Peki Eco mu Confort'ta mı kullanıyorsunuz? Bir de takip ettiniz mi acaba günlük kaç m3 harcama yapıyor? |
** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (41. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: efsane190789Peki Eco mu Confort'ta mı kullanıyorsunuz? Bir de takip ettiniz mi acaba günlük kaç m3 harcama yapıyor?
Alıntıları Göstercomfort yazıyor ekranda....ama termostat takılıyken eco comfort olayı iptal oluyor diye biliyorum.... m3 olayını Henüz ölçmedim havalar tam soğumadığı için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 23 Kasım 2020; 13:40:9 > -
Tüm mesajları tek tek okudum, bilgiler için teşekkürler. Fakat yine de bazı sorularım var.
Mart ayında ECA proteus premix 35 lik kombi bağlandı. Evim sıfır bina, kuzey cepheli çatı dubleksi ve 158 m². Alt katta salon, mutfak, yatak odası ve bir havlupan açık. Üst katta bir oda ve bir havlupan açık. Merdiven, koridor ve sahanlıkta petek yok.
ECA on off O.T kullanıyorum. Kombi 55 c Eco modda çalışıyor. İzmir'de hava yumuşak olmasına rağmen ev buz gibi. O.T. asla 23 c yi görmüyor. Oda ısısı 24c ayarlı ve 22 c gösterirken, ısıyı 25 c yapıyorum, 5 sn içinde oda ısısını 22.2 gösteriyor. 25,2 yapınca hemen 22,4 c gösteriyor. Termostat ile kombi arasında 5 derecelik farkla verim beklemek lazım sanırım. Yani odayı 24 c istiyorsak O.T.yi 30 c filan ayarlamak lazım. Bu durumda Eco modun anlamı yok. İlk kez kombi kullanıyorum, bir çok kombinasyon denedim buradan öğrendiğim bilgilere göre. İzmir'de durum buysa soğuk bölgeleri düşünemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birem -- 23 Kasım 2020; 17:50:29 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bugün ölçümleme yaptım, oda ısısı 18.8 c iken Eco mod 50 c de kombiyi açtım. 13:00'den 18:00'e dek sayaçtaki rakamlar 313925 den 316276ya çıktı. O.T. 25 c ye ayarlı ama ancak 21.2 görünüyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Beyler 24lük Eca Proteus premix takıldı 130 metrekare 8 m lik petekler var. Kombi bugün takıldı. Ancak diğer evimde eski baymak kombi var. Sorun şu. Baymakta kombiyi ilk açmamda petekleri 70 dereceye ayarlıyorum 15 dk da bütün petekler ısınıyor tamamen hemde 70 dereceye ulaşıyor direk. Ancak eca da petekleri 62 dereceye ayarlıyorum be 72 ye ulaşması 45 dk sürüyor hatta 72 ye ıkına ıkına geliyor genelde 65 derece oluyor ama petekler çok zor ısınıyor 45 dk sürüyor bu normal değil gibi geldi bana.
Diğer sorun ise şebeke suyunu 50 dereceye aldım Petek de 62 derece de. Duşa girdiğimde Petekler 47 dereceye düşüyor ve yavaştan petekler ılımaya başlıyor.
Bu söylediklerim 20 senelik baymak kombimde hiç olmuyordu ama bu eca çok saçma geldi sizlerden de yorum almak istiyorum şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SouthhPark
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 10 gündür Eca proteus premix 30 luk kombi kullanıyorum. Evim yeni, normalde cam balkon takılacaktı ama cam balkoncunun ihmalkarligi ve piyasada yaşanan füme cam sıkıntısı nedeniyle cam balkondan önce kombiyi taktırmak durumunda kaldım. Cam balkoncu bana baca delik ölçüsünü verdi ve kombiyi ona göre taktirdik. Bacada da bir miktar eğim bıraktık.
Geçen hafta kombi servisi geldiğinde baca egiminin yüksek kaldığını belirtip az daha aşağı indirmenin iyi olacağını, aksi takdirde kombinin içine su dolabilecegini söyledi. Az önce kontrol ettim içinde su falan yok. Eğim standartı %2 ise benim egim biraz fazla duruyor ama aşırı bir fark da yok. Çeşitli açılardan foto da attım. Fikirleriniz nedir sizlerin? Ona göre mobilyacıya dekupajla az daha alttan deligi genisletecegim. Cam balkon zaten Allah'a emanet durumda, belki de kendi verdiği ölçü bile yanlış gelecek ama eğim sorunlu değilse de mobilyada delik genişletmek istemiyorum. Malum kış geldi hem içeri soğuk ve yağmur girecek hem de o kısım boş görünecek.Arkadaşlar başka fikri veya benzer tecrübesi olan var mı bu konuda?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Benim içini açabilmem mümkün değil. 9 saattir çalışıyor, 55 C comforta aldım, ev 22C ye ancak ulaştı. Böyle olmaması lazım. Tüm gün kombi yakmak yerine camları açsam daha sıcak olurdu ev :))
quote:
Orijinalden alıntı: blackhorse_gt
bende 35kw eca proteus premix var
bende baya araştırmıştım oda termostatı konusunu
sanırım iki katı ısıtma konusunda OT ler pek verimli olmuyor
bizde ne OT nede termo vana var,
bizimde istanbul kırsalında iki katlı dubleks evimiz
kuzey cephe tüm petekler açık 45 eco da ev in tüm odaları 20-21 derece aralığında tutuyor,
birde daha önceki mesajlarımda da görebilirsiniz
kombinin içini açıp devir daim pompasının fotosunu çekmiştim
benim kombinin baya sesli çalıştığını düşünüyorum
eğer kombinin içini açma durumu olursa
sizde ki pompa nın marka modeline bakarmısınız
hocam sizi kombinin Petek sıcaklığını 50 den 70 e çektiğinizde direk 70 e gelmesi kaç dk sürüyor. Benim şuan ekranda gördüğüm Petek sıcaklığı 53 derece ama benim kombide sıcaklık 65 derece ve yarım saattir 65 e gelmedi sizde de böyle mi acaba yoksa bende bir sıkıntı mı var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
70 mi
hiç öyle bir sıcaklığa çıkartmadım
en fazla 55 te kombi ti çalıştırdım
ama sıcak su kullanırken çıkıyor tabi, küçük lavabo musluğunu açtığımda 1-2 dk da çıkıyor doğru ama büyük banyo musluğunu açtığımda 60-65 lerde duruyor
sıcak su ayarı 40 ta duruyor
quote:
70 mi
hiç öyle bir sıcaklığa çıkartmadım
en fazla 55 te kombi ti çalıştırdım
ama sıcak su kullanırken çıkıyor tabi, küçük lavabo musluğunu açtığımda 1-2 dk da çıkıyor doğru ama büyük banyo musluğunu açtığımda 60-65 lerde duruyor
sıcak su ayarı 40 ta duruyorPeki kombiyi soğukken ilk çalıştırmada 55 dereceye kaç dk da geliyor yani petekler kaç dk da sıcanmış oluyor? Birde petekler 55 e ayarlanınca kombi kafasına göre 45 e düşüp tekrar 55 e yükseliyor mu mesela
konu hakkında
disintegration
daha bilgilidir belki detaylı bilgi verebilir ama
bence OT ya yanlış çalışıyor yada bağlantısı yanlış yapılmış
9 saat bir kombinin sürekli ateşlemesi büyük problem
böyle bir durumda faturanız bir hayli gelir
OT yi iptal edip birde kombiyi sadece kendi ayrında kullanın bakalım ısınmanız nasıl olacak
birde doğalgaz sayacından verileri öyle kontrol edin
Beyler o kadar yazıp çizmişsiniz de petek metrajını ve yalıtım durumunu yazan yok.Yetersiz petek varsa kombi nasıl ısıtsın.Ayrıca eco moduna gerek yok OT varken.OT zaten eco modu sayılır bir nevi.
-
quote:
herkese merhaba
yaşadığım bir tecrübeyi paylaşayım
kombimimizin sesinin fazla olduğunu düşünüyordum hatta sesini kaydedip burada sizlerede sormuştum,
kombi ECA Proteus Premix 35 Kw
haliyle servis çağırdım,
servisin dediği "bu ses normal, ayrıca kombinin olduğu bölüm fanyans kaplı olduğu için yankıda yapıyor, aslında haklıda ses yankılanarak, daha fazla hissediliyordu. Ben yine de ısrar ettim, ve kapağı açtı, devir daim pompasının hızını azaltmasını istedim, ve kademeyi 2 ye aldı, ses gerçekten kabul edilebilir bir seviyeye geldi, 1 e de aldı bu sefer gerçekten çok sessiz bir durumda çalışıyordu.
Ancak bizim evimiz zemin + 1 kat (90+90=180 m2), petek boyu toplam 10 metre civarı, haliyle üst kata belki su geç gidebilir, 2 ye alalım dedi. Kombi, tüm petekleri sorunsuz bir şekilde ısınmasını gerçekleştirdi. Pompa hızı 2 olarak ayarladık. İçini açtığında pompa markası Grundfos ve üzerinde 3 kademe ayarı olanlardan kaç watt lık onu göremedim.
Ayrıca şöyle bir detayda veriyim; eco-44' dereceye ayarlı şekilde kombi 33'de ateşlemeye başlıyor, 48 dereceye gelir gelmez ateşleme duruyordu, ateşleme ile birlikte 6 dk çalışıyor. ateşleme bittikten sonra 16 dk devir daim yapıyor sonra tekrar ateşliyordu, ateşleme esnasında bir anda 45-46 lara çıksa da zamanla 44 seviyelerinde devam edip, ateşleme bittikten sonra devir daim devam ettiğinde yaklaşık 2 dk 39-40 derecede devir daim devam etti, demek ki tüm petekleri 40 dereceye çıkartabilmiş,
Merak ettim acaba tüketim ne oldu diye,
işte burada olaylar biraz değişti; dış ortam sıcaklığı 12-13 derecede (bir önceki ölçümdeki ile neredeyse aynı) ve 14,5 saatlik tüketimim 4,30 m3 oldu
Yani bir önceki ölçümde
pompa ayarı 3'te iken eco-44' tüketim saatlik 0,20 m3/h , oda sıcaklıkları 19-20 arasında
pompa ayarı 2'de iken eco-44' tüketim saatlik 0,29 m3/h , oda sıcaklıkları 21-22 derecede oldu,
özetle devir daim pompasının sesi, toplam kombinin sesini gerçekten çok etkiliyor, pompa devrinin kısılması peteklerde sıcak suyun daha uzun kalmasını sağlıyor ancak ateşleme yaptığında da tüm petekleri ısıtması daha fazla zaman alıyor,
bu nedenle tüketim az biraz artıyor, son olarak bu ölçümlerden sonra petek vana ayarı (reglaj) ile bu tüketimi birazda olsa azaltabileceğimi düşünüyorum,
Belki pompa ayarı ile oynarsam ne olur diye düşünenler olursa yardımcı olması anlamında paylaşmak istedim.
Herkese iyi forumlar
Alıntıları Göstermurat425
Geçen yıl kombi ile ilgili yaşadığım Tecrübelerimi burda yazmıştım
-
quote:
bende 35kw eca proteus premix var
bende baya araştırmıştım oda termostatı konusunu
sanırım iki katı ısıtma konusunda OT ler pek verimli olmuyor
bizde ne OT nede termo vana var,
bizimde istanbul kırsalında iki katlı dubleks evimiz
kuzey cephe tüm petekler açık 45 eco da ev in tüm odaları 20-21 derece aralığında tutuyor,
birde daha önceki mesajlarımda da görebilirsiniz
kombinin içini açıp devir daim pompasının fotosunu çekmiştim
benim kombinin baya sesli çalıştığını düşünüyorum
eğer kombinin içini açma durumu olursa
sizde ki pompa nın marka modeline bakarmısınız
benim evde kırsalda sayılır 2 katlı, yalıtımlı yerden ısıtma. Kombi alt katta fakat önceliğpimiz çocuk olduğu için Lago fb yi onun odasına koydum, o odanın sıcaklığına göre kombi ayarlanıyor. Alta katta sadece mutfak salon var onlar içinde siemens on/off OT koyup alt katın kollektör girişine koyduğum danfoss vana ile aç kapa yaparak sıcaklığı belirli değerlerde tutmaya çalışıyorum. çok katlı ev için tek termostatın yeterli olmayacağını düşünüyorum.
Aslında bütçe elverseydi danfoss kollektör koyup her oda için ayrı termostatlarla sıcaklığı kontrol etme planım vardı. Ev yapılırken gerekli tüm kabloları çektirdim, inşallah ilerde yapmayı planlıyorum.
-
Merhabalar
Honeywell Y87RF2008 modülasyonlu kablosuz termostat aldım Ancak modülasyon için opentherm protokolü kullanan bağlantıya bağlanması gerektiği yazıyor. Kombide diğer termostatlar için ayrı modülasyonlu(opentherm kullanan) termostatlar için ayrı bir bağlantımı mevcut. Yoksa her hangi bir termostat gibi kısa devreyi kaldırdığımız klemenslere mi bağlıyoruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _boyacı -- 2 Aralık 2020; 11:23:36 > -
merhaba konular ile ilgili değil belki ama. yerden ısıtma sistem ve ECA Proteus Premix 35 kombim var. kombi göstergesindeki sıcaklık ayarı 45 derecenin üstüne çıkmıyor. ayarlanamıyor. yeni kombi. sınırlandırma olmuş olabilir mi? bazı arkadaşlar yerden ısıtma olduğu için bu derecede bırakıyorlar diyor. ne yapmalıyım. ısınamıyorum nasıl arttırabilirim. düzeltebilirim. teşekkürler
-
Modulasyonlu termostad openterm prokotolunden bağlanıyor.on off termostadlar başka porttan bağlanıyor.siz modülasyonlu aldıysanız opentherm protokolden bağlantı yapacaksınız.Aksi takdirde çalışmaz
Ben de aynı termostatı kullanıyorum 1 senedir. Kombimizde termostat bağlantısı için tek yer var. Modülasyonlu da modülasyonsuz da aynı yere bağlanıyor, klemensi çıkarıp bağlayabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler. Eski modellerde 220 vermek gerekiyor kombi modülüne diye servis çağırdım. Bölgemdeki servis aşırı bilgisiz olunca montajı kendim yaptım. Dediğiniz gibi tek klemens var. Üzerinde opentherm yazıyor zaten. Yeni modellerde ayrıca kombi modülüne 220 vermeye gerek yok.quote:
Orijinalden alıntı: zabidorBen de aynı termostatı kullanıyorum 1 senedir. Kombimizde termostat bağlantısı için tek yer var. Modülasyonlu da modülasyonsuz da aynı yere bağlanıyor, klemensi çıkarıp bağlayabilirsiniz.
Şimdilik böyle kullanıyorum açıkçası memnunum bu ikiliden. İleride belki akıllı telefondan kullanmak için ağ geçidini alabilirim.
Sizde durum nedir. Tüketim vesaire. Memnun musunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X