Şimdi Ara

Teksas Çizgi Roman Aldım Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakırköydeki sahaftan aldım daha okumadım Hozcomics basımı 20. Sayı sorum şu sayılar birbiri ile bağlantılı mı 19 u okumam gerekır mı yoksa her sayı farklı hıkaye mı ? Not: İlk defa teksas okuyorum. Şimdiden teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski bir Teksas koleksiyoncusu olarak hemen sorunuzu cevaplayayım...

Evet maalesef, Teksaslarda sayılar bağlantılıdır.Yani her sayı müstakil bir macera içermez.

Teksas, İtalyan yapımı 1950 li yıllarda EsseGesse tarafından yayımlanmış ülkemizde 1960 ve 70 lerden itibaren çizgi romanla özdeşlemiş bir seridir. Ben bu seriyi ilk olarak 1980'lerde okurdum. O sıralar Ceylan Yayınlarından çıkardı. Maceralar karışıktı. Sonra doksanların başında bir dönem Tay yayınlarından çıktı ama bütün seriyi tamamlayamadılar. En son 2000'lerin başlarında HOZ yayıncılık bütün seriyi tam olarak yayınlamayı başardı. Hatta EsseGesse sonrası çıkan çakma Teksasları da yayınladı. Ama onlar ban çok yavan geldiğinden takip etmedim. Esas güzel olanı EsseGesse yapımı olanlardır. 20. sayı orijinal EsseGesse serisindendir. Bir sayı içinde bazen birden fazla mecara da olabilir bir macera iki sayı boyunca da sürebilir. Her macera farklı sayfa sayılarında olduğundan albümler arasında hep bağlantı vardır. "Devamı gelecek sayıda" diye biter. Ama bazı maceraların albüm sonunda bittiği de olur. HOZ dan yayınlanan tüm Teksas sayıları 35 adet falan kadardı sanırım. Bunun yanı sıra Tommiks, ve Kaptan Swing Koleksiyonlarım da var. Sağolsun HOZ sayesinde hepisini toplama imkanım oldu.

Teksas günümüz çizgi romanlarıyla karşılaştırıldığında çok hafif, masum hatta çocuksu bir çizgi romandır. Sevimlidir. 1770 lerin Amerika'sında bağımsızlık savaşı döneminde geçer.

• Aldığın sahaf kültür köprüsündemi bende 2 gün önce ordaydım ordan manga aldım teksas da vardı sanırım 15 tl ye satıyorlar teksasları :) hayırlı olsun bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: FleetLord

Aldığın sahaf kültür köprüsündemi bende 2 gün önce ordaydım ordan manga aldım teksas da vardı sanırım 15 tl ye satıyorlar teksasları :) hayırlı olsun bu arada

Galiba bi köprüydü ama kültür mü bilmiyorum yeni keşfettim çünkü Teksas 10 liraya aldım 2. dükkanda. Tommiks'de 10 lira diğerleri 15 lira Tex,Zagor vs.

Bugün de gittim kitap takası için başka bir dükkanda 24 liralık renkli tex'i 10 liraya buldum hafta sonu gidip alacağım. Çözmediğim soru bankaları da var onları da götüreceğim ya simetri ile değiştireceğim büyük ihtimal

Edit: Yürüyüş yolundaki Burger King'in solundan gidiliyor. Orası büyük ihtimal ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beşiktaş -- 9 Ekim 2014; 19:55:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Eski bir Teksas koleksiyoncusu olarak hemen sorunuzu cevaplayayım...

Evet maalesef, Teksaslarda sayılar bağlantılıdır.Yani her sayı müstakil bir macera içermez.

Teksas, İtalyan yapımı 1950 li yıllarda EsseGesse tarafından yayımlanmış ülkemizde 1960 ve 70 lerden itibaren çizgi romanla özdeşlemiş bir seridir. Ben bu seriyi ilk olarak 1980'lerde okurdum. O sıralar Ceylan Yayınlarından çıkardı. Maceralar karışıktı. Sonra doksanların başında bir dönem Tay yayınlarından çıktı ama bütün seriyi tamamlayamadılar. En son 2000'lerin başlarında HOZ yayıncılık bütün seriyi tam olarak yayınlamayı başardı. Hatta EsseGesse sonrası çıkan çakma Teksasları da yayınladı. Ama onlar ban çok yavan geldiğinden takip etmedim. Esas güzel olanı EsseGesse yapımı olanlardır. 20. sayı orijinal EsseGesse serisindendir. Bir sayı içinde bazen birden fazla mecara da olabilir bir macera iki sayı boyunca da sürebilir. Her macera farklı sayfa sayılarında olduğundan albümler arasında hep bağlantı vardır. "Devamı gelecek sayıda" diye biter. Ama bazı maceraların albüm sonunda bittiği de olur. HOZ dan yayınlanan tüm Teksas sayıları 35 adet falan kadardı sanırım. Bunun yanı sıra Tommiks, ve Kaptan Swing Koleksiyonlarım da var. Sağolsun HOZ sayesinde hepisini toplama imkanım oldu.

Teksas günümüz çizgi romanlarıyla karşılaştırıldığında çok hafif, masum hatta çocuksu bir çizgi romandır. Sevimlidir. 1770 lerin Amerika'sında bağımsızlık savaşı döneminde geçer.

Hocam size de cevap vermeyi unutmuşum kusura bakmayın ya. Ben okuyorum yarısında fazlasını okudum şuan ama hiç bir eksiklik hissetmiyorum yanlış biliyor olabilir misiniz acaba? Bu arada tex mi zagor mu?

• Beşiktaş B kullanıcısına yanıt
    Sizin aldığınız albümde muhtemelen yeni macera başlamıştır.Bir albüm içinde bazen bir ya da daha fazla macera olabilir. Benim demek istediğim bir albüm baştan sona bir maceraya özel değildir. Yalnız şu var, HOZ albümlerinde maceralar çok fazla bölünmüyor. Hatta çoğu sayıda albüm sonunda macera da bitiyor. Eski serilerde bu bölünme daha fazla idi. Sizin elinizdeki albüm de böyle olabilir. Yani, yeni bir hikaye ile başlamıştır. Albüm sonunda macera tamamlanır.Bu albümlerde okurken bir eksiklik hissetmezsiniz. Kaptan Swing'ler mesela, her macera sayfa sayısı standarttır. Bir albümde 5 macera bulunur ve sayfa sayıları eşittir. Ama Teksas ve Tommiks'de böyle bir durum yok.
    Tex mi Zagor mu diye sorarsan, ben Zagorcuyum. Halen çıkan sayılarını takip ediyorum. Bir dönem TEX okudum. Çok güzeldir. Kalitelidir. Sürükleyicidir. Saf Western hikayeler bulunur. Hayali konular barındırmaz. Oysa Zagor western yanı sıra, fantastik ve korku gibi ögeler de içerir. Uçuk he hayali konular karşımıza sık çıkar. Ben Zagoru daha çok seviyorum. Her ikisini de bir deneyin derim. Çok farklı çizgidedir her ikisi. Tex daha ciddi ağır abi çizgi romandır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. EL Çizgi ROman Arşivi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.