Şimdi Ara

** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
63
Favori
236.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

Anladım hocam çok sağolun. Babama birkaç arkadaşı vaillant kombiyi övmüş. Bende eca kullandığım için eca önerdim. Bu Vaillant Ecotec Pure modeli bizim Eca proteus premix e göre bir artısı var mı acaba? Kusura bakmayın sizide meşgul ediyorum.

bu tür soruları kombi önerileri bölümüne yazsanız...

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-tesisat-oneri-sayfasi-ana-konu--63447066#63447066

biz de proteus premix le ilgili bir şey mi diye her seferinde bakmasak

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Hay Allah razı olsun sizden bilmiyordum böyle bir konu başlığı olduğunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nofearnomercy kullanıcısına yanıt

bence kayda değer fark yok eca proteus premix'in komponentleri de kaliteli, 5 yıl garanti yerli üretim geniş servis ağı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Peki hocam değerli görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim.

• rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

rica ederim

Hocam birşey sorucam,eca proteus premix kombime,eca onn-off (176 ws) oda termostati aldım ve güzelce bağladım fakat termostatta sıcaklık ayarı ne olursa olsun kombi çalışmaya başlıyor.yani oda sıcaklığı 23 derece gösteriyor,termostatda 15 derece ayarlasamda gene çalışmaya başlıyor.aldigim yeri aradım,bana söylediği termostatin karta tanıtılması lazım,servisi arayın.bu tanıtma işi nasıl yapılıyor bir bilgin varmı?

• abyss_ati A kullanıcısına yanıt

kombiye parametre ayarı girilecek mi bilgim yok

normalde on off o.t ler kablosuz da olsa tak çalıştır ürünlerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

kombiye parametre ayarı girilecek mi bilgim yok

normalde on off o.t ler kablosuz da olsa tak çalıştır ürünlerdir

Olayı kendim çözdüm,kombiye tanıtma diye birşey yok, ECA'nin servis hokkabazligi sadece.

Eski oda termostatim buderus'tu.onun için çekilen kabloda ince 5 damarlı telefon kablosuydu.bende aynı kablo üzerinden bağladım fakat anladığım kadarıyla kablonun ince olmasından yeterli taşımayı yapamadı.kablolari ikişerli bağlasam da gene olmadı.bende o kabloyu söküp yerine 0.75 elektrik kablosu çektim ve bağladım, düzgün çalışmaya başladı.

Aynı durumu yaşayan olursa kabloyu dikkate alsın.

• 100 m2 yere proteus 24 kw yeterli mi? 28 mi almak lazım sizce?

• Bu kış ilk defa kullanacağız bakalım performansı nasıl olacak

• bu ara kombi arastiriyorum acaba sizce bu kombimi yoksa baymak duo techmi

aradigim sessizlik

banyo suyunda dalgalanma olmamasi ve suyu cok fazla bekletmemesi

modulasyonlu calisamasi

sizce eca da durum ne yani banyoda su hemen isiniyormu bide dalgalaniyormu

• Arkadaşlar merhaba. Kombi basıncı sürekli 1'de ( 2 diş ) duruyor vanayı açsam değişen pek bişey olmuyor yani 1.5 oluyor hemen 1'de kalıyor. Kaçak vs baktım bir sıkıntı göremedim. Servise sorduğumda 5. Katta olduğunuzdan normal basınç değeri dedi bana tuhaf geldi. benim bildiğim 1.5-2 arası olması gerekiyor. Petekleri de dün açtım birkaç peteğin havasını aldım hemen düşük basınç moduna geçti. Sorun nedir sizce

• bu kombiden ve modülasyonlu termostat var

termostat ayar kısmındaki 7 numaralı ayarı 50 8 numaralı ayarı 15 yaptım

8 numaralı ayar tahminen termostatın devreye girip suyu ısıtacağı min kalorifer suyu sıcaklığı

bu ayarlar doğrumu ne önerirsin

• Merhaba dostlar

Hali hazırda 24 kw proteus premix kullanıyorum. Kablosuz olmak şartıyla modülasyonlu termostat önerilerinize açığım.

Kablosuz olma sebebi mevcutta hiç bir şekilde tesisat çekilmemiş oturma odasına. Bende dışarıdan kablo gezdirmek istemiyorum.

Kablosuz modülasyonlu dışında;

Modülasyonlu olmaksızın, kablosuz, web veya app ile arayüzüne ulaşılabilen kullanışlı termostat tavsiyelerine de açığım.

• Bu yazın evime Proteus Premix 24 KW kombi taktırdım. Tüm peteklerime Danfoss termostatik vana taktırdım oturma odası hariç. Oturma odasına da kablosuz ECA On - Off Oda Termostatı bağlattım servise.

1. Vanaları genelde 3.5 - 4 ayarına ayarladım. Oda termostasını da 24.6 ya ayarladım.
    2. Kablosuz termostatın derecesinin yüksek olduğu kanaatindeyim. Oda asla 24 derece değilken 24 gösteriyor. Böyle bir şey olabilir mi?
    3. Oda termostatını odada nereye konumlandırmalıyım? Odaya girince karşımda bir cam sol tarafımda bir cam var. Sağda bir petek ve karşımda bir petek var. yine odaya girince hemen solumda bir kitaplık var.
    4. Oda termostatı çalışıyor mu çalışmıyor mu nasıl anlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler.. @disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymouss -- 4 Kasım 2020; 20:5:44 >
  • anonymouss A kullanıcısına yanıt

oda termostatı yerden en az 1.5mt yüksekte ve bir ısı kaynağına uzak olmalı

örnek: pencere camı,tv,petek üstü, ayrıca kapı arkası olmaz dış cephesi duvarı da olmaz yanlış ölçüm yapar

• Arkadaşlar eca proteus premix kombi kullanıyorum yeni taşıdığım evde beraberinde eca on/off termostat kullanıyorum. Eski hermetik kombi de 60 dereceye ayarlıyordum ve termostattaki dereceyi yakalayana kadar çalışıyordu. Şimdi bu kombiye taktım kombi 56 ve 64 derece arasında değişken sıcaklıkta çalışıyor 10 dakika da bir ateşi kesiyor ama devridaim yapmaya devam ediyor kalorifer işareti yanıp sönüyor bu 3 dakika sürüyor sonra geri atesliyor. Termostattaki dereceye ulaşması uzun sürüyor. Bu şekilde çalışması normal mi? 10 dakika da bir 3 dakika duruyor yoğuşma mı yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 8 Kasım 2020; 8:11:51 >
  • shunter kullanıcısına yanıt

bu şekilde çalışması normal

havalar daha soğumadı artık yeni nesil yoğ kombiler

bünyesindeki modülasyonlu pompa sayesinde eski hermetik kombiler gibi belli bir skalada çalışmaz

anakart/pompa/fan arasındaki iletişim protokolüne göre en optimum ayarı yakalar

ayrıca bu kombide kalorifer devresinde eco/comfort modu var

kombiye yüklenen parametreler sayesinde değişken şekilde çalışır comfort modunda önısıtma yapar evi hızlıca ısıtır

eco modunda tasarruf yapacak şekilde çalışır

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler hocam. Peki termostat la kullanırken eco da mı comfort da mı olacak hocam kombi? Mesela eski kombi de direk termostat bağlantısı yapınca direk comforta geçiyordu otomatik.

• shunter kullanıcısına yanıt

yakıt tasarrufu istiyorsanız: eco

hemen ısınayım konforum artsın istiyorsanız: comfort

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.