Kirali Konak, Yaban, Nur Baba, Bir Sürgün, Panorama ve Ankara
    Peyami Safa-Fatih Harbiye
    Halide Edip-Sinekli Bakkal
    Fakir Baykurt-Yılanların Öcü
    Kemal Tahir- Devlet Ana
    Tarık Buğra-Küçük Ağa
    Sait Faik-Medarı Maişet Motoru

sizce neler eklemeliyim bunlara?
  • Yakup kadri'nin ve Halide Edip'in tüm eserlerini ezberleyin özetlerini falan yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

Şuan 18 Eseri ezberlemiş bulunmaktayım.

Kemal Tahir- Devlet Ana
    Tarık Buğra-Küçük Ağa

Orhan kemal ,reşat nuri,peyami safa,fakir baykurt,tarık buğra ve sait faik 'in o yazdığın eserlerinin özetlerini söyleyebilir misiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

quote:

Kemal Tahir- Devlet Ana
    Tarık Buğra-Küçük Ağa

Orhan kemal ,reşat nuri,peyami safa,fakir baykurt,tarık buğra ve sait faik 'in o yazdığın eserlerinin özetlerini söyleyebilir misiniz acaba?

Hocam internetten kısa kısa özetlerini bulabilirsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

quote:

Kemal Tahir- Devlet Ana
    Tarık Buğra-Küçük Ağa

Hocam internetten kısa kısa özetlerini bulabilirsin

http://www.bilgicik.com/yazi/roman-ozetleri-turk-ve-dunya-edebiyatindan/

Al dostum bu yardımcı olur umarım!!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.