Şimdi Ara

Edebiyat *Konu-Kahraman-Eser-Yazar* (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
7.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Barı edebiyatı konusunda yerden göğe kadar haklısınız muazzam sayıda isim var denemelerde bile 2'yi bulmadı sordukları sayı (bi deneme de)

Ben Tanzimat, servet-i fünun, fecr-i ati, milli edebiyat'ın özetlerini cıkardım (kendi anlayacağım şekilde) yazarları özellikleri yazar eserleri vs. hepsini yazdım her dönem en fazla 2 sayfa sürdü ama 3-4 defa okuyup ardından soru cözünce hic unutmadım.Ama gelgelelim bunu cumhuriyete daha uygulayamadım daha doğrusu uygulamaya koyulmadım bile korkuyorum biraz dönem icinde dönem olduğu icin

Ne yapmak lazım kader arkadaşlarım
  • kardeş cumhuriyet dönemi için biraz geç kalmışsın... Yazar-eserleri biliyorsan yine iyi ama konu-eser için biraz geç kalmışsın...

Bu arada bugünkü sınavda, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Osmancık,Fehim Bey ve Biz, Tutunamayanlar, Kurt kapanı, Keşanlı Ali Destanı çıktı... konu içinde konu şeklinde tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

kardeş cumhuriyet dönemi için biraz geç kalmışsın... Yazar-eserleri biliyorsan yine iyi ama konu-eser için biraz geç kalmışsın...

Bu arada bugünkü sınavda, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Osmancık,Fehim Bey ve Biz, Tutunamayanlar, Kurt kapanı, Keşanlı Ali Destanı çıktı... konu içinde konu şeklinde tabi.

kurt kapanını bilmiyorum bi tek kimindi o yaw
  • quote:

kardeş cumhuriyet dönemi için biraz geç kalmışsın... Yazar-eserleri biliyorsan yine iyi ama konu-eser için biraz geç kalmışsın...

D.H Kogusu vs Tutunamaynları biliyrm bir tek icerik olarak. Kurt kapanı kimin eseri ilk defa dydm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

D.H Kogusu vs Tutunamaynları biliyrm bir tek icerik olarak. Kurt kapanı kimin eseri ilk defa dydm.

quote:

Orijinalden alıntı: aso2

quote:

kurt kapanını bilmiyorum bi tek kimindi o yaw

Beyler kusura bakmayın yanlış yazmışım.. Kurt Kanunu-Kemal Tahir'in

• Tamam ama onuda duymadım Kemal Tahirin cok eserine calısmadım aslında bir kac bisey daha ezberlemem lazım.
  • Kemal Tahir -->Körduman,
    Esir Şehrin İnsanları,
    Esir Şehrin Mapusları
    Kurt Kanunu,
    ,Hür Şehrin İnsanları
    , Yorgun Savaşçı,
    Kelleci Mehmet,
    Sağırdere,
    Rahmet Yolları Kesti... Bunlar çok önemli Hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 22 Haziran 2011; 17:53:52 >
  • +devlet ana
  • Aynen Konusuda Osmanlu Kuruluş yılları işte.
  • quote:

Aynen Konusuda Osmanlu Kuruluş yılları işte.

7 mesaleci ve 5 hececilerin en önemli adamları dısında ziya osman, faruk nafiz dısındaki sanatcılardan hangi eserleri blysn. Baya bir calıstın mı yoksa bir kac bisy mi baktn hepsinden.
  • Hocam Şöyle söyliyim...Örneğin 5 hececilerden.. Faruk Nafiz ve dışında, Enis Behiçten Miras'ı biliyorum. Yusuf Ziya ortaçtan Akbaba dergisini, Binnaz diye oyunu var onu biliyorum. Halit Fahri ozansoydan Aruza vedayı biliyorum..Ve Rüya diye şiiri var..Zatn sanırım rüya diye 4-5 kişinin daha eseri var karıştırmamak gereiyor.orhan seyfi orhondanda Fırtına ve Karı biliyorum.. bunlar yeterlidir bence...

7 meşalecilerden de mesela kişilerin özellklerini ve en az bir eserini biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 22 Haziran 2011; 18:45:09 >
  • Anladım. Bende öyle clstm onlara. Önemli isimlere iyi calıstım ama diger adamları cok ayrıntılı bakmadım.

C.dnmnde.;

Talip Apaydından: Tütün Yorgunu
    Abbas Sayar: Yılkı Atı
    Tagrık Bugra: Kücük Aga, Osmancık / H:Yarın diye bir şey yoktur
    Yusuf Atılgan: Aylak Adam, Anayurt Oteli
    Bilge Karasu: Gece
    Oguz Atay: R: Bir Bilim Adamının Romanı , Tutunamayanlar / H: Korkuyu Beklerken
    Oktay Akbal: Batık bir gemi,Yalnızlık bana yasak / Deneme: Bir de simit agacı olsaydı

Şu yazdıgım adamlardan bildiklerim bunlar. Bu adamların denemelerde vs. karsılastıgınız önemli baska eserleri var mı ezberledgiz. Onlarıda söylerseniz iyi olur.
  • Oktay Akbal:Şair Dostlarım, Önce Ekmekler Bozuldu,
    Talip Apaydın: Sarı Traktör.
    Abbas Sayar:Tarlabaşı Salkım Saçak--Şiir
    Tarık Buğra:İbişin Rüyası,Siyah Kehribar, Dönemeçte

Bunlar çözdüğüm testlerde hep çıktı
  • quote:

Oktay Akbal:Şair Dostlarım, Önce Ekmekler Bozuldu,
    Talip Apaydın: Sarı Traktör.
    Abbas Sayar:Tarlabaşı Salkım Saçak--Şiir
    Tarık Buğra:İbişin Rüyası,Siyah Kehribar, Dönemeçte

Bunlar çözdüğüm testlerde hep çıktı

Sarı Traktörü bnm dershane kitabı almamıs ya. Cok ayrıntıya girmemis kitap ama biraz abartmıslar galiba. Sarı Traktör Roman dimi?

Sen hangi yayından deneme cözüyorsun kardes?
  • Sarı Traktör Talip Apaydının ilk romanı, Benim çözdüklerim Zafer, Final ve Fem
  • kolay gelsin çalışanlara bende deneyip başarılı olduğum bir yöntemi anlatmak istiyorum edebiyat için, bu anlatacağım olay sayesinde sadece 5 gün çalışarak lys3te 66 net yaptım.
    önce renkli renkli kartonlar alıp bunları karelere ayırıyoruz. her renge bir dönemi atıyoruz örneğin cumhuriyet dönemi kırmızı milli edebiyat mavi falan gibi.
    sonra bu kare kare ayırdığımız kartların ön yüzüne şairin yazarın adını arkasına da eserlerini yazıyoruz. karıştırıp ezberlemeye çalışıyoruz. gerçekten çok işe yarıyor ben üniversiteye girebildiysem bu sayede girebilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

kolay gelsin çalışanlara bende deneyip başarılı olduğum bir yöntemi anlatmak istiyorum edebiyat için, bu anlatacağım olay sayesinde sadece 5 gün çalışarak lys3te 66 net yaptım.
    önce renkli renkli kartonlar alıp bunları karelere ayırıyoruz. her renge bir dönemi atıyoruz örneğin cumhuriyet dönemi kırmızı milli edebiyat mavi falan gibi.
    sonra bu kare kare ayırdığımız kartların ön yüzüne şairin yazarın adını arkasına da eserlerini yazıyoruz. karıştırıp ezberlemeye çalışıyoruz. gerçekten çok işe yarıyor ben üniversiteye girebildiysem bu sayede girebilmişimdir

Yöntem işe yarıyorsa gercekten iyi ama son iki gün kala ortaya cıkmıssın. Daha önce cıksaydın denerdim yaptgını. Ben alyrm saman kagıdın yazyrm yazarları ve eserlerini neleri unutmsn ezberlemsm ortaya cıkyr

• quote:

Orijinalden alıntı: alicho

kolay gelsin çalışanlara bende deneyip başarılı olduğum bir yöntemi anlatmak istiyorum edebiyat için, bu anlatacağım olay sayesinde sadece 5 gün çalışarak lys3te 66 net yaptım.

Hocam o iş için geç kaldık biraz 2günümüz var:D Ama ben yazarların resimlerini biiyorum öyle aklıma geliyor. :)

• batı edebiyatı geçen sene hiç çıkmamış bu sene sorarlar mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatyolcusu

batı edebiyatı geçen sene hiç çıkmamış bu sene sorarlar mı acaba

Akımlardan cıkmıstı ama. Batı Edb. ve Akımlar diye alıyor kitaplar. Bence sorulmalı ama Ösym'den belli olmaz. Yine akımlardan sorup batı edbytı sanatcılarından sormayabilirler.

En son 2006'da cıkmıs. Soruda şu.

O büyük yazarları, onların yarattıkları kişiler yaşatıyor. Nitekim ... yaşatan ... .

Bu parçada boş bırakılan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin getirilmesi uygun değildir? (2006/ÖSYS)

A) Cercantes’i - Don Kişot’tur

B) Goethe’yi - Faust’tur

C) Shakespeare’i - Hamlet’tir

D) Charles Dickens’ı - David Copperfield’dır.

E) Standhal’ı - Anna Karenina’dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 22 Haziran 2011; 19:44:49 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.